היו אזהרות רבות מהטמטום שבהפצצות

sigmund7

New member
היו אזהרות רבות מהטמטום שבהפצצות

הבלתי-סלקטיביות של 'מרחבי השיגור', כולל אזהרות בפורום הזה. האזהרות היו שיקרה בדיוק מה שקרה אתמול: פגיעה באזרחים בלתי מעורבים בטרור. הממשלה האטומה והמטומטמת הזאת נדרשה לא אחת להפעיל את כלי נישקה היעילים נגד הטרור: להוריד את השאלטר של החשמל, להפסיק את הספקת הדלק, שרותי הטלפוניה, הסחר-מכר ולנתק את כל שאר הקשרים עם עזה. אבל אז לא היו השקים השמנים של הקרובים לצלחת השלטון ממשיכים להפיק רווחי עתק מה'ביזנס' עם רש"פ הטרור: לסוחרי הדלק, הטלפוניה, החשמל והסחר-מכר היו נגרמים הפסדים כספיים גדולים. בנוסף, ישראל היתה מתחילה לצאת מהבוץ של אוסלו ומה'סימביוזה' עם 'פלסטין' במסגרת המזרח התיכון החדש שלתוכה הכניס אותנו פרס בטמטומו האינסופי על הכלכלה המשותפת כבסיס לחיים משותפים עם הפלסטינים - זכר למשה דיין שערבב אותנו אחרי ששת הימים עם 'פלסטין' וגרם לבכייה לדורות. גם במישור הצבאי הממשלה לא נלחמת באמת בטרור כדי למגרו, אלא מנסה להרוג יתושים בתקווה נואלת שהביצה ואיתה הנחילים לא יגדלו. כפי שהוסבר פה לא אחת הנושא הבטחוני, שהוא המרכזי בחיינו, הוא שיכריע לגבי קיומה של הממשלה הזאת ושל קדימה שמוליכה את מפלגת העבודה כמו שעיוור מוליך את חברו.

sigmund7

New member
אף אחד משרי קדימה לא מתבטא בנושא

משאירים את פרץ ואת הרמטכ"ל לבד במערכה. עוד הוכחה לכך שהחבורה הזאת לא ראוייה לשלטון.

sigmund7

New member
ארח חיים, תאמין לי, אני מדוכא כמוך

אני מביט סביבי ואני, איך לומר, די מיואש.

bhnadav

New member
אתה מחפש על מה לבלבל את המוח.

משאירים את פרץ והרמטכ"ל, אפשר לחשוב שמדובר בשר התרבות ובש"ג..

sigmund7

New member
"הרגשנו כמו ברווזים, מבלי שאיש יגן

עלינו". "19 רקטות קסאם נורו ביממה האחרונה לעבר שטח ישראל, שתי האחרונות נחתו אמש סמוך לשעה 21:45 בקיבוצים בארי ועלומים שבנגב המערבי. הרקטות נורו מצפון הרצועה אך למרבה המזל איש לא נפגע... "הרגשנו ממש חשופים לירי, כמו ברווזים במטווח, מבלי שאיש יגן עלינו ובלי שאפילו הליקופטרים יסתובבו באזור כמו תמיד", סיפר אחד מתושבי נתיב העשרה, אחד מהיישובים הקרובים יותר לרצועה.... ראש עיריית שדרות, אלי מויאל, אמר כי לדעתו הממשלה, כרגיל, אינה פועלת באופן מגובש. "הממשלה הזו עדיין לא גיבשה תוכניות משלה וחבל מאוד שהצבא צריך להפסיק את הירי ואת ההגנה על שדרות בגלל הארוע שקרה.... אלון שוסטר, ראש מועצת שער הנגב, שחלק גדול מישובי עוטף עזה מצויים בתחום הרשות שהוא מנהל, סבור גם הוא שצה"ל טעה כשהפסיק את הירי. "אם צה"ל מפסיק את הירי בגלל ארוע כזה שקרה, ולא יורה לעבר משגרי הקסאמים, זו טעות. זו טעות כיוון שירי הקסאמים נמשך". שוסטר הביע תמיהה על כך שגורמי הביטחון אינם מדגישים דיה את העובדה שבתקופה האחרונה החמאס מעורב באופן ישיר לדבריו בירי הקסאמים. "אני אומר זאת באחריות ומתוך ידיעה משיחות עם גורמי ביטחון. אני לא נכנס לשיקולים מתי לירות או לא לירות, כי אני לא מוסמך לכך, אבל אני חושב שצה"ל צריך להמשיך ולירות לעבר משגרי הקסאמים בכדי להגן על תושבי הישובים". גם באשקלון חשו היטב את הפסקת האש של צה"ל. סגן ראש עיריית אשקלון, אבי וקנין, אמר ל-ynet כי "צה"ל צריך לירות ולמנוע את ירי הקסאמים לעבר האזור, זו טעות להפסיק את הירי גם בגלל מה שקרה. בסופו של דבר רקטת קסאם יכולה ליפול באשקלון בבית מגורים ולגרום לפאניקה וחרדה, ואולי אפילו לנפגעים בנפש חלילה. אני חושב שחשוב שצה"ל ימנע אפשרות כזו, ומניעת אפשרות כזו תיעשה רק אם צה"ל יפעל בעניין הזה - מה שלא נעשה לצערנו בסוף השבוע"." וכו' וכו' וכו' - כל פשיטת רגלה של הממשלה במלחמה בטרור הערבי. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3261134,00.html

