הייתי אמורה ללדת בפברואר הקרוב

shleva

New member
הייתי אמורה ללדת בפברואר הקרוב

פעם ראשונה שאני כותבת בפורום הזה. גם אני הייתי אמורה ללדת בסוף ינואר - תחילת פברואר 2003 אני אחרי אינספור פרוצדורות ניתוחיות בעקבות מום ברחם והצלחתי סוף סוף להכנס להריון במסגרת טיפולי פוריות והכל נראה והיה תקין לחלוטין, ואז ללא כל התראה מוקדמת צוואר הרחם שלי נפתח, החלה ירידת מים ואיבדתי את ההריון. זה קרה בשבוע ה- 19 להריוני אחרי שסקירת מערכות הייתה תקינה לחלוטין וכל הרופאים שבדקו אותי היו מאוד אופטימיים לגבי הצלחת ההריון, אני פסימית מטבעי אך כשראיתי שהכל תקין כבר הפכתי אופטימית, חלבון עוברי יצא מצויין זאת הייתה תינוקת מושלמת חזקה וכמהת חיים להפליא, ברגע האחרון לפני שחיברו אותי לאינפוזיה עם חומר יוצר צירים עוד היה לה דופק והיא התנועעה ברחם במעט מי השפיר שנותרו לה, והרופאים פשוט היו צריכים להרוג עוברית בריאה לחלוטין. אני עברתי כבר הפלה פעם בשבוע 9 להריון אך אז זו הייתה הפלה טבעית כי העובר אז הפסיק להתפתח בשבוע 7 בערך.הפעם הייתי בטוחה שאם קרה לי נס כזה של כניסה להריון והריון תקין לחלוטין,זה יהיה כבר נס עד הסוף ולכן הכשלון כל כך צורב הפעם כי הייתה אשליה כל כך מתוקה. אני התעקשתי לראות את התינוקת לאחר שיצאה ללא רוח חיים ב"לידה" ויש שירים שמזכירים לי את פניה היפות כשאני שומעת אותם ברדיו. כיומיים לאחר ה"לידה" והגרידה החזה התמלא לי בחלב שהיה מיועד לתינוקת המקסימה והמתוקה שלי ולא היה גבול לעצב שלי. אני שמעתי שמומחי ivf נמנעים מלזרוק עוברים בני יומם שהוקפאו וזה מובן מאליו, אך עובר בן 19 שבועות שזה כמעט תינוק אין להם בעיה לזרוק משום מה. דבר כזה הוא פצע מדמם לכל החיים. לעולם לא אוכל לשכוח את המתוקה הזאת, ואף תינוק לא יוכל להחליף את מקומה. הרצון להכיר את התינוקת הזאת, לגדל אותה ולפנק אותה הוא עצום. לא נראה לי שאפשר להתגבר לגמרי על הטרגדיה הזאת, למה אין תקנות שמחייבות רופאים להזהיר מראש על אי ספיקה של צוואר הרחם? למה צריך ללמוד על כך דרך הפלה אכזרית כל כך? עם כל ההתפתחות בתחום הרפואה בכלל ובתחום הגינקולוגיה בפרט עדיין נשים צריכות לעבור סבל נוראי שכזה שניתן לנסות למנוע אותו ע"י תפירת צוואר הרחם.

קטיה 007

New member
../images/Emo24.gif

שלווה מתוקה כואבת את כאבך ושולחת לך אנרגיות שמקווה שיעלו בך לפחות חיוך קטן בכל הכאב הענקי שלך. עכשיו שאני קוראת את המקרה שלך אני בהחלט רואה קווים מקבילים בסיפור שלנו אשלח לך מסר עם קצת יותר פרטים ואשמח לעזור לך בכל והחשוב הוא שאנחנו כאן בשבילך קטיה

michalmichal1

New member
Shleva יקרה

התהליך שעברת מוכר מידי לכולנו ולא יכולת לתאר אותו טוב יותר. בנוסף גם אני לפעמים חושבת שזה לא יאמן שהאדם הגיע כבר לירח ולא מסוגל לפתור בעיות הרבה יותר קונבנציונליות שקשורות בתהליך העתיק בעולם- הבאת ילדים לעולם... לגבי תפירת צוואר הרחם - יש לזכור שבתפירה כרוכים סיבוכים אפשריים כגון זיהומים או בעיות שונות שיכולות להגרם כתוצאה מפעולה חודרנית שכזאת, ולכן לא ממליצים מראש לכל אישה לעשות זאת אלא רק לאשה שהוכחה אצלה כבר אי ספיקה בעבר (וגם אז לא תמיד). בנוסף עליך לדעת שהתפירה לא תמיד מונעת את ההפלה\הלידה המוקדמת (כמו לצערי במקרה שלי). אם את רוצה עוד פרטים שלחי לי מסר. תהיי חזקה ונסי להסתכל קדימה
, מיכל.

shleva

New member
תודה רבה לכן על תשובותיכן ותמיכתכן

לפני שהתחלתי לכתוב כאן לא חשבתי שתהיה לכתיבה ולקבלת התמיכה מכן השפעה טובה ומבורכת כל כך. זה מקל על הכאב ועל תחושת הבדידות לדעת שלמרבה הצער יש אחיות לצרה הצרורה הזאת. נקווה שנצליח לצאת מזה יום אחד.

