היו עוד מקרים

motorist

New member
היו עוד מקרים

שבהם שפה הוחיית כמו העברית? שמעתי שזה כך לגבי הצ'כית והאוקראינית. יש עוד דוגמאות?

איליה.

New member
צ'כית ואוקראינית? ../images/Emo12.gif

יכול להיות שהן הוחיו במובן שהרבה שנים הן לא היו שפות רשמיות של אף מדינה, ואז העמים האלה קיבלו עצמאות והשפות הפכו לשפות רשמיות. אבל במשך כל השנים עדיין דיברו בשפות האלה באיזורים נרחבים, אחרת הן לא היו שורדות! זאת תופעה נפוצה מאד, והיא קרתה כמעט עם כל שפה מזרח-אירופאית שתיקח. בטוח שזאת לא אותה תופעה שקרתה עם העברית, שבמשך מאות שנים כמעט אף אחד לא דיבר בה.

slevinger

New member
מכימה בכל

לפי דעתי נס תחיית הלשון העברית (יחד עם נס החזרה של עם למולדתו ההסטורית) זו הדוגמה האחת והיחידה שאין לה אח ורע (כמו שנהוג לומר....) בתולדות העמים או תולדות הלשונות.

גנגי

New member
יש לשון שמדוברת בצפון-איטליה כיום

ושמה, למרבה ההפתעה, לאדינו. זאת לא הלדינו שאנחנו מכירים, זאת לדינו אחרת, שפה שמזכירה את אחד הניבים השוויצריים, והיא נעלמה כמעט כליל, עד שבא האליעזר-בן יהודה שלהם והחייה אותה. כיום היא מדוברת בבתי הספר, כשפה ראשונה, ומתפתחת בה יצירה עכשווית. אין לי כרגע הפניות, כי האינטרנט שלי זוחל כצב נכה, אבל כשיתאפשר לי לחפש מראי מקום, אעדכן. בינתיים אם מישהו יודע על זה משהו נוסף (דובר על זה גם בפורום תרבות עולם, אגב, לא מזמן) אשמח אם ישתף את כולנו.

הכימאית

New member
הנה מאמר שאולי יעניין אתכם

בנושא תחיית שפות, עם דגש על עברית. ובכלל, אם תחפשו בעזרת גוגל את שלוש המלים revive, dead, language, תקבלו שלל מאמרים מעניינים. בין השאר מדובר שם על החייאת השפות האינדיאניות באמריקה, על השימוש בלטינית בשיחות באינטרנט ועוד...

Nomaed Dominus

New member
מנסים גם את הקלטיות / גאליות

את הוולשית בוולס, את הסקטית (Gaelige) בסקוטלנד, את האירית (Gallic) באירלנד, ואת הבריטוֹנית (Brtythonic) בבריטוֹניה (צרפת)

למעלה