הייי אקדמאית טרייה מנסה להכנס לעולם הHR

talush2005

New member
הייי אקדמאית טרייה מנסה להכנס לעולם הHR

היי ברכות על הפורום !

סיימתי לא מזמן תואר ראשון במדעי ההתנהגות של בר אילן. אין לי נסיון במשאבי אנוש. אני מחפשת כבר זמן מה עבודה במשאבי אנוש.
אמרו לי שהכי נכון להתחיל בגיוס בחברות השמה / כ"א , נסיתי להיכנס גם אליהם אבל יותר התחלתי מלנסות בארגונים גדולים אך יותר קשה להיכנס לשם כמובן, התחרות יותר גדולה.

אשמח לעצות , מאיזה חברות כדי להתחיל וכמובן אם מישהו יודע על מקום שמחפשים אקדמאיים כמוני כרגע אשמח אם יגיד לי. יש לי המון מוטיבציה להתפתח בעולם הזה של משאבי אנוש ולהגיע רחוק. אני פנויה מידיית.

שבת שלום לכולם.

דליהשלו

New member
חיפוש עבודה במשאבי אנוש

שלום לך אקדמאית טרייה (לא ציינת את שמך....)
שוק משאבי האנוש אינו פשוט כלל ולפחות על פי המצב כיום הוא שוק של מעסיקים, כלומר הרבה מועמדים (לרוב מועמדות) על כל משרה. יתרה מכך, חלק מהמשרות כלל אינן מתפרסמות היות ובחלק מהמקרים בנות אגף משאבי אנוש בארגון מכירות מועמדות פוטנציאליות (חברות שלהן, אקדמאיות שלמדו איתן וכיו"ב) ופונות אליהן אישית.
אגב זו שיטת גיוס ידועה שנקראת חבר מביא חבר והרבה מחלקות גיוס מנסות להטמיע אותה בתהליכי הגיוס שלהן.
מה שהייתי מציע לך זה לפעול בשלושה אפיקים במקביל:
קודם כל לחפש עבודה באופן אקטיבי, בלוחות הדרושים ובחברות ההשמה שמתמחות במשאבי אנוש כמו למשל פרואקטיב השמה.
דבר שני לנסות לבנות לעצמך מוניטין מקצועי, למשל על ידי כתיבת ופרסום מאמרים מקצועיים ברמה גבוהה. תפני לפורטל HRus ותנסי לפרסם אצלהם מאמרים. ככל שתפרסמי יותר ותבני לעצמך מוניטין מקצועי זה יביא לך יותר תועלת, למשל אם מעסיק פוטנציאלי יחפש עלייך בגוגל הוא יראה מאמרים מקצועיים שלך במגזין נחשב.
ודבר אחרון וכנראה הכי חשוב - נטוורקינג!!! תתחילי להכיר את אנשי משאבי האנוש ותדאגי שהם יכירו אותך. תלכי לכנסים מקצועיים ותיצרי קשרים. מומלץ במיוחד לנושא הזנ כנס הגיוס שייערך בסוף ינואר בכפר המכביה.
בהצלחה ותעדכני בפורום איך התקדמת ומה השגת
דליה

למעלה