היינו הערב כ-16 geamikoj

DoronModan

New member
היינו הערב כ-16 geamikoj

מכיוון שלא בטוח שהנחתומה מיכל תעיד על עיסתה, אדווח הפעם אני. למרות שאני לא מתקרב באיכות הדיווח לזו של מיכל. ההערכה של 16 חברים זה רק לפי תחושה. ייתכן שהיו יותר, ותלוי גם אם סופרים את אלה שהגיעו לישיבת ההנהלה (וחלקם הפריעו...) או סתם איחרו. מיכל סיפרה לנו על קורס הויפאסנה בן 10 ימים שהשתתפה בו, או כמו שהיא מכנה את זה, 12 ימים ברוטו.
הצגת הדברים מתחלקת לדעתי לשלושה: קריאה באספרנטו מתוך דפים מוכנים, דיבור בעל פה באספרנטו, והשלמות בעברית. מה שאהבתי בהרצאת הדברים זה האנושיות שבה הם הוצגו, לא מתוך רצון לומר שהכל היה נחמד בקורס, ולא מתוך הסתרת הקשיים. וזה יוצר אמינות, גם כשמספרים על האוכל הטעים וסיפורים על עדויות של עמיתות לקורס וכו'. מיכל גם הפגינה ביטחון והתקדמות באספרנטו. אנשים העירו הערות ודי התעניינו. גם התשובות לשאלות היו הולמות.
כמה ענייני אספרנטו שעלו בהרצאה: Je mia surprizo, antaŭ ol
Profiti
de la kurso - או משהו כזה, כשהכוונה ל'לצאת נשכר/ת מהקורס'.
זה ככה בקיצור לרגל השעה המאוחרת.
אני חושב שהרצאה כזו, שמפגינה התקדמות יפה ביכולת לדבר אספרנטו שלא מהדף, הרצאה כזו יכולה וצריכה לתת דחיפה לדוברים נוספים שנמצאים ברמת ביניים, ואפילו אם מגרדים את רמת הביניים מלמטה, לנסות לתת הרצאה באספרנטו ואני בטוח שילמדו רבות מכך ויתקדמו וגם יתרמו להנאה של החברים.
לסיכום, הרצאה מהנה לגמרי, הזמן עבר מהר מאוד, הנושא מעניין והצגתו היתה חופשית מאוד, ודי קולחת.

Eldad S

New member
אכן, כל הכבוד למיכל

נהניתי מאוד מההרצאה היום, וכפי שדורון ציין בצדק, ההרצאה הייתה קולחת, מעניינת, ושגיאות שהיו פה ושם באספרנטו לא הפריעו ליהנות ממנה, וגם להשכיל.

ואכן, ניכרת הייתה אובייקטיביות בהרצאה שלך, מיכל. הצגת גם היבטים שליליים וגם את ההיבטים החיוביים, וזה אכן השרה אמינות רבה.

אני מאוד מודה לך על ההרצאה (kiu ankaŭ iasence pensigis min pri diversaj aferoj - קרי, גרמה לי למחשבות בנושאים שונים), ומקווה שעוד חברים יקחו על עצמם להרצות לנו על נושאים הקרובים ללבם, עד כמה שאפשר בלי לקרוא מהדף - ובלי לחשוש משגיאות באספרנטו, שאינן מפריעות כלל ליהנות מההרצאה.

שכויח, מיכל!

מיכי 10

Member
תודה רבה, אלדד. ולגבי השגיאות, גם לי לא הפריע כשתיקנתם

כמה מהן. אדרבה, אני רוצה לשפר את האספרנטו שלי, ולתקן את השגיאות.

גם אני שותפה לתקווה שלך, שעוד חברים יקחו על עצמם להרצות לנו על מה שבא להם. ויהודית הציעה לי כבר הערב, כשיצאנו מהמועדון, תוכנית לעבודה במועדון, שהיא מוכנה להכין לנו בקרוב, והרעיון שלה (שאני לא מגלה), נראה לי מקסים.

