הייי, מזל"ט
על הפורום ו...שאלות

הייי, מזל"ט ../images/Emo140.gifעל הפורום ו...שאלות

אני עומדת לחתום היום על חוזה לדירה עם שותף אצל עו"ד שהוא מיופה הכח של בעל הדירה שחי בחו"ל. אך לפני כן, אני עומדת להפגש עם השותף לפגישת תאום ציפיות. אז ככה: 1. האם פעם נתקלת בבעיה עם החוזה?, כלומר אחד הצדדים הפר את ההסכם והיה בלאגן או משהו כזה? 2. מהם הדברים שנראה לכם הכי חשוב לקבוע בפגישת תיאום ציפיות שכזאת? תודה לכם

ברוכה הבאה... תיאום ציפיות

מעולם לא נקלעתי לבעיה של ממש עם חוזה, כך שבעניין הזה אני לא כ"כ יכולה לעזור. חשוב שתקראי את החוזה היטב, ותביני מה כתוב בו. כמו כן שימי לב שאם יש איזשהם פגמים בדירה - שיפורטו בחוזה, כדי שלא יתלו בכם את האשמה להם. לגבי פגישת תיאום הציפיות: האם את מכירה את האדם הזה ולו קצת? הסיבה שאני שואלת היא שיותר מכל תיאום שתערכו בינכם עכשיו, חשוב שתהיה מוכנות להתפשר באמצע הדרך, ולא תמיד זה דבר פשוט או אפשרי. דברים שחשוב לדבר עליהם בכל מקרה זה אופן ההתחלקות בחשבונות (קו של בזק, כבלים, חשמל, מים). נהוג, במידה ולא מכירים היטב, להתחלק שווה בשווה בהוצאות שוטפות, ועניינים כמו טלפון לחלק לפי פירוט השיחות. חשוב לוודא שכל אחד מהצדדים באמת יכול לעמוד בתשלומים, כי מאוד לא נעים להתקע בתור הצד שמשלם את השכ"ד לצד השני, כשזה אדם לא מוכר. עוד עניינים שיש להם פוטנציאל להפוך למוקד מחלוקת הם ענייני רעש ואורחים, אבל בעניין הזה אם יש מחלוקת אף אחד לא באמת ינצח. חשוב להסדיר כיצד יבוצעו המטלות, האם בתורות או פשוט ביחד במהלך יום מסויים, ואיך יראו הקניות: כל אחד לעצמו, או במשותף. מכל מקום, תזכרי שתיאום כעת הוא יותר "הצהרת כוונות", אבל המבחן האמיתי הוא מידת ההסתגלות ביום יום. בהצלחה!

היי פיה

בטח שיש בעיות עם החוזה. תקראי אותו היטב היטב לפני שאת חותמת על משהו. תבדקי שאת מבינה בדיוק את כל הניסוחים, ואם יש עורך-דין במשפחה, תבקשי ממנו שיעיף מבט. בחיפושיי לא מזמן אחר דירה, מצאתי דירה מאוד נחמדה והגעתי עם בעל הדירה לשלב החוזה. החוזה היה כל-כך דרקוני שממש נחרדתי. דוגמאות: בחוזה היה כתוב שאני אחראית לתקלות בצנרת. נו באמת, אני אחראית לצנרת של 30 שנה? היו כתובים שם עוד הרבה דברים, בערך שאני אחראית לכל מה שזז בדירה, כולל אם פורצים אליה ועושים בה נזק. כולל איסורים על תליית שלט עם השם שלי על הדלת. והכי מצחיק, שבעל הדירה אמר לי שזה חוזה סטנדרטי. חחח... אצלי זה הגיע לידי כך שהחלטתי לוותר על הדירה ולא לחתום על חוזה כזה, גם עם תיקונים קלים שבעל הבית הסכים אליהם. ולכן אני אומרת מנסיון - היזהרי, הישמרי וודאי שאת מבינה את כל פרטי החוזה. אל תהססי לשאול (גם בפורום הזה, שמגיע לו מזל טוב וגם חברים/הורים וכו'), ואל תחתמי על משהו לפני שהבנת היטב את כל פרטיו. בקשר לשותף, אני גרה לבד אז אין לי כל כך נסיון בנושא הזה, אבל אני חושבת שיש צורך לתאום ציפיות בסיסי בנושאים שונים לדוגמא: לקבל רקע על מה הוא עושה בחיים - עובד/לומד מעשן/לא מעשן מה דעתו על מוזיקה/חברים/מסיבות בבית/נקיון וכו' לוודא שאתם פחות או יותר באותו ראש בנוגע לנושאים שונים - לדוגמא כמה חברים אפשר להזמין ובאיזו תדירות, איך מתחשבים אחד בשני בנושאים שונים, מי אחראי לנקיון הבית והחלקים השונים שבו. ובעיקר, מקווים לטוב. בהצלחה רבה,

