היחס של רופאים לחולי סרטן

סבאיציק

New member
היחס של רופאים לחולי סרטן

זמן רב התלבטתי באם לכתוב דברים אלה.
אעשה הכול כדי לא לחשוף אנשים כדי לא לפגוע,כי אני באמת חושש מנקמנות.
אבל אני חש שזאת חובתי המוסרית לחולים עמיתיי , ומכיוון שגם אובחנה לי סוכרת ,
אני לא רואה שיפור בעתיד , אבל עדיין מאמין שתמצא התרופה הגואלת.
אחי חלה בסרטן קיבה ממאיר ביותר בשנת 1994, כאשר הייתי סטודנט באוניברסיטת ת"א להנדסה.
בשנת חייו האחרונה וגם על ערס דווי הקדשתי את ימיי וליילותיי לסעוד אותו , כי כך הוא רצה.
הוא נפטר לאחר שנה בן 47 הותיר אחריו אשה צעירה עם 4 ילדים.
באחד מביקוריו האחרונים בחדר מיון בי"ח הגיע אונקולוג צעיר שהיום הוא פרופסור ידוע,
כאשר פניתי אליו בבקשה שיעזור לאחי שסובל מכאבים הוא נזף בי ובאחי ואיים שיזרוק אותי מהמקום
וכמובן לא יגש לטפל באחי, התנצלתי מיד וזזתי מהמקום כמובן שהוא השהה את הטיפולים בכאבים,
כי זאת היא דרכם של העוסקים ברפאוה אבל לא כיעוד מאהבת האדם אלא כמקצוע וקריירה..
כאדם צעיר חשבתי שאולי תגיע פעם הזדמנות בחיי לנקום בו, אבל ברבות השנים והתבונה מחקתי רגש זה מחיי כלל.
לצערי עברתי חוויה קשה יותר מהרופא המטפל שלי שאיבד צלם אנוש ועל הערה קטנה שלי אליו שהוא מגלה
"חוסר סבלנות" חטפתי עלבונות אישיים והשפלה ,עד כדי גרוש מהחדר בצורה שהייתה מעליבה כול אדם תרבותי בכול מקום.
מיד התנצלתי ובתגובה העלבונות וההשפלות עלו למפלס הרבה יותר גבוה , נאלצתי לבלום את פי ולצאת.
באותו רגע חשתי מושפל כאדם בן 64 סבא לנכדים, משכיל ,מהנדס, עם רקע וקריירה של ניהול של אלפי אנשים,מעולם לא
ניצלתי את השררה כדי להשפיל אישה או איש , לא הרמתי קול על הכפופים לי , לא ניצלתי עובד.
וכאן אני חולה מושפל שמולו עומד אדם שיודע שלפניו חסר אונים שאם הוא יעז להגיב, מיד הוא יואשם באיום על
הרופא, מיד ייאויים בהזמנת הביטחון של בית החולים, אין למי להתלונן, מעולם בי"ח לא יגיב לתלונת חולה.
ומעל הכול "הנקמנות" הידועה של כול הצוות הרפואי.
אשתי הייתה עדה למחזה, הגענו הבייתה המומים מהטראומה ולא העזנו לספר לילדנו על ההשפלה הקשה שעברנו.
לאחר מספר ימי מחשבה הגענו למסקנה שהדבר היחידי שנותר לנו לעשות הוא להחליף רופא מטפל בכול מחיר,
באותו בי"ח או בבי"ח אחר זאת עשיתי והרופא הוחלף. אני לא שקט לגמרי וכול בקשה ממנו נעשית בדחילו ורחימו.
הפחד מניצול השררה לא נותן לי מנוחה. שום דבר ידידיי לא הצדיק את אותה התגובה.
יש לי עוד מה לכתוב על נושא זה אבל קצרה היריעה וזה לא בדיוק המקום להאריך בדברים.
אולי יהיו מי מכם שזדהו, אולי לא יסכימו איתי על תגובתי, וכו' אבל חשתי חובה מוסרית לספר.

amicar

New member
תכתוב את שמו ותראה כמה אנשים נוספים

יספרו מעלליו.
השתיקה גרועה במקרה כזה.

