הייייייי חבוביייםםםם..!!

נקודתית

New member
הייייייי חבוביייםםםם..!!

אני כותבת הודעה אז אמממ ישרא בלוג יצא לי מכל החורים ואני לא אוהבת את האתר הזה יותר, יותר מדיי אנשים, יותר מדיי מכירים. ודנה זונה קיצר אני רוצה לבנותתתת בלוג בשרת עצמאי .. חינמי .. איך אנוכי עושה זאת ? בתודה -יעלי

Mr Boggy Man

New member
תתחילי לתכנת...

קודם כל את צריכה להחליט מה הולך להיות בבלוג. מדובר בבלוג שעובד עם ממשק אדמין? אז php\asp וsql. דרך קליינט? C\C++\VB\Any low level program lang'. רוצה סתם לעלות קבצים דרך ftp כשערכת אותם בבבית? תלמדי html. בכל אופן, את תמיד יכולה לשכור איזה תכנת בסכום יחסית נמוך שיעשה את העבודה בשבילך.

נקודתית

New member
וואלה

את הכותרת הבנתי השאר עדיין בשלביי פיענוח לא הבנתי מילה אבל תודה בכל אופן חומד

כמה עצות

היי יעלי, קודם כל, גם אני נתקלתי באותה הבעיה בדיוק לפני כשלושה חודשים, ואז בניתי לעצמי אתר קטן וחמוד, והעברתי אליו את הבלוג שלי. תוצאה אפשר לראות בקישור. לצורך הבנייה השתמשתי בתוכנת FrontPage XP, ולכן גם הייתי צריך למצוא שרת חינמי שתומך בפרונטפייג' (וכאלה מעטים מאוד). לבסוף, מצאתי את השרת, בכתובת www.netfirms.com, והוא פועל כשורה. כעיקרון, הפרונטפייג' הוא תוכנה מאוד נוחה לשימוש, משום שרוב הפונקציות בה די זהות לתוכנות אופיס אחרות. עם זאת, אני מניח שקצת ידע ב-HTML לא יזיק לשיפצורים שונים. גם אם השרת לא תומך בפרונטפייג', עדיין תוכלי לבנות את האתר עם התוכנה הזו, ולהעלות אותו לאחר-מכן בעזרת FTP (דרך חלונות, או עם תוכנת FTP). במקרה כזה שימי לב לא להשתמש בהרחבות למיניהן שפרונטפייג' מציע, כגון גבולות משותפים וכו'. אם זו ממש הפעם הראשונה שאת בונה אתר כלשהו, עדיף שתיוועצי במישהו, או לפחות באיזושהי ספרות. אצלי זה היה בערך האתר הרביעי או החמישי שהעליתי לאוויר, אז כבר ממש שלטתי בכלים שלתוכנה יש להציע...

נקודתית

New member
היי מר ../images/Emo13.gif

קודם כל תודה רבה שהשקעת בתשובה
בלוג חביב בהחלט העלת לך .. אממ..וול..זה אכן האתר הראשון שאני בונה...(?) ואני אשתמש בעצתך לגביי התוכנה והשרת וכו'.. תודה..
רק שאלה קטנה, יש לי ווינדווס 98, זה יפריע לתפעול הפרונטפייג' הזה..? כי הוא אקס פי.. או שיש גם גירסאות לתשעים ושמונה וכו'...?? תודה..שוב..
יעלי

חלונות ואופיס

בעיקרון, אופיס XP עובד טוב על חלונות 98. אין עם זה בעיה. חוץ מזה, יש גם גרסאות יותר ישנות של אופיס, כמו ה-2000, למרות שאני בהחלט ממליץ על XP.

