עודדיק,תודה על השאלות המצויינות
דמות אימהית....אני במקביל מגדלת עוד שלושה ילדים ,שניים כבר חיילים,ולא סתם הם מצטיינים,מבלי להתכוון אני דמות אימהית. מעולם לא חיפשתי להחליף את האמא הביולוגית,אבל עם הזמן כאשר חיים בבית אחד,מאמצים את הערכים החוקים וההתנהגות.הילד הזה סרב. האם נכשלתי בתור אם?....שאלה מצויינת,לגבי הקשר עם ילדיי ,רק בשבת אמר אחד מהם אין עוד אמא כמוך בעולם....בקשר לבן החורג,זה בדיוק העניין עודדיק כי הוא לא היה מוכן לקבל אותי כאם,ואפילו דחה אותי קשות.התשובה היא שנכשלתי בגדול בתפקיד האם החורגת. מדוע הוא עוזב? עודדיק ברור לכולם שגם לו קשה ואולי רע אפילו.הוא בן 16 + ופתאום במפתיע אחיו הגדול (בן 30) חזר מארה"ב ומחפש בית ממש לידינו. המצב מאד גרוע אם בני הבית לא מתקשרים ויש אוירה מאד לא נעימה,ואין שום אפשרות או רצון לשנות את המצב...בעלי השבוע ביקש מבנו להתנצל בפני על אמירות מאד מעליבות שנאמרו...הנער ענה לו באופן מאד ברור,אני לא מתנצל,ואני גם לא חושב שהיא היתה רוצה לשמוע מילים לא כוונה....והוא צודק. לשאלתך האחרונה ,האם אחיו מסית? עודדיק,אני לא חושבת שהוא מסית אך בהחלט מחדד ומחזק בו את התחושה שהוא צודק והוא מסכן,במילים אחרות מחזק בו את הצד הקורבני.ולרגע לא חושב שיש שני צדדים למטבע,ולרגע לא מבין שחשוב להראות לילד גם את הצד של האחריות.מעצם זה שהוא רוצה לקחת אותו לגור איתו,מבלי לדבר איתי אפילו פעם אחת לאורך השנים לי אישית זה סימן למצב שהוא חוסר אחריות,אבל אני מודה ,אני מאד שמחה. עודדיק אני מקווה שעניתי בכנות מלאה והתמונה ברורה. אני באמת מאמינה שיחסים הם דינמיים והתוצאה מעידה על דרך לא נכונה,ולכן אני פה כדי שהרוב ילמדו ממני איך לא להגיע למצב הזה. תודה לך על השאלות המעולות