היו היה טיול

anat30g

New member
היו היה טיול

אתמול נסעתי עם כל ארבעת ילדי ועם סבתא לטיול בגן החיות התנ"כי. אני לא חושבת שצריך לתת המלצה על המקום - זה פשוט מקום משגע והילדים מאוד נהנים. מה שרציתי לספר זה שלקחנו את הרכבת שנוסעת בתוך הגן לתחנה הראשונה שהיא בסוף העליה... ממנה רק מתדרדרים למטה - כי חשבתי שיהיה לי קשה לדחוף את עגלת התאומים שלי... עלינו - התיישבנו - הכל היה צפוף ולחוץ - כי אחד התאומים לא רצה לעלות - ולשני נפל הכובע מהחלון והבקבוק התגלגל מתחת למושבים... היה בכי והעגלה לא רצתה להתקפל... בקיצור כל נוסעי הרכבת בטח נורא ריחמו עלי - היו שהציעו עזרה - חוץ מאחת שהתיישבה במושב לפני שבאה עם הילדה שלה (אולי בת 10) שהתלוננה שאחד התאומים שלי נוגע בילדה שלה... הוא פשוט החזיק את המושב שהיא נשענה עליו וזה הפריע לה... פעם אחת - פעם שניה - פעם שלישית - כל פעם היא מתלוננת - הנסיעה הזאת גם ככה לא לוקחת כל כך הרבה זמן - כמעט ננתי לה פליק - גם בלעדיה הייתי עצבנית ששום דבר לא דופק כמו שצריך. מצד שני - באחד המקומות אחד הילדים שלי משך לאיזו אישה חרדית את כיסוי הראש וכמעט הוריד לה אותו - נורא התנצלתי - זה באמת לא היה נעים - והיא רק חייכה ואמרה לי שהיא מאחלת לי הרבה נחת... אחר כך תאום אחר בעט בה - שוב התנצלתי - והיא שוב בחיוך אמרה שהיא מבינה ושוב איחלה לי הרבה נחת - ואני שאלתי את עצמי האם זה בגלל שלחרדית יש הרבה ילדים משל עצמה שהיא כל כך רגועה וסלחנית ובגלל זה שלפוסטמה יש רק הילדה אחד הבודדה היא לא היתה מוכנה לסבול שום דבר??? אין לי תשובה לגבי שתיהן... אבל אני בטוחה שהילדים שלי עשו ממני בן אדם יותר טוב.

ציפי ג

New member
זה בגלל שלאשה חרדית

יש ילדים שבעצמם מושכים לה ת הכובע מהראש, מנסיון. (ואני לא תמיד כל כך מסודרת מתחת הכובע) לאיתי יש עכשיו פטנט חדש שהוא מפשיט אותי ממש קבל עם ועדה - הוא רוצה לינוק, הופ הוא מושך את החולצה ויוצא לעבודה. זה מאוד מביך. יש אנשים עם טמפרמנט שלא מסוגלים להסתדר עם ילדים. יכול להיות שלכן יש לההיא ילדה אחת. מה היא תעשה עם כמה? וגם אנחנו הינו שם ונהננו עד השמים.

אמיר.

New member
מקום נפלא ... אבל ...

המחיר !!! אם יש לך ארבע ילדים ... זה עסק לא זול בכלל...

anat30g

New member
ילדים עד גיל 3 לא משלמים

ככה שזה לא יצא כל כך נורא... אבל בגדול כל המקומות לבילוי עם ילדים יקרים. יש את מוזיאון הילדים בחולון - מעולה - כניסה לילד 55 ש"ח... יותר יקר מגן החיות..

אמיר.

New member
מישהו יודע מה לגבי מוזיאון הארץ ?

יש שם תערוכת דינוזאורים .. הילדים שלי חולים עליהם .....

אמיר.

New member
תודה .. אז מה במקום ???

אנחנו הולכים לבקר סבתא בתל אביב בצהרים.. מה עושים בבוקר בעיר הנוראה הזאת ??? (לחות בלי הפסקה)....