subotaj

New member
לדעתי השאלה הכי חשובה שתשאלי את

השותף זה האם קונים אוכל ביחד או לבד! רב הבעיות מתעוררות כאן! מנסיון עדיף לבד! והשאלה השניה איך מנקים את הכלים כל אחד את שלו או יום יום! כל הריבים שלי עם השותף, והיו לא מעט, היו בגלל 2 הסיבות האלו! לדעתי אם כל השאר תסתדרי!

טוב, אז במזל טוב ../images/Emo57.gif. דיווח.

יצא לי קצת ארוך... אז ככה, פגישת תיאום הציפיות, עברה בשלום, אפילו בשלום מידי. רשמתי את כל הנקודות לשיחה שהעלו כאן בפורום. למשל, עניין הבאת בני הזוג (או מה שזה לא יהיה...) הביתה. הבחור הוא בליין לא קטן, איף יו נואו וואט איי מין, אבל לא נראה לי שזה יהווה בעיה במיוחד. על פניו, הכל נראה מושלם, אבל משהו בהרגשה עדיין קצת מפחיד. היה לי נסיון רע בתחילת שנה שעברה, עם מישהי שעברתי איתה והדירה היתה ירושה של סבתה וזה בית שהיא גדלה בו.זה לא כל כך הלך והחלטנו לפרק את החבילה. הפעם הבאה, אמרתי לעצמי, כשאני אשכור דירה זה יהיה רק עם מישהו שאני באמת ממש ממש סומכת עליו ומרגישה שנסתדר. והנה מצאתי מישהו שלמד איתי יחד (הוא עובר פקולטה) ושנינו חיפשנו לעבור באותו הזמן, ואמרתי יאללה. ומכאן לשם, הנה אנחנו עוברים ביום ראשון לדירה ה-כ-י מגניבה בעולם (עושה רושם) ואני מקווה שהכל ילך חלק טפו טפו טפו. זה ממש לא נעים לקחת את את עצמך באמצע השנה עם כל הפקלאות ולעבור חזרה הביתה. בליב מי (למרות שבמקרה שצוין שמחתי מאוד לחזור). זהו. אז ככה סה"כ סגרנו את רוב הדברים לגבי הדירה, אבל נשארו עוד שני נושאים לא פתורים: א. יש לי מחשב נישא שהוא יקר לי מידי בכדי לחלוק אותו עם עוד אדם, וכן, הוא ביקש להשתמש בו.(אפילו לחבר אותו כדיוידי). לא נעים לי מכל הקטע הזה. ב. מה עושים בקשר למיטה? יש רק מיטה אחת בדירה. אני חושבת לקנות פוטון זול כזה, בעצם, עכשיו אני יוצאת לראות עם יש איזה משהו זול בסביבות ה- 300, בשוק או משהו. זהו, תודה שהקשבתם (עקבתם) שיהיה לכולם בהצלחה,נתראה.

