הייצוגית נגד מראות אימג' סולקה על הסף

avigail31

New member
הייצוגית נגד מראות אימג' סולקה על הסף

סולקה על הסף ייצוגית בסך 47 מיליון שקל נגד חברת מראות אימאג'

שופטת בית המשפט המחוזי בת"א, ענת ברון, הורתה על סילוק על הסף של בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה נגד חברת מראות אימג' בסך של כ-47 מיליון שקל. השופטת ברון אישרה את הודעת ההסתלקות שהגיש התובע הייצוגי, איאן כהן וקבעה כי אין לו עילת תביעה וכי המקרה איננו ראוי להתברר כתביעה ייצוגית.
ביוני האחרון הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לאישור תביעה ייצוגית בסך כ-47 מיליון שקל כנגד חברת מראות אימאג'. בבקשה נטען כי "מראות אימאג' אחראית להונאה משפטית מתוחכמת, רחבת היקף ומתוכננת היטב, הנמשכת שנים, בעודה מצליחה ל'סחוט' מיליוני שקלים מתוך אלפי קורבנות חפים מפשע, כתוצאה ממצג שווא, ביודעין ובמסווה של בעלי זכויות היוצרים או בעל רישיון ייחודי או בעל הזכות לתבוע לבד".
התובע הייצוגי תיאר בתביעה כי לפני כשנה וחצי קיבל ממראות אימאג' מכתב רשום, בו היא דורשת ממנו לשלם לה בפשרה סך של 15 אלף שקל בגין הפרת זכויות יוצרים ושימוש בלתי מורשה בתמונה אחת. לטענתו, מראות אימאג' ציינה במכתב כי "אם לא ישלם לה את הסכום שהוצע כפשרה, היא תגיש כנגדו תביעה לבית המשפט". ובהמשך לטענתו הוא קיבל טיוטת כתב תביעה שכללה בתוכה את מראות אימאג' כתובעת אחת ואת חברת Getty Images Inc. הבינלאומית כתובעת נוספת.
התובע הייצוגי טען כי הוא יצר קשר עם הצלם שצילם את התמונה במקום מגוריו בארצות הברית ובשיחה שהתנהלה ביניהם אמר לו הצלם כי "הוא לא העביר את זכויות היוצרים שלו לאף גורם". באמצעות עו"ד שחר זמלר טוען התובע כי "טענתה האבסורדית של מראות אימאג', כי היא בעלת זכויות יוצרים, הינה הזויה ונוגדת את המציאות, שהרי הצלמים לא העבירו כלל את זכויות היוצרים לחברת "גטי"". כמו כן, הוא הוסיף כי "מראות אימאג' משתמשת בחתימתה של חברת "גטי", ומציגה את עצמה כ- "גטי ישראל" , בעוד הינה סך הכול משווק מורשה למכירת תמונות בלבד ותו לא".
מראות אימאג' הגישה בקשה לסילוק התביעה על הסף וטענה באמצעות עוה"ד נרדה בן צבי ואורי קסיר ממשרד CBLS, כי הטענות שהעלה התובע הייצוגי בדבר העדר רישיון ייחודי של מראות אימג' נדחו כבר בהחלטות של בית משפט השלום בת"א. בנוסף, לדבריה במקרה זה "אין הונאה ואין קיפוח, יש פה חברה קטנה, מראות אימאג' שהיא סוג של ארגון זכויות. כל מה שהיא עושה זה להגן על זכויות יוצרים בשני סוגים של פעילות: מכירת רישיונות ואכיפת זכויות במקרה של הפרה". עוד נטען כי התובע הייצוגי לא רכש נכס, לא קיבל שירות ממראות אימאג', ולא רק שאין לו עילת תביעה אישית, תביעתו כלל לא נכנסת לחוק התובענות הייצוגיות.
במהלך הדיון שהתקיים השבוע בבית המשפט, המליצה השופטת לתובע הייצוגי להסתלק מהבקשה לתביעה ייצוגית, והוא הודיע כי ברצונו להסתלק מבקשת האישור.
אביבה וינמן, יו"ר מראות אימג' מסרה: "כל פעילותינו נעשית למען שמירה על זכויות היוצרים של אלפי צלמים ואמנים שעמלו וטרחו על הצילומים והסרטים, ולכן אני מברכת על התוצאה שגודעת תביעה המלאה בנתונים שקריים".

