וואו איזה בלאגן! (יתכן והתגובה לא תמצא חן בעינייך, היא לא באה במטרה לפגוע כמובן אלא במטרה לעזור לצאת מהתסבוכת הקלה).
עם זאת, אנסה להתחיל לסדר מעט.
1. כדי לעזור להבין מדוע אני מתייחס כ"בלאגן" - אעביר שיעור גיאוגרפיה קצרצר (כמנהגי בקודש).
האיים בתאילנד מבחינה גיאוגרפית מחולקים כך:
איי דרום מזרח תאילנד - מזרח מפרץ תאילנד - צ'אנג, סאמט. - נמצאים במזרח תאילנד, (בכיוון של הגבול עם קמבודיה).
בנפרד להם נמצאים איי הדרום - המחולקים לשני חלקים -
הצד המערבי של דרום תאילנד - ים אנדמן - האיים פוקט, פי פי, לנטה וכל אזור ריילי ביץ' ואו-נאנג (מחוז קראבי).
הצד המזרחי של דרום תאילנד - מערב מפרץ תאילנד - האיים סאמוי, פנגאן, טאו.
המרחק האווירי בין שני המקבצים אלה הוא "רק" כ-250 ק"מ, אווירי, במעבר יבשתי זה עשוי לקחת בלי בעיה כ-חצי יום ואף יותר - היות וחלק במים, וחלק על היבשה, מעבר אווירי יקח כ-4 וחצי שעות לפחות (שעתיים לפני טיסה (נסיעה + צ'ק אין ובורדינג), שעה וקצת טיסה, ועוד שעה וקצת אחרי (איסוף מזוודות, ונסיעה)).
כאמור - כדי לעבור מסאמוי לפיפי - אין אפשרות לעשות זאת במעבורת, שכן שני האיים אינם באותו צד, כל מעבר שהוא בין שניהם יצריך שילוש כלשהו של מעבורת + אמצעי תחבורה נוסף.
אופציה ראשונה - סאמוי - מעבורת לסוראט תאני, נסיעה לפוקט או קראבי ומעבורת משם לפיפי.
אופציה שניה - טיסה מסאמוי לקראבי/פוקט (לא בטוח לגמרי האם הקו הנ"ל בכלל עודנו קיים, ידייקו אותי בזה החברים האחרים), ומשם מעבורת לפיפי.
בשני המקרים - המעבר יערוך מעל לחצי יום.
2. בהמשך ישיר למה שכתבתי, אתם עתידים לנסוע ולבלות 15 ימים נטו!
לדעתי, 4 יעדים ב15 ימים - זה יותר מדי יעדים במעט מדי זמן, כאשר כל מעבר "אוכל" יום מהטיול - כשיש שלושה מעברים (סאמוי-פיפי, פיפי-פוקט, פוקט-בנגקוק), נשארים נטו 12 יום.
מה שלמעשה גוזר כ-3 ימים ביעד לכל היותר!
אי לכך, דעתי האישית - ותרו על אחד מהצדדים, בחרו צד אחד והתמקדו בו!
3. בנגקוק - האוכלוסיה המבקרת בה מתחלקת לשניים - אלה שמאוהבים בה, ואלה ששונאים אותה שנאת מוות.
אני לא יודע לאיזה חלק אתם משתייכים, אבל, לדעתי להשאיר לה יומיים (שהם למעשה יום וחצי - היות ובשני אתם כבר חוזרים חזרה ארצה) זה לא מספיק.
בבנגקוק - שגדולה מתל אביב "רק" פי 31 בשטחה ובאוכלוסייתה גדולה ממדינת ישראל במיליון
יש בה המון המון מה לראות, החל ממקדשים מפורסמים, דרך ארמון המלך, ועד לרובע הסיני, חוץ מזה יש את הנהרות והתעלות, ששייט עליהם הוא חוויה ויכול להוביל למגוון מקומות מעניינים, דרך שווקי הלילה, שווקי הרחוב, שוק סוף השבוע, תחרויות איגרוף בלומפיני, התצפית ממגדל באיוק, שלל הקניונים בעיר ועד לימי טיול (מאורגנים או עצמאיים) באזורים מעט רחוקים יותר (הכוללים כמה שעות של נסיעה) בשוק הצף, איותאיה (יומיים), קנצ'נבורי (יומיים) ומקומות נוספים. ככה ששווה לחשוב על זה שהעיר הזו צריכה יותר מיום וחצי...
4. קצת פרקטיקה
בפועל, לטיול שלכם, הייתי מוריד את סאמוי, הוא לא מסתדר ברצף ההגיוני וגוזל מעצם קיומו בתכנון יום מבוזבז על מעברים,
את המסלול הייתי מסדר כך שלאחר ההגעה - הייתי לוקח טיסה לקראבי או פוקט ועושה את המסלול קראבי - פיפי - פוקט (או ההפך).
לאזור זה הייתי מקדיש 10-11 ימים, לדעתי זה עשוי למצות טוב יותר, ב4-5 הנותרים הייתי עולה לבנגקוק ומסתובב בה ובסביבתה.