זו גם הענישה האפקטיבית ביותר במציאות כיום

שבה הפרקליטות כמעט שלא מגישה כתבי אישום פליליים נגד רופאים עקב פשעים שביצעו בעת עבודתם (למשל לתקוע למישהו מחט בלי רשות זאת עבירת תקיפה, לכתוב בדיעבד רשומה רפואית זו עבירת זיוף, וכו'..), ובתביעות אזרחיות הרופא עצמו לא משלם שקל אלא הביטוח האוטומטי נגד רשלנות שיש לכל הרופאים בקופות ובתי החולים בישראל.

לכן הדרך היחידה להעניש רופא פושע היא להכפיש את שמו ברבים (בתנאי שזו האמת כמובן) ואם זה מפריע לו אז שיגיש תביעת דיבה, וכשהוא יפסיד אז שום ביטוח לא יכסה לו את ההוצאות.

מכיוון שיותר ויותר רופאים גם נשענים על רפואה פרטית אז ההכפשה לא רק תכאיב מבחינת ההשפלה הפומבית אלא גם תפגע לו עמוק בכיס. כן, זה לא אידאלי, כי בשורה התחתונה זה משמר את הרופאים כמעמדם מורם מעם (גם החוק החדש שמעניש בחומרה יתרה על אלימות כלפי רופאים למעשה מגדיר אותם במפורש כמעמד אדונים), אבל זה מה שיש כרגע.

HONEY1986

New member
זה נורא מה שאתה מספר...

אני באמת מרגישה צביטה בלב כשאני קוראת דברים מהסוג הזה,צר לי שנאלצת לעבור דבר בלתי נסבל שכזה,למזלי לא נתקלתי ביחס כזה אולי כי אני צעירה ו"מרחמים" עליי שאני עברתי כ"כ הרבה ונאבקת מגיל 18 עם המחלה.אני באמת שמעתי הרבה מקרים של יחס מזלזל מצד הרופא ואני לא מבינה את זה,למה ללכת לתחום שמחייב אינטרקציה עם אנשים אם אין לך סבלנות לכך? כ"כ עצוב שאנשים מהסוג הזה מרשים לעצמם להתייחס לאנשים שסובלים מספיק בחיים שלהם ביחס מחפיר שכזה. אני חושבת שהחלפת הרופא במצב כזה היא הכרחית,חייבים להרגיש בנוח עם הרופא המטפל.אני מטופלת בעיר שלי אשקלון בבית חולים ברזילי,כולם מסביב היו אומרים לי:"למה שם"? יש בתי חולים גדולים יותר וטובים יותר?" מזל שלא הקשבתי לאף אחד ובחרתי להישאר שם המחלקה ההומטולוגית מקסימה,האחיות שם הפכו בשבילי לחלק מהמשפחה ואנחנו תמיד מתחבקות ושמחות לראות אחת את השניה וגם הרופא המטפל שלי מגלה יחס מאוד חם ואכפתי אליי.אני חושבת שחייבים להיות איפה שמתייחסים אלינו טוב,גם אם זה מצריך אי נוחות בשל המעבר וכו'...מאחלת לכולנו יחס טוב יותר ולאנשי הרפואה שייזכרו בשבועה שנתנו וינסו לפעמים להזכיר לעצמם שלפניהם עומד אדם.

אני לא אוהב את השימוש במילה זלזול בהקשר זה

יש רופאים רשלנים ורופאים פושעים ואפילו רופאים רוצחים אבל זלזול זה הדבר האחרון שמפריע לי אתם ואני מעדיף רופא טוב ו"מזלזל" על פני רופא גרוע ו"לא מזלזל". כמובן שתפקוד של איש מקצוע מושפע מהרגשות שלו ואם הוא מרגיש שחצנות ובוז כלפי הפציינט אז הסיכוי שיוציא מעצמו את המקסימום כדי לטפל בו נמוך בהרבה ביחס לרופא אמפתי וסימפתי.