Mr Boggy Man

New member
טוב הסבר

אם את הולכת לבנות עם תוכנה, לפחות תעשי טובה לשאר העולם ותעבדי עם Dreamweaver . למה? א. זה לא של מיקרוסופט. לא שיש לי כל כך בעיה עם מיקרוסופט, אבל יש להם נטייה להכניס קודים ושטויות שלא יעבדו בהרבה מאוד מקרים. לדוגמה: דפדפנים שהם לא אקספלורר. כמו מוזילה. או אקספלורר בגירסאות יותר מוקדמות. יש להם גם נטייה לקחת מודלים (DLL) שקיימים רק בווינדוס או שמגיעים רק עם אופיס ורק אז אפשר להיכנס לאתר. הם גם מעדיפים להשתמש בVBscript - דבר שעובד רק על ווינדוס. ובכלל, את לא מעדיפה להשתמש בתוכנה ה-ר-ב-ה יותר מקצועית ובעלת אפשרויות? בעניין ההודעה שלי: אם את רוצה לדעת לבנות אתר משוכלל ודינמי שלא יעסיק אותך בפקודות ftp(=הפרוקוטול(=דרך תיקשורת בין מחשבים) שאיתו את מעבירה את הקבצים של האתר שלך לרוב) או שטויות כאלו את צריכה ללמוד לתכנת בשפה צד שרת. מה הכוונה? תראי, כל שפת תיכנות (html זו לו שפת תיכנות, אלא הרבה תגיות לדפדפן) באיזשהו שלב מורצת או מקומפלת (קימפול(בעברית הידור) = להפוך את השפה לקוד בינארי. קוד שהמחשב מבין) ע"י מישהו. כשמדברים על שפה צד שרת זה אומר שהשרת (לדוגמא: האתר תפוז, ולא אתר) מריץ את התוכנה\סקריפט (סקריפט = תוכנה שלא מקמפלים). ככה שהמשתמש לא רואה את הקוד וכל הפרטים של הקוד נשמרים על השרת. זה מונע גניבות, שטויות, בלגנים והכי חשוב: את יכולה לעשות מערכת דינמית. בשביל ללמוד את הנושא אני ממליץ לך ללמוד php גם כי היא חינמית וקוד פתוח וגם כי היא תעבוד על כל פלטפורמה (= כל סוג מחשב או מערכת הפעלה. לינוקס, ווינדוס, AMD, HP, Mac וכולי...). אבל אם את חסידת מיקרוסופט תמיד יש את asp. שאישית אני מוצא הרבה יותר מסובכת והרבה פחות יעילה.

איה@

New member
וווווווווואי - כמה ידע! ../images/Emo98.gif

תודה בשם כל אלו שקראו - ועזרת להם. אתה נשאר בסביבה נכון?
תן קישור לבלוג שלך. תודה!
איה.

בשביל כל דבר צריך ללמוד. השאלה כמה

אז PHP ASP וHTML דורשים לימוד רב. אח"כ צריך גם ללמוד את שינוע הקבצים התהליכים עם FTP בלי FTP אל שרתים. להירשם לשרת כזה לפעמים רק בתשלום. ככל שהאתר שלך יותר משוכלל השרת צריך להיות יותר משוכלל. מי הולך בימינו לגנוב בלוגים? בכל אופן באתר שלי יש הדרכה בסיסית איך לבנות אתר עם וורד 2000. בדומה לזה אפשר לנחש איך בונים עם פרונטפייג' של XP. ההדרכה אצלי מדברת על שיטה בסיסית לאחסון אתר אצל נענע בחינם. הפרקים הבאים יכללו הסבר על FTP ושרתים משוכללים יותר. ואפילו שהרבה יותר קל לבנות אתר עם וורד (זה כמו מסמך וורד) עדיין יש מה ללמוד. לכן אני מציע להתחיל עם הקל. כשרוצים לעבור למשהו משוכלל אז יושבים ללמוד. ובינתיים יש כבר נסיון וידע מסויים בבנית אתרים כך או כך.

