היטל השבחה -עירעור של העירייה

oranium5

New member
היטל השבחה -עירעור של העירייה

בחודש יולי שילמנו היטל השבחה לעירייה בגין מכירת דירה ובמקביל הגשנו עירעור . בחודש פברואר הגישה השמאית המכריעה דוח שומה על אפס דהיינו ביטלה את פסיקת השמאי של העירייה וקבעה שאין היטל השבחה בגין המכירה.(מדובר בדירת קרקע )
היום בבוקר מתקשרים אליי מהעירייה ומודיעים לי כי הם מתכוונים לערער על כך לוועדת ערר (יש להם אפשרות לערער תוך 45 יום ) וזה יכול לקחת חצי שנה ויותר שאלתי מדוע העירייה לא מחזירה לנו את התשלום ששילמנו היא הודיעה לי שהם יכולים להחזיר אבל בתנאי שניתן להם ערבות בנקאית כמובן שלא הסכמתי .(מדובר בכ- 38000 ש"ח)
האם זה נכון ומה ביכולתינו לעשות ?

oranium5

New member
מישהו יכול לענות בבקשה?

האם אצטרך לקחת עו"ד ע"מ לאלץ את העירייה לשלם לנו ואז שיגישו ערעור .האם החוק לא עומד לצידי והעירייה יכולה לעשות מה שהיא רוצה ?
&nbsp

zammy

New member
זו שאלה שרק עורך דין יכול לענות

לא הייתי סומך על תשובה שתינתן כאן בלי בדיקה לעומק, עם כל הכבוד לכולנו.
&nbsp

תשובה לשאלתך בעניין ועדת ואפשרויות הייצוג

הליך שמאי מכריע הינו הליך אשר מטרתו להוביל לסופיות הדיון. על פסיקתו של שמאי מכריע ניתן לערור בעניינים משפטיים בלבד, ובטעויות "דרמטיות" הצורמות לעין ומצביעות על טעות וודאית (נדיר).
ראשית, אתה פועל נכון שאינך מעוניין לתת ערבות בנקאית. עדיפה בהרבה האפשרות לשלם את מלוא הסכום, היות ותקבלו חזרה בריבית צמודה של 6% (תוכנית החיסכון הטובה במשק).

בין לקוחותי מעלה מ - 10 תיקים אשר קיבלו הכרעת שמאי מכריע שאין חבות בהיטל השבחה בעיריית חולון (דירות קרקע שחוייבו בתוכנית הגגות), ולמחציתם כבר קיבלנו הכרעה של ועדת הערר כי יש להחזיר להם במיידי את הכספים.
עיריית חולון למשל לא עושה זאת, וממשיכה לערעור בעליון (ממתינים לפס"ד שם).

גם בעיריית ת"א יש לי כמה מקרים דומים בעניין תוכנית השימור, וגם שם הסיפור דיי דומה (רק להבדיל מחולון, פה הפסיקות חולוקת לכן ולכן).

לעניינך, אתה חייב לקחת עו"ד מטעמך שייצג אותך בועדת הערר. שמאי המקרקעין שייצג אותך בהליך השומה המכרעת יכול לסייע לנו כעורכי דין, אך אינו מייצג ואינו טוען בפני יו"ר הועדה. אנחם אותך בעובדה שבסופו של ההליך, אם אתה צודק, תקבל חזרה את כל הכספים בתוספת ריביות (ואולי אפילו פיצוי קטן אם הנכס שלך ממוקמם בחולון שכבר הצליחה לעצבן כל יו"ר אפשרי בועדת הערר).
אבאס אותך בעובדה שחצי שנה זו הערכה אופטימית מאוד....יש לי תיקים שממתינים בועדת הערר משנת 2013 וטרם נידונו אפילו...
בלית ברירה - שלם את 38,000 השקלים ושכח מהם לעת עתה, בסופו של דבר תקבלם חזרה בריבית והצמדה כחוק, ככל שאתה צודק.

אגב, אם תרצה יעוץ מקצועי בעניין אתה יותר ממוזמן לפנות למשרדי.

בברכה,
עורכת דין ירדני לילך, שמאית מקרקעין.

aeonf

New member
הכפילו את הועדות

זה לא מזרז קצת את התהליכים?

מזרז קצת כן, הבעיה שקצת מידי...

נכון לכנס השמאים האחרון שנעשה באילת נטען שקצב המינויים נע סביב 3 בקשות חדשות ליום (לפי 7 ימים בשבוע כמובן) לכל יו"ר ועדה.
הנתונים למיטב ידעתי לאחר ההכפלה....תבין לבד את מצבנו.

פרל דוד

New member
אין בסמכותה של העיריה לדרוש ערבות מהזוכה בחוו"ד שמאי מכריע.

מישהו בעיריית מתחכם איתכם, פס"ד של הבורר [השמאי המכריע] הוא צוו לביצוע ואין כאן מקום לשיקול דעת של העיריה, כל ערר שיוגש ע"י העיריה יתייחס רק לסוגיות משפטיות ולא לעצם שומת השמאי המכריע.

לדעתי - האפשרות היחידה העומדת בפני העירייה הוא לערער לוועדת ערר או לביהמ"ש המתאים בעתירה שבה ניתן לקבוע שהתשלום יתעכב כי...יש לעיריה יסוד להניח שהיא תזכה בערעור ומאידך הזוכים בחוו"ד השמאי המכריע לא יוכלו לשלם את הסכום שנקבע.

