היו כאן כמה הצהרות של חברי פורום שצ

היו כאן כמה הצהרות של חברי פורום שצ

שלום, היו כאן כמה הצהרות של חברי פורום שצרמו לי: אחת אם לא יותר טענו, בלי לנסות ממש לבדוק ולחקור- כי המתנחלים מגורשי גוש קטיף, ברובם "נטשו" את בעלי החיים שלהם, את חיות המחמד שלהם.... כמה קל לאותה חברת פורום, צעירה עד כמה שתיהייה או לאו, לחשוב את הרע ביותר על הציבור הזה- שרובם בלי לחשוב פעמיים נטשו את חיותיהם, שהם עד ידי כך אכזריים עד שישאירו את חיותיהם, את חיות המחמד שלהם ברוע לב ממש, למות. מעולם לא העלתה על דעתה אותה חברת פורום, שאולי ה"נטישה" הייתה כפויה...ושכמו שרובם לא רצו להיות מגורשים ולעזוב את בתיהם ואת גוש קטיף, רובם המכריע לא היה מעולם על דעת עצמו נוטש את חיותיו- הינה תגובה מאתר אינטרנט שמאלני(בלי קשר להיותה צינית, מסבירה את מה שצריך) למאמר מסויים שלא קשור ממש לנושא החיות(בייחוד חיות המחמד) על הבדלי משכורת בין המתנחלים לשאר אוכלוסיית ישראל.. אבל התגובה די מהר מתייחסת לעיניין הזה של "הנטישה": "אז מה אתם רוצים לטעון בזה אני לא מבין, האמירקאים 1500 דולר בממוצע הניו זילנדים 2000 מה הקשר? המתנחלים הם שכבה משכילה, שלפחות 60% מזרחיים, להוציא את האמיריקאים, הם העלית של היהודים המזרחים אם תרצו, גם את זה תרצו לקחת מהם, את התארים של החינוך והמדעים המדויקים שעמלנו עליהם שנים רבות, אתם ממשיכים בדרך אבותיכם המפ"אניקים, רק בדרך מחוכמת וערמומית לנסות לדכא את המזרחים בארץ, זה בתת מודע שלכם, אם תרצו או לא, תילחמו בזה או לא, תמיד המשיכה שלכם תהיה להפוך אותנו לחוטבי מים ועצים שלכם, ו- 7000 ש"ח זה לא שכר של מיליונרים, תנסו לגדל 5 ילדים ו 2 כלבים ו 5 חתולים שאחד מהם אנגורה ו- 3 עיזים ואז נראה אותכם. תפסיקו לחפש ולהסית בכל דרך ולהפוך אותנו למפלצות, כי אנחנו לא כאלה, אנחנו גם לא טיפשים, סלידה תרבותית מאיתנו מוטבעת בכם ללא קשר לכיבוש כזה או אחר, אתם שונאים את ה"סמרטוטים" שאנחנו לובשים, השירה ההמונית שלנו, המתמשכת גורמת לכם לצרידה באוזן ולרצון לדפוק לעצמכם את הראש בקיר, לפחות לכמה מכם, האופי הבלתי מתפשר שלנו גורם לכם לחשוב להתאבד, או לזרוק את כולנו לטיזינמי, הגלגל של ההיסטוריה הולך ומסתובב, המזרח נגד המערב, התרבות של המעגל מול התרבות של הקו הישר והאין סופי, שלא רואים לאן הוא מוביל, אולי לחור שחור ולאבדון סופני, במאבק הזה אתם לא תנצחו, לא משנה מה תיטענו, שאנחנו פרזיטים (כמנהג אבותיכם הממש סימפטים), למרות שידינו התנפחו מעבודת האדמה, שאנו גיזענים, למרות שצוונו בתורה לא להיות גזענים, ראה מקרה מירים המצורעת שהקב"ה הפך את גופה ללבן מחבורות, בגלל ש"גערה למשה, למה התחתנת עם אישה כושית", הצורה הצינית ביותר שהקב"ה העניש מישהוא בתנ"ך וזה נקודה למחשבה. עוד טענה שזנחנו את בעלי החיים שלנו, אני אישית החבאתי את החתול האהוב שלי מתחת לחולצה ולא נתתי לאף אחד לגעת בי, למרות שהצבא אסר עלינו, אפילו לקחת את בעלי החיים הקטנים שלנו, כמו חתולים, כלבים מחמד כמו פקניזים ופינצ'רים, לי אישית היה כלב פקניזי קרח שנלקח ממני, אני לא יודע איפה הוא, לקחו לנו פרות עיזים, איגואנות, תוכים,אותם לא נטשנו, פשוט אסרו עלינו להכניס אותם למלון ובטח תשאלו בציניות, אבל למה לא דאגתם להם לפני כן, אתם מפלצות פשיסטיות שגידלו את בעלי החיים החמודים שלכם, רק בשביל מזון לתאילנדים, או לספק רצונות אגואיסטים שלכם לחיבה מתקתקה, אפופת ורדים מהטבע? התשובה היא שלא חשבנו שצה"ל בעל הביוקרטיה המפגרת של קובייה הונגרית לא ירשה שניקח