מתכון לעוגת פאדג' ללא קמח של סבינה ולדמן מהאינסטגרם של עדי שילון-
400 גרם שוקולד מריר 60%-65% (אם יש לכן אחוז גבוה יותר, או שמתחשק לכן עוגה מתוקה יותר, אפשר לשלב עם שוקולד חלב)
200 גרם חמאה
8 ביצים
זהו? כן. זה יהיה מושלם ככה עם אבקת סוכר מעל.
בא לכן להגזים כמוני? תוכלו להוסיף לעוגה גרידה משני תפוזים ולהכין רוטב טופי מלוח.
לרוטב טופי מלוח:
200 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר חום כהה (2/3 כוס)
1 כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
מה עושות?
מדליקות תנור על 200 מעלות טורבו.
ממיסות יחד את החמאה והשוקולד במיקרו או בבן מארי. במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפות 8 ביצים על מהירות בינונית-גבוהה. זה לוקח בערך רבע שעה, עד שהביצים הופכות לקצף בהיר ונפוח. מוסיפות לשוקולד והחמאה את גרידת התפוזים (לא חובה אבל וואו) ומקפלות בעדינות לתוך הקצף, עד שהשוקולד נטמע לחלוטין. מסדרות בתבנית קפיצית משומנת. אני השתמשתי בקוטר 26. אופות 20 דקות, מכבות את התנור ומשאירות את העוגה בפנים ל-10 דקות נוספות.
חשוב! לא מגישות לפני שהעוגה מתקררת לחלוטין במקרר. מוציאות כשעה לפני ההגשה.
מגזימות איתי? קדימה!
מניחות יחד בסיר קטן את הסוכר והשמנת. מערבבות ומביאות לרתיחה. ממשיכות לבשל על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מסמיך. זה לוקח בערך 7 דקות. עברו 7 דקות ואתן לא בטוחות שהסמיך? תזיזו לרגע מהאש ותראו אם אפשר לראות היטב את תחתית הסיר כשאתן מערבבות. עכשיו מתבלות במלח ותמצית וניל, מקררות מעט ושופכות על העוגה לפני ההגשה, או לפני שנכניס אותה למקרר. תלוי אם אתן מעדיפות את הטופי שלכן קריר או חמים. מפזרות מעל מלח גס אם מתחשק וקוצרות מחמאות.
אני הכנתי בלי רוטב טופי לא אוהבים אצלי וגם לא הוספתי גרידת תפוז שלדעתי תשדרג את העוגה בכמה מונים פשוט רק אני אוהבת את התוספת המדהימה הזו פה.