bhnadav

New member
האם ב-2002,

גם כן הייתה פשיטת רגל של הממשלה במלחמה בטרור הערבי? ברוך השם היום פיגועים בבתי קפה ברחבי הארץ הם דבר נדיר, ושוב - תודה לאל שהמצב יישמר כך.

אשרת

New member
ו-14 קאסמים נראה שפוי?

והשבתה ששר הבטחון שלכם החליט לעשות , משום שפתאום גילה שבמלחמה יש גם חפים מפשע שנהרגים? עוטשה רושם שאתם מעדיפים את שלום הפלסטינים מאשר את שלום תושבי הדרום.

bhnadav

New member
אשרת, אין צורך בתגובות מתלהמות.

עניין הקסאמים זה בעייה מורכבת ואני בטוח שאת מודעת לכך. אומר לך מפקח חיל האוויר לפני כמה שבועות - אנחנו מתקשים להתמודד עם הבעייה! והוא אומר עוד דבר - סבלנות, אנחנו עובדים כעת על מנגנון שינסה לפתור את הבעייה ושייצא לפועל בעוד מספר חודשים. אני רוצה להאמין לו. ולא מדובר בשר הביטחון שלנו, מדובר בשר הביטחון של מדינת ישראל. גם אם היית קוראת לראש הממשלה - ראש הממשלה שלכם - הייתי מגיב כך, אבל פה מדובר אפילו באחד שלי אין קשר לבחירתו של הציבור בו בבחירות וכתוצאה מכך להשמתו בתפקיד זה.

אשרת

New member
למה מתלהמת?

האם אמרתי משהו שהוא לא נכון? האם פרץ לא החליט לנצור את האש כלפי הפלסטינים? (לא ברור לי אפילו למה). האם היו לא נפלו בשטח ישראל 14-16 מנדטים? האם אין פצוע אנוש מזה? האם אמרתי משהו שעובדתית הוא לא נכון? כאשר אתה מעוניין להיות מוסרי עם אוכלוסייה עוניינת אותך, אז כן, יש קושי. השאלה מה עדיף, להיות מוסרי ולתת לאנשי שדרות להמשיך לחיות תחת מטר קאסמים, או לקחת את המוסריות לאפסן אותה קצת בבוידם, ולהתחיל לאפס את החמאס שם, ולתת לתושבי המדינה שלך אפשרות לחיות בצורה נורמאלית?

bhnadav

New member
אני מודה -

אני לא יודע להתערב בשיקולים של שר הביטחון. אתמול הייתה ישיבת מטכ"ל בהשתתפות שר הביטחון, בסיומה התקבלה החלטה. האם היא נכונה? לא יודע, שר הביטחון אומר בכלל שלחמאס אין תעודת ביטוח ובצה"ל עובדים על תחקיר לאירוע שהיה. אני מקווה שצה"ל ימצא את הדרך המתאימה לפתור את הבעייה הקשה הזו. העובדה שלפני כל מבצע השיקול המוסרי לוקח חלק גדול מאוד זה עניין בסיסי של צה"ל, אגב.

אשרת

New member
אתה יודע למה הוא אמר זאת?

כי חבר טוב שלו נפגע.... כאשר זה נוגע לאנשים קרובים , אז פתאום לאיש אין חסינות,כאשר מדובר באנשים מן השורה - נו, יש סבלנות (אגב, הביקורת הזאת נכונה לכל איש ציבור, ולא דווקא לפרץ). בנתיים ההחלטה שלו מתבררת כשגויה. אני מכירה את מערכת הערכים שצה"ל גודל בה. אני סתם תוהה מתי יפנימו , שכאשר מדובר בלחימה , אין ממש מקום למוסר.

mean girl 16

New member
אני לא יודעת לגבי מנדטים..

אבל מעל ל17 קסאמים כבר נפלו היום בשטח ישראל.

למעלה