היייייייי לכולם

סרינה99

New member
היייייייי לכולם

נכנסתי לקהילה וקראתי את ההסבר על אגדות אורבניות וזה נשמע ממש מגניב אבל לא ממש הבנתי מה זה בדיוק ואיפה קוראים את זה ואני אהייה ממש שמחה אם מישהו יוכל להסביר לי

scooby4

New member
הסבר מלא יותר

א"א (אגדות אורבניות) אפשר למצוא באינטרנט. אורבן מהמילה "אורבניות" זה עירוני בעברית. כך שבעצם יותר נכון להגיד אגדות עירוניות מאשר אגדות אורבניות. אבל זה לא חשוב. לכל אגדה אורבנית יש איזשהי אמינות. אם היא קטנה או גדולה. ושאני אומר אמינות אני מתכוון לסיפור אמיתי מאחורי (למרות שלא כל סיפור הוא נכון לגמרי). אם את רוצה לקרוא אגדות אורבניות אז יש לנו לינקים לאתרים בהם יש אגדות אורבניות, או שב"טאגליינס" שלנו יש אוסף של 19 אגדות אורבניות שהכנתי מוכנים לקריאה (בעברית כמובן). וברוכה הבאה!

Idan91

New member
כמה תוספות:

*לא משנה אם אומרים "אגדה עירונית" או "אגדה אורבנית", הביטוי "אגדה עירונית" הוא פשוט עברי יותר.. אבל ניתן להשתמש גם ב"אורבני". *לא לכל אגדה אורבנית יש אמינות כלשהי, אבל לכל אגדה אורבנית יש שאלת אמת כלשהי, כלומר - לא ברור אם מדובר בסיפור מציאותי (או בעל בסיס של אמת) או דמיוני. *הנה קישור לדיון שניהלנו בנושא, במושפיע בטאגליינס. *דוגמות לאגדות אורבניות תוכלי למצוא גם על-ידי שיטוט בפורום ובארכיון, וגם באמרים - יש כמה וכמה כאלה. תהני@

למעלה