אלא שאליה וקוץ בה, היום ישנם יותר ויותר רופאים שלומדים ומתאמצים "לשחק אותה" באופן מושלם וליצור מצג שווא של נימוסין ונחמדות כי אנשי "ניהול הסיכונים" הסבירו להם שזה מפחית מאוד סטטיסטית את הסיכוי שיחטפו תביעה (וזה נכון), אבל מבחינה מהותית זה כמובן לא משנה כלל את איכות הטיפול הרפואי ולכן בעיני לא זה מה שחשוב.

HONEY1986

New member
כל אחד והדיעה שלו בנושא...

אני רגישה מאוד,לגרום לי לבכי וכו'... זה בדיוק שתי דקות. אז כן אני לא אוהבת רופאים "מזלזלים" ולא חסר כאלה ומובן שאף אחד לא רוצה רופא גרוע.השאלה הנשאלת היא למה אני צריכה לקבל רופא טוב אבל "מזלזל"?

כואב לקרוא אותך

סבא איציק מקסים ולי יש יתרון כי פגשתי אותך ואני מכרה אותך כבר כמה שנים
צר לי על זה שפגעו בכך כך , אין הצדקה שרופא ינהג ככה באף חולה שלו , לא משנה כמה אי הבנה יש עם החולה
הדרך הנכונה זה להחליף רופא אבל לרופא המתמחה בטיפול במחלה שלך ,
אולי לדבר עם מנהל המרפאה ב4 עיניים על החויה בה אתה עברת עם הרופא המטפל
ויש את מחלקת פניות הציבור בבית החולים בה אתה מטופל , לא שזה יעזור לשנות ת הרופא המטפל בך

לפני כמה שנים כתבתי פה על הטיפול שקבל אחי בהשתלת מח העצם שקיבל בבית החולים
לא הזכרתי שמות של רופאים אבל של מחלקה , מסתבר שזה עשה הרבה גלים במחלקה
שאחי הגיע שנית לקבל טיפול השתלת מח עצם קבל טיפול טוב יותר , כל המחלקה מתנהלת שונה לגמרי מאז
מקווה שמטפלים בך קוראים את הפורום , יבינו לבד במה מדובר והיחס ישתנה אליך ולכל הזקוקים לטיפול של הרופא הזה
כי כל רופא הוא בן אדם ואפשר לדבר איתו להסביר לו שהוא פגע בך , אני מקווה שהוא יבוא ויתנצל בפניך

ומפה אני שולחת לך ים של כוחות וים של אהבה סבא נחמד , סכרת זה אומר ללמוד להתנהל שונה בחיים
ככה תשיג איזון של הסכרת ,כי הסטרואידים גורמים להם להתפרץ , ומשגעת את הגוף ,
אשמח לעזור לך לאזן את הסכרת למרות ועל אף הסטרואידים , כי אני מתמודדת עם זה כיום
סבא יקרא ואהוב דבר יתי ואנסה לעזור לך הכי שאני יכולה , לא רוצה שיכאב לך
כי התסכול שלך רק יחמיר את מצב הסכרת יותר ,

סבאיציק

New member
אני שמח על כול התגובות

קבלו תודות לכול אחת ואחת באופן אישי.
אני מעריך את כולכן.
הרגשתי מאוד נוח להלשף בפניכן נשים יקרות.
הרבה בריאות לכולכן.