תם ולא נשלם

תביעה הייצוגית הזאת היתה מהלך חשוב, גם אם לא מבוסס מבחינה משפטית.
מאז שהבקשה לתביעה ייצוגית הוגשה, מראות אימג' לא הגישה יותר תביעות לבתי המשפט. את אחת התביעות שהוגשו קודם, היא משכה בחזרה תוך חיובה בהוצאות משפט.
תביעה של אחת ה"מתפשרות, לביטול הסכם הפשרה התקבלה תוך כדי חיוב מראות אימג' בהוצאות משפט.
והנה, לאיזון התמונה, הפוסט של עו"ד/עו"פ זיו גלזברג.

הבנתי שמראות אימג' לא זכו באף אחת מהתביעות

שהגישו... האם זה נכון? כוונתי לתביעות שהגישו לבד, ולא ביחד עם "גטי" והצלם שצילם את התמונה (כאלה הוגשו בתחילת העשור הקודם ואכן זכו).

taltam

New member
נכון - תם ולא נשלם

אל תשלו את עצמכם. לא נראה שהצלמים יוותרו כאן. שמעתי מקולגה בחו"ל שלחץ גדול מופעל מהצלמים על גטי להכנס לעובי הקורה ולתבוע את כל גנבי התמונות מישראל . לדעתי היתה הפסקת פעילות טקטית ולא עקרונית. מלחמת עולם קטנה לפנינו?

avigail31

New member
מכל מקום עכשיו כבר ברור ש...

שחר זמלר ואיאן כהן היו ממש לא בכיוון. מהכתבה עולה שבית המשפט זרק אותם מכל המדרגות....

John the Savage

New member
מכל מקום עכשיו ברור ש...

נציגי מראות אימג' אוהבים להיכנס בשני ניקים שונים לפורום ולדבר עם עצמם.

נ.ב. יש לך אישור להעתיק כתבה מ-The Marker מילה במילה, או שאתם פחות מקפידים כשמדובר על זכויות יוצרים של אחרים?

כל מילה בסלע

saharzur

New member
שקוף מדי - מגיבי מראות אימג'..

כסף לא יבוא לכם בקלות יותר.. נסגר הברז :)

e-magine

New member
מי זה בכלל מראות אימג'?

תאמין לי שאף צלם לא יודע שאתם קיימים בכלל.
תגיד, אתם חושבים שניצחתם? במה בדיוק ניצחתם?
מתי בפעם האחרונה זכיתם בתיק בבית משפט ישראלי?
כמה שילמתם לעורכי הדין כדי לייצג אתכם בתביעה היצוגית? 50,000 ש"ח, 80,000 ש"ח? 200,000 ש"ח?
לא קיבלתם הוצאות. במה בדיוק זכיתם? בזה שניצלתם מתביעה ייצוגית?
וכמה אתם משלמים עכשיו ליחצ"נים כדי לרשום את השתויות האלה בפורומים?

ian100

New member
אין למראות אימג זכות לתבוע.

עד כמה שאני יודע ,יש רק פסק דין מפורט אחד שבו מראות אימג תבע לבדה.
פסק הדין מופיע בקישור.
הרשם הבכיר אמיר צ'כנוביץ קבע שאין למראות אימג רישיון ייחודי ולכן אין לה זכות לתבוע.
בנוסף הוא קבע שגם אם לגטי האמריקאית יש רשיון ייחודי וגם אם מראות אימג היא נציגתה הבלעדית בישראל, החוק לא מאפשר לבעל רישיון ייחודי להעביר את זכות התביעה בגין הפרתו לצד שלישי.

פסק הדין בתובענה הייצוגית לא נגע בזכויות של מראות אימג לתבוע!

התובענה הייצוגית לא הצליחה בגלל מגבלות משפטיות מורכבות בתביעות ייצוגיות.