לפחות את בעלי החיים הקטנים שלנו, כל דבר דורש אישור מאיזה קב"ט מפגר, שכמובן לא נתן לנו שום אישורים, שמה החתולים שלנו יתקפו את הנהג וישרטו את המושבים העלובים של נהגי אגד. שנית המלונות הסנוביים שלכם, לא מרשים להכניס בעלי חיים, למרות שהסירחון האנושי שנובע מהם שגרוע מסירחון בעלי חיינו התמימים, שאותם חטפתם ומסרתם, אפילו זמן לא נתתם לחלקנו, אני מדגיש, להסתדר שנוכל לקחת את בעלי החיים שלנו, בקיצר תמשיכו ותמשיכו לייצר דה-לגיטימציה ולהפוך אותנו למפלצות מפגרות, לעדר אנושי של בבונים, בעלי החטאים הקדמוניים, של תאווה קנאה שחצנות, רברבנות, רגע נראה לי שאתם חוטאים בזה, לפחות כמונו אם לא יותר, אולי תבדקו את עצמכם יותר, אנחנו את חשבון הנפש עשינו ועוד עושים ואת המחיר היקר שילמנו, אבל אתם השמאל הליברלי כביכול הצדק זרח כאשר נולדתם, האור פרץ לעולם והעולם התעורר מחשכונו. אני אופתע בכלל אם התגובה שלי תופיע פה, אתם ידועים במערכת הצנזורה הצבאית שלכם, כמנהגכם בקודש, מקווה לחוסר צינזור."- אני לא יודע מה איתכם, אבל ההסבר הזה, של כפייה(והרי כל הסיפור של "ההתנקקות" עסק בכפיה) לעזוב ללא חיותיהם, יותר הגיוני מהסברה השניה והיא שציבור שלם כמעט, נטש את חיותיו בחוסר לב כי :" מה על הראש שלי עכשיו חיות המחמד שלי עכשיו, רק אני ובני משפחתי האנושיים חשובים, מצידי שימותו החיות שלי, אין לי כלפיהם קשר סנטימנטלי,ושלא כמו רוב בני האדם, אין לי ממש רגשי אהבה כלפי חיית המחמד שלי, זה בסדר גמור ומוסרי להשאיר אותה ברגע זה של מצוקה לדאוג לעצמה, זה סתם חיות"....וזה לא להגיד שלבטח זה אפשרי היו כמה חלאות מעטות מקרב המתנחלים, והרי בכל ציבור ובכל מקום אם כבר, יש את החלאות שלו, שכן נטשו את החיות שלהם למות,ודאגו רק לעורות האישיים שלהם. כאלו אנשים הם מחליאים. והיה כאן חבר פורום נוסף שתדהמה ראיתי תגובות שלו, בהאמינו כי זה נכון,שרוב המתנחלים שגורשו פשוט נטשו את חיותיהם, שהגן על פעולה שכזו ושאמר שאילו הוא היה במקומם הוא לבטח היה עושה את אותו הדבר ונוטש את כלבו למשל לדאוג לעצמו, קרי למות-הרי בסך הכל זו רק חיה, והרי הם עוברים ועברו טראומה גדולה, האם אפשר להאשים אותם?אז כן! אם היו כאלו שעשו את זה בכוונה שנטשו על דעת עצמם את חיותיהם, יש מה להאשים אותם באכזריות ונאלחות.מפני שרוב בני האדם מחשיבים את חיות המחמד שלהם כבני משפחה פחות או יותר , ואיזו שטראומה לא תעבור על המשפחה האנושית, הם לא יעלו בדעתם פתאום לזרוק את חיות המחמד שלהם, לעזוב ולנטוש אותן בלי מישהו שידאג להם... הניסיונות של חבר הפורום הזה- MS6 אם איני טועה, לנסות להצדיק ולהגן על פעולה שכזו של נטישה(אף על פי שזה לא מה שקרה, כאן מדובר על התפיסה שלו את מה שחשב כעובדה), היא מבישה- חיות מחמד הם לא חפצים דוממים, נטלים, שברגע שקשה, אפשר לזרוק אותם בלי נקיפות מצפון-חיות מחמד הם, לרוב בני האדם, בני משפחה שנותנים אהבה גדולה ומקבלים אותה בחזרה- יחס כזה, שעליו הגן MS6 לא מגיע לחבריו הטובים ביותר של האדם ובזה אני מכליל לא רק את הכלבים אלא כל סוגי חיות המחמד, אם כי גם חיות המשק זקוקות להגנה ולא מגיעה להם נטישה טוטאלית, מה שקרה בפועל בעקבות כפייה צבאית מדינית(ההסבר היותר הגיוני מהשניים שהועלו כאן)-המדינה הייתה צריכה לדאוג למקומות שהייה זמניים לחיות שהם סירבו לתת למתיישבים לקחת עימם(שזה הרוב), עד ש המתיישבים יוכלו לקחת אותם בחזרה(את חיות המחמד בכל מקרה) או עד שימצאו להם מקומות מחייה חדשים אם לא יוכלו המתנחלים לקחתם בחזרה ויצטרכו לתתם או למוכרם.

