היינו הערב עשרה, ולקראת הסוף הגיעו עוד שלושה חברי אסטררו.

מיכי 10

Member
היינו הערב עשרה, ולקראת הסוף הגיעו עוד שלושה חברי אסטררו.

לצערי הפסדתי את התחלת המפגש, כי היו לי בחילות פתאומיות (ולא. אני לא בהריון...), והתלבטתי אם בכלל לנסוע למועדון. אבל היה לי חשוב מאד להשתתף הערב, בנושא ויפאסנה, שמעניין אותי מאד. בדרך קרו לי כמה ניסים, כולל כשפעם אחת עברתי בטעות ברמזור אדום וצפרו לי בבהלה. ובהמשך הדרך, נבהלתי מצפירה למישהו אחר, וכמעט נכנסתי ברכב שלפני, שמשום מה לא התחיל לנסוע באור הירוק. בקיצור, ŝajnas ke Dio volas gardi min, kaj mi estas dankema al li.

ההסברים של דורון היו מעניינים מאד, והבנתי את האספרנטו בקלות, אולי כי הנושא מוכר לי מהתכתבויות רבות מאד על ויפאסנה, המון שיחות, סרטים ומהניסיון של סדנה אחת מלאה לפני שנה.
ולכל מי שתמהים כיצד אפשר לא לדבר במשך עשרה ימים, דעו לכם שזה דווקא החלק הכי קל בסדנה

לאחר ההסברים, שאת חלקם הראשון הפסדתי, כאמור, חילק לנו דורון דפים מודפסים בפונט נוח מאד.
הוא תִּרגם מתוך הספר "ויפאסנה האמנות לחיות" / ויליאם הארט, אשר נכתב לפי שיטתו של ס.נ. גוֹאֵנקָה, את אחד מהסיפורים הרבים של גואנקה ג'י (ג'י = אדון).
הסיפור על "שתי הטבעות".

זהו סיפור פשוט וחביב ביותר, שיש לי רושם שהפעם, באספרנטו, הפנמתי את הרעיון שבמרכזו יותר טוב מאשר בפעמים הקודמות, כאשר שמעתי אותו בעברית ובאנגלית, וכשקראתי אותו בעברית!
דורון נתן לכל אחד מאיתנו לקרוא חלק ולתרגם לעברית. הוא עשה מלאכת מחשבת מהתרגום, בזה שבמקרים שבהם היו חזרות על מילים, הוא בחר בכוונה במילים נרדפות, וגם במילים לא מוכרות, כדי שנלמד יותר מילים וביטויים באספרנטו

הוא גם הדגיש בקווים חלק מהמילים בסיפור, ועמד על כך שהתרגום לעברית, יהיה מדוייק לגמרי, כמובן.

אגב, מתילדה, אמרה שוב את מה שהיא בטוחה בו, ומזכירה מדי פעם: שהוויפאסנה חִרפנה אותנו, והפכה אותנו ל-frenezaj. ושזאת הסיבה שעזבתי את האסטררו. ושמאותה סיבה גם דורון עזב את האסטררו.

בסוף הסיפור, שאלה מתילדה שאלה טובה: מה הקשר בין הוויפאסנה והסיפור, ודורון הסביר בהרחבה.

ואם לקצר את ההסבר, וגם מִבלי לספר את הסיפור עצמו, העקרון החוזר שוב ושוב בסיפור, הוא עקרון חשוב מאד בלימוד מדיטציית הוויפאסנה, האומר ש"Ankaŭ tio ŝanĝiĝos" - "גם זה ישתנה".

למעשה, הכל משתנה כל הזמן, ולכן, כשטוב וכיף לְאדם, אל לו להשתוקק לַטוב, וכשרע לו והוא סובל, אל לו לסלוד מהרע. כי גם זה וגם זה - הכל ישתנה, ויעבור!
זה דבר שקַּל אולי להבין בשכל, אבל קשה (ולדעתי, קשה עד בלתי אפשרי) לקבל בלב, ברגש...
בכל אופן, מי שרוצה להתנסות - בבקשה, שיֵּרשם לקורס ויפאסנה, ויִּכנס לעבודה.