וגם אני, לאחר הערב, מרגישה שזה עשוי להוות תמריץ עבורי להכין נושאים אחרים, שממש קרובים לליבי, ושאותם אני לומדת מאד ברצינות לאחרונה.
(לו ידעתי איך, הייתי אולי גם מכינה מצגות מתאימות, אבל אפשר גם בלי. בכל זאת, באמת שאין לי עודף זמן).

Eldad S

New member
יופי, ממש ממש

שמחתי לקרוא את זה.
גם על התוכניות הקרובות במועדון, וגם עלייך, שזה עשה לך תיאבון לעוד. באמת שלא הפריעו השגיאות פה ושם, ואם מדברים בביטחון, אז זה ממש לא מפריע לחברים במועדון.

מיכי 10

Member
תודה רבה רבה על הדיווח, דורון! וכך הוכחת שוב שאני צדיקה:

כי כידוע לכולנו, "צדיקים - מלאכתם נעשית בידי אחרים"!

התלבטתי אם לכתוב איזשהו דיווח קצר הערב. רחל המשוררת כתבה: "רק על עצמי לספר ידעתי", אבל אני חשבתי שרק על עצמי יהיה לי דווקא קשה לכתוב.

ובדיוק עכשיו, כשהחלטתי לשרבט בכל זאת כמה מילים, Je mia kompleta kaj agrabla surprizo, מצאתי את הדיווח היפה, והמחמיא שלך, דורון

אין לי כמובן שום טענות לגבי איכות הדיווח. male, הוא מדויק מאד!

חבל שהייתי סתם לחוצה אתמול והיום, כי באמת לא מפחיד במועדון. ובוודאי ישמֵח אותך, כאחד המורים שלי, לדעת שמהעבודה על ה"הרצאה" שלי להיום, למדתי הרבה אספרנטו + כמה מילים חדשות, והרגשתי שיפור, בהבנה שאפשר גם לספר באופן חופשי באספרנטו, בלי לחשוש כל כך.

תודה גם למי ששאלו שאלות וביקשו הבהרות, כי זה הרים לי להנחתה.
כן, היינו הערב לפחות שישה עשר + עוד שני חברי הנהלה שהגיעו רק לקראת הסוף.

Denove, multan dankon al vi, Doron, kaj mi ankaŭ dankas al vi pro la instigo kiun vi donis al mi.

DoronModan

New member
בשמחה

לא ספרתי את האנשים, זה באמת היה הערכה.
ואני חושב שאספרנטיסטים ברמה שלך, שנקרא לה רמת ביניים לצורך העניין, כדאי להם לקרוא ספרות באספרנטו. זה טוב לשלוש מטרות:
1. הכרות עם אוצר מילים חדש
2. הפנמת דקדוק וצורות דקדוקיות פחות שכיחות.
שני הנ"ל מאפשרים לדבר ביתר שטף.
ובנוסף:
3. הכרות עם תרבות האספרנטו.

חומר הקריאה יכול להיות עיתונים (למי שמעדיף טקסטים קצרים במגוון נושאים), או אפילו סיפורים קצרים, מחזות ועד רומאנים. אצלנו בארץ לא מקובל כל כך ללמוד אספרנטו לעומק, אבל יש כל כך הרבה ספרות מצוינת שנכתבה.
אם את רוצה, אוכל להשאיל לך ספרים מספרייתי (אני כבר לא מדבר על ספריית אל"י הנרחבת המאוכסנת אצלי), הכוללת מדף די גדול וחצי, כלומר די הרבה ספרים מסוגות שונות.

מיכי 10

Member
תודה, דורון. :)

ואני דווקא כן ספרתי, אבל לא הייתי בטוחה שבמסגרת ה-Multitasking או בא-ו multaj taskoj? (ריבוי משימות) שהזכרנו אמש, לא שכחתי לרשום מישהו מן המאחרים. עכ"פ, שיחזרתי בזכרוני גם את סדר הישיבה בחדר כדי לספור.

לגבי קריאת ספרים, ברור שאתה צודק. אבל אני כל כך אוהבת לקרוא ספרים בעברית, ויש הרבה ספרים שממתינים אצלי לתורָם, כך שאין לי סבלנות לקרוא בא-ו.
בכל זאת, תודה על ההצעה, ואנסה לחזור לקרוא בא-ו.

למעלה