הייתי אמורה לנקות את המטבח...

Lotus floweR

New member
הייתי אמורה לנקות את המטבח...

אבל אתם מכירים את הסיפור...^_^ דרך הגב, אין לכם מושג מה עברתי כדי להפוך את זה לווב רדי ג´פג´י! והכל בשבילכם...

chatenoire

New member
מקסים

הפנים והשיער בהחלט מוצלחים, והקו העדין שמפריד ביניהם לבין הפרח (?) עובד טוב. החזה קצת מפריע לי - אולי בגלל שהוא חלל לבן די גדול בתוך דמות שדי מלאה בצללים וקווקווים, והרגליים, בהנחה שהתכוונת לישיבה מזרחית, יכולות להעזר בעוד קצת עבודה. הבחירה של הרקע גם היא נחמדה, אבל כרגע נראית מאוד דקורטיבית ופחות כמו פרח שהדמות ממש יושבת עליו. אני לא יודעת איזו גישה עדיפה, אבל בכל מקרה אני לא חושבת שצריך לוותר על השחור של הפרח - אולי להוסיף כמה עלים לפני הדמות כדי ליצור אפקט קצת יותר תלת-מימדי. שוב, יכול להיות שזה דוקא יהרוס במקום להוסיף...

Lotus floweR

New member
גם אני חשבתי שזה בכלל לא נראה כמו פ

פרח (אמור בתיאוריה להיות טוליפ). כי הדמות נראת מפורטת והפרח סתם -שחור. אבל אני אף פעם לא חוזרת לציורים שסיימתי ומנסה לשנות, אלא שומרת את ההערות בראש וזוכרת לציור הבא... וזאת לא ישיבה מזרחית... כף הרגל השניה היא מאחורי כף הרגל הקידמית. הרגליים יצאו קצרות מידיי נראה לי, אבל אני גאה בהצללה שלהן. והחזה... גם אני הרגשתי שצריך להצליל אותו אבל לא ידעתי איך. כי בעיקרון יש אור מלמעלה אז אי אפשר לקוקו אותו כזה, ו...וול, זאת הצללת נהחזה היחידה שיכולתי לחשוב עליה.

purple boy

New member
יפיפייה, אבל...איך זה קשור לקומיקס?

יש הרבה אתרים שמציאים לציירים מתחילים לפרסם את עבודתם ולקבל פידבק. אתרים שמארחים אומנים מפורסמים בארץ שחיים מזה וממש מבינים בציור. ואם את ממש טובה יש לך סיכוי לבנות לעצמך שם וממש להתפרסם. הפורום הזה הוא פורום לקומיקס, פורום לאנשים שאוהבים קומיקס וקוראים קומיקס ורובם לא למדו ציור, לא יודעים לצייר ולא מתפרנסים מציור. chatenoire היא היחידה כאן שכנראה באמת מבינה בציור, היא כנראה למדה הרבה שנים, עובדת ועוסקת בזה כבר הרבה שנים והגיעה לרמה כזו שהיא יכולה לבקר עבודות של אחרים בצורה מקצועית (למרות שאף פעם לא ראיתי עבודות שלה). אבל חוץ ממנה אף אחד כאן לא יכול לתת לך פידבק מקצועי. אז מה שאני מנסה להגיד זה: יש מקומות הרבה יותר טובים לפרסם ציורים מאשר בפורום של קומיקס (כדרך אגב יש פורום לציור?)

Lotus floweR

New member
אוי...

באמת שאין לי כוח להתחיל עם זה שוב. קומיקס מכיל ציורים...הפורום הזה שואף לגדל את הדור הבא עם קומיקס ישראלי. אני בהחלט חושבת על הרעיון לעבוד בתחום הזה וכאן, ויש כמה אנשם, יש מישהו שיכול לעזור לי להתפתח בכיוון. וזאת לא רק אביב... יש עוד הרבה פה...

purple boy

New member
את היית פעם בפורומים אחרים של...