לבסוף קיבלנו גם תרגיל של sinonimoj, שהתחלנו להכין ביחד. ואת השאר, הוזמנּו להמשיך בבית, כי הגיע זמן ישיבת ההנהלה. מי שרוצים, מוזמנים לשלוח לדורון, אם רוצים שיבדוק.
Multan dankon al Doron pro la bonega, interesa kaj instrua leciono

*** כיוון שבדיוק היום מלאו חמש שנים לפטירתו של יוסי, הבאתי והדלקתי נר נשמה בבית ובמועדון.

מיכי 10

Member
רק לאחר כשעתיים או יותר הגיעו התמונות מהפלאפון למחשב...

יואלה הכינה ברכה מעוטרת לכבוד החג, עבור העובדים והדיירים של ויצ"ו ובני משפחותיהם, בשם אל"י, ותלתה על לוח המודעות שלהם.
כל הכבוד ליואלה

DoronModan

New member
איזה דיווח יפה ומלומד

רואים שאת יודעת על מה את מדברת

תודה רבה על השבחים.
3 הערות:
1. אני יכול להרגיע אותך שבעצם לא הפסדת הסברים שלא ידעת. רציתי להגיע לסיפור על ההתחלה, אז פצחתי בהקדמונת וכבר הגיעו שאלות על הקורס, שגם את יכולת לענות עליהן באותה מידה.
אני מקווה שאת מרגישה טוב יותר. אולי צריך לשתות הרבה.מתחיל להיות חם. גם זה משתנה...
2. את מודה לקב"ה, שבאספרנטו כמו שכתבת באות גדולה, Dio. גם כשמתייחסים אל הקדוש כ-הוא, נהוג לכתוב גם באות גדולה: Mi dankas al Li.

3. כתבת לגבי ההשתנות המתמדת: "זה דבר שקַּל אולי להבין בשכל, אבל קשה (ולדעתי, קשה עד בלתי אפשרי) לקבל בלב, ברגש..." -
בקורס השני שלי אמרתי למורה: "אני לא מרגיש השתנוּת." הוא אמר: "בסדר גמור. אז אין השתנות עבורך. אם תחווה השתנות, רק אז תקבל את זה, לא קודם.
הרעיון בוויפאסנה זה תובנה מתוך התנסות אישית, גופנית, ובשום אופן לא רק מתוך הבנה שכלית.

מיכי 10

Member
תודה רבה! אחזור להגיב מאוחר יותר. חייבת לצאת מיד להיפגש

עם רב, שהוא גם אחיין שלי מהצד השני.

מיכי 10

Member
תודה גם לך. :)

כן, בתיאוריה אני יודעת המון על ויפאסנה, וכמעט הייתי יכולה כבר ללמֵד.

סתם, אני לא יכולה, כי באופן מעשי יש לי עוד כל כך הרבה ללמוד תיאורטית, ובעיקר מעשית. וחוץ מזה, כדי להיות מורים בוויפאסנה, צריך לדעתי, שיהיו לאדם שלוות הנפש והרוגע שהיו לי בערך עד גיל 15. או אולי אפילו עד גיל 19...

אנסה להתייחס אל ההערות.

1. כן, לענות לפחות על חלק מהשאלות, יכולתי. ולפני שנה, גם עשיתי זאת באחד המפגשים בקלובו, וגם אתה עזרת לי בזה.
תודה, אני מרגישה יותר טוב בינתיים. לא חושבת שהתייבשתי, אלא לא יכולה לאכול כבר כעשרה חודשים, ויודעת שחייבת בכל זאת. אז אולי בגלל זה היו הבחילות. אבל הכמעט תאונות בדרך, הן שהסעירו את נפשי ועִכבו אותי קצת בניסיון להרגע.

