הייתי אצל הראומטלוג

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
הייתי אצל הראומטלוג

אתמול היתקשרתי לנסות את מזלי למרפאה הראומטלוגית ולראות אם הרופא שלי חזר מהכנס ואכן הרופא שלי חזר מהכנס. הסברתי לפקידה המקסימה שאני לא מרגישה טוב כבר שבוע וחצי והיא אמרה שאין שום בעיה ואני אגיע היום. בקיצור, הבדיקות שעשיתי לפני חודש יצאו בסדר יחסית. האנטי ד.נ.א יצא שלילי וגם המשלים. האנא יצא חיובי ושקיעת הדם קצת גבוה אבל חוץ מזה הכול בסדר. הוא אמר שהסמינים שלי של כאבי הפרקים החום והפריחות זה מהלופוס אבל שאין טכם כרגע להעלות את מינון הסטרואידים במיוחד לאור העובדה שהעלתי מ 20 ל 30 מ"ג בהוראת רופאת המשפחה וזה לא עזר בכלום. אני אתחיל לרדת בהדרגה עד 7.5 מ"ג ושם לעצור! כמו כן הוא אמר לי לעשות מעקב על החום ולראות איך אני מרגישה. סך הכול אני מרוצה כי אני יורדת בסטרואידים וזה היה החלום שלי אבל מצד שני אני לא מרגישה טוב ומפחדת שירידה שכזו תגרור אחריה תגובה לא טובה של הגוף שלי.......

היי שירי,

מקווה שתרגישי טוב למרות הירידה בסטרואידים. אני זוכרת את הקונפליקט הזה- מצד אחד מתה כבר לרדת במינון מצד שני צריכה אותם כי ברגע שיורדים במינון המחלה מרימה ראש ואז יותר כואב ולא נעים... מאחלת לך ירידה בטוחה במינון ושהגוף לא יתפרע לו... ובכלל שתרגישי כבר טוב וזהו, בלי כל הדברים המעצבנים האלה... כבשה

../images/Emo23.gifהיי שירי../images/Emo24.gif

שמחה לשמוע שאישרו לך לרדת בסטירואידים (מה זאת אומרת משלים שלילי? את מתכוונת ל- c3 ול- c4?) טוב שהלכת לראות אותו ואם הוא החליט שאת יכולה לרדת בסטירואידים אז את יכולה להיות יותר בטוחה שהוא מאמין שזה יהיה בסדר זה באמת כל-כך קשה להרגיש לא טוב כל הזמן, אני כל-כך מחכה לשמוע שאת מרגישה יותר טוב אבל זה בטח יקח עוד קצת זמן שולחת לך חיזוקים וחיבוקים וגם מהפייה הקטנה

ל3

New member
תודה בנות../images/Emo24.gif

על העידוד. פיונת- משלים זה אכן c3,c4 והם יצאו תקינים לחלוטין אצלי תודה לאל. אני מקווה להרגיש טוב בקרוב. בנתיים התחילו לי כאבי אוזניים שלא ישנתי אתמול חצי לילה בגללם. אני מקווה שאני לא מפתחת איזה שפעונת או משהו כזה כי ההרגשה הכללית היא די זפטית- מין תחושה שכול הגוף כואב כזה - מגעיללללללללל. יהיה טוב. אני כל הזמן אומרת את זה וגם מאמינה בזה- בסוף זה יקרה!

שירוש../images/Emo39.gif

איזה יופי שה- c3 וה- c4 יצאו אצלך תקינים לחלוטין וגם האנטי ד.נ.א שלילי אז בעצם מה שלא יצא תקין זה השקיעת דם וה- ANA ? (דרך אגב כמה ANA היה לך מה הגובה?) (אצלי ה- c3 תמיד נמוך ו- ANA חיובי) אגב לקחת כבר את החיסון נגד שפעת ? את יכולה עד ה- 30 בנומבמבר מאחלת מכל הלב להרגיש טוב יותר תעשי לך כיףףףףףףףףףף בסוף שבוע

