דינה ברזילאי
New member
היישלום! לגבי איזון ארוחות.
אני צמחונית כבר בסביבות התשע שנים, ואף פעם לא הרגשתי מחסור בנושא מגוון האוכל והערכים התזונתיים שלו. אני מבינה עכשיו שזה הרבה מאוד בזכות אמא שלי, שתזכה לחיים ארוכים, שבמקום להיאבק עם הבת המתבגרת והמרדנית שלה על מה אוכלים ומה לא - הלכה וביררה איך להכין ארוחות צמחוניות שלא חסר בהן כלום.
לאחרונה התחלתי ללמוד ויצאתי מהבית. אני מוצאת את עצמי אוכלת פשוט אוכל גרוע! זה נובע מהמון דברים, כמובן - כסטודנטית שגם עובדת, אין לי זמן לישון, ככה שלהכין אוכל זה ממש מותרות. פתאום הבית כבר לא מאובזר ומצויד, וזה לא פשוט "דברים שיש בבית". הכל אני צריכה לקנות בעצמי, ולהתחשבן עם השותפות שבעבר לא היו שם... וחוץ מזה - אני פשוט חסרת יצירתיות. בהתחלה אכלתי בעיקר סנדוויצ'ים (מקמח מלא או שיפון, ומלאים בירקות - אבל עדיין, סנדוויצ'ים) עד שתת התזונה החלה לדפוק בדלת והרגשתי פשוט רע. אחר כך השתדרגתי - אני מכינה הרבה מרקים על בסיס ירקות, סלטים לרוב ופחמימות. התחומים העיקריים שלי הם פסטה, אורז, פירה. דברים של סטודנטים. אני יודעת להכין גם מג'דרה שזה נהדר בזכות העדשים, אבל בכל הכנות, אני לא חובבת עדשים גדולה.
ארוחה ממוצעת שלי כוללת מרק, פחמימה (בדרך כלל די פשוטה, פסטה היא לא פחמימה מורכבת במיוחד, גם אם היא מחיטה מלאה) וסלט. ברור לי שזה לא עסק והדרך לקריסת מערכות קצרה. מה אני יכולה לשנות ולהוסיף, בטווח מחירים סטודנטיאלי ובלי השקעה של הרבה זמן (שיכול היה להיות מנוצל לסטטיסטיקה!), כדי לאכול בריא יותר? מה בכלל הדגשים שאני צריכה לשים לב אליהם ולהקפיד עליהם? עזרו לסטודנטית במצוקה!
(אמא, אגב, לא ממש מועילה בשאלה זו. בעיניה הפתרון האולטימטיבי הוא שהיא תבשל בשבילי ותקפיא הכל, אין שום מוצא אחר.)
רב תודות
אני צמחונית כבר בסביבות התשע שנים, ואף פעם לא הרגשתי מחסור בנושא מגוון האוכל והערכים התזונתיים שלו. אני מבינה עכשיו שזה הרבה מאוד בזכות אמא שלי, שתזכה לחיים ארוכים, שבמקום להיאבק עם הבת המתבגרת והמרדנית שלה על מה אוכלים ומה לא - הלכה וביררה איך להכין ארוחות צמחוניות שלא חסר בהן כלום.
לאחרונה התחלתי ללמוד ויצאתי מהבית. אני מוצאת את עצמי אוכלת פשוט אוכל גרוע! זה נובע מהמון דברים, כמובן - כסטודנטית שגם עובדת, אין לי זמן לישון, ככה שלהכין אוכל זה ממש מותרות. פתאום הבית כבר לא מאובזר ומצויד, וזה לא פשוט "דברים שיש בבית". הכל אני צריכה לקנות בעצמי, ולהתחשבן עם השותפות שבעבר לא היו שם... וחוץ מזה - אני פשוט חסרת יצירתיות. בהתחלה אכלתי בעיקר סנדוויצ'ים (מקמח מלא או שיפון, ומלאים בירקות - אבל עדיין, סנדוויצ'ים) עד שתת התזונה החלה לדפוק בדלת והרגשתי פשוט רע. אחר כך השתדרגתי - אני מכינה הרבה מרקים על בסיס ירקות, סלטים לרוב ופחמימות. התחומים העיקריים שלי הם פסטה, אורז, פירה. דברים של סטודנטים. אני יודעת להכין גם מג'דרה שזה נהדר בזכות העדשים, אבל בכל הכנות, אני לא חובבת עדשים גדולה.
ארוחה ממוצעת שלי כוללת מרק, פחמימה (בדרך כלל די פשוטה, פסטה היא לא פחמימה מורכבת במיוחד, גם אם היא מחיטה מלאה) וסלט. ברור לי שזה לא עסק והדרך לקריסת מערכות קצרה. מה אני יכולה לשנות ולהוסיף, בטווח מחירים סטודנטיאלי ובלי השקעה של הרבה זמן (שיכול היה להיות מנוצל לסטטיסטיקה!), כדי לאכול בריא יותר? מה בכלל הדגשים שאני צריכה לשים לב אליהם ולהקפיד עליהם? עזרו לסטודנטית במצוקה!
(אמא, אגב, לא ממש מועילה בשאלה זו. בעיניה הפתרון האולטימטיבי הוא שהיא תבשל בשבילי ותקפיא הכל, אין שום מוצא אחר.)
רב תודות