2. בקשר להתייחסות אל Dio כ'הוא', באמת התלבטתי. ידעתי שזה לא ĝi, כמובן! אבל גם li נראה לי לא מנומס ולא מתאים. לא עלה בדעתי הפתרון האלגנטי שכתבת כאן, לכתוב Li באות גדולה. הרי אפילו 'שבת', אני נוהגת לכתוב מתוך כבוד Ŝabato (או לפחות Sabato), באות גדולה.

3. אז האם כאשר מודטים בוויפאסנה, וחשים בכאבים עזים בגוף, ובשלב כלשהו הכאבים חולפים, זו נקראת השתנוּת, גם אם הכאבים חלפו רק ברגע שנסתיימה או נפסקה המדיטציה ויצאנו מהאולם?
או במקרה של רגיעה נפשית, שהושגה ע"י שיחה לפני המדיטציה, נכנסנו והתחלנו למדוט ללא הכאבים הרגילים, זו גם נקראת השתנוּת?
או שהכוונה אך ורק לְמה שקורה/משתנֶה תוך כדי המדיטציה?
מקווה שהבהרתי את עצמי ולא סיבכתי מדי.

בפעם הבאה ש"אשב" (למדוט), אביט לפני זה בטבעות שלי, שאת האחת ירשתי מאמא, ואת השנייה קיבלתי ממישהו לפני המון שנים.

זה רק כדי להיזכר בסיפור הטבעות...

ואז אחשוב על "Ankaŭ tio ŝanĝiĝos", ואנסה לחוש בכך בפועל.

אגב, שאלה קנטרנית קצת, שחבל שכבר אי אפשר להפנות אל גואנקה ג'י: האם בשפה שבה הוא סיפר את סיפורו - הינדי? בורמזית? - יש בכלל דֵי מקום לכתוב את מילות העיקרון הזה על פני או בתוך טבעת?

DoronModan

New member
שאלה טובה

הייתי שואל מורה. כשלעצמי אני אומר: תחושות יכולות לבוא ולחלוף מכל מיני סיבות (את חלקן אנחנו יכולים להסביר לעצמנו ואת חלקן לא) - תהא התחושה או הסיבה אשר תהא - רק לדעת שהיא באה כדי לחלוף במוקדם או במאוחר, ומיותר להגיב עליה.
גואנקה סיפר את סיפורו באנגלית, וגם כנראה בגרסה של הרצאתו בהינדי. הוא דיבר גם בורמזית, ואולי שמע את הסיפור מהמורה שלו הבורמזי? אני מניח שבתרגום ניתן להתאים מעט את המשפט הקצר הזה, אם צריך.

מיכי 10

Member
1. כן, ואפשר גם בלי לשאול את המורה. 2. טוב, סיפור הוא סיפור.

וסביר להניח שהוא אולי דמיוני, ואז זה לא משנה שהמשפט ארוך מכדי לחרוט אותו בטבעת, ודי בכך שנחרות אותו על לוח ליבנו.

DoronModan

New member
אגב, סליחה שגערתי בך על האיחור

זה היה בלי שידעתי על הבחילות שכתבת עליהן עכשיו.
אולי אנחנו צריכים לעשות מפגש הקשור ליוסי. חידונים שלו, למשל.

מיכי 10

Member
רעיון יפה. בהחלט אשמח על תוכנית כזאת למועדון!

מוכנה גם להיות אחראית על ההזמנה של שאולי, וניסיון לשכנע אותו לכבד את המעמד ואותנו בנוכחותו הנדירה. ואספר לו כמובן, שהרעיון שלך. אני לא נוהגת להתהדר בנוצות לא לי. :)

מוכנה גם לחפש בארכיון הפורום ולהעתיק, חידות שיוסי שלח לנו בעבר הרחוק.
אלה היו חידות פשוטות, לא חידות היגיון, ואעפ"כ היו חביבות, כמובן.

למעלה