מזל טוב ../images/Emo140.gif

אני באמת מקווה בשבילך שהעניין יסתדר הפעם. אכן יש בעיה בסיטואציה שתיארת, של לעבור לגור עם מישהי בבית של הסבתא שלה, פשוט כי היא כ"כ לא שיוויונית: לא באמת היה סיכוי אמיתי שהמקום ההוא היה יכול להיות הבית שלך, כי היה כ"כ ברור שזה "הבית של סבתא שלה". לגבי שאלותיך, ראשית לגבי המחשב: מדבריך משתמע שאת רוצה להחזיק אותו בדירה, אבל רוצה שהוא יהיה לשימושך הבלעדי. לטעמי זה דבר סביר לגמרי, ופשוט צריך לומר זאת לשותף, ולהסביר לו שאת פשוט אינך מעוניינת לחלוק במחשב. אחרי הכל, לא מדובר בקיבוץ, זוהי בסך הכל דירה שכורה. ייתכן שזה עשוי לעורר מיני-דרמה אם הוא מביא איזה מכשיר חשמלי ובעקבות זה לא ייתן לך להשתמש בו (קומקום, טלוויזיה.). אם הוא בוגר ושקול, כנראה שהוא לא יעשה זאת, אבל אם העניין כן עולה - שימי לזה לב. קומקום הוא לא כמו מחשב נייד, והתנהגות ילדותית במקרה אחד יכולה להפוך לקלות להתנהגות ילדותית במקרה אחר. לגבי הריהוט, וזה מתייחס גם לשאלה שנשאלה אח"כ, אני ממליצה בחום על המד"ס של אוניברסיטת ת"א, החלק שלו של ריהוט ומכשירי חשמל ניתן בחינם, וכולל מיני פריטי ריהוט של סטודנטים שלא צריכים אותו יותר, המחירים בד"כ מאוד נמוכים. אם יד שניה זה לא הקטע שלך, אפשר לנסות גם באיקאה. זה לא המקום הראשון שהייתי חושבת עליו כ"זול" אבל על פריטים מסויימים הם נותנים מחיר נמוך, כך שזה לפעמים יכול להשתלם.

ailag

New member
*אהמ*

אם כבר "אם הוא מביא איזה מכשיר חשמלי ובעקבות זה לא ייתן לך להשתמש בו" <קליק> (הבלוג של אחת מפורום סטודנטים)

תשמעי, תראי

ברור שמסיטואציה כזו שום טוב לא יכול לצאת, אבל העובדה היא שמגורים משותפים באמת לא אומרים רכוש משותף. אני לא יודעת מה גרם לו להחלטה לרצות את הטלוויזיה בחדרו, אבל גם השותפה לא חפה מקטנוניות. זה מעצבן, אין ספק, ואני לא יודעת איך הייתי מתמודדת עם המצב (מה שבטוח, גם אני הייתי די מתרגזת, במיוחד שהשותף ניסה במופגן להתעלם מהרמיזות), אבל עדיין, אני ממש מבינה את הבחורה שלא רוצה לחלוק מחשב נישא. הדברים הללו הם לא הכי ריגורוזיים, ובמקביל עולים המון כסף, אז כן, לא הייתי רוצה בהכרח לתת לאנשים גישה חופשית לפריט כזה. בקיצור, במקרים הללו קשה באמת לייעץ, כי לכל צד יש את הטיעונים שלו.

ailag

New member
נו, זה סתם מצחיק :)

תקראי את שאר הפוסטים, במיוחד בהתחלה..

אבל...אבל...

את היית נותנת למישהו להפוך לך את הלפטופ למכשיר צפייה ביתי? אגב, יש לנו הכל בדירה. הכל, כולל כלים במטבח מיקרו וטלביזיה. לא יודעת, למשל לו יש אוטו חדש (מהחברה) אז הוא הציע שאני אקח לו את האוטו מידי פעם והוא ישתמש לי במחשב
אולי אני מטורפת אבל בחיים לא הייתי חושבת לקחת לו את האוטו. כאילו, למה לי לקחת אחריות כזאת? נראה לי שלהיפך,במקרה של פשלות בדיוק הדברים האלה הם מקור למתחים.

גילדורי

New member
לפטופ זה לפטופ וטלוויזיה זה

זה טלוויזיה אני לא רואה בעיה בלשים תטלוויזיה בסלון, להפך לא לשים תטלוויזה בסלון זה יותר גרוע (טוב, אני הולך לגור בקומונה, אז הסוציאליזם בוקע...
) דא אוטו חברה = אוטו שטח = אוטו שאפשר להרוס...

למעלה