היייייייייייייייי

היי ...מתרשמת מהמידע פה..

אני ובעלי מתכננים לטוס לתאילנד ב25/6...היעדים הם: קוסמוי, בנגקוק, קופיפי ופוקט...
נשמח להמלצות בכל נושא...
(אגב..יש פה עוד זוג שנסע ללא הילדים ..ולא חש רגשות אשם???)

תודה

מתכננים לטוס ל15 ימים..

המסלול: קוסמוי-5 לילות (לינה במלון arkbar(
אח"כ מעבורת לקופיפי- 4 לילות (לינה במלון phi-phi cabana
משם לפוקט ..צריך טיסה או מעבורת??? והמליצו לנו על לינה במלון -the lantern
ולבסוףףףףףףף בנגקוק- 2 לילות במלון אסיה..
הכל המליצה חברה שהייתה לא מזמן..
אשמח לדעתכם המנוסה על המסלול...
תנקססססססס

T o m c o

Member
מנהל
וואו איזה בלאגן! (יתכן והתגובה לא תמצא חן בעינייך, היא לא באה במטרה לפגוע כמובן אלא במטרה לעזור לצאת מהתסבוכת הקלה).

עם זאת, אנסה להתחיל לסדר מעט.
1. כדי לעזור להבין מדוע אני מתייחס כ"בלאגן" - אעביר שיעור גיאוגרפיה קצרצר (כמנהגי בקודש).

האיים בתאילנד מבחינה גיאוגרפית מחולקים כך:
איי דרום מזרח תאילנד - מזרח מפרץ תאילנד - צ'אנג, סאמט. - נמצאים במזרח תאילנד, (בכיוון של הגבול עם קמבודיה).

בנפרד להם נמצאים איי הדרום - המחולקים לשני חלקים -
הצד המערבי של דרום תאילנד - ים אנדמן - האיים פוקט, פי פי, לנטה וכל אזור ריילי ביץ' ואו-נאנג (מחוז קראבי).
הצד המזרחי של דרום תאילנד - מערב מפרץ תאילנד - האיים סאמוי, פנגאן, טאו.
המרחק האווירי בין שני המקבצים אלה הוא "רק" כ-250 ק"מ, אווירי, במעבר יבשתי זה עשוי לקחת בלי בעיה כ-חצי יום ואף יותר - היות וחלק במים, וחלק על היבשה, מעבר אווירי יקח כ-4 וחצי שעות לפחות (שעתיים לפני טיסה (נסיעה + צ'ק אין ובורדינג), שעה וקצת טיסה, ועוד שעה וקצת אחרי (איסוף מזוודות, ונסיעה)).

כאמור - כדי לעבור מסאמוי לפיפי - אין אפשרות לעשות זאת במעבורת, שכן שני האיים אינם באותו צד, כל מעבר שהוא בין שניהם יצריך שילוש כלשהו של מעבורת + אמצעי תחבורה נוסף.
אופציה ראשונה - סאמוי - מעבורת לסוראט תאני, נסיעה לפוקט או קראבי ומעבורת משם לפיפי.
אופציה שניה - טיסה מסאמוי לקראבי/פוקט (לא בטוח לגמרי האם הקו הנ"ל בכלל עודנו קיים, ידייקו אותי בזה החברים האחרים), ומשם מעבורת לפיפי.

בשני המקרים - המעבר יערוך מעל לחצי יום.

2.
בהמשך ישיר למה שכתבתי, אתם עתידים לנסוע ולבלות 15 ימים נטו!
לדעתי, 4 יעדים ב15 ימים - זה יותר מדי יעדים במעט מדי זמן, כאשר כל מעבר "אוכל" יום מהטיול - כשיש שלושה מעברים (סאמוי-פיפי, פיפי-פוקט, פוקט-בנגקוק), נשארים נטו 12 יום.
מה שלמעשה גוזר כ-3 ימים ביעד לכל היותר!

אי לכך, דעתי האישית - ותרו על אחד מהצדדים, בחרו צד אחד והתמקדו בו!

