היייי! אני חייבת עזרה!

היייי! אני חייבת עזרה!

הייי! אני תלמידה בכיתה י' (5 יחידות) ואני חייבת עזרה..... אנחנו לומדים עכשיו פסקל: if then else מקווה שהבנתם..... השאלה שלי היא מדי שמים end (כל הסיבוף הזה עם סוף תוכנית או סוף else( אני ממש מבולבלת וגם מתי שמים ; בהוראה הזאת- כי גם בזה אני ממש מבולבלת... אני נורא העריך את זה עם תסבירו לי..... תודה!

snaidis

New member
אוקי פשוט מאוד.

END זה בעצם סוף של משהו דבר ראשון. כאשר את פותחת תוכנית את מתחילה אותה עם BEGIN ומסיימת אותה עם ".END" זה אומר תחילת תוכנית וסוף תוכנית. עכשיו נעבור לחלק של התנאים(IF THEN ELSE וכו...). ברגע שבתוך תנאי יש לך יותר מפקודה אחת ככלל את חייבת לשים BEGIN לכתוב את הפקודות ואז ;end יש רק דבר אחד שחייב לזכור גם ככלל לפני ELSE אסור לשים נקודה פסיק! מקווה שעזרתי Snaidis

אוףףףףף אני עדיין לא מבינה!

חחחח אבל קודם כל תודה! הםםם תוכל\י (אני לא יודעת אם את\ה בן או בת) אולי לשם כל מיני מצבים ושאני אראה?

vinney

Well-known member
פורום שפות תכנות נהדר בשבילך

ובכל מקרה - לכל BEGIN חייב להיות END (כי הרי יש סוף לכל ההתחלות). הEND האחרון הוא עם נקודה, כל השאר עם נקודה-פסיק, להוציא מצב שיש ELSE אחרי הEND, אז לא שמים כלום. מתי משתמשים בBEGIN...END? כשרוצים לתחום כמה פקודות לבלוק אחד. מה זה אומר? IF (או ELSE) מבצעים פקודה אחת בלבד. כנ"ל WHILEים, DOים, REPEATים, FORים ושאר החיות. איך בכל זאת מבצעים כמה הוראות? מכניסים את כולן לבלוק. לדוגמא:
if a = true then begin do_first_thing; a := do_second_thing; end else a := do_third_thing;​

למעלה