Mr Boggy Man

New member
תגובה

גם אני אוהב לאכול סוכר בלי לדעת איך מייצרים אותו. והאמת היא שלא ממש מעניין אותי. אבל ברגע שאני אחליט שאני רוצה קצת יותר מהסוכר שמציעים לי במכולת אני אתחיל ללמוד. אני לא אומר שזו בורות לא לדעת לתכנת. אחרי הכל כמה אנשים באמת יודעים לעשות את זה? אבל אני אומר שזה שווה את זה. html לא קשה ללמוד. כמובן שזה יחסי, אבל זה לא קשה כל כך. php... פה צריך כבר להשקיע מחשבה. לא מדובר כל כך במחשבה, אלא צריך להבין את הרעיון מאחורי הדבר. ברגע שמבינים את זה התהליך מאוד פשוט. פשוט מדברים עם המחשב. אומנם לא בשפת הקודש היפה שלנו, אלא באיזשהו עיוות קל של השפה האנגלית אבל הוא יבין מה שאנחנו רוצים. שנית, לפני שאתה מעודד אנשים לבנות באופיס, בבקשה תחשוב גם עלינו. מיקרוסופט לא הכי נחמדים, ויש להם מנהג מגונה של המצאת תגיות. הכוונה שאם שלושתנו נלך ברחוב ונראה כבשה, אני אגיד שזו כבשה, אתה תגיד שזו כבשה אבל מיקרוסופט יגידו שזה כלב. וזה בדיוק מה שהם עושים עם הדפדפנים שלהם. לכן אני מבקש ממך, שקול שנית ולמד אנשים להשתמש בתוכנה הרבה יותר טובה ומוצלחת. דרימוויבר תעשה את כל העבודה שאתה צריך ותכין לך קפה בצד.

Mr Boggy Man

New member
טעות בכתובת

כשלוחצים על html בהודעה מקודם מגיעים לאיזשהי חברה טפשית. בכל אופן הכתובת הנכונה היא www.w3c.org

כל אחד יבחר מה שמתאים. צריך להציע

אני בהחלט לא חסיד של מיקרוסופט ותמיד לוקח בחשבון עריכות בקוד HTML ובאמת קשה לי עם התגיות המיותרות של אופיס. אבל וכאן יש אבל גדול. מה באמת הבעיה לבנות אתר בשיטה הכי קלה. לא מוצא חן להמיר אותו עם DREAMWEVER או כל תוכנה אחרת. אני אישית לא מכיר את התוכנה הזו אבל למשל בHOMESITER

כל אחד יבחר מה שמתאים. צריך להציע

אני בהחלט לא חסיד של מיקרוסופט ותמיד לוקח בחשבון עריכות בקוד HTML ובאמת קשה לי עם התגיות המיותרות של אופיס. אבל וכאן יש אבל גדול. מה באמת הבעיה לבנות אתר בשיטה הכי קלה. לא מוצא חן להמיר אותו עם DREAMWEVER או כל תוכנה אחרת. אני אישית לא מכיר את התוכנה הזו אבל למשל בHOMESITE יכולתי להכניס טקסטים שאני שולף מוורד וקיבלתי אותם בשפת HTML האם גם בDREAMWEVER אפשר? אם כן אז מה הבעיה לבנות בוורד או פרונטפייג' שזה הכי קל (תודה) ואח"כ, מי שירצה ללמוד עוד שפות שימיר בטובו את האתר שלו לשפה אחרת. אם DREAMWEVER לא יודע לקבל טקסטים בעברית אז מה יש בכלל לדבר? בקיצור, זה שבניתי בוורד 97 מתי שהוא לא הפריע לי לעבור לHOMESITE או לסתם פנקס רשימות בשפת קוד או להיעזר בHEBHTML של יריב חבוט או כל תוכנה אחרת שתומכת בעברית. אין שום סיבה שמתחילים שלא מתמצאים בכלל בבניית אתר יקפצו ישר למים הסוערים של PHP ושאר הדברים הנהדרים באמת. יכולים לעבור שלבי ביניים והתגיות לא צריכות להפריע. אתה מוזמן להציץ באתרים שלי כפי שמופיעים בבלוג וכולם בנויים עם וורד 2000. בדיוק כרגע לקח וומפייר מנהל פורום "חלונות" את אתר ההדרכה שלי וממיר אותו לASP. בכיף. למה צריך להיות נעולים על ASP מהתחלה? וורד כולם יודעים. אני מציע שכל אחד ישקול את כל ההצעות עם החסרונות והיתרונות. את ההצעות שלך שמענו. עכשיו היצגתי גם את ההצעות שלי. אני בוודאי שלא נציג של מיקרופט. ואני מניח שגם אתה לא נציג של DREAMWEVER ולשנינו יש מטרות טובות.

