היייי חברים צריכה עזרה קלה :)

RoNiShiRi

New member
היייי חברים צריכה עזרה קלה :)

חזרתי לפני חודש מפולין ואני בתהליכי הכנה לאלבום ממש מושקע ואני רוצה לשלב באלבום קטעים שקשורים לשואה . אני לא מתכוונת לקטעים מתוך שירים ישראלים מוכרים , אני מתכוונת לקטעים כמו מסוג הקטעים שקוראים בטקסים, כמו למשל ה"יזכור" של אבא קובנר, פשוט אני מצליחה להיזכר בקטעים שהיו אצלנו אם למישהו יש כמה קטעים שהוא יוכל לתת לי אני אשמח תודה רבה לכם אחים שלי... וחג שמח דרך אגב !!!

RoNiShiRi

New member
לא, יש לי את יזכור

אני סתם נתתי אותו בתור דוגמא ... קטעים כאלה כמו למשל "טרבלינקה ים של אבנים אבן מעוגלת, מרובעת , מחודדת אבל לכל אבן משותף כל אבן זועקת אל תשכח " סתם דוגמא לקטע גם ציטוטים יכולים לעזור ... שוב תודה רבה ...!

gold ayelet

New member
היי גם אני צריכה קטעים בשביל האלבום

וזה דיי בעיה למצוא חיפשתי כמה דברים קצרים באינטרנט ולא ממש מצאתי. קיצור אם כבר מביאים פה קטעים אז שיהיה קישור קבוע (בבקשה
) אני מאחלת לך לגמור את האלבום הזה מהר! אני חזרתי ב11/11 ועדיין לא סיימתי! ובעיקרון נתקעתי בגלל שאין לי קטע לאושויץ ולא המשכתי מאז, בכל אופן אני כתבתי כמה קטעיםפ המיומן האישי וחלק מהצופ'רים אז קבלי : אהה קודם כל אני כבר כתבתי פה פעם את הקטע: עדים במדים ואת יתגדל אושויץ יתקדש מיידנאק וכ'ו.. אז תעשי חיפוש עם השם משתמש שלי. * חח רגע לפני שאני כותבת, תבררי מי הכין את הטקסים בבית ספר שלך ותבקשי ממנו את הקטעים שאת זוכרת שרצית (אני ביקשתי מהמדריך ומעוד מישהי מהשכבה שלי וזה עדיין לא הגיע, חח אבל תקווי) המבריח הקטן: דרך סדק פרצה ואופל ליל דרך תיל מהיר ובהול מורעם עז פנם וקשה עורף אחמוק אעבור כחתול.. ואם יד הגורל תמצאני וכדור בי יפגע בחטף, הלוא אך בן תמותה הנני, אל תחכי לי אמא לשווא... ובלחישה עלי שפתיים אדאג דאגה אחת: מי יביא לך אם אוהבת מי יביא לך מחר עוד פת" (הנריקה לזוברט 1942-1910 משוררת בשפה בפולנית, שולחה עם אימה לטרבלינקה במהלך הגירוש הגדו ושם נרצחו שתיהן) * לפי דעתי- זה קטע שמתאים יותר לגטאות- אז גטו ורשה זה המקום לשים את זה , אבל אני לא ממש אוהבת את הקטע הזה. " קרונות ריקים! אך זה עתה מילאו אתכם ושוב אתם עומדים ריקים, היכן שמתם אותם את היהודים? ומה נהיה עמם ונעשה? רבבה, נמנו ונחתמו- ושוב איך הגעתם לכאן? קרונות הגידו לי, קרונות ריקים! לאן היה זה המסע? (יצחק קאצנעלסאן, 26 באוקטובר 1943)" " זכור רק כי הייתי חף מפשע וכי כמוכם, בני תמותה של יום זה גם לי, היו פנים של זעם ושמחה ורחמים, פשוט מאוד פנים של בן אדם! (בנימין פונדו ,אקסודוס, נרצח באושויץ 1944) "כאן עליכם לעבוד. ולא-תישלחו ישר אל הארובה. אל המשרפה. עבודה או משרפה- הברירה בידיכם" (קצין ס"ס אל היהודים) "יודע אני שבעומדי לפני אלוהים, ביום הדין, לא אשאל את מה שנשאל קין-היכן היית כשדמו ש אחיך זעק אל אלוהים?" (אומרה בתוריה, חסיד אומות העולם, הונגריה.) " שנזכור - זו הייתה הצוואה של רבים מאלה שהובלו למוות, אחרי המילים האחרונות של אני ומאמין ושל התקווה. הם ביקשו שלא נשכח. שנזכור שהם לא סתם כך נרצחו. שנמשיך להיות גאים בדגל, בכדי לתלות אותו- הם מתו. להיות גאים בדגל ובהמנון והעיקר להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון וירושליים"

gold ayelet

New member
המשך קטעים:

