היום. 8.9...בדיוק לפני שנה...

miamor18

New member
היום. 8.9...בדיוק לפני שנה...../images/Emo160.gif

חזרתי מפולין (בתחילת כיתה יב'). עייפה מאוד, רוצה הביתה מאוד, עם הרבה מאוד חויות. אני שומעת עכשיו על הרבה משלחות ותלמידים שיוצאים עכשיו שוב...אז כמה עצות לפני שהמטוס ממריא לו...: 1. אל תטריחו את עצמכם יותר מידי. יש מי שדואג להסעות, לזמנים, למקומות... לחץ זה לא טוב (בכלל, בכל דבר) 2. תסתכלו הרבה- לא רק מבעד למצלמה. אני מכירה את הרצון לתפוס כל דבר בעדשה ולהנציח את הרגע, אבל לפעמים המראות הם מעניינים יותר שמניחים את המצלמה שניה מהידיים. אל תידבקו אליה. זה ישאר לכם תמיד בזיכרון. 3. מותר לצחוק. מותר להנות. בזמנים המתאימים. עד כמה שלא חשבתי שזה יקרה, מרגישים אחדות כזאת באוטובוסים שלא אופיינית לאותה קבוצה בב"ס. 4. אל תרגישו אשמים אם לא תבכו. אני הרגשתי ככה בביתן באחד ממחנות ההשמדה, שכולם סביבי בכו ואני הסתכלתי- וניסיתי, באמת שניסיתי- אבל לא יצא. ועד עכשיו לא יצא. אל תרגישו חייבים, אל תרגישו מוזר. לא הכל חייב לצאת בדמעות. 5. תתגעגעו הביתה. אל תרגישו מוזר אם אתם מתגעגעים לאמא/אבא/כלב כולה 4 ימים אחר כך. 6. תהיו הרבה עם החברים שיוצאים איתכם, תתפלאו עד כמה תתקרבו ועד כמה תצטרכו אותם. 7. הרבה מנות חמות. 8. תכתבו יומן מסע. 9. אל תאבדו את היומן מסע. (..../: ) 10. תכתבו פה שוב אחר כך [= טיסה נעימה וחויה מדהימה, אני.

goldy

New member
עוד כמה טיפים ../images/Emo13.gif ../images/Emo91.gif

יש דברים שלא שוכחים, גם לאחר מספר שנים
1) מכינים אתכם לשבוע דיכאון, אבל זה באמת טיול שנתי לחו"ל. 2) רצוי מאוד לצלם בוידאו. תכינו בסביבות העשר קלטות / סרטים / כרטיסי זיכרון. לא לשכוח סוללות נוספות למצלמה. 3) זה לא כ"כ נורא להיות לבד בחדר. 4) לא נורא אם לא יהיה לכם מה לכתוב ביומן מסע הכללי. 5) בנים - בלי ג'ל, הגשם ישטוף לכם אותו. 6) תצלמו הרבה בבית הקברות: השלכת של הסתיו מצטלמת הכי מדהים שיכול להיות. 7) תביאו חצי ארון, ותתכננו מה תלבשו לכל יום כבר בבית, לפני הנסיעה. 8) תתגבשו בתחילת הטיול - אל תחכו לסוף. 9) תזכרו כל רגע עם איש העדות: הם לא יהיו עימנו לנצח. 10) לא חובה לצלם במערת המלח (זאת עם הקירות האפורים). 11) מלבד היום הראשון, כל יום תאכלו במקדונלדס. תביאו (הרבה) כסף. 12) אם אין לכם כוונה לקנות שטויות / לוח שחמט, 200 יורו יספיקו לכם (בשטרות של 20). 13) אל תשבו מאחורי המוניטור האחורי. שבו מלפניו, רצוי מייד מולו. בכל מקרה, **שבו בחלק האחורי של האוטובוס**: המסע לפולין הוא לא 'סתם' טיול שנתי לחו"ל. 14) לא נורא אם תישארו עם עודף כסף. מי שימריא עם שקלים יוכל להחליף ליורו כשתנחתו בוורשה. בשום מקרה אל תישארו עם מטבעות או שלא תוכלו להחליף חזרה לשקלים כשתנחתו בארץ. אם נשארתם עם מטבעות, תתרמו אותם או שתמצאו פראייר/ית שיתחלף איתכם בתמורה לשטרות. אחרת פשוט 'תאלצו' 'להוריש' אותם לאחים הקטנים שייצאו שנה הבאה. 15) אני יודע של'כולם' זה ברור מאליו, אבל לי זה לא היה ברור מאליו: את העליונית המיוחדת, זאת עם לוגו המסע, לובשים *רק* בטקסים, לא לפני העלייה למטוס הראשון. 16) תתכוננו לפגוש חברים מבתי"ס אחרים, אלה שלא ראיתם מאז סיום כיתה ו'
. 17) תתרחקו מהביתן של חב"ד (אני יודע שהחליפו שדה תעופה, בכ"ז כדאי להיזהר). 18) לא בטוח שהגעטקס יחמם אתכם.

רונקי

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני מכירה את ההרגשה שרוצים לבכות ולךא יוצא. זה בסדר, לא חייבים,זה סתם מרגיש מוזר. שמחתי לעצות כאלה, אני יוצאת לעבר פולין בשני בלילה. ~ החתימה שלך חמודה לאללה, [עם הכבשים! ] את כתבת או אימצת .? אני 2

למעלה