היזק כלבים - ננשכתי... האם פה המקום

חברה

New member
היזק כלבים - ננשכתי... האם פה המקום

לשאול שאלה בנוגע לעניין? מעשה שהיה כך היה: כלבה נשכה את כלבי לפני שבוע, ואתמול הלכתי לביתה של בעלת הכלבה לקבל את הכסף עבור הטיפול הווטרינרי בכלבי. בהזדמנות זו - הכלבה נשכה גם אותי! הנשיכה הייתה כואבת וכמובן שמאד מפחידה, אך לא יצא דם. נאלצתי לקבל אנטיטטנוס ובמשרד הבריאות לא ישימו אותה בהסגר (כי ברור שאין לה כלבת). התייעצתי עם ע"ד והוא טען שבמקרה כזה כדאי לפנות לתביעות קטנות. מה דעתך? האם כדאי להגיש תלונה במשטרה? תודה!

נשיכת כלב

שלום רב, כן... הגעת למקום הנכון. לגבי הנשיכה שקיבלת אתה מהכלבה, מגיע לך פיצוי על הנשיכה. אפשר לפנות לבד לתביעות קטנות ואפשר גם דרך עו"ד לברר אפשרות תביעה. לגבי הנשיכה בין הכלבים - אם תתלונן למשרד הבריאות, יקחו את הכלבה להסגר, גם אם היא מחוסנת, רק כדי לבדוק שהיא לא מפתחת תסמיני כלבת. ואני לא חושבת שהמקרה ממש מצריך תלונה למשטרה. בברכה,

נשיכת כלב

לטעמי, אין טעם בפניה למשטרה. מבחינתם זה עניין אזרחי. לא הייתי הולך לתביעות קטנות. בוודאי שלא בשלב מוקדם בו עוד טרם ניתן לדעת אם לא יוותר נזק עתידי. מוטב יהיה לפנות לעו"ד בתחום דיני הנזיקין, שיודע ומכיר את החוק והפרוצדורה. שכה"ט נגזר על פי רוב מהפיצוי שיתקבל.

חברה

New member
תודה על תגובתכם - אבל...

פניתי לע"וד המתמחה בנושא והוא זה שהציע לתבוע בתביעות קטנות - הנשיכה שקיבלתי לא היתה עמוקה ולכן גם לא גרמה לנזק בלתי הפיך - כלומר סכום פיצוי נמוך. בכל זאת אני רוצה לתבוע - כי רק כך נראה לי שבעלת הכלבה תתחיל לשמור עליה מלפגוע בעתיד ותיקח אחריות. מה דעתכם?

נשיכה

כנראה שההמלצה שקיבלת נובעת מהצפי לפיצוי נמוך, כלומר משיקולי כדאיות של אותו עו"ד בניהול תביעה בעבור שכ"ט נמוך. דעתי נותרה בעינה. מוטב לתבוע באמצעות עו"ד, בבימ"ש שלום "רגיל", שבו סכום התביעה מוגבלת ל-2.5 מליון ש"ח ולא ל-17,800 ש"ח.

חברה

New member
כן, אבל למה פיצוי כל כך גבוה?

הרי ננשכתי נשיכה שטחית, וברור שנזק עתידי או בלתי הפיך לא יהיה. איזה עו"ד בכלל יחשוב ששופט יפסוק פיצוי גבוה? (אני רוצה לתבוע יותר מהעיקרון מאשר להשיג כסף, אך ברור לי שעל בעלת הכלבה לשלם משהו - כי אולי רק כך היא תלמד להגן על הציבור מפני כלבתה). תודה!

פיצוי

לא אמרתי שהפיצוי כ"כ גבוה. אני חושב על טובת הלקוח. כמובן שלי, כעו"ד, יש גם אינטרס בניהול תביעה בבימ"ש שלום רגיל, כי גם אני מרוויח מזה. אבל זה לא העיקר. כשלעצמי, אינני ממליץ ללקוח לפנות לבימ"ש לתביעות קטנות בתביעה בגין נזקי גוף, גם כשמדובר בתביעה שהפיצוי בגינה לא יהיה גבוה, ולו רק בשל ההגבלה על הפיצוי המקסימלי שבימ"ש לתביעות קטנות מוסמך לפסוק. במקרים אחרים, בעיקר בנזקי רכוש, אני נוהג אחרת.

למעלה