"עכשיו כשיגידו לי שואה כבר לא אצטרך להתאמץ לדמיין. עכשיו כשיגידו לי שואה כבר לא אצטרך להפעיל את כל נימי הנפש כדי להרגיש. עכשיו כשיגידו לי שואה אני אראה את הכל בצבעים, ניגר מתאי הזיכרון האפורים. כי עכשיו שיגידו לי שואה אני אדע את כל הפרטים המצמררים, ושוב ארגיש רחוקה כ"כ, קטנה עדי כדי שיגעון, ושוב לא אבין. (_ פלג סמדר. תלמידה מאמי"ת עכו שהשתתפה במסע לפולין) " הדגל מול אפור השמיים וכבדות הענן מתנוסס לו באופק בצבע כחול ולבן דגל בודד בין ים של קברים סמל חיים בין כל המתים. תקווה מחודשת מול שחור העבר משמעות עמוקה חדשה הוא צבר עטרת קודש של אומה ישישה ששכלה מבניה מיליונים שישה לא עוד פיסת בד על מקל כי אם טלית הזועקת חי עם ישראל (ליאורה ויינראוב) זה קטע קצר מהכתוב על המצבה בפלאשוב: " הי ינקום נקמת הדם השפוך.. לזכר הנרצחים שזעקת הייאוש האחרונה שלהם היא הדממה של בית הקברות- פלאשוב- חולקים כבוד אלו שניצלו המפוגרום הפשיסטי. על החתום- היהודים. "להכנס בשער הקשת שמיליונים נכנסו בו מבלי שיצאו עוד לעולם. ללכת על מסילות הרכבת שקרונות עמוסי קרבן אדם התגלגלו עליהם מדרך ממנה אין שבים. לנסוע על הרציף שבו אגודלו של יוסף מנגלה קבע גורל של עם לחצות את הגדרות שהחשמל הזורם בהם עזר לכמה יהודים לקרב את קיצם. לומר קדיש בעברית על חורבות הקרימטוריום שמשפחות צעדו בו ערומות אלי אבדון ולדעת שלמרות ועל אף הכל אנחנו כאן! (איל לוין). * עד לכאן קטעים שקיבלנו כצופרים או בתוך היומן. עכשיו קטעים שקראתי או שקיבלנו ביד ושם, אז מי שצריך קטעים- שם יש. מילים/ מאיר ויזטלר מה היתה המילה שואה שנתיים לפני השואה? היא היתה מילה לרעש גדול, משהו עם המולה. מה הייתה המילה חורבן שנתיים לפני החורבן? מלה לתאר דבר לא טוב, שהלוואי ולא יבוא. שנתיים לפני החורבן לא קראו לחורבן חורבן שנתיים לפני השואה לא היה לה שם. " חוק המחנה הוא שאת ההולכים למוות מרמים עד הסוף "(תדיאוש בורבסקי.) " אלוקים, האמנם נסגרות כל הדלתות האלה? אומנם כן. הדלתות נסגרות על ההמון האנוןשי הדחוס והנדחק אחורה בקרונות המשא דרך הפתחים הצרים למעלה, רואים ראשים וידיים.. צופר הרכבת משמיע צווחה חודרת רכבת ובה 1020 יהודים עוזבת את הולנד (אתי הילסבום) * סוף* וואי עכשיו שראיתי שיש לי קטעים אני הולכת להמשיך את האלבום..

