הייתה הופעה של סיד בארט

הייתה הופעה של סיד בארט

ביוני 1968 או 1969, אחרי שהוא הוציא את דיסק הסולו השני שלו (barrett) משהו יודע משהו על זה , אולי הקליטו אותה או משהו? ועוד שאלה, משהו יודע אם אפשר להשיג את הגרסה של the piper שבה סיד בעצמו עשה את הMixing?
 
כמה פרטים בקיצור נמרץ:

בארט הופיע פעמים מועטות לאחר עזיבתו את הפלויד. הוא הופיע פעמיים בתכנית של ג'ון פיל ב-BBC, בביצוע שירים מאלבומי הסולו שלו. מתישהו בשנת 1969 או 1970 (אני לא זוכרת תאריכים מדוייקים; מי שיודעים - אנא הוסיפו להלן בשרשור) הוא הופיע באולם "אולימפיה" בליווי של גילמור ועוד כמה מוסיקאים (שכחתי מי). בארט עזב את הבמה לאחר כמה שירים בלבד. בשנת 1972 הוא הצטרף להרכב בשם Stars שהופיע כמדומני בדיוק פעמיים, בקיימבריג', וזכה לביקורות קטלניות מעיתונות המוסיקה. לפני כמה שנים נמצאה הקלטה של אחת ההופעות - הקלטה שנעשתה ככל הנראה על ידי בעלי האולם. ההקלטות מאששות את הביקורת: ההופעה היתה גרועה מאוד. ההקלטה לא יצאה באופן רשמי ולמעשה נמצאת בחזקת חברת התקליטים של בארט, שאינה מעוניינת שתצא (ולמרות זאת, חלק מזה לפחות מסתובב בשטח, כי שמעתי קטעים). ההופעה האחרונה של בארט היתה בשנת 1974, אז ליווה בגיטרה את ג'ק ברוס (לשעבר מ-Cream), שביצע כמה שירים במסגרת ערב-שירה, בקיימבריג'. לגבי גרסת המונו של Piper - תלוי מה אתה מחפש. אם אתה מחפש את הויניל המקורי, כדאי שתהיה עשיר מאוד
... שכן ראיתי עותקים של הנ"ל נמכרים ב-e-bay במאות, ואף אלפי, דולרים. את ההוצאה המחודשת ב-CD משנת 1997 קל יותר להשיג, אבל גם כאן צריך לעשות חיפושים, בעיקר בחנויות המתמחות בכך, בחו"ל. כאן בארץ, נראה לי, אין סיכוי.
 
יו, תודה!

מאיפה לעזאזל את יודעת הכל? מאיפה השגת את הקטעים מההופעה יש איזה אתר שאפשר להוריד את זה ממנו? מה עם עוד קטעים מהופעות של פינק פלויד מתקופת סיד בארט?
 
הרבה שאלות, מה? ../images/Emo150.gif

צר לי, אך ענייני הורדות הם טאבו בתפוז ולכן הנושא לא יידון כאן. לגבי קטעים נוספים מתקופת בארט - יש הרבה. בעיקר הקלטות שלהם ב-BBC ודמואים - והקליפים שנדונו כאן לא מזמן (ועוד כמה שלא הזכרנו). אין ממש הקלטות שלהם בהופעות חיות - מלבד אולי קטע או שניים מהופעה באירופה, באיכות ירודה מאוד. מכיוון שאתה מתעניין בבארט כדאי ש"אזהיר" אותך: בגלל האגדה שהתפתחה סביבו, והעובדה שהוא לא הקליט מאז 1970, בעצם, כל פיפס שהוא הקליט או קשור אליו בכלל נחשב ע"י אספנים לאוצר. עד כדי כך, שיש הרבה קטעים באינטרנט (ובכלל) המתיימרים להיות שלו, אך אינם. הספר Random Precision נותן, ככל הנראה, את הרשימה המלאה והאמינה של כל קטע בו השתתף בארט בצורה כלשהי. איך אני יודעת הכל? מכיוון שאני חתולו של סיד, יש לי גישה ישירה למקורות, כמובן.
 
טוב, תיקונים....

ההקלטה שיש לי היא של שיר אחד מההופעה ב-Royal Festival Hall משנת 1970, ולא מההופעות בשנת 1972. רמת הנגינה היא ירודה - אין מה לחפש את זה במיוחד. כמו כן, כאמור, הוקלטו ההופעות ב-Corn Exchange בקיימבריג' בשנת 1972 - והסיפור הוא כפי שכתבתי, אלא שלא שמעתי את ההקלטה. ותוך כדי זה נזכרתי, שכשנתתי תשובה למישהו לא מזמן לגבי האלבומים של בארט, שכחתי אחד: ההקלטות שבארט עשה עבור ה-BBC בשנים 1969-1970 יצאו באלבום לפני כמה שנים, באופן חוקי לגמרי (ה-BBC נוהג להוציא את ההקלטות שנעשות עבורו באלבומים, כדי להרוויח עוד כמה שקלים).
 
למעלה