היו שלום ותודה על הדגים

• פותח הנושא N0
  • פורסם בתאריך

N0

New member
היו שלום ותודה על הדגים

ההודעה המפגרת הזו היא מה שגרם לי לעזוב את וואי נט
והרבה זמן שתפוז יותר מציקים ממועילים אז נראה לי שהגיע הזמן לסגור את הטאב ולהגיד שלום

Silver Strike

New member
זו תהיה הפעם הראשונה שהם יקשיבו למישהו

כשמדובר בפרסום.
&nbsp
סביר להניח שהם ושאר המנהלים רק ישבו ויצדיקו את עצמם. תקן אותי אם אני צודק.

tenen

New member
אפשר לשאול מה המודל הכלכלי הרצוי מבחינתך?

אני שואל ברצינות, אם מחר היית מקים אתר פורומים בעברית, לפי איזה מודל כלכלי היית עושה את זה.

N0

New member
למה צריך מודל כלכלי ?

בסה"כ פורום. יש מאות כאלה בעברית אנגלית ואמהרית.
מכיוון ש90% מהעבודה נעשית בהתנדבות ועלות ההקמה והתפעול לא גבוהות בכלל יש מספיק פורומים ברחבי הרשת חינמיים לחלוטין (בלי פרסומות ושטויות אחרות) כפי שיש גם עשרות שרתי IRC ברחבי הרשת.
&nbsp
בעבר חשבתי להרים מערכת שאלות ותשובות שתהיה פי כמה וכמה יותר טובה מהפורמט של תפוז לנושאים טכניים אבל ירדתי מהרעיון בעיקר בגלל שיש כל כך הרבה אלטרנטיבות אחרות וטובות ואין סיבה לעוד מערכת כזו.
&nbsp
אבל אני אזרום אם הקו מחשבה שלך כי בכל זאת יש אתרים שמציעים שירותים מכובדים וחשובים לגולשים שלהם ומעבר ללהחזיר עלויות תפעול הם גם צריכים להתפרנס.
עכשיו יש לך בערך שלוש דרכים להתפרנס מאתר -
1. להתבסס על תרומות (זה מה שוויקיפדיה למשל עושים)
2. מכירה של מוצרים \ שירותים (זה מה שדרופבוקס עושים יש גם אתרי חדשות שעושים את זה כמו הארץ אבל הם בעיקר מתפרנסים מהאופציה האחרונה)
3. למכור שטחי פרסום ומידע שיווקי על הגולשים שלך (שים לב שיש פה שני דברים מצד אחד שטחי פרסום מצד שני מידע על הגולשים, היה נחמד אם זה היה מופרד אבל 99% מרשתות הפרסום עושות את שתיהן ומסתמכות על מעקב אחרי הגולשים אני בטוח שיש אבל אני לא מכיר רשת פרסום שלא עושה את זה )
&nbsp
עכשיו בהנחה שאתה לא ארגון מאוד פופלרי שנחשב תרומה לקהילה כמו וויקיפדיה ואין לך מוצר באמת אקוטי שאנשים יסכימו לשלם עליו (כמו דרופבוקס או חדשות בימינו) אתה נשאר בלית ברירה עם האופציה היחידה של למכור שטחי פרסום ומידע גולשים. אבל כאן אתה יכול לבחור ללכת בשני כיוונים.
1. הכיוון החיובי כפי שעושים כמו אתרים כדוגמת פייסבוק, וגוגל (שתיהן ד"כ מתפרנסות באופן כמעט בלעדי מפרסום) פורומים דוגמת רדיט וכמעט כל אתר שמכבד את עצמו ברשת. זה להציע מספק מצומצם של פרסומות ממוקדות קהל יעד ובצורה שלא יהיו יותר מידי בוטות. אתר שמגיש פרסומות בצורה הזו מודע לעובדה שבאופן תת מודע גולשים מתעלמים מפרסומות ומבאנרים (יש לנו adblock מובנה במוח) והוא גם מבין שכמה שיהיו לו יותר פרסומות באתר כמות הגולשים תקטן והוא בפועל יפסיד כסף לכן הוא מעדיף להציג פרסומות שמצד אחד יראו שימושיות ויתנו מידע רלוונטי לגולשים ומצד שני יהיו יחסית מנמליות ולא צעקניות מידי וכך יגדל הסיכוי שהגולשים יסתכלו ויקליקו על חלק מהפרסומות והן לא יפריעו להם ככה שהם יחליטו לעזוב את האתר.
&nbsp