Dark faith

New member
תתפלא,

אבל היו כאלה, אפילו מספםר לא מבוטל של מתנחלים, שאפילו חזרו למחרת לקחת את חיות המחמד שלהם. רק לא זה, היו כאלה שהשכינו את החיות אצל קרובים ואף בפנסיונים. אגב, תתפלא אבל ארגון נוח, ראשון אוהבת חיות, ותנו לחיות לחיות- מישכנו את החיות אצלהם- ככה שלהגיחד שלא היה סידור- הינו קישקוש. לנטוש בעל חיים- שתלוי בך 90%- אם זאת לא אכזריות, אני לא יודעת מהי אכזריות.

אלו היו אירגונים התנדבותיים...

אלו היו אירגונים התנדבותיים...המדינה לא שמה על זה...ולא עשתה שום הכנות ככל שזה נוגע לחיות- שום תכנית רשמית לא יושמה ואילולא כל מיני גופים התנדבותיים מה היה קורה לחיות האלו?שלא ניתנה למתנחלים אפשרות, נאסר עליהם לקחת אותם בפעולות ההתנקנקות...לפי איך שאת מתבטאת, את תומכת של הסברה הראשונה והיא שרוב המתנחלים של גוש קטיף נטשו את בעלי החיים שלהם מה שבאמת לא סביר ולא הגיוני, לעומת זאת אטימות של הממסד ואיסור לקיחת בעלי חיים לאוטובוסים,אי הכנת מקומות שהייה לחיות על ידי הממסד, מה שכבר מראה על אי האיכפתיות של הממסד הצבאי והמדיני במקרה הזה של החיות,מה שהרבה יותר סביר והגיוני מהעלילות הללו על נטישה קולקטיבית של ציבור שלם כמעט בעלי החיים שלהם-מי שמנסה להראות את מתנחלי גוש קטיף ברובם כאכזריים שנטשו את בעלי החיים שלהם מעוות את האמת ומציאות שנכפתה עליהם-מבחירה, רוב בני האדם לא יחליטו לנטוש את חיות המחמד שלהם(שהם לרוב חלק מהמשפחה) (אם כי במקרה שלך-יש מספר "לא מבוטל!" של כאלו שחזרו.... מתנחלים שחזרו למחרת מה? לאחר שגירשו אותם, או פינו אותם, או הוציאו אותם בכוח? הם פשוט בלי שום התנגדות של גורם צבאי, לבדם, חזרו לשם ומצאו ואספו את החיות שלהם?) עוד פעם, רוב מוחלט בהחלט לא נטש את החיות שלו אלא נכפה עליו לעזוב בלעדי-חיות המחמד שלהן-לחיות המשק המדינה הייתה צריכה למצוא מקום זמני: על רוב מוחלט נכפה לעזוב עם איסור לקחת את החיות שלהם ובלי סידור רישמי לאותן חיות.היו כאלו והיו כאלו, והיו כאלו, שזה הרוב שביום הגירוש נכפה עליהם לעזוב ולהשאיר את חיותיהם מאחור...הם זה יעלה על הדעת דרישה שכזו? להשאיר את חיות המחמד שלך ולעזוב?האם יעלה על הדעת שמדינה מתוקנת תכפה כזה דבר על אזרחיה, תכפה כמעט מוות וודאי על החיות שנשארו מאחור של אותם אנשים? את לא מאשימה קורבן אונס בזה שאנסו אותה.אנסו אותם להשאיר את החיות שלהם, היו שהצליחו להשיב או להבריח לפחות חלק מהחיות שלהם בכוחות עצמם-זה לא היה מנת חלקם של כולם ואני מניח שלא של רובם, וכאן באה אשמתה של המדינה ומוסדותיה, כולל הצבא, אלו שאנסו אותם לעזוב וכביכול "לנטוש" את החיות שלהם-אם את מאמינה שעל דעת עצמם רוב ציבור מתיישבי גוש קטיף, בני אדם כמוך וכמוני, לא קניבלים,ולא פושעים וכו', אשר באחוז ניכר מהם הם מלח הארץ ומופת בניהול חייהם, היה נוטש את בעלי החיים שלהם למות- את נגועה בדעה קדומה עליהם אשר אינה מוצדקת ואינה מבוססת. אי אלו שכן נטשו כאשר הייתה להם כל אפשרות לקחת את חיותיהם, חיות המחמד בכל מקרה(אני מניח שמדובר בכאלו שעזבו לפני הגירוש בעיקר) והם בחרו לנטשן למותן, אילו אנשים לא ראויים בכלל-אנשים שכאלו הם אכן חלאות-אלא שאם היו כאלו, הם מיעוט שבמיעוט ואינם דוגמא מייצגת ולו במעט. ודרך אגב, שמעתי איפשהו שמאשימים את המתנחלים גם בזה שהם לא דאגו לחיות הרחוב שהיו בסביבתם-עכשיו כאן(גם במקרה של החיות שלהם אבל כל תחום לגופו) אין להם שום אחרייות על חיות רחוב, אפס: אלו אינן החיות שלהם ומי שהיה צריך לדאוג לרווחתן של כל החיות אבל בראש ובראשונה לאלו שיש להן בעלים שדאגו להם, זו המדינה.

אילו לפחות המדינה

אילו לפחות המדינה(וזה כולל למעשה ובעיקר את הזרוע המבצעת-ממשלת השחיתות של שרון והצבא שניהייה הכלי האישי שלו לביצוע זממו) הייתה משתפת פעולה כנדרש לאורך כל הדרך מתחילת הגירוש, לפחות, עם האירגונים האלו כידי שהדאגה לחיות תיהייה הכי יעילה ועם הכי מעט מוקשים, בהתחשב בנסיבות... העיניין עם חיות המחמד והאיסור לקחת אותן, לפחות את הקטנות שבהן הוא די מרגיז ולא צודק.

