היידן - מיסה מס' 10

• פותח הנושא Noa L
  • פורסם בתאריך

Noa L

New member
היידן - מיסה מס' 10

(Heiligmesse) - יש המלצות לביצועים? הטעם שלי בדר"כ נוטה ל-OVPP, אולי יש כזה? (אני קונה באמזון). תודות! נועה

אני אוהב את אלה...

גרדינר: http://www.amazon.com/Haydn-Heiligmesse-Paukenmesse-Brindley-Sherratt/dp/B00008HCF0/sr=1-1/qid=1170862289/ref=sr_1_1/002-2236675-2413645?ie=UTF8&s=music ומרינר: http://www.amazon.com/Haydn-Heiligmesse-Nelsonmesse-Orgelsolomesse-Theresienmesse/dp/B0007RO58E/sr=1-2/qid=1170862289/ref=sr_1_2/002-2236675-2413645?ie=UTF8&s=music

holst

New member
בקשר לגרדינר

אני מאוד מעריך אותו כמבצע של היידן, בעיקר בהקלטה המעולה של העונות, עם סן-מרטין, והסולנים דיסקאו, ירוזלם ומאטיס. אבל בהקלטות של המיסות בחירת הסולנים עלולה להיות בעייתית למאזינים מסויימים. הזמרות שרות עם ויברטו רב מאוד, ובשירה של דואטים נוצר מצב בעייתי שקשה לשמוע את גובה הצליל בצורה ברורה, ובמקום זאת נוצר בליל של צליל לא נעים. מי שאוהב את זה ימצא את הביצוע מעולה גם מכל שאר הבחינות.

svevo

New member
הצעה

נסי את הביצוע של ריצ'רד היקוקס ב-chandos. עוד בת"ק- המיסה השישית, Nikolaimesse. הסולנים: לורנה אנדרסון-סופרן, פאמלה הלן סטפן-אלט, מארק פאדמור- טנור, סטפן וארוק-באריטון. אני לא מכיר ביצוע ללא מקהלה למיסות של היידן. אני גם לא משוכנע שיש לכך הצדקה מוסיקולוגית. גם הביצוע של ווייל לא רע. מגרדינר אני קצת מסתייג, בגלל הסולנים .

cut2

New member
היקוקס

יש לי את הביצוע שלו למיסה בסי מינור של באך (גם בשנדוס - בסדרת שקונה למוסיקה עתיקה), והוא ממש יופי - מקהלה ותזמורת נפלאות, והסולנים מצויינים - למעט האלטית קתרין דנלי שקצת לא לטעמי (במיוחד בדואט הכריסטה, שאמור להיות מושר ע"י צמד סופרניות וכאן מבוצע ע"י ננסי ארגנטה (הסופרן) ודנלי, ומקבל צבע כבד וכהה למדי, כך שלא ברור לי כ"כ מה היקוקס ניסה להשיג בכך). אגב, יכול להיות שאין הצדקה לביצוע OVPP של מיסות מאת היידן, אבל היא ציינה שמדובר בנטייה, כך שאני מאמין שביצוע עם מקהלה מצומצמת יחסית יקלע לטעמה יותר מאשר ביצוע עם מסה מקהלתית כבדה. מן הסתם, כמובן.

Noa L

New member
כן, הבנת את כוונתי.

...אז אתה מכיר ביצוע של "מקהלה מצומצמת יחסית" למיסה 10? וגם תודה לאחרים שענו - אבדוק את ההמלצות. אני מחפשת דיסק כיוון שאנחנו מכינים את המיסה לקונצרט, אבל רק במאי, כך שיש עוד הרבה זמן.

למעלה