היטל השבחה על קרקע חקלאית שהופשרה למגורים ולשימושים אחרים

• פותח הנושא yggy
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

yggy

New member

ברצוני לרכוש 142 מ"ר בהוד השרון עליה אושרה תוכנית מתארית הר/1202 ומיועדת לבניה רוויה למגורים, שטחים ציבוריים שונים ותעסוקה. הבנתי שסביר להניח שמיקום השטח אותו אני מעוניין לרכוש יתן לי זכויות בניה לדירה או קצת פחות מכך (לאחר הפקעות לכבישים ושטחים אחרים. לפי תוכנית המיתארית החלקה נמצאת במקום שבו משורטטים בין היתר בנייני דירות)). עוד הבנתי שאין תוכנית מפורטת כך שלא ניתן להוציא היתר בניה. השאלה: האם בשלב זה יכולים לחייב את העסקה בהיטל השבחה ואם כן בכמה ? החשש הוא מהיטל השבחה שיהיה יותר גבוה משווי המכירה. למיטב ידיעתי בדרך כלל המוכר משלם את היטל ההשבחה ואולי זה יכול ליצור בעיה. מצד שני אני לא רוצה לקנות 142 מ"ר בארבע מאות אלף ולגלות שאני צריך לשלם מאות אלפיי ש"ח, לפחות לא באופן מיידי.

yggy

New member
מדובר בקרקע פרטית (לא של רמ"י)

ברצוני לרכוש 142 מ"ר בהוד השרון עליה אושרה תוכנית מתארית הר/1202 ומיועדת לבניה רוויה למגורים, שטחים ציבוריים שונים ותעסוקה. הבנתי שסביר להניח שמיקום השטח אותו אני מעוניין לרכוש יתן לי זכויות בניה לדירה או קצת פחות מכך (לאחר הפקעות לכבישים ושטחים אחרים. לפי תוכנית המיתארית החלקה נמצאת במקום שבו משורטטים בין היתר בנייני דירות)). עוד הבנתי שאין תוכנית מפורטת כך שלא ניתן להוציא היתר בניה. השאלה: האם בשלב זה יכולים לחייב את העסקה בהיטל השבחה ואם כן בכמה ? החשש הוא מהיטל השבחה שיהיה יותר גבוה משווי המכירה. למיטב ידיעתי בדרך כלל המוכר משלם את היטל ההשבחה ואולי זה יכול ליצור בעיה. מצד שני אני לא רוצה לקנות 142 מ"ר בארבע מאות אלף ולגלות שאני צריך לשלם מאות אלפיי ש"ח, לפחות לא באופן מיידי.

היטל השבחה.

היטל השבחה.
הי ,

ככלל היטל השבחה חל על המוכר ( למעט אם נעשה חוזה הקובע כי ההיטל ישולם ע"י הקונה).

לאחר אישור התוכנית המתארית יעשו תוכנית מפורטת שמכוחה יגבו היטל השבחה.
אם תבצע את הרכישה לפני אישור התוכנית המפורטת הרי שהיטל ההשבחה בגינה יחול עליך.
תחשיב היטל השבחה מורכב וקשה להעריך את גובהו ללא בדיקה מקיפה ויסודית.
החשש שלך מוצדק.

היטל השבחה

היטל השבחה.
הי ,

ככלל היטל השבחה חל על המוכר ( למעט אם נעשה חוזה הקובע כי ההיטל ישולם ע"י הקונה).

לאחר אישור התוכנית המתארית יעשו תוכנית מפורטת שמכוחה יגבו היטל השבחה.
אם תבצע את הרכישה לפני אישור התוכנית המפורטת הרי שהיטל ההשבחה בגינה יחול עליך.
תחשיב היטל השבחה מורכב וקשה להעריך את גובהו ללא בדיקה מקיפה ויסודית.
החשש שלך מוצדק.
היטל השבחה
ראובן שלום וברכה,
הייתי שמח אם תחדד,
אם קניתי קרקע ב400 והשביח לי לאחר יעוד הקרקע ל800 אני משלם עוד 200 על ההשבחה.
אז איך זה יכול להיות שאני ישלם על הקרקע יותר ממה שאני אמכור אותה?

מצב
הנושא נעול.
למעלה