2. הכיוון השלילי (ויש שיגידו הכיוון הישראלי מכיוון שהוא נפוץ מאוד באתרים ישראלים דוגמת וואינט ותפוז וברחבי הרשת תמצא אותו בעיקר באתרים פחות לגיטימיים שבד"כ מציעים תוכן לא בהכרח חוקי אבל בפועל יש כמה ספקי תוכן ישראלים שיודעים להשתמש נכון בפרסומות ויש כמה ספקי תוכן בין לאומיים שלא) בכיוון הזה בעל האתר מבין שאם על כל צפייה בפרסומות הוא גובה כסף אז כל גולש שיכנס לאתר הוא יזרוק לו כמה שיותר פרסומות. הגולש המבולבל ירצה רק לצאת מהאתר וכנראה יקליק על משהו בגלל שהסיכוי להקליק על תוכן שהוא לא פרסומת הוא אפסי הוא כנראה גם יקליק על פרסומות ולמרות שלגולש אין שום עיניין במוצר המפורסם הוא עדיין יוכל לגבות מהמפרסם כספים נוספים (שים לב שתפוז הגדילו לעשות ולשתול את הפרסומות שלהם בכל לינק שגולשים מעלים בפורום).
&nbsp
אם נתמקד בכיוון השלילי אז הכיוון השלילי הוא שלילי לא רק כלפי הגולש אלא שלילי כמעט כלפי כולם מלבד בעל האתר שכנראה מעולם אל היה מצליח להתפרנס משום מקצוע שמכבד את עצמו והפך להיות סרסור פרסומות דיגיטלי.
1. זה שלילי עבור המפרסמים שבפועל משלמים המון כסף עבור צפיות שבפועל הגולשים לא באמת רואים, כניסות שהם לא מעוניינים לעשות וROI ששואף ל0 (רובם הגדול גם כנראה לא הלקוחות הישירים של תפוז אלא משלמים למשרד פרסום שגוזר עליהם עמלה וזורק להם את הכסף)
2. זה שלילי עבור הגולשים שנאלצים להתמודד עם שלל הפרסומות, אפילו עם חוסם פירסומות הגלישה בתפוז היא לא משהו ובלעדיו השימוש ברוחב הפס שלך מוכפל פי כמה וכמה על תוכן שאתה לא מעוניין לצרוך (ובכלל לא נכנסנו לעניין הפרטיות והמעקב אחרי הגולשים)
3. זה שלילי עבור שאר הרשת כי די ברור שמי שמגיע לאתרים כאלה מספר פעמים גם אם הוא לא חשב על האופציה הזו עד עכשיו אחרי פעמיים שהוא יכנס לאתר כזה יתקין חוסם פרסומות. מרבית חוסמי הפרסומות חוסמים את כלל הפרסומות ובכך אתרים שעד עכשיו שיחקו יפה מפסידים רווחים לגיטימיים בגלל כמה תפוזים רקובים.
&nbsp
&nbsp
וכאמור לא נכנסו לעניין הפרטיות ובעיות האבטחה החמורות שיש במרבית רשתות הפרסום ברשת שגם אם אתה אוהב או לא אוהב פרסומות לגלוש בלי חוסם פרסומות היום ברשת שקול ללהיכנס למקדונלדס לגשת לבחור המחוצ'קן בקופה לעצום עיניים לפתוח את הפה גדול ולמלמל שים מה שבא לך אני זורם.
&nbsp
ועכשיו עוד מעזים לפנות למצפון שלי כדי שאני אבטל את החוסם פרסומות שהתקנתי בעיקר בגללם ? אז תסלחו לי אבל אני אוותר על התוכן הנהדר שלכם (שעם כל הכבוד חלק נכבד ממנו אני גם ככה כתבתי) אם הייתם מציעים שירות שבאמת חשוב לי כנראה שהייתי פשוט חוסם את ההודעה עצמה אבל במצב הנוכחי מדובר יותר בקריאת השקמה עבורי מאשר כל דבר אחר.

rj111

New member
אכן תפוז הגזימו עם הפרסומות הקופצות

גם ככה הדפים נטענים מאוד לאט וזה פוגע מאוד בחווית המשתמש.
מצד שני לגיטימי בעיניי שתפוז רוצים להרוויח, עד כמה שידוע לי מצב הריווחיות של אתרי התוכן בעברית הוא לא טוב. אני גם לא מכיר אף פורום נורמאלי בעברית לפיתוח אתרים פרט לפורום הזה.
מאז שפייסבוק ואתרי התוכן הגדולים הוסיפו פרסומות, הריווחיות של הפרסומות ירדה עקב עלייה בהיצע שטחי הפרסום.

