אילנה של יובל ומיכל
New member
היינו היום אצל רופא בעניין חיסונים
בגיל שנה ולהלן דעתו (מדובר במומחה לילדים ולמחלות זיהומיות).
אבעבועות - אני הייתי נגד לחסן, כי אני בעד המהלך הטבעי של מחלה וחיסון טבעי. בעקרון הוא הסכים איתי, אבל ציין שכיום הבעיה היא ש50% מהילדים מתחסנים ולכן גדל הסיכון שילד יגיע לצבא כשהוא לא מחוסן (בעבר היו רק 2% לא מחוסנים בעת הצבא). המחלה בגיל מבוגר היא קשה ומסוכנת יותר ולכן כדאי להתחסן. החסרונות של החיסון - כיום מדובר על יעילות ל- 20 שנה בלבד, עפ"י הנסיון היפני. חסרון נוסף - 20% מהמחוסנים יחלו בכל זאת במחלה, אבל זה יהיה בצורה קלה ולא משמעותית בכל גיל. כלומר - בין השורות הבנתי שהוא ממליץ על דרך השלילה, לא בגלל שהחיסון הוא מאוד טוב ויעיל וכו´, אלא בגלל שהרוב מתחסנים ולכן גדל הסיכון לאוכלוסיה הלא מחוסנת. ביצה ותרנגולת אמרנו?
מחומשת - אנחנו מחסנים פרטי, גם עכשיו נחסן בפרטי. אפשר לחסן כבר בגיל שנה ואין צורך לחכות עוד כמה חודשים.
MMR - שאלתי אם לפצל ולחסן רק נגד חצבת. התשובה החד משמעית היא לא . בעבר חיסנו נגד אדמת בנות בכיתה ו´ בלבד והעניין הזה התברר כלא יעיל כשאותן בנות הגיעו לגיל הריון ולידה. לכן היום מחסנים בגיל שנה ובגיל שש וזה אמור לתת פתרון חד משמעי למחלה. כלומר, להבדיל מדעות שהובעו פה בפורום, המטרה היא לא להגן על אוכלוסיית הנשים ההרות אלא על הילדות המחוסנות עצמן. למה לתת אותו לבנים לא שאלתי... מפאת חוסר רלוונטיות בשלב זה.... לגבי גיל מתן החיסון - שאלתי על עניין 15 החודשים (הועלה כאן פעם הטיעון שצריך לחסן בגיל מבוגר יותר מגיל שנה). אז ככה - פעם, כשכל האמהות חלו במחלות הילדות בעצמן, ההמלצה הייתה לחסן בגיל 15 חודש כדי להתרחק מגיל שנה, שעד אז יש לתינוקות את הנוגדנים של האם, מה שיכול לגרום לכך שהחיסון "לא יתפוס" כי יחוסל ע"י הנוגדנים. מכיון שלטענתו רוב בנות הדור שלנו חוסנו ולא חלו באופן טבעי, ממליצים לחסן בגיל שנה. אני אישית חליתי בכל מחלות הילדות המוכרות ולכן מיכל תחוסן רק עוד חודשיים.
סדר החיסונים: מחומשת בגיל שנה, אין תלות בין החיסון הזה לבין החיסונים האחרים מבחינת זמנים. MMR ואבעבועות - או ביחד או בהפרש של חודש . אחרת יש פגיעה באפקטיביות. זהו. המסקנות שלי - אנחנו כנראה נחסן את מיכל נגד אבעבועות (יובל חלתה בעבר ולכן אין צורך). בימים הקרובים אתן לה את המחומשת וכמה שבועות לפני המעבר לחו"ל ניתן את ה- MMR והאבעבועות. סליחה על האורך אבל נראה לי חשוב לעדכן אותכם. רק בריאות.
בגיל שנה ולהלן דעתו (מדובר במומחה לילדים ולמחלות זיהומיות).