היייי שלום לכולם חדשה

היייי שלום לכולם חדשה ../images/Emo13.gif

היי לכולם, מה שלומכם. אמממ האמת שכבר שנתיים בערך אני מטיילת בכל מיני אתרים על אודות התרבות הקלטית הקדומה על פולחן האלה ובכלל כל מה שקשור למקדש האלוהים/ האלה כל אחד יבחר כראות עיניו.. הטבע. מאז ומתמיד הייתי נפעמת לעמוד מול היופי שבבריאה מזה שהשמש כל בוקר זורחת והכוח שיש לזה, אני חושבת שהטבע זה הדבר הכי לא אנוכי בעולם. טוב אני לא אשעמם אותכם ביותר מדיי פלוסופיות, מאז ומתמיד אהבתי את הטבע ולפני כ-4 שנים קראתי לראשונה את הספר ערפילי אבלון - וזה סידר לי את האהבה שלי לטבע והחיפוש אחר המקורות.. את המקורות לא מצאתי ממש אבל הגעתי לכאן
אז.. אומנם קצת מאוחר אבל הגעתי לכאן :)

ברוכה הבאה!

שמח שהגעת אלינו
ערפילי אבלון הוא ספר יפה, גם אני נהניתי ממנו מאוד. למריון זימר בראדלי עוד ספרים טובים, חלקם תורגמו חלקם לא, רבים עוסקים בטבע, בדתות הקדומות וכל הלאה. תמיד מעוררים רוחנית (אם כי לא תמיד מדוייקים היסטורית - אבל הי! אלו לא ספרי היסטוריה
). תתפלספי, מי שמשתעמם ישתעמם, מי שלא, לא.

:) האמת שקראתי גם

את בית היער שלה, למעשה קניתי את שני הספרים האלה אלה היחידים שמצאתי בעברית... ומעבר לכך אני קוראת בלי הפסקה כל דבר שקשור לתרבויות הקדומות..אז אשמח לכל המלצה לספר :) ויש לי שאלה מסויימת כל מי שמאמין בכוח הטבע הוא בהכרח פאגאן? זאת אומרת מה הופך אותי להיות פאגאנית? כי נגיד אני מאמינה שכן יש יישות עליונה האלה הגדולה האל הגדול כל אחד יבחר איך שהוא רוצה אבל שכן יש יישות אחת מעל הכל . אני בוחרת לראות את היישות הזאת פשוט ככוח הבריאה והטבע שנמצא בכל אחד מאיתנו, אבל אני לא בטוחה עד כמה אני מאמינה באלים כמו שהאמינו בדתות הפאגאניות הקדומות. אז מה בעצם ה"תשובה", ולא חייב להיות תשובה אלא איפה זה ממקם אותי?

זה ממקם אותך איפה שאת רוצה

האמונה שלך מזכירה קצת את האמונות הניאו פגניות (הפגניות החדשה) הנפוצות, כגון וויקה ו-ריקליימינג (תראי את תשובתי ל Shelly Rau בשביל קישורים), אך זה לא מכריח אותך לכלום. מדובר גם בהגדרה עצמית ומה את חושבת על המונח פגניות (תוכלי להציץ במאמרי הפורום, במאמרים הכלליים, ישנן שם כמה דיעות). בפגניות ישנם גוונים רבים
אם את רוצה ספר יותר מעשי לגבי אמונות ניאו-פגניות, "דרך הקסם" של רינה קסם נראה לי יתאים לך (גם שם קיימת התפיסה של האלה והאל שהם הטבע). את בית היער טרם קראתי, אבל הבנתי שהוא מצויין. אני מתכוון להגיע אליו מתישהו. איפה זה ממקם אותך? תגדירי את עצמך, אל תתני לאחרים להגיד לך מה את כן או לא. נכון שקיימות הגדרות לדברים רבים, ויעזור לדעת אותן, כמו מושגים כגון פנתאיזם, פנאנתאיזם, דואותיזם (חפשי ברשת, תמצאי כמה וכמה הגדרות), פוליתאיזם רך, פוליתאיזם קשה. וכן הלאה. לדעתי עדיף לך קודם להחליט במה את מאמינה לפני שאת מוצאת לזה את השם.

אני לא רוצה להגדיר את האמונה שלי..