ללא החלטת וועדת ערר /בית משפט העירייה מחוייבת להשיב את כספי היטל ההשבחה שנגבו ביתר.

לדעתי מכתב התראה מאיים של עו"ד לעיריה ישיב לכם את כספכם.

תקנות התכנון והבניה [סדרי הדין בבקשה להכרעה בפני שמאי מכריע או מייעץ] - http://www.justice.gov.il/Units/Moe...ria/Documents/takanot_shedri_din_reshomot.pdf

כתבה בגלובס - ביהמ"ש העליון: סמכויות שמאי מכריע דומות לאלו של בורר מכריע - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=201608

פרל דוד

New member
מאמר הדן בהיקף סמכויות הערעור על החלטת שמאי מכריע.

קטעים רלוונטיים ממאמר של משרד עו"ד שוב בנוגע להתערבות על הכרעת שמאי מכריע. - http://www.od-nadlan.co.il/?p=918

"בכל הנוגע להליכים בפני השמאי המכריע, על פי ס' 198 לחוק התכנון והבניה, שאב המחוקק השראה מהוראות חוק הבוררות, במטרה לקיים הליך מהיר ויעיל ולהביא את הסכסוך בדבר גובה הפיצוי אל סופו, על דרך של שמאות מכרעת (ראו והשוו לס' 14 (ב) ו-(ג) לתוספת השלישית לחוק התכנון והבניה, בעניין היטל השבחה).

מטעם זה קבע המחוקק בס' 198(י) כי ההליכים בפני השמאי המכריע יהיו בהתאם לחוק הבוררות. יחד עם זאת, הציב המחוקק סייג לקביעתו זו ולא אימץ את כל ההסדר הקבוע בחוק הבוררות, "על כרעיו ועל קרביו", בהדגישו בס' 198(י)
סיפא, כי ההליכים בפני השמאי המכריע יהיו בהתאם לחוק הבוררות "בשינויים המחויבים לפי העניין אחד השינויים, מובנה בהוראות ס' 198(ה), (ו) ו- (ח) לחוק התכנון והבניה. מתוך סעיפים אלה עולה, כי הקונספציה הקבועה בחוק הבוררות, לפיה אין ערעור על פסק בוררות ולכל היותר ניתן לבטלו בשל רשימה מצומצמת וסגורה של עילות ביטול הקבועות בס' 24 לאותו חוק, קונספציה זו לא אומצה בהסדר השמאות המכרעת, הקבוע בפרק ט' לחוק התכנון והבניה.

על-פי הסדר זה, ובניגוד להסדר הקבוע בחוק הבוררות, ניתן לערער על החלטתו של השמאי המכריע, בין אם מונה ב"תחנה" הראשונה, דהיינו על ידי הועדה המקומית, ובין אם מונה ב"תחנה" השנייה, דהיינו על ידי ועדת הערר, וניתן להשיג על קביעותיו, לגופן, בפני ועדת הערר, כמפורט בס' 198(ה), לרבות בכל הנוגע לטעויות, אשר נפלו, אם נפלו, באותה שומה.. הנה כי כן, בכל הנוגע לזכות הערעור על החלטתו של השמאי המכריע סטה המחוקק מן ההסדר הקבוע בחוק הבוררות והעניק לצדדים זכות ערעור, להבדיל מזכות מוגבלת לביטול (ראו והשוו – ע"ש (ירושלים) 7163/99 הוועדה המקומית לתכנון ולבניה ירושלים נ' חברת עמית את מאיר בע"מ, תק-מח 2000(3) 10714, וה"פ (ירושלים) 482/93 עמרן שאולי נ' הוועדה המקומית לתכנון ולבניה ירושלים, תק-מח 98(2) 3019).

סיכומו של דבר, הטענה המשפטית שהעלו המערערים, לפיה לא הייתה ועדת הערר רשאית להתערב בשיקול דעתו המקצועי של השמאי המכריע, דינה להידחות."

oranium5

New member
מאחר והדוח של השמאי המכריע ביטל לגמרי את הדוח שלהם

הם רוצים להגיש ערעור על כך, בעירייה טוענים שיש להם 45 ימים לערער ולכן הם מחזיקים את הכסף אצלם כי אחרת לטענתם לא יהיה להם איך לגבות אותו במידה ויהיו זכאים לסכום מסויים. (הם מבטיחים את עצמם) חבל לי שהחוק בעניין זה אינו ברור דיו ומתיר להם לעשות מה שהם רוצים במידה והם יגישו ערעור ניאלץ לקחת עו"ד.

פרל דוד

New member
אני סבור שהם חייבים להחזיר לך את הכסף ללא תנאי.

פקידים הם פקידים והם סבורים שכסף שנכנס לקופת העיריה לא יכול לצאת חזרה.
תפיסת עולם שאמורה להעלם.

במצב הפוך הם היו דורשים ממך את הכסף צמוד מדד ומייד להוצל"פ.
לו אני במקומך הייתי פועל בדיוק כפי שהיה במקרה הפוך.

אגב...על איזה עיריה מדובר ?

למעלה