היום 60 שנה לשחרור אושוויץ.

שילה1

New member
היום 60 שנה לשחרור אושוויץ.../images/Emo7.gif

לזכור ולעולם לא לשכוח! לזכר סבי וסבתי,דודיי ודודותיי על בעליהן נשיהן וילדיהם. בני משפחת שצ'גובסקי,ברלינר ואלבאום-שלא זכיתי להכירם:משפחה שלמה שהוכחדה! וכאות הוקרה לחסידי אומות העולם ואחרים,שעשו הכל על מנת לעזור ולהציל,מוקדשות מילים אלו. והערצה לאימי ז"ל,שלמרות הסיכויים,ובמאמצים אדירים,בנתה כאן את ביתה,ומשפחה. יהי זכרם ברוך!

אלמרה

New member
ובשבילי הצפיה במשדר המיוחד....

של מטס שלושת מטוסי F15 של חיל האוויר שלנו מעל אושוויץ היה גולת הכותרת באירועי לציון הארוע. שידעו כולם כי זרועו הארוכה של ח"א מגיעה לכל מקום...

שילה1

New member
אכן.והסרט של חיים הכט-אדיר!

נגע בדיוק בנקודות!! סרט מדהים,על נושא עצוב,שמקווה שלעולם לא ישוב!

בירת ממלכת המוות

כך כינה את אושוויץ הנשיא משה קצב. ואין תאור הולם יותר את המקום הארור ההוא. ויש חידוש, רב מדינות העולם מזדהות, לפחות בשבוע הזה, עם קורבנות השואה. והפעם לא מדובר בקורבנות ארטילאיים, באדם באשר הוא אדם, אלא בבקרבנות העם היהודי. אכן שבוע של טקסים מרשימים, מכובדים שעד כמה שאני זוכר לא התקיימו מעולם. ואני חושב עכשיו על הראש הגרמני, הנאצי. עד כמה השנאה העבירה אותם על דעתם. בשנתיים האחרונות למלחמה, הם ניגפו בכל החזיתות. ההגיון (עד כמה שניתן לומר היגיון בטרוף הזה), אומר: בואו נזיז קצת הצידה את מלאכת ההשמדה, ניקח כל חייל פנוי לחזית להגן על מדינתנו, על הרייך השלישי על מנת שלא יקרוס. אבל הם? העמידו בראש סדר העדיפויות את מלאכת השמדת העם היהודי ולא נחו ולא שקטו עד שחיסלו גם את יהודי סלובקיה והונגריה ואף מיהרו פן חס וחלילה יאחרו את המועד. משפחת סבי הייתה בין אותם אחרונים שנטבחו בבירת המוות. והעולם הנאור? היה לו הכל. מידע מפורט, תצלומי אוויר, עדויות. נשאר רק להורות על גיחה אחת, או שתיים מתוך 2,800 גיחות שבוצעו באזור. ניתן היה להציל מאות אלפי אנשים. אבל סדר העדיפויות היה שונה, או יותר נכון לומר שהיהודים לא נספרו, לא עניינו אף אחד ממנהיגי העולם החופשי. ואולי בכלל, כמו שנטען בסרט, רוזוולט פחד להציל יהודים בכדי שלא יצטרך לדאוג אח"כ לפליטים. אכן קו מחשבה מזעזע. חבל רק שאז בימים ההם לא היתה לנו מדינה וצבא ונשיא ודגל. שבת שלום ולעולם לא עוד.

אשדודיה

New member
מרגש ועצוב עד דמעות

ואני שמחה שערכו את הטקס הזה, במיוחד בדור שרוצה להכחיש את השואה. ה' יקום דמם. ולא נדע עוד. שבת שלום.

למעלה