מצטערת שאני מגיבה באיחור אבל אינ יודעת שאני מאמינה הרבה יותר שצריך לכבד עץ שגדל לי מתחת לבית מאשר לשמור שבת לדוגמא. אני גם מאמינה שמה שחוזר כבומרנג זה הטבע ואני מאוד מתענינת באקולוגיה. בכל אופן, תודה לך אני בהחלט הולכת עכשיו לקרוא בסופ"ש הזה עוד אודות המושגים שציינת ובכלל מאמרי הפורום. אני חושבת שהאדם צריך להגיד את האמונה שלו ולא לקבל אותה מן המוכן כי כך, הוא מפספס גם את עצמו, האם יש התייחסות לכך באמונות הפאגאניות?

ChildOfTheWoods

New member
אמניסטית...

מאמינה בעצם בהתגלמות האלוהות בטבע... אני הייתי כזה אבל האמתי שהיום אני נורא מחובר לאלים... הפאגאניזם לפי מה שקורה מעשית ולא בתור ההגדרה המקורית כוללת גם אמניסטים לדעתי... זאת עדיין אמונה שמבוססת על טבע... וזה עדיין אלוהות... כמו שאנחנו שונים אחד מהשני... יש פאגניות שנוטה יותר למונותאיזם ויש פאגאניות שכוללת המוני אלים... חוץ מזה אם טיילת בהרבה אתרים קלטים אז זאת גם שאלה אם את מתחברת או מתעניינת... ובכל מקרה... ברוכה הבאה...

אנימיזם זו תפיסה יותר

שלכל דבר יש בעצם נשמה, לאו דווקא שהאלוהות נמצאת בהכל (אלא אם מחברים לכאן מחברים את הפילוסופיה שכל הנשמות באות ממקור אלוהי וכן הלאה).

מה גרם לך להאמין באלים?

אני פשוט סקרנית לדעת מה הביא אותך לאמונה הזו בסופו של דבר? ומצטערת אם אני שואלת יותר מדיי שאלות
וכן אני מאמינה שהאלוהות מתגלה בטבע בכל צורותיה

ChildOfTheWoods

New member
לא ברור לי עד הסוף...

בתחילה הייתי קורא ומתפלל לאלוהות בטבע... שהייתי נותן לה כל מיני שמות... יסודות הטבע, או כוחות הטבע או משהו בסגנון... לא ברור לי עד הסוף איך הגעתי לזה... אבל פשוט הגעתי למצב שקראתי בשם של פאן... אולי לפי דברים שעברתי בדרך באמונה שלי... לשיר קבוע בין העצים... לאבד את השליטה ולאמץ את הטירוף בתוך השדות... להתחבר קצת יותר לדחפים שלי... דברים שכנראה חיברו אותי לפאן, לפי הדמות שלו כנראה... אני חושב גם שזה יותר קל לקרוא בשם או במספר שמות מאשר למשהו גדול ואינסופי - כמו לאל\ה או למספר אלים, לחורשת עצים וכו' מאשר לטבע כולו, דבר שקשה לתפוס ולראות את כולו בבת אחת...

ולגבי תרבויות קדומות

אני אישית גם נהנה לקרוא עליהן, ובמיוחד מיתולוגיות שונות, ביחוד בצרות המקור (זאת אומרת, לא סיפור מעובד, אלא תרגום ישיר של הספרים העתיקים). איליאדה, אודיסאה, אניאדה, ועוד תרגומים נפלאים של טשרניחובסקי (שיצאו בכרך ה' של "כל כתבי טשרניחובסקי) למיתולוגיות שונות.

טשרניחובסקי נתן מתנה נפלאה

לדוברי עברית באשר הם עם התרגום הנפלא שלו לאיליאדה ואודיסיה , בתור ילדה שגדלתי על ספורי המיתולוגיה זה היה תענוג גדול לקרוא את זה בעברית. האמת שאת האניאדה לא יצא לי לקרוא, זה לא כתב של הומרוס אם אני לא טועה

mbinh

New member
ממני

אני ממליץ לך לקרוא גם את ספרי שלא תורגמו. ראי,אדם לא יכל לבוא ולהחליט אני מאמין בזה אמונה היא דבר אישי התבוע בנפשו של האדם ומתפתח עקב למידה.דעי לך שלהבדיל מהדתות האחרות האמונות הפאגניות יותר "גמישות" ולכן הן לא באמת דתות אלא אמונות.האמונה הפאגאנית לא דורשת ממך לשנות את אורח חייך אלא להאמין לדבוק במוסר ולהתמסר ולהתחבר לטבע.אם את אדם השומר על המוסר מאמין בטבע באלה ובאל את פאגנית.רק רציתי לומר לך. ושאלה קטנה אימרי לנו בבקשה בת כמה את?

gwizard

New member
טעות !

