היועץ המשפטי לממשלה

היועץ המשפטי לממשלה

אמרו לי במשטרה שבמידה שפניה למפכ"ל המשטרה אינה עוזרת בטיפול של תיק אז ניתן לפנות ליועץ המשפטי לממשלה, האם זה נכון? אם כן, לאן להעביר את הפניה? הסיפור: לפני שנתיים הגשתי תלונה במשטרה ואחרי שנתיים סגרו אותה בטענה שהחומר נחמק את התשובה הזאת קיבלתי אחרי פניה למפכ"ל המשטרה, שענה לי שהטיפול הועבר למחוז הצפוני. הערה: את התשובה קיבלתי בכלל מנציגת תלונות הציבור של מרחב איילון. הגשתי שוב את התלונה עם הוכחות שהחומר עדיין קיים וסגרו אחרי יומיים את התיק בטענה שאין עבירה פלילית (כתיבת פרטים של קטין ללא הסכמה, הטרדה, לשון הרע, הוצאת דיבה, התחזות ויש עוד הרבה בתיק הזה). הלכתי למשטרה שוב ורציתי להגיש שוב את התלונה, בתחנה אמרו לי שאם אני אגיש את התלונה יסגרו שוב את התיק בלי לבדוק אותו ואין שום עבירה פלילית והמשטרה לא מטפלת בזה (למה לא אמרו לי לפני שנתיים שהגשתי את התלונה לראשונה?) פניתי שוב למפכ"ל המשטרה וקיבלתי אתמול מכתב שזה הועבר שוב למחוז הצפוני. לי אישית נמאס מכל הסחבת הזאת, פניתי לדרג הכי גבוה במשטרה ואין שום טיפול ואני מרגיש כאילו עושים ממני כדור פינגפונג. מה הסמכויות של היועץ המשפטי לממשלה בכאלה דברים ומה הכתובת למשלוח מכתבים? תודה.

פונים במכתב למשטרה

ערעור שלא לחקור הוא בעיקרון לא מסובך. אם תפנה למשטרה, יסבירו לך בדיור כיצד ומה עליך לעשות. בעיקרון, אתה מפנה למשטרה (שים לב, לא ליועץ המשפטי לממשלה) מכתב וכותב מייד בהתחלה 1.אני מבקשים לערור על ההחלטה בפני היועה"מ לממשלה, לפי סעיפים 64 ו- 65 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב - 1982. 2. כמפורט בסעיפים הנ"ל, הריני מגיש את הערר לגורם שהודיע על הסגירה, כדי שהוא יעבירו לידי היועה"מ לממשלה. להלן נימוקי:......... אינך צריך לצרף שוב את התלונה כולה מחדש בהנחה שהתלונה המקורית עושה את דרכה למי שבודק את הערר. להלן הסעיפים הרלונטיים בחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב - 1982. ***************************** 62.ראה התובע שהועבר אליו חומר החקירה שהראיות מספיקות לאישום אדם פלוני, יעמידו לדין, זולת אם היה סבור שאין במשפט ענין לציבור; אולם אם הועבר חומר החקירה לתובע כאמור בסעיף 12(א)(2), טעונה החלטה שלא להעמיד לדין מהטעם האמור אישור קצין משטרה בדרגת פקד ומעלה. הודעה על החלטה שלא לחקור או להעמיד לדין 63.על החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין תימסר למתלונן הודעה בכתב בציון טעם ההחלטה. ערר 64.על החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין, אם מפני שלא היה בחקירה או במשפט ענין לציבור ואם מפני שלא נמצאו ראיות מספיקות, רשאי המתלונן לערור לפני היועץ המשפטי לממשלה, זולת אם היתה העבירה מן המנויות בתוספת השניה. מועד לערר 65.הערר יוגש באמצעות המשטרה או התובע, הכל לפי הענין, תוך שלושים ימים לאחר שנמסרה למתלונן ההודעה לפי סעיף 63, אולם רשאי היועץ המשפטי לממשלה להאריך את המועד להגשת הערר. אצילת סמכות לענין ערר [תיקון התשמ"ב (מס´ 2)] 66. (א) היועץ המשפטי לממשלה רשאי להעביר לפרקליט המדינה - דרך כלל, לסוגי ענינים או לענין מסויים - את סמכותו להחליט בעררים על החלטה שלא להעמיד לדין מפני שלא נמצאו ראיות מספיקות, וכן בעררים על החלטה שלא להעמיד לדין מפני שאין במשפט ענין לציבור כשההחלטה ניתנה בידי תובע שאינו פרקליט מפרקליטות המדינה. ************************ לא מסובך בהצלחה

אין לי כבר מה לפנות למשטרה

כל פעם מעבירים אותי למקום אחר. אני רוצה ישירות ליועץ המשפטי. לא סומך על המשטרה שיעבירו את זה, זה לא ערעור זה כבר תלונה על תפקוד המשטרה.

בוא נחליט במה המדובר

ליועץ המשפטי לממשלה, פונים כאשר מערערים על החלטת המשטרה. הוא אינו הכתובת להתלונן נגד המשטרה על זילזול, רשלנות, טירטור וכיוצ"ב, אלא אם שוטרים התנכלו לך (ואני מבין שלא זה המקרה) והתלונה נגדם נבדקת במשרד המשפטים. הכתובות לתלונות הן: 1. נציב תלונות הציבור, משרד מבקר המדינה, ירושלים (זו כל הכתובת). כל הסיכויים שעל הסף הם כלל לא יטפלו בתלונה שלך, אלא יקבעו שאינם מתערבים בהחלטות שלא לחקור - ועליך לפנות בערר ליועץ המשפטי לממשלה. 2. הוועדה לפניות הציבור, הכנסת, ירושלים שלח את כל המסמכים (אבל ה-כ-ל), פרט בתלונה את השתלשלות העניינים ואולי (כלל לא בטוח) משהו יתרחש. לא פירטת מה התלונה, אך יש מקרים בהם לא רק המדינה רשאית לתבוע אדם בגין עבירה פלילית (לא לשכוח את המילה לכאורה) אלה גם אזרח רשאי לפנות לבית המשפט כאשר המשטרה אינה עושה זאת אגב, אם שמך הוא עומר קציר, מה אומר הכינוי פול מואד´דיב?

shaio

New member
תלונה על תפקוד המשטרה

לא תביא לך תוצאה בתלונה העיקרית שלך. אם המשטרה דבקה בפרשנות שלפיה התלונה שלך לא מגלה עילה לחקירה ("אין עבירה"), ואתה דבק בפרשנות ההפוכה, בדרך לפעול היא לערור לפני היועמ"ש, בפניה הנעשית ישירות אליו.

amitof

New member
פול מואד"דיב ../images/Emo91.gif

ידידי היקר,חבל על זמנך היקר,אם אין לך קשרים או כסף אתה יכול להתלונן עד לקץ הימים,זה כמו לכתוב על החול של שפת הים.

למעלה