1ויוי

New member
איתך ../images/Emo39.gif

בניגוד לפורום הקודם שהשתייכתי אליו "הריון אחרי טיפולים" שבו שמחתי למראה הצטרפותה של כל בחורה , כאן אני בוכה כאשר עוד אחת מצטרפת למשפחה . אני איבדתי כמוך את שני בניי לפני חודש בשבוע 22 וכשאומרים לי "יהיו לך עוד ילדים" הם לא מבינים שאני רוצה דווקא אותם ! גם אצלי הכל התחיל מירידת מים מהירה ופתאומית . אני קוראת את דברייך וממש חשה שאני כתבתי אותם , התחברתי מאד לקטע של הפסימיות , גם אני פסימית מטבעי , תוצאה של שנות טיפולים , עם כל בדיקה שעברנו בהצלחה במהלך ההריון התחילה האופטימיות לבצבץ עד המכה המפתיה והכואבת .וגם אני כמוך חשבתי שאם קרה לי כזה נס ועוד נס כפול חייב להיות לזה כבר סוף טוב , כי הרי לא הגיוני שאחרי כל הקשיים יקרה להם משהו ? וגם אני חזרתי הביתה בידיים ריקות ובחזה מלא , מלא כדי להדגיש עוד יותר את הריק שנוצר . עבר חודש יש ימים קלים יותר ויש ימים קשים . לפני ההריון אסרתי על עצמי להסתכל על מוצרים לתינוקות כיזה סתם כאב , בזמן ההריון אומנם לא קניתי כלום אבל התענגתי על חלונות הראווה של שילב ועכשו אני לפעמים שוכחת , נמשכת לתוך החנות ואז נזכרת ששוב אסור , ששוב אין לי מה לחפש כאן . כמו שכבר כתבה לך מיכל התייעצתי לגבי תפירת הצוואר בהריון הבא ולדברי הרופא כל מקרה נידון לגופו בזמן ההריון מכיוון שלתפירה יש גם חסרונות . הפסימיות הטבעית שבה וחוזרת אבל כולי תקווה שיום אחד האופטימיות תנצח וכל אחת כאן בפורום שמבשרת על הריון ולידה רק עוזרת לי להאמין בכך . אז אומנם בינואר הקרוב לא נפתח שנה חדשה כאמהות אבל הלוואי ויהיו בשנה הזו רק בשורות טובות .

morinbar

New member
מדהים כמה תקוות וציפיות

אנו מתפחים כלפי ילדינו (אלה שטרם נולדו ואלה שנולדו ונלקחו מאיתנו) וזה בלתי נמנע.. ומור היו אצבעות ארוכות ועד היום אני תוהה האם היא יכלה להיות פסנתרנית
ולאחר האקו לב- כשרק גילו שיש בעיה- אז אמרתי לעצמי- "טוב על ההימליה היא לא תעפיל" ולא ידעתי מה צופן העתיד וכמה כל חלומותי, תקוותי וציפיותי יתנפצו לרסיסים. מרחלת לכולם בריאות למזל. חזקי ואימצי אנו איתך

shleva

New member
מורינבר את צודקת

אנו לא רק מפתחים ציפיות אנו גם נורא תלויים בתינוקות שלנו מהרגע שהם נוצרים ברחם יש לנו גם ציפיות אך אצלי מה שהיה חזק במיוחד זו התלות בעוברית הקטנה הזאת שהייתה אחד ממקורות האושר העיקריים שלי, ונאלצה לשלם בחייה בגלל שלא התייחסו להריון שלי כאל מה שנקרא הריון יקר או הריון בסיכון גבוה. אני מודה לך על תמיכתך ושמחה בשבילך שהצלחת להביא לעולם בת בריאה ומוצלחת אחרי הדבר הנוראי שעבר עלייך. שתהיה גם לך הצלחה רבה בהמשך. שלווה.

חלומות

זה בעצם די ברור שיש לנו חלומות וציפיות מהתינוק שמתחיל להיווצר בבטן שלנו. 9 החודשים שעד הלידה אמורים להכין אותנו לקראת היוולדו של הפלא הגדול בתבל. וכאשר התקווה לילד מתנפצת, אנחנו מתאבלים גם על הילד שלא חי וגם על כל אותם חלומות, תקוות, ציפיות ומחשבות שהיו לנו על הילד הזה. וגם על החלק שהיה לנו בילד, כל הציפיות שלנו הגלומות בו ושהוא לא יצליח לעולם לממש. וכל זה ביחד יוצר תחושה איומה של אובדן וחוסר אונים. קשה להתמודד עם זה, ויחד עם זאת, עם הזמן, הילד הזה שלנו הופך להיות חלק מאיתנו, חלק חשוב. ועצם זה שהילד הזה עבר בחיינו, גם אם לא נשאר בהם, בחיינו משנה אותנו לתמיד. יעל

ליעל...../images/Emo79.gif

מזדהה מאד עם שכתבת, במיוחד עם..."ויחד עם זאת, עם הזמן, הילד הזה שלנו הופך להיות חלק מאיתנו, חלק חשוב. ועצם זה שהילד הזה עבר בחיינו, גם אם לא נשאר בהם, בחיינו משנה אותנו לתמיד..." לכן, מובן לי יותר מדוע בחרתי בכינוי "תמיד איתנו". מסתבר שגם את ואחרים חשים כך...כן, הוא תמיד איתנו ואנו מעוניינים שיהיה תמיד תמיד איתנו. ממני, תמיד איתנו

גל חדשה

New member
מזדהה מאוד

יעל המילים שלך מבטאות בצורה מושלמת את הרגשתי,בדיוק כך אני סבורה הדברים והרגשות מתנהלים.

למעלה