קומיקס? באף פורום קומיקס, ולא משנה איפה, אף אחד לא חושב אפילו על לפרסם ציורים שלו. מה הקשר? אנשים נכנסים לפורום של קומיקס כדי לדבר על קומיקס, כדי לשאול אנשים אחרים מה הם קוראים ומה הם ממליצים, כדי לשמוע חדשות, כדי לשאול אם מישהו יודע מתי יוצאת החוברת הבאה של Ultimates וסתם כדי להתווכח מי יותר טוב: מרוול או DC אם אביב כל כך אוהבת לצייר ולדבר על ציורים אז סבבה, כל הכבוד ושתמשיך בתמיכה ובהצעות לשיפור, אבל שתעשה את זה בפורום שלה, פורום שהיא תנהל, פורום שיקרא: פורום ציור. אגב, אילו סדרות קומיקס את קוראת?

yonabarak

New member
אל תהיה נודניק

אופי של פורום נקבע ע"י המשתתפים בו. כשאין פה ציורים, הפורום הזה מת. מנסיון. ולגבי הטענות המגוחכות על צביעות ו"בגידה": אם תתן לציירי הקומיקס שפה להתפתח במסגרת פורום קומיקס, יכול להיות שהם ימשיכו בתחום ויכול להיות שלא. אם תרחיק אותם, תקטן המוטיבציה שלהם להתעסק דווקא בקומיקס, והפסדת צייר קומיקס פוטנציאלי. אביב היא לא היחידה שמתעסקת בזה. לפי הערכתי, רוב המשתתפים בפורום הזה מתעסקים גם בציור קומיקס, והיו גם נוספים שהוויכוחים המטופשים האלה הרחיקו אותם מפה. אני לא מבין מה זה כל כך מפריע לך?

The Flash

New member
עזוב, אל תנסה אפילו

אני ניסיתי פעם אבל הוחלט שמותר להם לשים ציורים...מה לעשות הפורום הזה מל באנשים צבועים שמפרסמים ציורים סתם כדי לפתח את כשרון הציור שלהם או שיראו כמה יפה הם מציירים, רובם בכלל לא יכנסו לקומיקס בכלל ואני בטוח שיש כמה שלא קוראים קומיקס כמובן יש כמה שבאמת עוסקים בקומיקס ונכנסו לזה ועשו דברים כאלה כמו אביב וThe Crusader ויש עוד...לא הרבה אבל יש... אבל רובם רק רוצים שאנשים כמו אביב ועוד כמה יעזרו להם לשפר את כשרון הציור שלהם ואז הם יעופו מהפורום הזה ויתחילו קריירת ציור או עיצוב גרפי אבל תהיה בטוח שלקומיקס, הם לא יכנסו.

The Crusader

New member
חמוד מאוד

לפי דעתי (בנוסף לכל מה שאביב כבר אמרה...) הידיים טיפה ארוכות\קצרות..כלומר החלק העליון (איפה שהשריר שדו ראשי...) ארוך נורא והאמה (נדמה לי) קצרה נורא...האמה צריכה להיות באורך של בערך כתף פלוס דו ראשי... כלומר לא בדיוק אבל לפחות יותר ארוך בקצת מדו ראשי.... אבל סך הכל יפה! ... keep up the good work נב...לפי געתי היית צריכה להצליל קצת את הבטן(קוביות) ככה שזה יראה עם יותר נפח (ואם הצללת אז לא שמתי לב וסליחה ^_^)

Lotus floweR

New member
ריבועים אני לא יודעת לצייר....

אבל עשיתי שרירי בטן פחות מפותחים... הם לא יצאו טוב כל כך כשאני מסתכלת. והחבוב שלא מוכן להקשיב למה שאומרים לו, רק בשביל הרוקורד, אני קוראת ספיידרמן על בסיס חודשי לפחות, מטעמים פיננסים לצערי. ואני מדברת על אמייזיג, פיטר פארקר ולאחרונה גם השגתי חוברת אחת של אולטימט. אז הנה הלכה לך התיאוריה על זה שאין לי שום קשר לקומיקס.