lionet

New member
זה לא רק לחולי סרטן

אבל כן התנהגות כזו קיימת יותר מול אנשים במצוקה מאשר מול אנשים במצב 'חזק' יותר.
לנשים שאיבדו הריונות, למשל, יש סיפורי זוועה על יחס הצוות המטפל אליהן בכל הקשור לאובדן.
יש לי חברה שעבדה בתור אחות במחלקה גריאטרית והיתה חוזרת כל פעם עם סיפורי זוועה. היום היא עובדת במיון - וגם משם יש לה סיפורים, במיוחד רופא ספציפי - מאוד 'מוערך' מקצועית - שמרושע בד"כ כלפי זקנים ועולים חדשים.
יש אנשים שעצם ההרגשה שמישהו תלוי בהם מוציאה מהם הרבה ארוגנטיות ורוע
אני חושבת שצריך להתלונן ולא לפחד לומר שמות. רופא נבזה יהיה בד"כ נבזה גם כלפי הצוות שלו - אז אני לא חושבת שיש מה לחשוש מנקמנות כללית .
חמותי לא הולכת לפגישות עם רופאים בלי ליווי של בנזוגי (הבן שלה). לא כי היא באמת 'צריכה' אותו שם - מדובר באישה אינטילגנטית מאוד שיודעת מצויין להסתדר בעצמה, אלה כי הוא מאוד אסרטיבי ואף אחד לא מעז לידו להתיחס אליה לא יפה.

לאחיות יש לצערי אחריות לא מבוטלת למצב

הרופאים הקבועים (המכונים "בכירים" מעצם קביעותם) במחלקה הרי נמצאים כמעט תמיד עם רגל וחצי בחוץ בשלל "עיסוקיהם" השונים (הוראה, פרקטיקה פרטית, מחקר, כנסים, חוו"ד משפטיות, פגישות, ישיבות והשד יודע מה עוד, הכל חוץ מלטפל בחולים הציבוריים), הסטאז'רים והמתמחים מתחלפים על סרט נע, והיחידות שנמצאות 8 שעות ביום במחלקה במשך עשרות שנים הן האחיות והן למעשה מכתיבות את האווירה והיחס הכללי השוררים במחלקה בין החולים ואנשי הצוות.

מטילדה11

New member
אוי סבא איציק היקר

אני קוראת אותך ומרגישה את ההשפלה והכאב המתמשך הזה. מתכווצת לי הבטן מהעלבון.

אכן אדם יקר אתה שלא מגיע לו יחס כזה.

הרופאה הבכירה בישראל מזדהה עם תוקפי רופאים

פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון ויו"ר איגוד דיקאני הפקולטות לרפואה בישראל, קובעת בראיון לאריק וייס בערוץ 10 מה-9.3.2013:
"אנחנו לא נראים טוב. אני כואבת כאב גדול את האלימות כלפי רופאים. זה דבר בלתי נסבל. לא יתכן בשום מקום, בוודאי לא בישראל, אבל להגיד לך שאני לא יכולה מדי פעם להזדהות עם התוקפן? זה מה שהורג אותי"
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=963559

כתבתי כבר בליל אמש תגובה

ותפוז סירב בעקשנות לקבל אותה.

אבל אני רואה שאחרים אמרו את מה שרציתי להגיד - פרסום שם המדיה החברתית זה בדיוק מה שאתה צריך לעשות כדי להזיז דברים. למשל בעמוד הפייסבוק או הטוויטר של בית החולים.

כל זמן שמר פרופסור מכובד יתחבא מתחת לסינר של הנהלת בית החולים - אור הזרקורים לא יגיע אליו, והוא לא יידרש להתנהג בהתאם למעמדו כנותן שירות והנהלת בית החולים לא תדרוש ממנו לשפר דרכיו.

אבל חשוב לזכור לפני שמפרסמים שם

שאתה עלול להיתבע בתביעת דיבה ולכן שלכל הפחות יהיו לך 2 עדים (כולל עצמך) בנוגע לכל טענה או לחלופין ראיות חיצוניות.

אם נגיד כל הסיפור הוא על מפגש אחד על אחד שלך עם הפרופסור במשרד אז צריך לזכור שהשופטים רואים ברופאים מעמד מורם וישנו סיכוי (קטן) שיפסקו שאתה שיקרת ואילו הרופא השקרן אמר אמת. בסופו של דבר גם הרופאים, חבריהם ובני משפחותיהם נזקקים לשירותי מערכת הבריאות.