מזגן בבית... ולא בקניונים... ../images/Emo42.gif

קצת מלחיץ לטייל פה... ובחוץ חם ולח. נראה לי שרק לנסות ולשעשע את יורשי העצר במקומות ממוזגים ולא הומי אדם. (להכין תערוכות לבד, לבשל איתם, לעשות יום מים בגינה ומלחזר את המים להשקייה ולשטיפה...) מקווה שתהנו למרות הכל...

רותי&ע

New member
שמעתי שהתערוכה מזעזעת למדי

בובות שנראות אמיתיות שוטטות דם. לא לילדים קטנים.

בעית הנקה בפומבי

היי ציפי! גם שלי גילה את ה"פטנט" הזה לא מזמן, והוא גם למד את המילה "ציצי" וצועק אותה בקולי קולות. אני מחליפה צבעים, ואם אני לא נותנת לו הוא נורא נעלב, מתחיל לבכות נורא, הלב שלי נשבר ואני בדילמה נוראית. קשה לי מאד להתווכח בפומבי, והוא מתעקש על זה כמו שהוא לא מתעקש על שום דבר אחר. כמו כן הבכי שלו מפנה אלי עוד יותר תשומת לב. מה עושים???

מה אני עושה?

בהתחלה באמת היה לי מאוד מביך. (אני תמיד הנקתי בציבור, אבל בצורה צנועה), לאחר מספר מאבקים מעוררי תגובות של קהל השומעים, החלטתי לנסות לכסות אותו, זה לא עבד כי הוא רגיל לינוק לא מכוסה, אז עברתי לכסות את היד שלו, שצריכה משום מה ללטף אותי תוך כדי הנקה. את זה הוא היה מוכן לסבול. לגבי גן החיות - היה מבצע ונכנסנו בחינם, אחרת זה באמת לא היה סביר.

עד מתי להניק?

אני יודעת שזו כנראה השאלה האידיוטית ביותר שעלתה כאן בפורום, אך נראה לי שיש כאן מספיק הורים מנוסים לענות עליה. חברתי שהיא פסיכולוגית קלינית לילדים, לוחצת עלי להפסיק, כי אחרי גיל שנה וחצי - שנתיים לדבריה היניקה מקבלת אופי מיני, ואני אוציא את ילדי סוטה. קשה לי לקנות את זה, אבל זה נשמע מפחיד לאללה. דרך אגב היא לא הניקה אף אחד מילדיה אפילו לא יום אחד (לא התחבר לה) - מה שהופך בעיני את המלצתה לפחות אמינה. מה שהפחיד אותי זה באמת האמירה הזו "ציצי", והנטיה לינוק לשם הפינוק - כמו שכתבתם - 2 מציצות לשם ה"כיף" בכל מקום וזמן, וכן - גם שלי נוהג ללטף אותי בהנקה.

רותי&ע

New member
דווקא שאלה מאוד רצינית

לא מנסיון אישי אבל של חברות ומכרות זה ממש לא נכון מה שהיא אומרת. אני מכירה כאלו שהניקו עד גיל שנתיים ויותר וזה עדיין רחוק ממיניות. לדעתי זה בראש של המבוגר המתבונן. בד"כ בסביבות גיל שנתיים כבר הרוב נגמלים או בגלל שצפוי להגיע אח קטן או מיוזמתו של הילד. לדעתי צריך להמשיך להניק כל עוד זה טוב לאם ולתינוק. ברגע שאחד מהצדדים מרגיש רע עם זה אז כדאי להפסיק. יש אמהות שרע להן עם ההנקה כשהתינוק בן כמה ימים, יש כאלו כשהוא מתחיל להבין ולדבר ויש כאלו שטוב להן כל הזמן עם ההנקה. וקוריוז - קראתי על מקרה בארה"ב שהאם הניקה עד גיל 6 והשרות הסוציאלי תבע אותה על התעללות בילד. הם זכו והיא נדרשה להפסיק להניק.