gaia20

New member
עשיתי את החיסון

ביום ראשון האחרון. מסתבר שהיתה היסטריה על החיסונים האלה בקופ"ח אצלינו ומאגר החיסונים כמעט נגמר שם. כל שנה מחכים שם שלושה חיסונים לי ולאחיות שלי והאחות הנחמדה בקופ"ח (שהיא גם....*האמ*...*האמ*...השכנה שלי...) אף טורחת להתקשר אלינו הביתה ולהזכיר לנו שהם יושבים ומחכים לבנות המשפחה שיואילו להגיע למרפאה לקבל חיסון....
בכל מקרה, הגעתי לשם וקבוצה של 15 אנשים מאוד עצבניים, עומדים בתור.... כנראה שהם עומדים שם הרבה זמן. לא היה ברור על מה העיכוב אבל מיד הפעלתי את חושי הישראליים ואמרתי "סליחה, אני נכנסת רק בשביל שאלה קטנה" (איזה מעצבן שמישהו נדחף רק בשביל לשאול שאלה!!!) כולם עשו לי פרצוף עוד יותר עצבני אבל נו...רק שאלה זו רק שאלה.... האחות-שכנה שלי ראתה שאני נכנסת בדלת והיא עושה לי סימן עם היד לבוא אליה והיא אומרת לי "יאאלה זריז תורידי חולצה, אם האנשים פה יקלטו שנכנסת בלי לעמוד בתור הם יאכלו אותי חיה...."
את השבוע האחרון העברתי עם הרגשה של "מיני-שפעת" אבל נראה שזה מתחיל לעבור..... שיהיה חורף חם לכולם

ל3

New member
הי פיונת

האנא שלי יצא 1:40 שזה לא היסטרי בכלל והלוואי שישאר ככה. לצערי אני לא מרגישה כמו שהבדיקות מראות- כואבים לי הפרקים, יש עייפות קיצונית ואני ישנה המון אם כי לא שינה טובה אני מתעוררת מלא פעמים בלילה, יש קצת חום יש לי פריחות ועכשו יצא לי גם אקנה מגעיל בצוואר ומפתח החזה בגלל הסטרואידים ואני מרגישה ירידה חדה במצב רוח. לא יודעת מה יש לי בימים האחרונים אבל אין לי סבלנות לכלום, אני מצוברחת, נוטה לחשוב בצורה פסימית על הכול וסתם לא חייכנית במיוחד. אם זה ימשיך אני איצור קשר עם הפסיכאטרית שלי למרות שחבל כבר תקופה ארוכה הייתי מאוזנת נפלא מבחינה נפשית ועכשו איזו ירידה
לגבי החיסון שפעת, הראומטולוג רשם בהמלצות שלו שאני יעשה אבל אני דוחה את זה עד שאני ארגיש טיפה יותר טוב ושירד לי קצת החום.

שירי../images/Emo24.gif

את כבר תקופה כל-כך ארוכה מרגישה לא טוב אין ספק שזה עושי להשפיע על הנפש ההרגשה הגופנית הרעה משפיעה גם על המצב הנפשי ולהפך איך את יכולה להיות חייכנית שאת מרגישה לא טוב, מעלים לך סטירואידים, מורידים, הפרקים כואבים לך ואת עייפה? זה ברור לגמרי שזה משפיע אבל מה שכן מאוד קל לשקוע לתוך זה ולכן את צריכה עכשיו את כל התמיכה שבעולם ושמישהו כולל את יעזור לך לראות את הדברים שעושים לך טוב ושנותנים לך כוח וחיוך איך עברה השבת שלך? היה נחמד ביומולדת ועם החברה שלי הפייה הקטנה והבעלול אנחנו עוד מעט יוצאות לשבת בבית-קפה שקרוב אלי מאוד לבית היום גיליתי שיש לי פצע בפה.אני מקווה שלא מסמן על החמרה במצב. כי בפעם שעברה שהתחילו לי פצעים בפה אחר-כך היית הלי התרפרצות בינתיים אני בלי פלקוניל מרגישה פחות מסוחררת אבל יותר עייפה וחלשה ומן הרגהש כללית לא הכי טובה דווקא העבודה הלימודים והמטופלים עוזרים לי קצת לשכוח מזה ולשים את זה בצד נראה מה יגיד מחר רופא העיניים המומחה לרשתית על בדיקות שדה הראייה הלוואי שיחליט שנאי יכולה להמשיך עם הפלקוניל השבוע אני לומדת גם יום שישי וצריכה להגיע לעבודה יום נוספ מעבר ליומיים עקב 2 מקרים קשים שאני מטפת בהם חיבוקים חושבת עלייך

ל3

New member
פיונת

השבת עברה בסדר. עשינו אותה אצל ההורים שלי וחוץ מלנוח לא עשיתי שום דבר מיוחד. אני יודעת שהמצב הנפשי שלי מושפע מהמצב הפיזי אך לפי דעתי זה לא הכול. יש גם מעבר ואני לא רוצה לפרט את זה פה אך זה משפיע ובגדול. מקווה שיהיה בסדר כבר בכול המובנים בהצלחה ממי עם הרופא עיניים- מקווה שתקבלי את התשובות שאת מחפשת
שירי

למעלה