היות שהשרשור התארך בהקשר

• פותח הנושא eliii
  • פורסם בתאריך

eliii

New member
היות שהשרשור התארך בהקשר

לשאלה הנוכחית...בחרתי להעלות שאלה שנוצרה אצלי כתוצאה מתגובות שעלו והיא: האם כשאנו אומרים שעלינו "לכבוש" "להכניע" את האגו אנו לא מפספסים את הפואנטה שהיא בעצם "להשלים" עם האגו...כך שהוא לא ייאלץ להביע את עצמו באופן הרסני(גול עצמי של רגשי נחיתות חוסר אכפתיות ושחצנות מדומה וכו´)לנו ולסביבתנו האם לא יהיה נכון יותר לשאוף להכרות מעמיקה עם האגו...ללגיטימציה מלאה של צורכו הבסיסי בביטוי נרחב באישיותנו הכוללת. ...ואז לנווט ולסנכרן את צרכי ה"אגו" ( בהנחה שהוא לא רע או טוב במהותו) כמקשה אחת עם שלמותנו הרוחנית/גשמית.

eliii

New member
(ההודעה הקודמת באה כהמשך לדיון

המסתעף בשאלה מה יקרה אם נפסיק להשתפר...לשאוף לשלמות?!)

eliii

New member
כאן המקום לשאול שוב"מהו אגו"

(דיון שבן העלה לפני כמה ימים.) אכן מהו ה"אגו" שאנו מדברים עליו בן?! מישהו?!.......אני אתחיל בתהיות שלי לגבי אגו ומקומו...האם כל צורך בהשרדות בא מאגו?! וצורך רוחני טהור בא ממקום "אחר" גבוה יותר?! אם זה כך הייתי קורא למקום ה"אחר" "אגו רוחני" כי הלא גם השאיפה לחיי נצח היא תועלתנית....לסיכום אם נצא מתוך הנחה שגם השאיפה לחכמה ולנצחיות באות מצורך (גבוה יותר ,מתוחכם יותר, אבל עדיין צורך) במימוש תועלתני(קביעה שאני דבק בה בנחרצות)...הרי לכאורה משחק האגו תפקיד בסיסי גם בשאיפה לרוח..(אולי יש כאן הבדל דק בין "אגו" ל"אגואיזם?) טוב בדרך לפתור את החידה, כדאי להזכיר את המשמעות המילולית/מילונית של המילה אגו. " אגו=אני. [אגואיסם=אנוכיות "דואג רק לעצמו"...כלומר האגואיסט ממוקד על צרכיו בלבד.... "אגוצנטרי:אגו=אני,צנטרום=מרכז,נטייה נפשית של אדם לראות עצמו כמרכז". ולהשלמה אביא מושג נגדי שהוא:"הומוצנטרי=משותפימרכז,שווה מרכז" ("הומו=דומה,centralis=מרכז).] נ.ב המושג "הומוצנטר"י משתף את ה"אגו"(יחיד) עם כלל האנושות,אך אין הוא שולל את קיום ה"אגו"(יחיד)...נהפוך הוא אם לא יהיו יחידים לא יהיה את מי לשתף עם מי.....וכאן אנו באים לשאלה האם עבודה רוחנית דורשת "להשמיד" את ההזדהות הבסיסית של ה"אני, עם עצמו??!!! הלא זהו פראדוקס...אם אתה קיים משמע אתה "אגו"(=אני). אם תבטל את עצמך=אינך קיים יותר.

eliii

New member
אגב ..איך אני יוצר קישור להודעות

בפורומים אחרים?! לפעמים יש הודעות ממש יפות שחבל לפספס...

eliii

New member
נ.ב תודה לדז על הרעיון הבסיסי ../images/Emo22.gif

דז

New member
אגו

בתור אדם , האגו שלי הוא אני , ההפרדה מהחברה , הפיכת יחיד האינטרסים , והכי חשוב האגו שלי הוא המשמעות , גם עאם אני לא יודעת מה המשמעות שלי היא קשורה אלי ושיכת לי בלבד , המשמעות שלי . האדם מחפש משמעות הוא אחלה ספר , לא יודעת אם קשור ללוחם , עוד לא הבנתי מה זה וקראתי פה את רוב ההודעות , אבל זה קשור אדם . גם אם אדם יגיד לעצמו שהואא טיפש , זה יהיה דירדור משמעותי לכיון האגו שרק יטפח מזה - האדם הזה מאמין שהוא אפס , ובכול זאת קובע לעצמו , ולאחרים , מטפל בעצמו לא מפסיק לקיים תנאי מחייה , מכאן הוא חושב שהוא לא אפס , כי לאפס לא צרייך לדאוג ולטפח .ועוד כול אחד מאיתנו בקיום שלו לוקח מאחרים , אם זה מהעץ , או מחיה , ואם זה חשמל שהורג דגים , ואם זה זיהום הסביבה שהורג בערך הכול . מכך האדם בפנים מאמין שהוא לא אפס , ובכול זאת קיימת הכחשה לאגו , ההכחשה הזו מונעת ביקור והכרה של האגו . עוד אם אדם מאמין בעצמו - רק טוב . אדם שמאמין באגו ובעל מנת אגו גדולה , לא יבוא לאנשים ויגיד להם תראו אני מאה ואתם אפס { דבר שיצמצם לאנשים את האגו } זה דבר שיעשה אדם שצרייך להוכיח את עצמו לעצמו . אדם בעל אגו ידעה שבתור מקום ראשון הוא יכול לטפח את הסביבה , ולאהוב אותה בזמנו החופשי . אדם נעלה - לא יפריד עצמו מהסביבה , ויקח לעצמו את המשמעות של הסביבה , ואת עצמו ככחלק אמיתי מהמערכת , הוא יהיה מוכן להקריב את עצמו לסביבה , ולהאמין שכול פגיע או עזרה לסביבה היא לו ישירות . בחיים לא פגשתי אנשים כאלו , אני גם לא מאמינה שזה אפשרי לגבי אם עם צורת החינוך לגבי המוח של היום . בכול מצב אגו היא הגדרה של איפה אני עומד .

למעלה