הייי...מישהו יכול לעלות את השיר

niroshka

New member
הייי...מישהו יכול לעלות את השיר

"יש בי עוד כוח"..בבקשה? תודה!

Dilo

New member
מה דעתך על

מה דעתך על ללכת לחנות דיסקים, לקנות את הדיסק "ממעמקים" של הפרוייקט של עידן רייכל, לחזור הביתה, לשים אותו במערכת, לכוון לשיר מספר ארבע ולהקשיב לשיר שרצית? ואז (רחמנא לצלן), גם תוכלי להאזין לו בצורה חוקית, ולא לגנוב אותו דרך איזשהי תוכנה באינטרנט (ועל ידי כך, בנוסף לעבירה על החוק, גם תפגעי ישירות ביוצרים שכתבו את השיר והשקיעו בו?). נמאס מההורדה הלא חוקית של מוסיקה ישראלית ברשת. בסוף לא יהיו יותר מוסיקאים שיכתבו לנו מוסיקה, כי פשוט לא יהיה שווה להם יותר. הם לא יוכלו להתפרנס כי כולם יגנבו את השירים באינטרנט. אז בבקשה תעשי מאמץ ותוציאי 60 שקל על הדיסק. תאמיני לי, לא תתחרטי. יש שם עוד מלא שירים טובים חוץ מ"יש בי עוד כוח".

צודק!

חוץ מהשיר "יש בי עוד כח", יש עוד מלא שירים בדיסק.....מדהימים לא פחות. תלכי לקנות בחנות את הדיסק....... זה שווה 60 ש''ח!

Saffron

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo29.gif

ואם כבר את הולכת, קני גם את הדיסק הראשון, מומלץ ביותר

Libesasa

New member
../images/Emo130.gif

עבור ה-60 שקלים שמשקיעים באלבומים של עידן רייכל מקבלים תמורה מלאה ואף יותר אבל אם זה יקר מידי לאנשים מסויימים תוכלו לרכוש את האלבומים באינטרנט במחירים יותר נמוכים (ההבדל הוא לא כזה משמעותי
) מה שכן אני מבטיחה שלא תצטערו ואף לא לרגע על הרכישה של האלבומים המצויינים האלו.

שאלה מבחינה חוקית../images/Emo26.gif

אם יש לי את הדיסקים המקוריים אני יכולה להעתיק אותם למחשב, נכון? (לא למטרות של שכפול או משהו, פשוט שיהיה לי את השירים באופן זמין).

Libesasa

New member
תשובה..

מידע לגבי העתקה תוכלי למצוא באתר של אקו"ם (אגודת קומפוזיטורים מחברים ומו"לים למוסיקה בישראל). לפי דעתי אם זה לשימוש אישי בלבד וההעתקה נעשית מהדיסק המקורי אז זה חוקי! אבל אם את באמת רוצה לברר מה באמת מותר ואסור כנסי לקישור המצורף.

niroshka

New member
מה דעתך על

להתחשב באנשים שאין להם (תתפלאי!) 60 ש"ח (רחמנא לצלן, המצב במדינה היום..) ללכת לחנות הדיסקים הקרובה לביתם ולקנות את הדיסק ממעמקים.. שמעתי את השיר והתאהבתי..אז אין לי את האמצעים ללכת ולקנות את הדיסק של האליל שלך, וכך להאזין לו בצורה חוקית..סה"כ שיר אחד קטן ששבה את ליבי ותפס את אוזניי.. מה את חושבת שאין בעולם קאזה ואימיול? לא יכולתי להוריד את השיר בשבריר שנייה? אבל אני מתנד לתוכנות האלו, כן תתפלאי.. בשביל שיר אחד, אני לא אקנה אלבום,לא יאה לך לעלות אותו? לא צריך! תודה רבה.

תוריד אותו

בSONGS<CO<IL אני גם לא רואה סיבה שתקנה דיסק ב60 שקל בשביל שיר אחד בסונגס זה חוקי וזה עולה נדמה לי 4 שקל...

Dilo

New member
דבר ראשון, אני גבר, לא בחורה.

ודבר שני - יש לי שאלה אליך. נניח ראית בחלון ראווה של פוקס חולצה שנורא אהבת. ממש "התאהבת" בה, כלשונך. אבל מה, אין לך כסף לקנות אותה. אז מה, תגנבי אותה? ברור שלא. כל מוסיקאי עובד מאוד קשה על כל שיר שלו, בדיוק כפי שעבד קשה זה שעיצב את החולצה, וזה שתפר אותה. ולכן אין להקל ראש בגניבת שירים. דינה כגניבת כל קניין חומרי אחר. ולא מדובר כאן רק על עידן רייכל, מדובר כאן על כל אמן, ובמיוחד אמנים ישראלים, שלא מצליחים להתפרנס מהמוסיקה שהם עושים. את לא יכולה לגנוב מהם, זה לא מתקבל על הדעת. תאמיני לי שתצטערי שגנבת שירים ברגע שרייכל ומוסיקאים אחרים יפסיקו לכתוב מוסיקה ויעברו למקצוע אחר, כי הם יבינו שהם לא יכולים להתפרנס מלעשות אמנות. ואז למה תאזיני כשתפתחי את הרדיו? אז אני לא מזלזל חס ושלום בזה שאין לך כסף לקנות דיסק. אבל אם אין לך את הכסף הזה, אל תקני. ואם מספיק חשוב לך לשמוע את השיר, אז תחסכי כסף ותקני אותו מאוחר יותר. ואת יודעת מה? דרך אתרים מסויימים אפשר לקנות אפילו שירים בודדים במחיר מצחיק של ארבעה שקלים בערך לשיר. אם זה מספיק חשוב לך, תבררי.

niroshka

New member
רון,

היותך גבר-מובן. גם דעתך- מובנת. שיהיה לך אחלה שבוע, תיזהר לא למעוד, ליפול ולהוריד שיר בחייך מהאינטרנט..

למעלה