Dark faith

New member
סליחה,

אבל אין הצדקה לנטוש בעל חיים- ניסיון העברת האחריות על הממשלה והמדינה פשוט ניסיון לנקות את המצפון שלהם. צר לי להגיד לכם- אבל כלב לא נועד לכשכש כל היום בזנב ולרבוץ בגינה. כזכור לי, הייתה משפחה שפשוט נטשה כלב עיוור סאנד ברנר...הייתה אפילו נטישה של כלבות אחריי המלטות. הממשלה אומנם אחראית לגירוש- אבל היא לא אחראית לנטישה המזעזע הזאתי. הממשלה העבירה תקציב לא פעוט לחילוץ החיות, הצבא אישר לאירגונים להיכנס לשטח לאחר הגירוש...המדינה עשתה את המקסימום- למען חיות שפשוט ננטשו ונשארו למות ברעב בשטחים שהפכו לערי רפאים.

ננטשו אבל לא על ידי שעירך לעזאזל...

אני חוזר שוב, את נגועה בדעה קדומה עליהם- רובם לא נטשו את החיות שלהם אלא נכפה עליהם לעזוב בלעדיהן- לרובם אין סיבה לנקות את מצפונם, הוא נקי. אני לא אומר, כפי שאמרתי מקודם, שלא היו כאלו שאכן, נטשו את חיות המחמד שלהם כאשר יכלו לא-אנשים רעים יש בכל מקום- אלא שהם מיעוט שבמיעוט. ו"הנטישה" לא הייתה של רוב מתנחלי גוש קטיף,זו היתה כפיה, אונס. "המדינה עשתה את המקסימום"-באמת? אז למה רוב פעולות החילוץ נעשו על ידי אירגונים התנדבותיים? איפה הפירוט על התקציב הלא פעוט הזה שהיא, הממשלה, סיפקה לחילוץ החיות?אם הכל היה מסודר, מדוע הזעקה הגדולה על חיות שנשארו למות לגפן?אם הכל תוקצב כיאות ומקומות היו כבר מוכנים לכל החיות, אז מה עשו מהזה כזה עיניין גדול? האמת היא שלממשלה ממש לא היה איכפת מהחיות, ובגלל זה נרתמו, במאמצים רבים אבל לא מאורגנים ומסודרים כפי שהיו יכולים להיות לו הייתה תמיכה של המדינה...אחרת זה לא היה ממש ביג דיל;כל מה שקרה אחרי ההתנקנקות היה, כך נראה לי, פחות או יותר מאולתר... ואל מה את באמת מאשימה את המתנחלים, כאשר שוב ושוב הוסבר לך שהם היו אנוסים ברובם לצאת ללא בעלי החיים שלהם(הקונספט של אונס וכפייה, אני מניח מובן לך, או שלא?)זו הייתה נטישה, אילו לא היה עליהם שום איסור לקחת את חיותיהם איתם, הם היו בוחרים פשוט לא לקחת אותן-רוב האנשים מעולם לא היו בוחרים בכך, והמתנחלים מגוש קטיף הם בטח שלא יוצאים מן הכלל בעיניין הזה של מוסר ודאגה ואהבה לחיית המחמד שלך.מעניין אותי אם אחרי שכפו עליהם לעזוב ללא בעלי החיים שלהם,אפילו ללא חיות המחמד,האם נפגשו שוב החיות והבעלים, או שהחיות פוזרו מפה ועד הודעה חדשה למקומות שונים ועלומים בשביל בעלי בחיות.הכל היה צריך להיות מסודר, כידי שכשהבעלים יוכלו לקחת את חיותיהם, הם יוכלו בלי שום קושי לגשת למקום זה או אחר, ולקחתן."הנטישה המזעזעת" הזאת היא של הגופים שאחראים לאונס ולכפייה של "ההתנתקות"(כביכול). אם החיות ננטשו ונשארו למות ברעב, זה לא היה על ידי רוב המתנחלים, אלא על ידי הצבא והממשלה-הרי, מה לא מובן בזה שלא נתנו להם לקחת את בעלי החיים שלהם איתם בזמן הגירוש?כיצד ההגיון של-"רובם רעי לב אכזריים שברגע של מצוקה ינטשו את החיות שלהם מיוזמתם"-חזק יותר מההגיון של ביורוקרטיה צבאית אטומה של ממלאי פקודה באופן עיוור, וחוסר איכפתיות של ממשלה שהפגינה בצורה חד משמעית את שחיתותה ואת זה שהאינטרסים שלה הם לא לטובת הכלל...לי נראה הרבה יותר הגיונית האפשרות השניהה כפי שציינתי מספר פעמים כבר, וכך זה צריך להראות לכל אדם שמסתכל על שני הטיעונים ומנסה להיווכח מי מהם נכון-התגובה שנתתי לדוגמא לא הסבירה לך דבר? והרי כבר הוסבר כי היה זה בלית ברירה שהם עזבו את חיות המחמד(זו לא נטישה שלהם אלא עזיבה בכפייה,בלית ברירה של חיותיהם האהובות) ואילו לחיות המשק לדידי היתה צריכה לדאוג הממשלה הקלוקלת, עד שהמתנחלים של גוש קטיף יסתדרו ויוכלו לאסוף אותם או מקסימום לקנותם מהתמתנחלים במחירים טובים ולמצוא להם בעלים חלופיים). אז אם את מעודכנת, מה קרה לרוב חיות "ההתנתקות", כמה מהם בפועל הופגשו ואוחדו עם בעליהם המגורשים שנכפה עליהם לעזוב בלעדיהן, וכמה קרוב וודאי לא יראו את בעליהם לעולם? אם הכל היה מסודר, היו מתייגים את החיות, רושמים כל אחת ואחת מהן, למי היא שייכת ובבו העת מחזירים אותן לבעלים. בפועל, אירגונים התנדבותיים אספו אותן, דאגו להן, רק העיניין הפעוט של זה שהם פחות או יותר נגזלו על ידי הממשל והצבא מבעליהם(הרי היה זה ניתוק כפוי בין שני הגורמים-הבעלים והחיות, כפי שההגיון הבריא מכתיב, והתגובה שהראתי מהאתר השמאלני מאשרת)נשכח- אם אכן הכל בסדר עם החיות, פחות או יותר, אז יופי. אבל מתי הם יוחזרו לבעליהם החוקיים? איך יבחינו איזו חיה שייכת למי? אם הממשלה הייתה דואגת לעיניין הזה ומוכנה לקלוט ולתייג את בעלי החיים, האנדרלמוסיה הזאת לא הייתה קורה.

