את יכולה להכין את התפוחים הסילאנית בתבנית
חור עגולה כמו בתמונה למלא בפירות יבשים -----לעטוף יפה ולשלוח. עוגת תפוחים סילאניתו/דבשית pirge / אוכל חלבי [מצורף קובץ jpg] ו 09:39 | 12/04/07 עוגת תפוחים בדבש\סילאן ואגוזים מי שאוהב פירורים על עוגות פירות, (שטרוייזל) יאהב את השידרוג מקור העוגה:פירגה. בקערה: 4 תפוחי עץ "גרנד" קלופים וחתוכים קוביות גדולות 100 גרם צימוקים ואגוזים קצוצים גס--------לחג אוסיף גם קיצוצי תמרים יבשים כף קינמון 3 כפות יין אדום מתוק----לחג אחליף לגראנד מרנייה רבע כוס סילאן או דבש 2 ביצים שלמות כוס סוכר כוס שמן 2 כוסות קמח רגיל – ועוד 2 כפות. שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל. לערבב הכל בכף. (העוגה בחושה) לשמן תבנית 26 - רצוי תבנית 24 לעוגה גבוהה יותר.....ולצקת את הבלילה. לפני האפיה-לזרזף סילאן על פני העוגה-לא הרבה ולהכניס לאפיה בחום 175ל35 דקות או לפי הצורך לבדוק בעזרת קיסם עץ. לקרר היטב לפני הפריסה. העוגה יוצאת מאד לחה ונימוחה ואין צורך להרטיבה. תהנו בהחלט ניתן לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל דובדבנים. מי שרוצה תוספת עשירה של שטרוייזל קראנצ'י בהפתעות שמים בקערה: 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות 2 כפות חלבה 2\1 כפית קינמון 3 כפות סוכר חום 4\1 כוס קמח רגיל תפוח עץ מקולף חתוך לקוביות קטנות 50 גרם אגוזים חתוכים גס לערבב בכריות האצבעות כמה דקות עד שהחמאה תתמזג עם יתר החומרים. הפירורים בגדלים שונים . זורים על העוגה ואופים בתנור שחומם מראש לחום 175 -- 35 דקות מכסים בניר כסף ואופים עוד כ-20 דקות כדי שהעוגה תאפה היטב גם מבפנים. לבדוק בקיסם בכמה מקומות שהעוגה מוכנה לצנן כמה שעות לפני הפריסה. תהנו