הייל 11

הייל 11 ../images/Emo128.gif

היה קשה לספור את הקולות הארורים (תכתבו מה אתם מעיפים בכותרת
) אך לאחר מאמץ רב אני יכולה להודיע שA Wolf at the Door הוא השיר שעף. אז נשארו שני שירים
, וכרגיל, הפעם צריך לסמן מה כן רוצים שיישאר על ידי הוספת
,
,
או כל אייקון אחר שיכול להתפס כחיובי
. בהצלחה
» 2+2=5 » There There

avki

New member
../images/Emo45.gif 2+2=5

אבל רציתי שAWATD יקח
, זה לא פייר...

whatever4

New member
2+2=5 ../images/Emo47.gif

There There הוא באמת שיר יפה אבל 2+2=5 הוא שיר ברמה אחרת לדעתי ולו רק בגלל המשפט הבאמת מדהים- I'll stay home forever Where two & two always makes up five

whatever4

New member
אממ...

קודם כל, נראה לי ש-?! היה קצת לא במקום לא? מספיק רק-?. בכל מקרה המשפט הזה אומר הרבה דברים. קודם כל הוא אומר שיש הבדל בעצם בין הבית לבין החוץ מהמון בחינות: האופן שבו אנו מתנהגים בבית שונה מהאופן שבו אנו מתנהגים בחוץ, הסביבה מתנהגת אלינו שונה, התחושת ביטחון שלנו שונה, המחשבות שלנו... הכל שונה. השיר הזה אומר בעצם שהבית גם מהווה סוג של אשליה. אם בחוץ 2+2=4 אז בבית 2+2=5. אפשר לדמות את זה למצב שבו לדוגמא אמא אומרת לילד שלה שהוא הכי יפה בעולם למרות שהוא לא ממש כזה. בעולם "האמיתי" הוא לא נחשב להכי יפה (2+2=4) אבל זה לא משנה כי בעיניי אמא שלו הוא הכי יפה והוא גדל בתחושה הזאת (2+2=5). קצת הסתבכתי בלהסביר את זה אבל זה פחות או יותר מה שאני מבינה מהמשפט.

וואי אני מצטער אם זה נראה כאילו

מעביר ביקורת או בכוונה לפגוע חח ממש ממש לא!
באמת עניין אותי.. תסלחי לי על הרגלי הכתיבה הגרועים שלי (?!) תודה על ההסבר, ושוב נורא נורא מצטער אם נפגעת:))! בכלל לא הייתה הכוונה!

whatever4

New member
חח..אתה לא צריך להתנצל!

ממש לא נפגעתי... תסלח לי, אני יכולה להיות סתם קטנונית לפעמים:)

Mode Designer

New member
עוד על 2+2=5

אהבתי מאוד את הניתוח. הוא ממש מקורי ומיוחד. נדמה לי, ש 2+2=5 הוא כותרת של אחד הספרים מאוסף "המדריך לטרמפיסט בגלקסיה" שרדיוהד מושפעים מהם. קראתי רק שניים מהם, אז אני לא יודעת על מה הספר הנ"ל. אשמח ללמוד, אם מישהו מעודכן בפרטים...

lbsh

New member
2+2 =5 מהספר 1984

כדאי לכם לקרוא את הספר לפני שיגיעו בפורום לניתוח של השירים המאוחרים של הלהקה. בככל כדאי לקרוא את הספר

syd barret

New member
1984

הנושא של התוצאה של 2+2 ב-1984 הוא מוטיב מרכזי וחוזר בכמה שלבים. ווינסטון (הגיבור), רושם בשלב כלשהו ביומן שלו שחופש המחשבה מתבטא בכך ש -2+2=4 וכל השאר כבר נובע מזה. אני חושב ש 2+2=5 הוא החופש של ה-1984 של היום. אם בספר אי החופש היתה אפשרות המפלגה לעוות את מוחות האנשים כרצונם ובלי קשר למציאות, הרי שהיום החופש האמיתי מתבטא באפשרות לראות זווית מחשבה נוספת, "מעוותת לכאורה", לזווית שבה הורגלנו לראות כל חיינו. ומכאן 2+2=5.

פוֹלי

New member
אהההההההההההההההההה ../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

לא יכולה, סורי

למעלה