וכמובן אסור להוסיף סופרלטיבים ודברים שאינה מעוגנים בעובדות כי יש עבירה שנקראת "העלבת עובד ציבור" ושלמעשה לא מזמן נפסק בביהמ"ש העליון שאפשר לעבור את העבירה הזו גם ע"י אמירת אמת בלבד, הנה ציטוט מפסק הדין:

"מעשה "העלבה" על פי האיסור שבחוק הפלילי אינו מותנה בשאלה אם דברי העלבון משקפים אמת או שקר. כפי שיובהר להלן הגנת "אמת דיברתי" מתחום האיסור על לשון הרע אינה חלה על האיסור הפלילי על העלבת עובד ציבור. מעשה ההעלבה לצורך הנורמה הפלילית מצוי במישור הבוחן את השאלה האם נעשה מעשה של השפלה וביזוי כלפי עובד ציבור, המחבל ביכולתו לבצע את תפקידו, ואינו עוסק בשאלה האם יש אמת או שקר בתוכנה של ההעלבה. "העלבה" היא מעשה של ביוש והשפלה של עובד הציבור, כשהדגש מושם על סגנונו וצורתו, בין אם יש בתוכנו אמת או שקר. התמקדות העבירה בצורתם ובסגנונם של הדברים מניחה כמובן מאליו כי לצורך בירור טענות, השגות, ותלונות שיש לאזרח כלפי הרשות הציבורית ועובדיה, פתוחים בפניו ערוצים שונים להעלותן, ולמצות באמצעותם בחינה אמיתית של דברי ביקורת על השירות הציבורי, ועל תיפקוד עובד הציבור. תלונות מכל מין וסוג שהוא על השירות הציבורי ניתן לברר במישור המערך המינהלי, בין במסגרת משמעתית וביקורת המדינה, ובין במישור התלונה הפלילית. על התנהגות שוטרים ניתן לפנות בתלונה למחלקה לחקירות שוטרים. על אלה קיימת ביקורת שיפוטית מוגדרת. במסגרות בירור אלה נבחנות מידות האמת והממשות בטענות הביקורת. יוצא, אפוא, כי דברי העלבה קיצוניים כלפי עובד ציבור, המקיימים ודאות קרובה לפגיעה ממשית ביכולת תיפקודו, והעלולים להשפיע על השירות הציבורי בכללו, נכנסים בגדרה של הנורמה הפלילית, בין אם יש בביקורת המוטחת ממשות לגופה, ובין אם לאו. שאלת האמת או השקר אמורה להתברר לא בגדרה של האמירה העולבת, אלא במסגרת תלונה המוגשת כדין לרשויות מוסמכות, כשהיא מנוסחת כדבעי, בדרך כנה ואדיבה, אם וכאשר תוגש."
http://elyon1.court.gov.il/files/05/600/026/r05/05026600.r05.htm

וחשוב לזכור שההרשעה כאן נעשתה בגלל שהמורשע פרסם את ההודעה הבאה:
"צריך לפטר את [שם השוטר המתלונן] בגלל שיתוף פעולה עם עבריינים כלפי אלה שהתלוננו נגדם. משטרה לא צריכה תפוחים רקובים"

כלומר השופטים קבעו שגם אם השוטר אכן מושחת ומשתף פעולה עם עבריינים (ומאליו מובן שיש לפטרו ושהוא תפוח רקוב עפ"י ההגדרה) עדיין הפרסום הזה הוא עבירה פלילית של העלבת עובד ציבור!

הלקח מפסק הדין הזה הוא שצריך לתאר את העובדות בצורה מצומצמת ויבשה ככל האפשר, לא להגיד "מושחת" אלא "לקח שוחד" (בתנאי שאתה יכול להוכיח זאת) ולא להביע שום דעות גם אם הן טריוויאליות כמו ששוטר שלקח שוחד הוא מושחת ויש לפטרו והוא תפוח רקוב.

