הייייי לכולן...

הייייי לכולן...

אני חייבת עזרה... השבת יש לחברה טובה שלי שבת כלה ואני נורא רוצה לשלוח לה משהו.... אולי בכיוון של רולדות?וכאלה.... למשהי יש רעיון מה להכין?! אולע עוגה טובה...?! שלא יהיה קשה מידי כי אני לא הכי.... תודה!!!
 
איזה סגנון? מה את מחפשת?

עוגה בחושה רגילה או שאולי עוגה עם קצפת וג`לי? או שסתם פשוט רולדת שמרים? נשמח לעזור אם תתני כיוון.
 

pirge

New member
את יכולה להכין את התפוחים הסילאנית בתבנית

חור עגולה כמו בתמונה למלא בפירות יבשים -----לעטוף יפה ולשלוח. עוגת תפוחים סילאניתו/דבשית pirge / אוכל חלבי [מצורף קובץ jpg] ו 09:39 | 12/04/07 עוגת תפוחים בדבש\סילאן ואגוזים מי שאוהב פירורים על עוגות פירות, (שטרוייזל) יאהב את השידרוג מקור העוגה:פירגה. בקערה: 4 תפוחי עץ "גרנד" קלופים וחתוכים קוביות גדולות 100 גרם צימוקים ואגוזים קצוצים גס--------לחג אוסיף גם קיצוצי תמרים יבשים כף קינמון 3 כפות יין אדום מתוק----לחג אחליף לגראנד מרנייה רבע כוס סילאן או דבש 2 ביצים שלמות כוס סוכר כוס שמן 2 כוסות קמח רגיל – ועוד 2 כפות. שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל. לערבב הכל בכף. (העוגה בחושה) לשמן תבנית 26 - רצוי תבנית 24 לעוגה גבוהה יותר.....ולצקת את הבלילה. לפני האפיה-לזרזף סילאן על פני העוגה-לא הרבה ולהכניס לאפיה בחום 175ל35 דקות או לפי הצורך לבדוק בעזרת קיסם עץ. לקרר היטב לפני הפריסה. העוגה יוצאת מאד לחה ונימוחה ואין צורך להרטיבה. תהנו בהחלט ניתן לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל דובדבנים. מי שרוצה תוספת עשירה של שטרוייזל קראנצ'י בהפתעות שמים בקערה: 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות 2 כפות חלבה 2\1 כפית קינמון 3 כפות סוכר חום 4\1 כוס קמח רגיל תפוח עץ מקולף חתוך לקוביות קטנות 50 גרם אגוזים חתוכים גס לערבב בכריות האצבעות כמה דקות עד שהחמאה תתמזג עם יתר החומרים. הפירורים בגדלים שונים . זורים על העוגה ואופים בתנור שחומם מראש לחום 175 -- 35 דקות מכסים בניר כסף ואופים עוד כ-20 דקות כדי שהעוגה תאפה היטב גם מבפנים. לבדוק בקיסם בכמה מקומות שהעוגה מוכנה לצנן כמה שעות לפני הפריסה. תהנו
 
האמת...

שביקשו ממני שאם אני כבר שולחת... אז משהו עם שוקולד. ולא יודעת למה נכנס לי בראש רולדה...:) יש לכן איזה מתכון לרולדה טובה?!
 
ועוד משהו קטן....

במוצ"ש יש לנו מסיבה עם חברים ואני צריכה להכין לזניה. בפעם האחרונה שהכנתי, כשהוצאתי מהתנור זה נהיה נמוך (מאד!!!!!) מזל שזה היה רק למשפחה... הפעם אני צריכה להרשים:) אז... מתכון ללזניה, ואם משהי יודעת מה אפשר לעשות כדי שזה לא ייצא נמוך?!?! תודה ענקית לכן...
 
אם הלזניה שלך יצאה טעימה אבל נמוכה

אז פשוט תכיני את אותה לזניה בתבנית יותר קטנה או שתגדילי כמויות.
 
למעלה