MS6

New member
התכוונת בטח לסאן ברנרד...

אין דבר כזה סאנד ברנר..

tamar brandy

New member
יש דברים שאתה לא יכול ../images/Emo163.gif"בוב"

להגיד כי הם פשוט לא נכונים! בתי מלון מרשים להכניס בעלי חיים למלון, במיוחד במצב כזה, רק שהחיה צריכה להיות בשירותים כדי שלא יגרם נזק למלון (אי אפשר להיות כל הזמן נגד המלון, עד שמוצאים בית החיה תישאר בשירותים ויוציאו אותה לטייל מחוץ למלון) למלון של אבא שלי הגיעו מלא מתנחלים, רק משפחה אחת מהן הביאה כלב, אם היו נלחמים קצת למענם, מכניסים אותם לכלובים רק בשביל הנסיעה או נוסעים עם כלי רכב אישי יום לפני שהצבא נכנס אז הם היו יכולים להציל את בעלי החיים שלהם ותתפלא אבל המתנחלים גורמים להרבה הרס במלון (ואני לא אומרת את זה מדעתי האישית) בחלק האחרון אני מסכימה איתך- אי אפשר להתייחס לבעלי חיים כאל רכוש, העבודה שהם שונים מאיתנו לא נותנת לנו את הזכות להתייחס אליהם כאל נחותים ממנו