3. בנגקוק - האוכלוסיה המבקרת בה מתחלקת לשניים - אלה שמאוהבים בה, ואלה ששונאים אותה שנאת מוות.
אני לא יודע לאיזה חלק אתם משתייכים, אבל, לדעתי להשאיר לה יומיים (שהם למעשה יום וחצי - היות ובשני אתם כבר חוזרים חזרה ארצה) זה לא מספיק.
בבנגקוק - שגדולה מתל אביב "רק" פי 31 בשטחה ובאוכלוסייתה גדולה ממדינת ישראל במיליון
יש בה המון המון מה לראות, החל ממקדשים מפורסמים, דרך ארמון המלך, ועד לרובע הסיני, חוץ מזה יש את הנהרות והתעלות, ששייט עליהם הוא חוויה ויכול להוביל למגוון מקומות מעניינים, דרך שווקי הלילה, שווקי הרחוב, שוק סוף השבוע, תחרויות איגרוף בלומפיני, התצפית ממגדל באיוק, שלל הקניונים בעיר ועד לימי טיול (מאורגנים או עצמאיים) באזורים מעט רחוקים יותר (הכוללים כמה שעות של נסיעה) בשוק הצף, איותאיה (יומיים), קנצ'נבורי (יומיים) ומקומות נוספים. ככה ששווה לחשוב על זה שהעיר הזו צריכה יותר מיום וחצי...

4. קצת פרקטיקה
בפועל, לטיול שלכם, הייתי מוריד את סאמוי, הוא לא מסתדר ברצף ההגיוני וגוזל מעצם קיומו בתכנון יום מבוזבז על מעברים,
את המסלול הייתי מסדר כך שלאחר ההגעה - הייתי לוקח טיסה לקראבי או פוקט ועושה את המסלול קראבי - פיפי - פוקט (או ההפך).
לאזור זה הייתי מקדיש 10-11 ימים, לדעתי זה עשוי למצות טוב יותר, ב4-5 הנותרים הייתי עולה לבנגקוק ומסתובב בה ובסביבתה.

טיול בתאילנד - הצעת מסלול

תודה על התגובה.

אנו אמורים לנחות בבנגקוק ב 26.6 בשעה 14:15 ולהמריא משם ב 9.7 בשעה 23:30 .

אני אנסה לדייק ולתאר מה אנחנו אוהבים

חשוב לנו לראות נופים יפים , טיול על פילים , ללטף טיגריסים , שנורקל בשוניות יפות , להכיר את התרבות ( מקדשים , שווקים מיוחדים וכו' ) וכמובן נופש באיים יפים .

תנסו בבקשה להציע לנו מסלול מהידע והחוויות שלכם.
תודה מראש

T o m c o

Member
מנהל
טוב, לא הייתי כל כך רחוק מהמציאות ללא ימי הטיסות (למרות שהאחרון הוא יום מלא) יש לכם אכן נטו 12 ימים.
אני עדיין עומד בעיני עם ההצעה שהייתה קודם לגבי המסלול, להתחיל מטיסה מיד לאחר הנחיתה (לשים לב שמדובר בטיסה מאותו שדה התעופה) לקראבי או לפוקט, ומשם להמשיך את המסלול בכיוון של קראבי- פיפי - פוקט או הפוך (בהתאם לטיסה הפנימית ורצונכם כמובן).

את החזרה מפוקט או קראבי (שוב, בהתאם למסלול) לכיוון בנגקוק הייתי מתארך ל-5 ימים לפני הטיסה לארץ, משמע 4/7 יציאה לכיוון בנגקוק, את המעבר לבנגקוק ניתן לעשות במגוון רחב של דרכים.

החל מטיסה (שעה וקצת) + נסיעות לשדה/מהשדה - יקח כ-חצי יום.
אפשרות נוספת - רכבת לילה - נסיעה של 12 שעות, בקרון שינה ברכבת, לאורכו של הלילה (זול יותר, חוסך מלון, אבל לא תמיד הכי נעים ונוח לשינה).
אפשרות שלישית - היא לעשות זאת באופן יבשתי, שאינו ברכבת - בין אם ברכב שכור (לשכור בקראבי/פוקט ולהחזיר בבנגקוק) ובכך גם להצליח לראות בדרך את אזור קאו סוק (שמורת טבע), צ'ומפון, פראצ'ואפ קירי קאן, הואה הין, במקרה שבוחרים באופציה הזו הייתי מקצר את החלק של פוקט-פיפי-קראבי בעוד יום ומוסיף לזה - תלוי בתכנון, בעצירות, מדובר על מרחק של כ-900 ק"מ. בנסיעה ישירה יכול לקחת כ-12 שעות...