איה@

New member
יש כל כך הרבה תוכנות ../images/Emo26.gif

מה שחשוב זה לעבוד עם תוכנה שלא מייצרת "קוד מלוכלך" ומה הבעיה לעבוד עם כמה תוכנות? לנצל מכל אחת את מה שהיא עושה הטוב ביותר? אגב - דריים - תומכת בעברית - ומקבלת טקסט מוורד. אני מרשה לעצמי לתת לך הצעה - יכול להיות שבאתר שלך יש יופי של תוכן (לא ממש היה לי זמן להתעמק) אבל בחיאת! - תעבוד קצת גם על העיצוב..... שיהיה נעים בעין
איה.

לגבי עיצוב

אז ככה. קודם כל אני לא מבין גדול בעיצוב. גייסתי לטובת האתר את כל המי ומי שיכול לייעץ לי ועשיתי כדבריו. לגבי נושא תמונות, אנימציות וכל השאר (מה שנותן קצת אופי) אז יש לי עיקרון אחד שמנחה אותי עוד מתקופת האינטרנט האיטי: לא שם תמונות ושום פלאש או משהו שמאיט את האתר בהתחלת עמוד. ואם זה בא על חשבון עיצוב אז שיהיה. עדיף לי עיצוב פחות טוב ודף שעולה מהר. אני יודע פשוט מה אני מעדיף כשאני מגיע לדף אינטרנט והוא עולה לאט או עם יותר מדי פרסומות או עם טקסט לא ברור - אני עף משם מהר מאד. אין לי סבלנות לאתרים שצריך להוציא את העיניים או להיאבק עם פרסומות לא ידידותיות או עם המתנה ארוכה לתמונות נורא מעוצבות. ונקודה אחרונה: אם נניח יש לי עכשיו זמן כמה שעות והייתי יכול לנצל את הזמן להחליף את הקישורים בלחצנים יפים - אני משקיע את הזמן בפרק נוסף בהדרכה. אני יודע מה אני מעדיף כשאני נכנס לאתר מידע - אני רוצה מידע ולא רוצה עיצוב. אם המידע חרא אז שום עיצוב לא יציל אותו. כותרת מלבנית זה סימן ההיכר של האתרים שלי. יפה או לא יפה זה פשוט מזהה את האתרים שלי בכל מקום. "קוד מלוכלך" לא כל כך מפריע למי שלא מתכוון לנקות את הקוד הזה ידנית ולהוסיף ידנית כל מיני דברים. האתרים שלי עובדים. התוכנה וורד 2000 אצלי חוקית ולכן עדיף לי לעבוד איתה מאשר להוריד משהו מקאזה שעליו יתבססו האתרים שלי. תמיד אם אני צריך אני יכול להיכנס לקוד ולהחליף שורה במשהו יותר מוצלח או להוסיף קוד קצר ידנית. הקוד המלוכלך לא ממש מפריע לי כי אני לא ממש יושב לכתוב שם שורות שלמות אלא רק תוספות ותיקונים. בכל אופן תודה על ההצעה. מקווה שפעם האתרים שלי יקבלו עיצובים יותר טובים. נ.ב אם מסתכלים על אתרים מקצועיים כמו וואלה או תפוז אז לא רואים שם כל כך הרבה יופי אלא יותר יעילות. המון קישורים בכתב קטן ומרובע. אם בשבילם זה בסדר אז גם בשבילי. בכל אופן אני פתוח להצעות שלא יכריחו אותי להכניס תמונות לתחילת עמוד.

איה@

New member
אהבתי את ההשוואה עם הכלב והכבשה../images/Emo6.gif

ואתה צודק. ובכלל - html לא כזה מפחיד.... אם אני הצלחתי ללמוד - כל אחד יכול
איה.

Mr Boggy Man

New member
פעם סיגל. היום Webmaster

יש אתר מאוד נחמד, ואפילו חובב מיקרוסופט, לכל אלו שאוהבים מאוד נוחות על פני ביצוע (מה שנכון נכון לא?) שמלמד לא מעט בשם webmaster. תוכלו לקחת לעצמכם יום, או ללמוד את הדבר בשבוע. מדובר ב"שפת תגיות" מאוד פשוטה. html = simple

למעלה