היו כמה הצלחות ברורות במאכלי הפסח השנה

michalgad

Active member
אני ארשום מה הצליח ואם מישהי תהיה מעוניינת במתכון אשמח לרשום.
פאי רועים של חן מזרחי
מרק ירוק
צלי הודו עם פלחי אננס
לזניה מצות בשרית
לזניה מצות חלבית
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני ארשום מה הצליח ואם מישהי תהיה מעוניינת במתכון אשמח לרשום.
פאי רועים של חן מזרחי
מרק ירוק
צלי הודו עם פלחי אננס
לזניה מצות בשרית
לזניה מצות חלבית
ואצלנו הצלחות מהחג:
עוגת שקדים ותפוזים מצוינת
עוגת שוקולד של אחותי
עוגת תפוחים של חנהפ
עוגת שיש של קרן אגם
פשטידת קישואים וכרישה חלבית של לייזה פנלים

אביא מתכונים אם יש עניין.
 

michalgad

Active member
אשמח למתכון עוגת השוקולד של אחותך ושל השיש של אגם, תודה
 

michalgad

Active member
מרק ירוק פסח
שילבתי בין שני המתכונים הללו. שמתי יותר ירקות כמו המתכון השני ( בלי קולורבי ולפת ובמקום פול שמתי אפונה. וכל יתר הירקות והירק כמו בשני המתכונים. עשיתי את קניידלך עוף כמו במתכון הראשון)
https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-hospitality/Recipe-7f1efbe49a35631006.htm

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/the-real-taste/Recipe-6d5c8bc033a1b51006.htm
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק ירוק פסח
שילבתי בין שני המתכונים הללו. שמתי יותר ירקות כמו המתכון השני ( בלי קולורבי ולפת ובמקום פול שמתי אפונה. וכל יתר הירקות והירק כמו בשני המתכונים. עשיתי את קניידלך עוף כמו במתכון הראשון)
https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-hospitality/Recipe-7f1efbe49a35631006.htm

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/the-real-taste/Recipe-6d5c8bc033a1b51006.htm
תודה מיכל, נקרא מצוין.
 

עדיקים

Active member
ההצלחה הכי גדולה שלי לחג היא עוגת שוקולד עם שלושה מרכיבים-
שוקולד מריר
ביצים
חמאה/מחמאה

מרוב שהעוגה הצליחה הכנתי אותה 3 פעמים ל-3 מפגשים שונים וכל פעם התחסלה בקלילות.

הורדתי את המתכון מהאינסטגרם של עדי שילון והמתכון הוא של סבינה ולדמן. לא רואה את המתכון ברשת, אם תרצו ומותר אקליד לכאן את המתכון.
 

עדיקים

Active member
מתכון לעוגת פאדג' ללא קמח של סבינה ולדמן מהאינסטגרם של עדי שילון-


400 גרם שוקולד מריר 60%-65% (אם יש לכן אחוז גבוה יותר, או שמתחשק לכן עוגה מתוקה יותר, אפשר לשלב עם שוקולד חלב)
200 גרם חמאה
8 ביצים
זהו? כן. זה יהיה מושלם ככה עם אבקת סוכר מעל.
בא לכן להגזים כמוני? תוכלו להוסיף לעוגה גרידה משני תפוזים ולהכין רוטב טופי מלוח.

לרוטב טופי מלוח:
200 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר חום כהה (2/3 כוס)
1 כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח

מה עושות?
מדליקות תנור על 200 מעלות טורבו.
ממיסות יחד את החמאה והשוקולד במיקרו או בבן מארי. במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפות 8 ביצים על מהירות בינונית-גבוהה. זה לוקח בערך רבע שעה, עד שהביצים הופכות לקצף בהיר ונפוח. מוסיפות לשוקולד והחמאה את גרידת התפוזים (לא חובה אבל וואו) ומקפלות בעדינות לתוך הקצף, עד שהשוקולד נטמע לחלוטין. מסדרות בתבנית קפיצית משומנת. אני השתמשתי בקוטר 26. אופות 20 דקות, מכבות את התנור ומשאירות את העוגה בפנים ל-10 דקות נוספות.
חשוב! לא מגישות לפני שהעוגה מתקררת לחלוטין במקרר. מוציאות כשעה לפני ההגשה.

מגזימות איתי? קדימה!
מניחות יחד בסיר קטן את הסוכר והשמנת. מערבבות ומביאות לרתיחה. ממשיכות לבשל על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מסמיך. זה לוקח בערך 7 דקות. עברו 7 דקות ואתן לא בטוחות שהסמיך? תזיזו לרגע מהאש ותראו אם אפשר לראות היטב את תחתית הסיר כשאתן מערבבות. עכשיו מתבלות במלח ותמצית וניל, מקררות מעט ושופכות על העוגה לפני ההגשה, או לפני שנכניס אותה למקרר. תלוי אם אתן מעדיפות את הטופי שלכן קריר או חמים. מפזרות מעל מלח גס אם מתחשק וקוצרות מחמאות.

אני הכנתי בלי רוטב טופי לא אוהבים אצלי וגם לא הוספתי גרידת תפוז שלדעתי תשדרג את העוגה בכמה מונים פשוט רק אני אוהבת את התוספת המדהימה הזו פה.
 
למעלה