היחס לנפגעי נפש באוסטרליה.

Obstbaum

New member
היחס לנפגעי נפש באוסטרליה.

שאלה קצת מוזרה, אבל משהו שמעניין אותי קצת זה מה היחס לנפגעי נפש במדינות שונות בעולם.
אני מודע לכך שהסטיגמה על מחלות נפש היא סטיגמה כלל עולמית, ושפגועי נפש חווים אפלייה והתעלמות בחלקים רבים של העולם, אבל בכל זאת, מעניין אותי לדעת אם שמתם לב (במיוחד אלו מכאן שעוסקים בפסיכולוגיה ו/או פסיכיאטריה) לגבי היחס לחולי הנפש בחברה האוסטרלית.
מתוך הנסיון שלי החברה הישראלית (לא שאני כל כך מכיר חברות אחרות) לא כל כך סובלנית לאנשים עם בעיות פסיכיאטריות/צרכים מיוחדים, במיוחד כשמדובר בילדים.
אז מעניין אותי לדעת איך זה במדינות אחרות.

Caput femoris

New member
קשה לענות על השאלה שלך

בעקרון הייתי אומר שאוסטרליה מאזנת יפה בין מודעות לבעיות נפשיות או מניעתן (למשל לא מעט קמפיינים שמעודדים אותך להיבדק אם יש לך סימפטומים שיכולים להעיד על דיכאון או חרדה) לבין disease mongering מהסוג שמלחיץ אותך לדרוש תרופות מסויימות מהרופא.
הנושא גם נדון בתקשורת לא מעט ולמעשה נמצא עכשיו בכותרות לגבי שחקן פוטבול שכנראה לא ממש ימשיך לשחק עקב שילוב של אפילפסיה ובעיות פסיכיאטריות (חפש את השם Lance Franklin).
הממשלה מממנת אינסוף פרוייקאים בנושא אבל האמת היא שאין לי מושג איך זה משפיע על חיי היום-יום.

Obstbaum

New member
מעניין אותי היחס לאוטיסטים

יותר נכון- אספרגר. אני שואל בקשר לקרוב משפחה שסובל מאספרגר ו OCD.
האם נותנים להם להשתלב בבתי ספר רגילים, מה היחס של הורים לתלמידים בבתי ספר לעניין הזה (שילוב ילדים בעלי צרכים מיוחדים במסגרות הרגילות).
האם ישנה מודעות בכלל בקרב הציבור הרחב לתסמונת הזאת (מהנסיון שלי בישראל, לא כל כך, רק אולי בקרב החוגים המשכילים יותר).

אין לי ניסיון מקיף בנושא

כך שלא אשמיע דעה מהימנה, אבל ממה שאני קולט פה ושם (אשתי עובדת בתחומי הטיפול בילדים עם מוגבלויות, בפרט אוטיזם, ויש לי חברים שלילדיהם יש אספרגר), היחס הרבה יותר מכיל ומשלב ממה שמוכר לי מישראל. ילדי אספרגר משולבים בבתי ספר רגילים (בד"כ בתמיכת סייעות), וההורים לא עושים מזה עניין גדול. בכיתה של בני יש ילדה עם קשיים, ואני לא ידעתי מזה שנתיים...
&nbsp
הציבור הרחב הוא רחב, ויש את כל ספקטרום ההתייחסויות, אבל אני מאמין שגם כאן, יש יותר פתיחות לנושא מבישראל.
&nbsp
הנושא נידון בעבר בפורום, והייתי ממליץ לחפש פוסטים בנושא כדי לקבל פרספקטיבה יותר מקיפה - זכור לי שהיתה משתמשת שעסקה בנושא יחסית בהרחבה והיו לה תובנות ששווה לקרוא.

למעלה