"אדם לא יכל לבוא ולהחליט אני מאמין בזה" לא נכון, זה בדיוק מה שאני, אתה וכל שאר האנשים עשו. "ולכן הן לא באמת דתות אלא אמונות" שוב, שטויות במיץ גויאבה. וויקה היא לא דת ? נסה להגיד זאת לכוהן וויקאני בארה"ב ותראה איך הוא יסתכל עליך. "האמונה הפאגאנית לא דורשת ממך לשנות את אורח חייך" מה אתה אומר !!! באמת ? זה לא מספיק להאמין במוסר, צריך גם לעשות את המעשים בהתאם. לדוגמה, אם לפני כן היית נוסע ברכב וזורק את הסיגריה מהחלון אז אחרי אתה כבר לא אמור לעשות זה כי אתה יודע שזה גם פוגע בטבע וגם יכול לפגוע בנהג מאחוריך. ויש עוד ה ר ב ה דברים שאתה צריך לשנות בחיים שלך, המוסר זה רק ההתחלה.

האמונה עצמה

מקורה בשורש המילא אמון... ברגע שהאדם מאמין באמת ובתמים באמונה כל שהיא התוצאה השירה מכך היא שהוא יעשה דברים שיבטאו את האמונה הזו. זה כמו שנוצרי יגיד שהוא נוצרי אבל בחיים לא יילך לכנסיה ומקסימום יחגוג סילוסטר או יהודי או מוסלמי בודהיסטי.. ברגע שאתה מאמין במשהו אין לך צורך לומר "אני מאמין בזה" זה בא לידי ביטוי. ועל אחת כמה וכמה באמונות כמו אמונה שאתה מכתיב לעצמך אתה יוצר את האמונה שלך ועל כן אחד הדרכים להגשים את האמונה הזו בך היא פשוט... לחיות אותה

gwizard

New member
אני מסכים לחלוטין

"ברגע שהאדם מאמין באמת ובתמים" זאת בדיוק הבעיה - זה מאוד קשה ולוקח זמן לא מבוטל. תמיד יש ספקות, תמיד יש פידבקים מהסביבה ותמיד יש אגו שלרוב גורם להגזמה, שקר עצמי ושאר תופעות לוואי שכולנו צריכים להתמודד איתן בשלב זה או אחר. לגיל שלך אין שום משמעות עבורי.

mbinh

New member
טעות שלך!

א.אני מבקש ממך לא לומר או לספר לי אילו תהליכים אמונתים עברתי. אני אישית לא החלטתי שאני מאמין באלה באל בטבע ובגלגול נשמות אני פשוט חשבתי שככה הדברים עובדים.כאשר הכרתי את האמונה הקלטית והדרואידית אז שמתי לב שהרבה עקרונות מאותן אמונות מובנים במוחי.מה שמוביל לכך שאני לא מאמין קלטי אלא מושפע מהאמונה הקלטית. כתבתי זאת מספר פעמים אני פאגני עם השפעות קלטיות-דרואידיות. מאמין נוצרי נאלץ לשנות את כל אורח חיו כדי ל"התקבל" ל"חוג" המאמינם הנוצרים.מיכוון שאני תמיד האמנתי בטבע אני לא ליכלכתי אותו הוא לחילופין פגעתי באלה. האמונות הפאגניות הן אכן דתות אבל בגלל ה"גמישות" שלהן אני לא חושב שאפשר לקרוא לזה דת אלא צריך לקרוא לזה אמונה. מערכת החוקים מאוד משתנה וגמישה בין מאמין למאמין. כאשר אני אומרת שאדם צריך "להאמין" במוסר הכוונה שלי לפעול לפי חוקי המוסר(זהו דבר התבוע בכל אדם מלבד חולי נפש מסוימים). אני כבר שנה חיי כפאגאני ולא עשיתי שום שינוי בחיי מלבד חגיגת החגים והתודה שאני אומר לאלים כל יום.

למעלה