כן...בטח...ומצב שכזה

"בתי מלון מרשים להכניס בעלי חיים למלון, במיוחד במצב כזה"-כן..ומצבשכזה הוא פחות או יותר עיניין של שיגרה ורוב בתי המלון כאלו סובלניים כלפי שהות של חיות אצלם...בכל מקרה, אני מאמין כי רוב החיות אפילו לא הגיעו למלון מפאת האיסור ה"קטן" של הצבא,לקחת את חיות המחמד שלהם עימם. ונראה לישהאנשיםשהיה להם המזל והם הצליחו לקחת את החיות שלהם עימם היו לוקחים כלהצעה שתאפשר להם להישאר עם חיות המחמד שלהם, או שתדאג להןעד שהם יעמדו על רגליהם.בפועל, מעט מאוד הצליחו להבריח את חיותיהם על פני הצבא. ועודדבר, מה, לכל המתנחלים היו חיות מחמד?(חתולים או כלבים לרוב) את הכלובים (אם זה מה שהיה מאפשר לקחת את חיות המחמד איתם) הצבא וממדינה היו צריכים לספק במקום להבהיל את המתנחלים לאוטובוסים עםאיסור מפורש לקחת את החיות שלהם איתם- האונסים היו צריכים לספק להם כלובים(אם זה היה מתיר להם לקחת את את חיות המחמד, מכיוון שהם אלו שקבעו את האיסור לקחת את החיות והם אלו שמגרשים באי צדק.) ורק לשם הבהרה, על אף שכל המהלך הזה של ההתקפלות לידתו בחטא, המינימום שהממשלה ו"מינהלת ההתנתקות" היו צריכים לעשות זה לחכות עד שמגורים הולמים וקבועים יוכנו ויבנו למשפחות המתנחלים, במקום לשכן אותם במלונות שעלותם קופצת עד הגג ועולה הון תועפות למדינה, היינו לנו, אזרחי המדינה.לא הייתה שום סיבה היחפז במהלך ההרסני הזה- שום סיבה שבעולם. אבל שרון רק רצה לגמור מהר עם הדבר הזה בלי התחשבות במגורשים, בחיות המגורשים, ובקופת המדינה שהייתה יכולה להיות יותר מלאה אילו לא היה שיכון במלונות אלא השהייה של כל המהלך(עדיף לתמיד)לפחות עד שמגוריהם הקבועים החדשים יוכנו ויבנו. ככה זה היה צריך להיות, במקרה הגרוע ביותר בסיטואציה הזו,כאשר מהלך ההתנקנקות היה יוצא בכל מקרה. "נוסעים עם כלי רכב אישי יום לפני שהצבא נכנס"- את מאשימה עכשיו את קורבן הכפייה והאונס בזה שאנסו אותו. רובם הרגישו צורך להישאר שם עד הסוף , ועד הסוף למעשה הרבה מאוד, בגוש קטיף ובארץ בכלל האמינו כי זה לא יתממש, הייתה להם תקווה בכל מקרה. רוב מתנחלי גוש קטיף הרי נשארו עד הסוף, ורובם לא התכוננו לעזיבה בשום תחום-ההגיון מכתיב שבמדינה מתוקנת המדינה תדאג לבעלי החיים של אזרחיה, אותם היא מפרידה בכפייה במהלך לא לגיטימי והרסני. המדינה כביכול דאגה למקומות שהייה למתנחלים עצמם בצורה ממש בזבזנית ולא מסודרת, כפי שאמרתי מקודם, במקום לדאוג להם למקומות מגורים קובעים כיאות, , למה לא לחיות שלהם, שהיא אסרה עליהם לקחת אותם? אם הכלובים היו עוזרים,ביום הגירוש היה צריך לספק בידי כל אחת מהמשפחות מספר כלובים לחיות המחמד שלהם כידי שיקחום לאוטובוסים איתם.מדובר כאן על אנשים שלא התכוונו לעזוב את בתיהם ולא התכוננו להיות מגורשים, ובטח שלא התכוונו להשאיר את חיותיהם מאחור, למות, בייחוד את חיות המחמד, שהם חלק מהמשפחה לרוב בני האדם. להאשים מותר לך רק את האנסים עצמם-הממשלה והצבא- המתנחלים היו איפה שהייתה להם כל זכות להיות, בבתיהם, גוש קטיף ביתם, הם וחיותיהם היו הקורבן כאן של מזימה נבזית של הריסת מפעל חיים שלם ופורח. "אילו רק נלחמו קצת בשביל החיות שלהם"- אני בטוח שהיו לא מעט זעקות של מתנחלים כאשר הצבא אסר עליהם לקחת את חיות המחמד שלהם-זה רק טבעי-אני לא חושב שהם יכלו לעשות הרבה נגד הצבא והאיסור שלו. עוד פעם, את מאשימה קורבנות אונס. אם זה היה תלוי בהם, רוב האנשים(בכללם המתנחלים) היו לוקחים את חיות המחמד שלהם עימם- בפועל זה נאסר על רובם. הם לא התכוננו תרתי משמע, שזה באמת יתממש, ומה שקרה עם החיות, היחס של הגופים האחראים לגירוש היה מחפיר- להשאיר חיות מחמד ומשק לדאוג לעצמם ללא הבעלים שלהם.לא להבטיח סידור הולם לכל בעלי החיים הללו. להפריד בצורה אכזרית בין חיות מחמד לבעליהן? הרי אם ידעתם (הממשלה, הצבא) כי תאסרו על המתנחלים לקחת את חיות המחמד שלהם לאוטובוסים וכו', הייתם צריכים להכין מראש מקומות מיוחדים לחיות משאיות מיוחדות או משהו, כלובים בכלל וכלובים שאפשר לקחת לאוטובוסים הרגילים, , ולקחת אותם גם כן, ולא סתם להשאיר אותם,לנטוש אותם.במקום זה גורלן היה תלוי לגמרי באירגונים התנדבותיים שהואילו בטובם לדאוג לחיות הללו ביוזמתם האישית. אבל מה אני מדבר בכלל, הרי הגירוש החל לפני שבכלל כל המקומות לבני האדם המגורשים, שלא לדבר על החיות, היו מוכנים לקליטתם קודם כל, מה זה "מלא מתנחלים"(מספרים)? "ותתפלא אבל המתנחלים גורמים להרבה הרס במלון"- אוקיי...מה זה קשור בכלל? ואם כבר, אני סתם מסתקרן, איזה נזק יוצא מן הכלל גורמות המשפחות מרובות הילדים של המתנחלים של גוש קטיף? משהו יוצא מגדר הרגיל כאשר ישנם הרבה ילדים? לא אמרתי שבעלי החיים של המתנחלים הם לא רכושם, רק אמרתי שהם אינם חפצים דוממים, שאפשר פשוט לזרוק מתי שהמצב קשה, אלא יצורים חיים ויש להתייחס אליהם בחמלה בהתאם, בטח כשמדובר בחיית המחמד שלך.החיות שלנו, כן כפופות לנו ואנחנו כן, באופן כללי, נעלים עליהן. אבל זה שהן צורות חיים נחותות מאיתנו אינו מקנה להן מעמד של חפץ דומם ובטח שאינו מבטל את זכויותיהן כבעלי חיים.