בפורום הנקה של וואלה

הועלתה השאלה על ידי אמא שמיניקה את ילדה בן הארבע וחצי. היא טענה שפסיכולוג אמר לה שהיא מחזקת את ההתנהגות האדיפלית של הפעוט. יועצת ההנקה בפורום - אסתר גרוניס, טענה שזה שטויות. גם לי נראה ארבע וחצי קצת מופרז, אבל מי אני שאדון אשה במקום שאליו לא הגעתי? אצלי עד היום איתי יונק הכי הרבה זמן - שנה ורבע, ואני החלטתי שעד גיל שנתים אני לא אנסה לגמול אותו, לנוכח ההמלצות הרפואיות ולנוכח ההמלצות של חז"ל. נקווה שנצליח. לגבי עצות מנשים שלא היניקו - הייתי נמנעת מלקבל. מי שלא חווה לא יודע במה מדובר.

אמיר.

New member
אפרופו - חז"ל...

האם הם לא הגבילו את ההנקה עד גיל 4 ? אפשר להבין מתוך הלכות אחרות שהזמן הסביר אז היה שנתיים.... ------- מורה אצלנו הניקה ילד עד גיל שלש כי היתה לו אי סבילות לחלב פרה... --------------- אצלנו ינקו מקסימום 11 חודש וכל פעם זה נפסק באונס (מחלות או גמילה עצמית של הילד). ------------ מה שמזכיר לי את הסיפורים על ילדים שברכו לפני יניקה.. ילד בן שנתיים . יכול להיות בהחלט !!!

דסי אשר

New member
ציפי- זו אני, אפשר לקבל

את הציטוט במקור מחז"ל? כפי שאת רואה, עולמי החילוני נעזר בך בתחום הגיל הרך. תודה דסי

לאה_מ

New member
אני מסכימה. לא הייתי מגבילה מראש את

הגיל לסיום ההנקה. אני הנקתי את שני הגדולים שלי בערך עד גיל שנה ורבע. אז הם נראו לי פתאום ילדים גדולים, היה יותר מסובך לוגיסטית, וגם הם כבר לא ממש היו מעוניינים. כך שלכולם התאים והפסקנו. אורי, בן 8.5 חודשים, עדיין יונק הרבה, ואם אני זוכרת נכון את שני האחרים, הוא יותר בעניין של ההנקה מאשר הם היו. אז מי יודע עד מתי נמשיך עם זה שנינו? בואי נאמר כך - שנות ההנקה? טרומפלדור יספרן. כל מספר שניתן למנות על אצבעות כף יד אחת נשמע לי סביר. תלוי ביונק ובמיניקה.

ליאת +

New member
עצות מפסיכולוגים-

כדאי לקחת בעירבון מוגבל. ביותר. יש המון תיאוריות בפסיכולוגיה (שגם על נכונותן, או יותר נכון על התאמתן לחיינו אפשר להתווכח), אבל בטח שלתמצת למשפט אחד, ועוד כל כך ברור והחלטי זה פשוט טמטום (סליחה, בכל אופן זו חברה שלך , אבל עדיין). אני מניחה שאם החברה שלך הייתה רואה את בני בן העשרה חודשים ואותי "מתנשקים" (עם ה מ ו ן רוק, תנחשו של מי) היה לה גם מה להגיד על זה (סוטה? הומו? יגור אצל אמא עד גיל ארבעים?). בקיצור גידול של תינוקות זה עסק פיזי, (ומה יותר פיזי מההנקה?)ויש אנשים שקשה להם עם זה, מכל מיני סיבות.

אמיר.

New member
דבר הגבר...

ראיתי נשים שהניקו ולא יכולת לדעת אם לא התקרבת למרחק מטר. כלומר אחרי התבוננות מסוימת אפשר היה להבין מה קורה שם. ואם לא רואים כלום... למי זה אכפת ??? העיקר שהתינוק שלך יגדל בבריאות !!!! (מה שפחות חלב פרות ומטרנה - יותר טוב).. אמיר. (נותן חלב אם שאוב מבקבוק
)

למעלה