היינו אצל מטפל זוגי

כשמטפלים בזוג ההתייחסות היא לשני אנשים כמובן

והמטפל ראוי שיהיה אובייקטיבי וינהג בשני בני הזוג באופן דומה. לגבי מה שנאמר לכל אחד אז המטפל נתן יותר משקל לקושי שלך, ולאחריות שלך בזוגיות אבל אין זה אומר שלבן זוגך אין את אותה האחריות בדיוק, ודאי שכן. יתכן שאת הגעת למפגש עם "רגשות אשם" ואת לוקחת אחריות רבה יותר והמטפל רק הקצין את מה שאת מרגישה. אני מציעה לך להניח לעניין הטיפול והמטפל. תחשבי במה את מעוניינת כרגע ומה ומי יכול לעזור לך, שום מטפל לא יכול לגרום לזוג להתגרש, זוגות מגיעים לטיפול ומציבים מטרה והמטפל צריך לעזור להגיע למטרה , אם זוג מתגרש אחרי טיפול זאת צריכה להיות יוזמה ורצון של אחד מבני הזוג. אם קשה לך להתמודד ואת ברגשות לא טובים, טפלי בעצמך, קחי אחריות לשפר את חייך ותנסי לא לתלות את חוסר שביעות הרצון באף אחד . מאחלת לך שתצליחי בכך.

בטח מגיע, אני מאחלת לך שתוכלי לחיות בשמחה

ובטוב עם עצמך ובהמשך גם בזוגיות טובה ומתגמלת.

saritusha

New member
היינו אצל מטפל זוגי

היינו בפעם הראשונה אצל מטפל זוגי שהוא גם פסיכולוג קליני מוסמך . במהלך הטיפול נגענו בבעיה אישית שלי מהילדות. בהמשך לאופן שבו התנהגתי המטפל הגדיר את העניין בצורה נחרצת כפוסט טראומה. המטפל קישר את הבעיה הזו באופן ישיר לבעיות בקשר הזוגי וייעץ לי ללכת לפסיכולוג נפרד לצורך הטיפול בבעיה זו. הוא השתמש בשתי קביעות במהלך הטיפול: 1. הוא אמר לי שהזוגיות שלי מעורערת מאוד ואם לא אטפל בבעיה אז תוך פחות משנה אהיה בלי זוגיות. 2. הוא אמר לנו כי דרושים לו עוד שתיים שלוש פגישות בכדי לקבוע הערכת מצב ואם יש צ'אנס בכלל לזוגיות שלנו. הענין מטריד אותי מאוד. האם מקובל במהלך פגישות אצל מטפל זוגי לשמוע קביעות בצורה כזו?

מטפלים שונים מאד בדרך העבודה שלהם ובאופן בו

מתבטאים, במידת הישירות והמטפל שהלכתם אליו דרכו כזאת. אם אינך בטוחה לגבי מה שאמר אני ממליצה לך לקבל דעה נוספת. טיפול בפוסט טראומה דורש מטפל שמוסמך לדבר ואם אכן זו הבעיה אז כדאי לטפל בה למענך קודם ולמען הזוגיות גם כן. כאשר את בקושי גדול עם עצמך ולא חשוב מדוע אז האנשים הקרובים ביותר אלייך סובלים ואחד מהם הוא בן הזוג, לכן המטפל כנראה היה חד משמעי בגישה שלו. טוב שאת הולכת לטיפול עם בן זוגך ואני ממליצה לך לבדוק באמת את עניין הפוסט טראומה כדי שתוכלי לנהל חיים טובים ונעימים יותר עם עצמך ועם האנשים הסובבים אותך.

lorine

New member
אני מסכימה עם חגית, אבל

אני מסכימה עם חגית, אבל בדיוק זאת הסיבה שכשהולכים למטפל/ מאמן/ תראפיסט כדאי והכרחי לראות אם יש כימיה. אם הדברים שנאמרו לך היו קשים, חריפים וישירים מדי עבורך, יש לך אפשרות לדבר על כך עם המטפל ולבדוק שוב את הדינמיקה ביניכם. אם עדיין את מרגישה אי נוחות, אולי כדאי לחפש מישהו שיהיה נחוש בדרך שלו, אבל עם מידת קשיבות גבוהה יותר לרגישות שלך (בייחוד אם את הוגדרת, כרגע כפוסט טראומטית) ולצורך שלך שיעטפו אותך ולא ישלחו אליך חיצים. אם את רוצה, אני מכירה כמה מטפלים כאלה, ואת יכולה לקבל ממני שמות. טיפול אצל פסיכולוג זו חוויה מכאיבה לפעמים, ולכן כדאי שלפחות האדם שמולך ידבר אליך ויתאים לצרכיך. חזקי ואמצי

למעלה