הייי ^___^

chen349

New member
הייי ^___^

אז ככה~ קודם כל ברכות על הפורום החדש D: דבר שני אני באמת לא אנטישמית וגזענית ואני הכל אוהבת אסייתים בעולם וכל סוג של אנשים~ אבל אני באמת משתגעת אני פשוט מחולקת לשתיים~ מצד אחד באמת אני שמחה שמלא אוהבים את ישראל ורוצים להישאר פה ואתם עוזרים להם~ אבל מצד שני ראיתי תגובה על הנשוא של הפורום שהיה כתוב "איפה הייתם בגוש קטיף?!" ות'אמת זה גרם לי לחשוב על זה~ אם ישראל הייתה מדינה גדולה מצידי שכל העולם יעבור לגור פה~ אבל אם שמתם לב ישראל כבר בקושי נראית לי מדינה יהודית~ כל מקום אני רואה אסייתים~ ערבים~ עובדים זרים! ועוד אנשים~ ואני חושבת ככה : "אלה שנולדו בארץ שיישארו עם המשפחה המצומצמת שלהם~ אבל אלה שלא נולדו בארץ ופשוט באו לגור פה ניראלי באמת צריכים ללכת עד כמה שזה כואב להגיד את זה [לא משנה אם הם עובדים זרים~ ערבים~ ועוד אנשים].. פשוט אין ברירה~ [וישלי מלא חברים שעובדים בארץ והם לא נולדו פה~ ותאמינו לי זה מאוד יכאב לי אם הם יעזבו!! :(] בקיצור כמו שאתם רואים אני לא יודעת מה לחשוב~ צד אחד אומר לי : במקום לעזור לעובדים זרים תעזרו לאחים שלכם היהודים~ כשמגרשים אותם מכל מיני מקומות~ צד שני אומר לי : כל כךהכבוד תמשיכו בזה; אני לא רוצה שאנשים שממש קרובים אליי יעזבו את הארץ~ בקיצור אומרים~ מה שיהיה יהיה ^^ ובהצלחה~

תודה על דבריך, חן.

נדמה לי שהלבטים שלך משותפים לרוב הישראלים והם כנים ומובנים. אנחנו כאן כדי לנסות לעשות בהם טיפה סדר, אם אפשר. הגבול בין לשמור על עצמי לבין לעזור לאחרים הוא גבול מאוד דק וקשה להגדיר במדוייק היכן הוא עובר. אישית, אני חושבת שאני מגדירה אותו לעצמי יום-יום ושעה-שעה במסגרת הפעילויות השונות בהן אני עוסקת. מצד אחד, באמת אי אפשר לעזור לכולם על חשבון בטחוני ורווחתי אבל מצד שני, יש דברים שאסור לעמוד מולם בשקט ולא לעשות כלום. אני חושבת שההחלטה, בסופו של דבר, היא מאוד אישית ותלויה בכוחות ובערכים של כל אחת ואחד.

למעלה