באשר להמלצות יותר קונקרטיות:
מניסיוני האישי לא אוכל לתת יותר מדי על פיפי - טרם הספקתי לבקר בו.
בפוקט - פוקט הוא האי הגדול ביותר בתאילנד, ואם אני לא טועה גם המתוייר ביותר, יש המון מה לראות בו, והמון טיולים שאפשר לעשות מסביבו, חלקם כוללים שייט (שבעת האיים, פאנג נגא), ישנם מקומות על האי שניתן לטייל בהם, מופע Fantasea, מופע קברט, חופים - והרבה. ישנם מקומות שניתן לצלול בהם ולראות שוניות ואלמוגים (ישנם גם טיולים יעודיים).

קראבי - אזור או-נאנג וריילי ביץ' - שוב חופים - איים קטנים, טיולי שייט, מנוחה, בטן גב..

בנגקוק כבר כתבתי בהודעה הקודמת.

בדרך בין קראבי/פוקט לבנגקוק - לא יכול לתת המלצות יותר מדי - היות ולא ביקרתי (לעומתי, הוריי כן, פעמיים..)

T o m c o

Member
מנהל
טיפ נוסף - לגבי היום האחרון. לגבי היום האחרון שלכם, טיסתכם היא בשעה 23:30, מה שאומר שאת החדר במלון בו תהיו, אתם תפנו לפני שאתם צריכים לעזוב לשדה התעופה,
אבל, יש לכם עוד חצי יום שתוכלו לנצל להסתובבות בעיר ולראות דברים.
לכן - המלצתי היא לפנות את החדר כבר על הבוקר כדי להשאיר את היום פנוי להסתובב בעיר.
אבל, מה תעשו עם המזוודות?
במרבית המלונות המסודרים ישנה אפשרות לשמירת חפצים - ניתן להשאיר את התיקים והמזוודות בחדר עם השגחה שוטפת (בחלק מהמלונות), ככה שניתן יהיה להסתובב ללא התיקים.
אבל, מה נעשה עם מקלחת (בכל זאת יום-תאילנד-חם-לחות-זעה) לפני הטיסה?
הטיסה ב23:30, זה אומר שאתם צריכים לצאת מבנגקוק בסביבות 19:00 (שעה וחצי נסיעה בערך + שלוש שעות לפני הטיסה), בחלק מהמלונות (שווה לברר אם במלון בו תשנו ישנה אפשרות כזו), ניתן לבקש להתקלח גם לאחר פינוי החדר - ישנן מקלחות שמיועדות לזה, בררו זאת בבוקר בעת פינוי החדר..

קרלטון

New member
לשלם עוד קצת... לא לשלול על הסף

ברוב המלונות יגבו חצי מהתעריף היומי לצ'ק אאוט בסביבות 18:00. אופצייה שעושה את ההתארגנות לפני הטיסה הארוכה חזרה לארץ הרבה יותר נוחה ונעימה. בטיול האחרון עשינו צ'ק אאוט ב-20:00, אחרי בקשות, נימוקים והסברים אישרו לנו לעשות זאת תמורת חצי מהתעריף היומי במקום לגבות תעריף יומי שלם כפי שהם בדר"כ עושים לצ'ק אאוט בשעה כזאת. שווה לבדוק ולנסות.

T o m c o

Member
מנהל
אם כך, אני מסכים. הפעם האחרונה בה הייתי, שאלתי לגבי צ'ק אאוט מאוחר מסיבות אלו וכשנשאלתי מדוע והשבתי, הציעו בתגובה את האופציה שכתבתי, ואמרו כי יש להם מקלחות המיועדות בדיוק לדברים האלה, וניתן יהיה להשתמש בהן.

T o m c o

Member
מנהל
זה היה לפני מספר שנים כבר (3), במלון Centrepoint petchaburi 15 - שנקרא היום לאחר השיפוץ שעבר centrepoint pratunam.
חולקו לנו מגבות ושלחו אותנו למקלחות אורחים בכניסה לחדר הכושר שבמלון, המקלחות היו מקלחות שונות מאלו המיועדות שמשתמשי חדר הכושר, וכללו חדרון שמאפשר פתיחת מזוודה לארגון נוח יותר מפשוט תא מקלחת וכורסאות שמאפשרות המתנה נוחה לשאר.