צריך להזהר מחוק לשון הרע

ואת הפרטים האישיים לברר מאחורי הקלעים לא בגוף ההודעה
כך אני עשיתי שהתלוננתי על המרפאה שלי ומחלקת פניות הציבור פנו אלי טלפונית
ואכן השירות במרפאה שלי השתפר פלאים , וזה לא אומר שלא חטפתי על הרארש מהרופאה שלי |
אבל סגרנו את זה יפה , כי הסברתי שהתנאים בהם הצוות עובד הם לא אנושיים , זה לא הצוות אלא התנאים
ומנהלת המשרד הוחלפה וגם נוסף עוד רופא משפחה וגם בת שירות העונה לטלפונים
בקיצור הגשתי תנאים טובים יותר למרפאה , וגם יחס אחר מהצוות הרפואי , כי אני מאד אוהבת אותם
ובברור מאחורי הקלעים , הבינו שלא התלוננתי עליהם אלא על התנאים בהם הם נקרעו לתת שירות לקהל
ככה עברתי בגשם לא נרטבתי , וגם השגתי תנאים טובים יותר למטופלים במרפאה,

rubber duck

New member
דרכי פעולה !!!

רוב המגע שלי עם רופאים היה נעים ומקצועי
היו יותר קרירים או יותר חמים

היה מקרה ספציפי של רופא שחשב שהוא יודע הכל
ואחרי שפסק בלי לבצע בדיקה מקיפה כי מדובר בגידול מסוים
נכנס לבדיקה שביצעתי והכריז שאני סתם מבזבז זמן
הבהרתי לו שיעוף מהמקום
המשך הטיפול בופרא היה בכפפות פלדה , דרך ההמטלוגית שלי
הוא כבר לא ייראה אותי
וזה שהוא מנהל מחלקה מעניין את הסבתא שלי !!!

אני אדגיש שמערכת היחסים שלי הן עם ההמטלוגית שלי
והן עם רופאת המשפחה היא נהדרת

עם ההמטולוגית יש פתיחות מלאה
היא מכירה אותי ואת המשפחה
ואפילו זכיתי לראות תמונות של הנכד שלה

שרון

סבאיציק

New member
תודה על ההשתתפות בדיון -כמה הערות

א. אני רואה בפורום , כפורום תמיכה כשמו כן הוא : "אנחנו לא לבד" , יש לנו חברים ושותפים לקשיים.
ב. העצות וההזדהות מרגשים וגורמים לדעתי תחושה משפחתית ואיכפתיות, מכול עצה וניסיון אישי לומדים.
חז"ל כבר אמרו על כך ,מכול מלמדיי השכלתי".
ג. כול נושא שמענין הפורום שמעורר באנשים צורך להגיב בכול דרך לדעתי ראוי שיוצג.
ד. אני מזמין ומבקש להעלות נושאים כאלה,
ה. הדיון היה מכובד ומכבד את הכותבים.
ו. בשבוע הבא אני שוקל להעלות לדיון ברשותכם נושא נוסף לדיון לדעתי לא פחות חשוב.
ז. באופן אישי אני חייב להדגיש כפי ששרון כתב , אני פוגש או משוחח לפחות פעם או פעמיים בשבוע עם
אנשי סגל רפואי ברבדים השונים. אני כמעט ולא מתנצח עם איש, רובם עושים עבודת קודש ויש בהם
חמלה מיוחדת ורגישות לצרכיהם של חולי סרטן. ועל כך הם ראויים לברכה.
ח. כול מה שכתבתי לעיל הוא דעתי האישית וכהרגלי אני ממהר להדגיש שאין הכרח שאני גם צודק.
חברות וחברים שבת שלום
תקוות טובות לבריאות,
אגב הייתי היום בביקור החודשי אצל ההמטולוגית החדשה , היא מקסימה ומעודדת למרות מצבי הקשה.

למעלה