נספח כלכלי קצר

המיליארדים שעלתה ההתנקנקות(מהלך לגמרי מיותר ומסוכן), שלמדינה אפילו מעט מהמיליארדים לא היה ואין, לנוכח המצב הכלכלי הקשה, ובכלל היו ביזבוז כסף(שאין לנו) משווע. גירעון כזה ענקי, חובות ענקיים שכאלו(וכי מה,כסף צומח על עצים שהמיליארדים האלו פשוט יצמחו מחדש כידי שנוכל לכסות את החור) על דבר כל כך טיפשי ,חסר תועלת,מחריב מפעלי חיים פורחים. כביכול אין כמה "מיליונים" מעטים לקיצבאות זקנים ולילדים וכו'....אבל "יש" "מיליארדים"(שלמי שלא מבין זה הרבה יותר, אבל הרבה יותר...גדול ממיליונים) לשטות ההרסנית הזו- זה מגוכח! מה שמראה(זה אחד מהדברים הרבים בכל מקרה שמראים) שהרשויות לא חושבות מהראש, אלא מחלק אחר של הגוף-כולם ינחשו מאיפה- הן יישרו קו עם ה"דיקטטור הגדול", ה"אתרוג"(עטוף בצמר גפן שמלאני עוטף ומחבק..., ה"דרלינג של השמאל"(או לפחות עד שביצע את זממו\זממם), או אז הפך למיותר.

יש לציין

יש לציין שיש הרבה חיות שהן זהב כשהמדובר על איכות וטוב,במיוחד בהשוואה לכמה בני אדם שלא מתנהגים כמו בני אדם(כאשר המונח בן אדם בקונוטציה חיובית ו"אנושית", היינו הומנית) אלא כמו מפלצות, או זבלים למצער. ובאופן כללי, יש הרבה מאוד זבלים בעולם שמכתימים את החיים של אנשים הגונים ולפעמים גם של חיות חפות מפשע, כמו שיש גם הרבה אנשים טובים- בקטגוריה של האנשים הטובים לצערנו יש גם אנשים שהכוונות שלהם טובות אבל מי שמכיר את המשפט-"הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות"-די לחכימא ברמיזא.

MS6

New member
קראת חלקים של ויכוח...

ניסיתי להסביר שהדבר האחרון שאפשר לעשות זה לבוא בטענות לאנשים שטרנספרו בכוח על כך שהם לא לקחו את החיות שלהם איתם.. אני לא רואה בנטישה כדבר שצריך לעשות בכל מחיר, ברור שלא. המדינה הייתה צריכה לדאוג לחיות לא העקורים, עד שהעקורים היו מגיעים למצב שהם יכולים לקבל חזרה את החיות.

למעשה, קראתי את כל הויכוח...

למעשה, קראתי את כל הויכוח...מה שכתבתי זה הרושם הבל ימחה שנתקבל מדבריך. אם כן, מה שאתה אומר(עכשיו בכל מקרה),אם אני מבין אותך נכון, שאנשים שכן נטשו את בעלי החיים שלהם(אנשים למשל שעזבו לפני פעולת הגירוש עצמה) ונטשו את חיותיהם חסרות הישע, הם ראויים לגינוי, ואתה מסכים שאנשים כאלה, נכפתה עליהם העזיבה או לאו,כן אחראים ואינם בני אדם ראויים, במילים אחרות חלאות. מפני שגם המצב של תכנית הגירוש והנסיגה, אינו תרוץ והצדקה לנטישה של חיותיך, חיות המחמד בפרט. שוב, אני מדבר לא על אלו שנשארו עד היום האחרון ופיזית לא נתנו להם לקחת את חיותיהם, אלא על אלו שמבעוד מועד, נטשו אותן למות ובעצמם עזבו. אתה יכול לנסות להכחיש אבל המילים שלך, כן הצדיקו מעשים של נטישה כאשר חשבת שזה פחות או יותר נחלת הכלל, וזה בכלל לא בסדר. כלומר, אילולא היה האיסור, היית מצפה מבעלים מוסרי של חיית מחמד לקחת אותה איתו, ואני בטוח שהרוב היו עושים כן אם היו מרשים להם, ואלו שלא היו עושים את זה במקרה הזה, הינם משוקצים. רוב המתנחלים של גוש קטיף לא ביצעו את מעשה הנטישה, העזיבה ללא בעלי החיים שלהם(ואני מדגיש ביתר שאת את חיות המחמד)נכפתה עליהם. אז, רק לשם הבהרה,נכון להיום, אינך מצדיק ואף מגנה, אתה מלא בשאט נפש כלפי אנשים שכן ממש נטשו את חיותיהם,ללא כובד משקלה של המערכת הצבאית שכופה עליהם לעזוב ללא חיות המחמד שלהם, נושפת בצווארם פיזית(את חיות המשק קצת יותר קשה להכניס לאוטובוס אחד עם בני אדם...סידור נפרד היה צריך להיות מאורגן להם על ידי המדינה), נכון? אין כאן בשבילך את תרוץ היותם בסטטוס של עקורים, שנכפה עליהם לעזוב: אם היו מרשים להם לקחת את חיות המחמד שלהם(מה שאצל רוב בני האדם נחשב לחלק מהמשפחה) איתם בפעולות ה"פינוי",רק אנשים נבזיים היו בוחרים בכל זאת להשאירם מאחור לגורל לא גורל, דהיינו לנטשם. וכפי הנראה, היו "יחידי סגולה"(מיעוט שבמיעוט ההגיון מכתיב) מקרב המתנחלים המפונים שעשו את מעשה הנבלה שדיברתי עליו-אני מקווה שאינך מצדיק כאלו באיזושהי צורה, מפני שאין להם מחילה או הצדקה-כאלו אנשים הם פשוט אנשים רעים. מה שאי אפשר, זה לבוא בטענות כלפי אלו שלא הייתה להם ברירה והוכרחו לעזוב ללא חיותיהם, שפשוט לא נתנו להם לקחת אותן,וגם לא הכינו לחיות סידורים זמניים אחרים עד שהמתנחלים המגורשים יתארגנו-שזה הרוב, כפי שהשכל הישר מכתיב.