מאז שהייתי שם בפעם האחרונה, המלון עבר סדרת שיפוצים מסיבית, אני מניח שהאופציה עדיין קיימת, אך איני יודע להגיד זו בוודאות.

הבדלים במחיר בין סגירה מהארץ לבין תאילנד

האם יש הבדלים במחיר אם אני סוגרת את כל המלונות , טיסות פנים ואטרקציות מהארץ לבין סגירה בתאילנד ?
חבר אמר לי שמבחינת מחיר עדיף לסגור רק חדר ללילה הראשון מהארץ ואת כל השאר לעשות מתאילנד ( הבנתי שיש 2 חברות שניתן לסגור אצלם את כל הטיול ).

T o m c o

Member
מנהל
דעתי. 1. הבדלי מחירים - יתכנו הבדלי מחירים..
תלוי ממי מזמינים, איך, איפה, וכמה עמלה הוא גובה.
לדוגמה מלון - אם מזמינים מהאינטרנט - יכול להופיע מחיר אחד, אצל סוכן יכול להופיע מחיר שני, ובמלון עצמו בכלל מחיר שלישי. במקרה הזה אין דרך לצפות מראש מה יהיו ההבדלים וכמה. יתכן והזמנה באינטרנט תהיה זולה בכמה דולרים מהזמנה במקום וייתכן גם בדיוק ההפך.
טיסות - להבדיל מהדעה הרווחת כי "בדקה ה-90 תמיד יותר זול" המצב בפועל הוא לרוב, הפוך! הזמנה של טיסה שלושה חודשים מראש יכול להיות זול בעשרות דולרים מהזמנת הטיסה מהיום למחר.
ככה שאם רוצים להשאיר מקום לספונטניות ושינויים, יש לקחת בחשבון שיהיו לכך עלויות..
סוכנויות טיולים - כאן אני אתחיל ואומר שלא עשיתי זאת מעולם ולכן אין לי יכולת להגיד בוודאות שאכן כך הדברים, סוכנות טיולים בארץ ברוב המקרים תגבה "עמלת תיווך" ובשל כך הטיול יהיה מעט יקר יותר, במקרה של סוכנויות מקומיות - תנתן לך האפשרות לעשות סקר שוק רחב יותר, יאפשר לך לעבור בין מספר סוכנויות (שאלה, אגב, נמצאות בכל פינת רחוב בערך) ולמצוא את תוכן הטיול בהתאם לרצונך, כמו להשוות בין המחירים ולהגיע למחיר הטוב ביותר למסלול המתאים לך ביותר (מהמבחר הקיים).

2. "חבר אמר לי שמבחינת מחיר עדיף לסגור רק חדר ללילה הראשון מהארץ ואת כל השאר לעשות מתאילנד"

מסכים, חלקית, אם ישנו מסלול מתוכנן, וטיסות פנימיות מוזמנות ואין צפי או אפשרות כלשהי לשינוי מצדכם במסלול המתוכנן (המצב בו שינוי בהזמנת מלון או טיסה עולה כסף לדוגמה) - הייתי מציע להזמין מראש.
"חלקית" - בגלל שאם ישנו צפי לשינויים או רוצים להשאיר את האופציה לשינוי (אם השינוי לא עולה כסף אז אפשר כן להזמין מראש), הייתי מזמין את הדברים הוודאיים בלבד. וכן משאיר את השאר "פתוח" לשינויי מצב הרוח.
לדוגמה - ידוע לכם שבהגעה ישנה טיסה לצ'יאנג מאי, את הלילה הראשון בצ'יאנג מאי הייתי מזמין מבעוד מועד, בעיקר כי זה הרבה יותר נעים להגיע כשכבר יודעים שיש לאן ללכת ואין צורך לחפש. כנ"ל לגבי כל יעד עם טיסת פנים שהוזמנה מראש, גם במקרה הזה הייתי מזמין לילה ראשון בהתאם.

3. "הבנתי שיש 2 חברות שניתן לסגור אצלם את כל הטיול" - לא הבנתי כלום! לסגור מה?! איזה טיול?! כל השבועיים?! טיול ספציפי?! מי אלה החברות האלה?

למעלה