הייי שאלה מקווה שזה המקום

הייי שאלה מקווה שזה המקום

עשיתי בדיקות דם אתמול ובבדיקת הגלוקוז רשום שהוא עבר את טווח הנורמה(
[סמן - הערך מחוץ לטווח]
107) ובהסברים היה כתוב הפרעה ברמת הסוכר בצום (IFG- Impaired Fasting Glucose). מה זה אומר
ידוע לכם
אשמח אם לא ידוע לכם להפנות אותי לפורום או לאתר אחר, יש לי רק מחר רופא ואני חוששת שזה רציני ואין לי סבלנות לחכות עד מחר.

נ.ב: אל תפנו אותי לאתרים באנגלית אני חלשה בשפה הזאת לצערי.

תומרונתם

New member
מנהל
סוכר בצום

בדיקה אחת נקודתית יכולה להעלות השערות שהרופא שלך יצטרך לבדוק, אבל על פניו הערך הזה אומר "טרום סכרת".
מה זה טרום סכרת? זה אומר שהגוף שלך מאותת שיש לו קושי כלשהו לאזן את רמות הסוכר בדם, ואת יכולה לעזור לו. ישנם כמה כללים מאוד פשוטים שאם תתחילי לסגל לעצמך כאורח חיים תוכלי לדחות/להעלים את סימני הסכרת לעוד הרבה הרבה שנים.
מה שכן, אם לא תעשי זאת, יש סיכוי גבוה שעם השנים המצב יחמיר ואז תתפתח סכרת.

תומרונתם

New member
מנהל
תלוי ברמת הלחץ של הרופא שלך

לדעתי לא, זה לא ערך כזה איום ונורא שמצריך בדיקות.
יהיה נכון לחזור שוב על הבדיקה לאחר שלושה חודשים, ולראות שאין החמרה. ובינתיים - פעילות גופנית, הפחתה בסוכרים (לא צריכה להתנזר לגמרי אבל להפחית), להימנע מארוחות עמוסות בפחמימות "בבת אחת" ולפזר את כמות הפחמימות על פני היום. זה בגדול.

אבו זקן

New member
ולתוספת

אם תפחיתי את משקל הגוף שלך הסיכויים שלך לדחות את הסוכרת יעלו פלאים.

oritta17

New member
המלצה לאיזון הסוכר,,,

התמדה בהליכה : מאוד יעילה באיזון הסוכר. מאוד מומלץ להתרגל ולהתמיד בהליכה של 30 - 50 דקות ביום.
למי שממש עסוק ואין זמן להליכה, יכול תמיד לרדת 3 תחנות לפני היעד ,וללכת ברגל .
(אם ברכב פרטי מדובר, אז למצוא מקום חנייה במרחק קילומטר ממקום היעד, ולהמשיך ברגל, מניסיוני זה ממש יעיל).

תודה

אני שונאת הליכות אין פעילות גופנית מומלצת אחרת? ותודה על המסר, הייתי אצל הרופא הוא הפנה אותי לדיאטנית.

oritta17

New member
תשובה לרנת : בטח שיש עוד פעילויות חוץ מהליכה,,

פעילויות להורדת סוכר:
שחייה בבריכה ,
חוג לריקודים.(ריקודי עם),
חוג טאי-צ'י.
קפיצה בדילוגית.(חבל קפיצה) .
קפיצה בדילוגית.(חבל קפיצה) .
וגם אפשר לקרצף את הדלתות החלונות והארונות בבית,(יספיק ניקיון ברצף,של שעה ביום.)
בקיצור,כול פעילות שדורשת הוצאת אנרגייה רבה,תוריד את רמת הסוכר.
(העדפה שלי היא הליכה של שעה ביום,(בעיקר ברחובות של חנויות וחלונות ראווה.)

ממליצה לך על אופני כושר עם כסא רחב.

קיבלתי את ההמלצה מרופאה שהתמחתה ברפואת ספורט כי סבלתי מאוד מכאבי רגליים (בעיקר ברכיים) בהליכה.
קניתי אופני כושר (יד 2 במחיר נמוך), ומאז מדוושת כל יום 40 דקות. המרחק בין המושב לדוושות מכוון כך שאין עומס על הברכיים (זווית כהה ולא חדה) והכסא הרחב מאפשר ישיבה נוחה. המיקום הוא מול הטלוויזיה כך שהזמן עובר בנוחות יחסית והתוצאות מצוייונת.

למעלה