RoNiShiRi

New member
אז sprkling diamond אתה יכול בבקשה

לרשום כמה ? או לשלוח לי ? איסיקיו 137381675 תודהההה וזאת שהגיבה לי ורשמה כמה קטעים עזרת לי מאד תודה רבה רבה

hagaiad

New member
2 קטעים שאני רשמתי

סעו לטרבלינקה פקחו את עיניכם לרוחה חדדו את השמיעה עצרו את הנשימה והקשיבו לקולות הבוקעים שם מכל גרגר אדמה - סעו לטרבלינקה הם מחכים לכם שם צמאים לקול חייכם לאות לקיומכם, לצעד רגליכם למבט אנושי מבין וזוכר ללטוף של אהבה על אפרם - סעו לטרבלינקה סעו מרצונכם אתם, החופשי סעו מכוח הכאב על האימה שהתרחשה מעמק ההבנה והלב כואב ולא משלים - הקשיבו להם שם בכל החושים! סעו לטרבלינקה שם הדממה הירוקה, הזהובה או הלבנה העוטפת אותם בכל אחת מעונות השנה תספר לכם סיפורי סיפורים על החיים שהפכו אסורים ובלתי אפשריים - סעו לטרבלינקה ראו איך הזמן שם עצר הקשיבו לזמן העומד, לשתיקת המתים הרועמת ולאבנים בדמות אנוש הבוכות שם בדממה סעו לטרבלינקה לחוש זאת לשנייה - סעו לטרבלינקה הצמיחו פרח בדמעה חמה, בנשימה אנושית מול אחת האבנים - זכר לקהילה שלמה על אדמה שהיא גופם ואפרם. הם מחכים שם בטרבלינקה שתבואו ותקשיבו לספורים הזועקים בתוך הדממה ובהזדהות מחלטת אילמת, מאחדת תביאו להם בכל פעם את ספור החיים הנמשכים האהבה המחיה. סעו לטרבלינקה לדורי דורות אל תעזבו אותם לבדם – הלינה בירנבאום ----------------- אין בזה כל הגיון / אפרים קישון -יתכן, אמרתי לאזרח האובייקטיבי, אבל אינני יכול לסבול סרטים גרמניים בישראל. הם מעוררים בי בחילה. -רגע אחד! גם סרטים אוסטרים? -גם הם. -ובכן, אתה דוגל ברעיון הלאומניות. -לא. -אתה יודע שהרצל נאם בגרמנית? -אני יודע. -האם גיתה אחראי למעשה הנאצים? -לא אחראי. -אתה מודה בכך, שהיו גרמנים טובים שחרפו נפשם כדי להציל יהודים? -אני מודה בכך. -הידוע לך, כי גרמניה משלמת פיצויים ושילומים אישיים בדייקנות ובהגינות? -ידוע לי. -גרמניה המערבית היא אחת המדינות המועטות התומכת בנו בזירה הבינלאומית. -נכון. -אנו זקוקים לעזרתם, לא כן? -בהחלט זקוקים. -כלום אפשר לשנוא עם שלם לעולמים? -אי אפשר. -אם כן, הגד לי עכשיו את עמדתך לגבי הסרטים הגרמניים. -איני יכול לסבול אותם. הם מעוררים בי בחילה. -איפה ההגיון שלך? -הוא נשרף, באושוויץ. חוץ מזה שתכתבי גם שירים קשורים, לדעתי זה מוסיף יותר

hagaiad

New member
ועוד

בסוף כתבתי קדיש על המחנות העשן היוצא מן הכבשן כפוף ככל עשן לחוקים הפיזיים: החלקיקים מצטברים ומתפזרים לפי הרוח הנושב בהם. העליה היחידה לקברות תהיה, קורא יקר, להסתכל לעתים לשמי סער בעצבות. יתגדל. אושוויץ. ויתקדש. מיידאנק. שמיה רבא. טרבלינקה. אמן. בוכנוואלד. יתגדל. מאוטהאוזן. ויתקדש. בלזן. שמיה רבא. סוביבור. אמן. חלמנו. יתגדל. פונאריו. ויתקדש. טרזיינשטאדט. שמיה רבא. ווארשה. אמן. ווילנה. יתגדל סקארז'יסקו. ויתקדש. ברגן-בלזן. שמיה רבא. יאנוב. אמן. דורה. יתגדל. נויאנגאמה. ויתקדש. פוסטקוב. שמיה רבא. אמן. ואת אנחנו עמם אנחנו עמם / זאב ליכטנזון כבר אין פה דם. הוא היה גאה ואדום, אך באדמה נבלע - ונדם. "אין כבר עם". "אפס דם יהודי, תם" ! כך אמרו, זאת חפצו, כל כחם אמצו - וטעו. כי הנה כאן, דומם ניצבים, נערים. וסוער דמם, וזועק ליבם: "הסכת ושמע: עולם ! אנחנו עמם, דמנו דמם, צעדנו לעד לא ייתם !"

למעלה