MS6

New member
אני אחזור...

מי שעבר לדירה, למקום מסודר, יחד עם הציוד שלו, הוא היה צריך לקחת איתו את הכלב או החתול. לעומת זאת אדם שנסחב מביתו אל תוך אוטובוס או משהו כזה... זה כבר משהו אחר. אני לא אקרא לאנשים שנטשו את בעלי החיים שלהם חלאות, אולי טיפה חסרי אחריות... אבל אני יכול להבין אדם שעובר לקראוון קטן ובקושי יש לו מקום למשפחה שלו ועקב זאת הוא החליט להשאיר את החיה שלו מאחור.

גם אני אחזור...

אני גם אחזור...בשביל רוב בני האדם, חיית המחמד שלהם היא חלק מהמשפחה והם לעולם לא יבחרו ינטשו אותם . אנשים שעברו לקרוואן קטן איפה שבקושי יש להם מקום למשפחה האנושית שלהם היו צריכים או לקחת את חיות מחמדם איתם על אף הקושי, או לתת אותן למשמרת או לתמיד לאנשים או למקום כלשהו שידאג להם, ולא לנטוש אותן למות פשוט. את חיות המשק, אם הם כבר עוזבים במועד שהם בחרו ולא תחת לחץ ישיר, היו גם כן צריכים למכור(אם בבקשת עזרה מוצדקת מהמדינה שכופה עליהם לעזוב במועד זה או אחר, אם בעצמם) או למצוא מקום חלופי וזמני עבורן. אנשים שנוטשים באופן מכוון לגמרי את בעלי החיים שלהם, בייחוד את חיות המשפחה שלהם הם לא "טיפה חסרי אחריות", אלא מאוד חסרי אחרייות ואנשים לא ראויים בכלל, בטח שלא אנשים מוסריים(לפחות לא בדרגה גבוהה).

MS6

New member
בכלל לא מסכים איתך...

ואני גם לא חושב שאתה יכול לשפוט אנשים שטרונספרו בכוח מביתם עד שתגיע למצבם..

אלו שהיתה להם הבחירה ממש

אלו שהיתה להם הבחירה ממש, שהם היו במצב של בחירה, והם בחרו לנטוש את חיות המחמד שלהם, פשוט לעזוב אותן למות במקום לנסות איכשהו באיזושהי צורה לדאוג לכך שישרדו ובעצמם, ללא הצבא מאחוריהם ובאותו הזמן שלא משאיר את הברירה בידיהם,הם לפי קנה המידה המוסרי הכללי,אנשים לא ראויים, ולא סתם "קצת לא אחראים".מדובר כאן על אנשים שכן הייתה להם בחירה אם לקחת או לא,והללו בהחלט אינם הרוב מקרב המגורשים, אך היו שכאלו, כל נראה והתנהגותם מבוזה. זה רק הגיוני שבן אדם נורמלי, גם אם במצב קשה במיוחד, לא ישאיר פושט את חיית המשפחה שלו למות, מפני שהוא נקלע למצב קשה בו נכפה עליו לעזוב את ביתו-האנשים עליהם אני מדבר בחרו את הזמן שבו עזבו ובחרו לבצע את הנטישה- האם אתה מאמין לרגע שרוב עקורי גוש קטיף היו נוטשים את החיות שלהם? שהם היו משאירים ועוזבים ללא החיות שלהם אילולא הצבא לא כפה עליהם לעזוב בלעדיהם? אין תרוץ ואין הצדקה לנטישה אמיתית(לא לעזיבה כפויה) של החיות שלך שתלויות בחיייהם, ובטח שלא את חיית המשפחה שלך, חיית המחמד שלך.

גם במצב של מצוקה משפחתית וכללית

החיות, עם דגש מאוד מיוחד על חיות המחמד שלך, גם במצב של מצוקה משפחתית וכללית ולחץ גדול, לא צריכות כדבריך בעבר, להיות הדבר האחרון בראש מעייניך, אם אתה בן אדם הגון ומוסרי- יש לך חובה לדאוג להן,כל עוד אתה בעליהן ולא נתת אותן או מכרת אותן, לדאוג לרווחתן גם כשהרווחה שלך עצמך היא לא "מי יודע מה", ולא להיפטר מהן כמו מטען עודף כשהמצב ניהייה קשה. ואני לא צריך להיות במצב שלהם כידי להפנים ולהבין מהי הדרך המוסרית והנכונה להתנהג עם החיה או החיות שלי.

וזה רק טבעי

וזה רק טבעי, נראה לי, שרוב האנשים,ובטח רוב אלו שיש להם בעלי חיים משלהם וחיות מחמד, יסכימו איתי בקשר לזה.

למעלה