איאן כהן (התובע)

דברים שכתבתי על המקרה בפורום אחר

"אני חש זלזול מסויים בתביעה של איאן כהן, האם תחושתי מבוססת או לא? בכל מקרה רוצה לציין כמה דברים:
א. איאן עמד בהתחלה מול דרישות רבות וכנראה די אסרטיביות (בלשון עדינה) של מראות אימג'. לפי דיווחיו, מראות אימג' הגיעה למסקנה שהיא לא יכולה לנהל נגדו תביעה בבית משפט ולהצליח. איאן שאינו עו"ד, "עשה בית ספר" לכמה עורכי דין והראה להם איך מתגוננים בתיק מהסוג הזה ואיך לא נשבים בטענות סתמיות בסגנון "הועתקה תמונה, אז מה זה משנה למי הזכויות בה?" לא הלך להתפשר, לא הלך ל 79א' ולשאר שיטות של "יעילות הדיון יותר חשובה מהצדק". הצד השני הגיע למסקנה שמותב לו להימנע מעימות משפטי. יש כאן מישהו שרוצה לזלזל בזה?

ב. אחרי זה, איאן התחיל לעזור "פרו בונו" לכל מיני נתבעים ונתבעים פוטנציאליים שהיו מתקשים לשכור שירותי עו"ד ולבטח לנהל חקירות לגבי זכויות היוצרים וזכויות התביעה. במהלך ההליך, הוא די זיעזע את מראות אימג' שהיא חברה מסחרית לכל דבר ולא אקו"ם ובוודאי לא איזה אביר על סוס לבן שמגן על זכויות הצלמים. זו דעתי לפחות, מי שרוצה מוזמן לשכנע אותי שמראות היא אימא תרזה.
ג. השלב הבא היתה תביעה נגד "מתפשרת בודדת" גב' מזור בתיק תא"ם 41058-04-12 שלפי מה שהבנתי, נוהלה ע"י עו"ד שחר זמלר ואיאן כנראה עזר וזאת היתה הצלחה מאד גדולה והפסד צורם עם קביעות צורמות לגבי מראות, ומראות גם לא ערערה. בזה מישהו רוצה לזלזל?

ד. השלב הבא הוא נושא התביעה היצוגית. נכון, כל עו"ד שעוסק בזכויות יוצרים שאני דיברתי איתו על הנושא, ידע שהתביעה הזאת לא תצליח, במובן זה שלא תוכר כייצוגית ולא תגמר בפסק דין. בעניין הזה איאן לקח על עצמו סיכון מאד גדול, מעבר למה שהשקיע בתביעה, הסיכון היה כמובן פסיקת הוצאות. לי נראה שלתביעה הזאת היתה השפעה רצינית על מראות שהיא גורם מרכזי בתחום זכויות היוצרים בארץ. כנראה היו עוד השפעות, על פרנסתם של מספר עורכי דין, אני יכול להצר על כך ברמה האישית, כחבר למקצוע שיש עו"ד שפרנסתם נפגעה, אבל נראה לי שזה משהו צדדי. להערכתי, אם במקום איאן היה ניגש תובע ייצוגי שאולץ לקנות רשיון במסגרת פשרה, התוצאה היתה יכולה להיות אחרת. (כל זאת בהנחה שאכן יש אדם כזה שאולץ לרכוש רשיון תחת איום של תביעה, אינני יודע אם טענה זאת אמת, אך טענה כזאת עלתה).

ה. המילה אחרונה לא נאמרה, אין עדיין פסק דין הקובע שלמראות אימג' יש זכות תביעה לגבי תמונות ממאגרי גטי. מפסק הדין של הרשם הבכיר אמיר צ'חנוביץ' עולה שהמצב הוא שאין למראות זכות תביעה. היות ואני גם רואה דברים בשטח, אני יכול לומר שהיד של מראות לא כל כך קלה על "הדק התביעות". צריך להמתין להתפתחויות.

ועל כך אני רוצה להוסיף:

1. אינני מצדיק פגיעה בזכויות יוצרים.
2. אני מצדיק את יישום החוק ככתבו וכלשונו. אכיפת זכויות לטובת בעלי הזכויות, הפעלת ההגנות החוקיות היכן שקיימות, הגנה על זכויות הציבור, הפעלת ההגנה על המפר התמים היכן שיש לכך מקום.
3. גילוי נאות: הנני מייצג גם תובעים וגם נתבעים בתיקים של פגיעה בזכויות יוצרים.
4. אני מתנגד להשתלחויות והתקפות אישיות על עורכי דין העושים את תפקידם, לתת ייצוג משפטי לבעלי דין.

למעלה