Lotus floweR

New member
*מקווה שזה יקפיץ*

הנה עוד שני ציורים בסגנון הזה... אתה זה ------> אני הכי מחבבת. למרות שכרגע אני תחת הדיעה שהכשרון ציור שלי שווה לתחת. אפילו אני לא אוהבת את הסגנון שלי!!!! *פרצוף קודר*

Lotus floweR

New member
עכשיו אני שמה לב...יש משו מעוות

בעין של הקודמת...^_- הנה עוד אחת שאני פחות מחבבת...

yonabarak

New member
מתניים צרות

אבל רגליים שנראות מוצקות. הידיים פה לא טובות, ארוכות וחסרות צורה. כפות הידיים קטנות ועדינות. זה לא מדוייק אנטומית אבל אפשר להחליט שזה הסגנון שלך.

Lotus floweR

New member
תנסה פשוט ככה הידיים שלי נראות.

ואני מתכוונת לידיים האישיות שלי...-_- הם נראות כמו עשר גפרורים... אבל זה בסדר, כל הגוף שלי לא נכון מבחינה אנטומית...
עשיתי מותניים צרות כי החולצה הזאת אמורה להיות מן חצי מחוך כזה...אולי זה לא ממש יצא לי.... ו...חוץ מזה, לא הבנתי על איזה ציור אתהמדבר בכלל...

yonabarak

New member
הראשון

וההערה על הרגליים הייתה חיובית, אם לא הבנת. התכוונתי שהן נראות טובות ומוצקות, ופחות כמו שני גפרורים. קשה לי להאמין שהידיים שלך נראות כל כך נורא, תסתכלי שוב..

chatenoire

New member
בשלב זה...

אני מציעה לך לעשות הרבה רישומים מהירים של תנועה בלבד. האנטומיה שלך אמנם טעונה שיפור פה ושם, אבל בכלליות היר בסדר; מה שמפריע לי בעין הוא הקשיחות של התנוחה: גם העמידה הסימטרית הזו וגם הישיבה היותר "מיוחדת" בציור השני קצת נוקשות ולא טבעיות. הדרך היחידה שאפשר לעבוד על דברים כאלה היא באמת להניח רגע בצד את ההתעסקות בפרטים, שהיא בדרך כלל כיפית יותר, ולעבוד על הבסיס - כמה שהוא נראה משעמם (לצייר קווים, ווהו), הוא הכי חשוב בכל דמות וקומפוזיציה. יצאתי לפני כמה זמן לאיזו כיכר בהרצליה ומלאתי דף בקווים מהירים של סקייטרים - זה אחלה דבר לרעיונות לתנוחות שונות, לעבודה על החופשיות של היד שלך, וגם סתם בשביל הכיף. אז בתור התחלה לא מומלץ ללכת על תנועות מהירות כל כך (מדהים כמה מהר אפשר להגיע מעמידה על סקט להמרחות על הרצפה), ואפילו להשתמש בחברים/משפחה כמודלים זריזים (הם לא צריכים לדגמן, את יכולה לתפוס אותם כשהם אוכלים ארוחת בוקר או קוראים עיתון). ושוב, נורא עצוב לי לראות את העבודות שלך על נייר שורות. רק כשמשיגים סקצ´בוק מבינים את היופי שבו.

comicsgirl

New member
איי איי

אחותי החמודה והמסכנה! היא דוגמנית הבית שלי ואיתה אני עושה את כל הרישומים שלי- תאמיני לי זה עובד!
חוץ מזה הציורים שלך מדהימים ובאמת חבל לראות אותם על דפי שורות (אע"פ שגם אצלי רוב הציורים הם על שורות- אח, ביה"ס... כמה משעמם לנו שם... ). אביב- איפה משיגים סקטצ´ בוק?

chatenoire

New member
סקצ´בוקים

או בשמם העביר ספרי רישום. או סקיזנבלוקס (גרמנית) או Papier Dessin (בדיוק קניתי אחד לצבא עם כריכה בהמון שפות) אפשר להשיג בחנויות אמנות ותחביבים, במלנתלפים סוגים, גדלים וצבעים. בסתם חנויות של כלי כתיבה אפשר למצוא את המחברות הגדולות עם הכריכה הקשה, שבהחלט אפשר להשתמש כסקצ´בוק, והן גם עולות פחות. לי כבר יש אוסף של כמה וכמה סוגים שונים (אני לא אוהבת לקנות את אותו סקצ´בוק פעמיים. זה...קארמה...גרועה).

למעלה