יNOT

New member
זה היה צפוי שהם יקפיצו חלון כזה...

אני למען האמת קצת מתפלא שרק עכשיו הם החליטו לעשות זאת...
אין לי שום מילה להצדיק את התנהלות תפוז, אני גם כבר לא מתחבר באותה תדירות, רק לעיתים נדירות, אני בעיקר מגיע מדיי פעם לקרוא מה כתבו אנשים בפורומים שמעניינים אותי אבל אם האנשים המעניינים יעזבו גם הפורום ייאבד מעניינו...לצערי בתפוז בוחרים לא להבין את זה או שחושבים ש"אם אחד הולך אחד בא" וה"העסקים באתר כרגיל".

זה ממש עצוב לראות איך הרצון להשתמש בטכנולוגיה החדשה ביותר בתחום פשוט הורסת את חוויית המשתמש, לכתוב את הפוסט הזה היה חתיכת סיוט, הפרסומות תוקעות את הדף מדי פעם, מתחלפות, סרט חדש נטען, וכו...
האתר מפריע לשימוש העיקרי שלשמו לכאורה נוצר- שזה לכתוב פוסטים בפורום.
לצערי זה לא רק האתר הזה, אתר וואללה בכלל זבל של אתר(ואני לא סתם מלכלך, אלא חשוב לי לשתף מי שזה התחום שלו), שמה לקחו את הפרסומות לרמה של אתרי פורנו, לא מבחינת התכנים אלא מבחינת הכמות והעובדה שאחרי שקפצה לך פרסומות אתה כמשתמש לא בטוח לאיזה חלק של האתר אתה תגיע, רציתי לצפות באיזה תיעוד וידאו לכתבה, לחצתי "דלג" והועברתי לכתבה אחרת...
נראה כאילו זו מגמה של השנים האחרונות שבכל האתרים הישראלים הגדולים מי שאחראי לתפקוד האתר זה מחלקת הפרסום ולא ה-UX.

זה יהיה מאוד מורגש אם אתה תעזוב את את הפורום, אתה אחד הכותבים האיכותיים של תפוז ושל הפורום הזה(אני עוקב עוד מיימי הבלוג)...וכנראה שהעזיבה שלך תתחיל את גל הנטישה.
לצערי אני גם כתבתי בפורום "משוב" של תפוז - שתפוז יהיו כנראה הסיבה למה אני אתקין חוסם פרסומות בסופו של דבר,עכשיו זה כנראה כבר יהיה מיותר לטרוח...

לצערי עלתה לי בראש אופצייה נוספת לתפוז "להתפרנס" לאור התופעה החדשה שהיא אתר תפוז רווי הפרסומות, וזה להציע לגולשים "מנוי" לגלישה באתר בלי פרסומות תמורת תשלום סמלי...
למען האמת אם אנשים סובלים את תפוז עד עכשיו, זה לא יהיה מופרך מדיי להאמין שבין המתנגדים לרעיון יהיו גם כאלה שייתלהבו, רק כדי שיוכלו לגלוש באתר כאילו זה תחילת שנות ה-2000..

אני צעד אחד אחריך בדלת המסתובבת...
תודה.

.

השנקל שלי

זה ענין של רווח והפסד.
אין ספק שחוסמי הפרסומות כורתים את הענף עליו הם יושבים.
אין תוכן חינמי ברמה גבוהה בלי פרסומות. מאנשהוא צריכים לשלם משכורות בסוף החודש. אני חושב שתפוז הוא אתר מחורבן. אם כל המשתמשים בו לא היו חוסמים את הפרסומות היה להם אפשרות לשלם למתכנתים יותר טובים או לגרום למתכנתים לשלם לעבוד יותר טוב וככה כולנו היינו נהנים.
מצד שני כשאתה לא מצליח להתרכז בטקסט שאתה קורא מרוב אלמנטים שקופצים, יש רבים (ואני ביניהם) שאומרים "לכל הרוחות האתר הזה, אני מוכן שהוא ייסגר ולא לגלוש בו בלי חוסם פרסומות". מבחינתי תפוז ללא חוסם פרסומות הוא לא מוצר שאני חושב בכלל להשתמש בו. אני לא מעניש את תפוז כי הם מנסים לחסום אותי אבל אני גם לא מעניש את עצמי לגלוש בתפוז בלי חוסם פרסומות.
השימוש בתוסף המדובר הוא סתם לחסוך לי הקלקה קטנה כל יום. בו אני לא רואה שום משהו שאומר א או ב.

trilliane

Well-known member
מנהל
במה מדובר? (הקישור מוביל אותי לעמוד התוספים הראשי)

למעלה