הייתי אצל נטורופתית והיא המליצה

הייתי אצל נטורופתית והיא המליצה

לי לעבור לתזונה צימחית. ניסיתי בעבר את דיאטת RAWFOOD ופחות הסתדרתי איתה... איך מתחילים?... אני חובבת בשר ואלרגית ללקטוז ו... לא יכולה להסתמך רק על סויה. בנוסף אני עושה דרך הכללית טיפולים בדמיון מודרך שמאוד עוזרים לי אבל אני חייבת לרדת במשקל וזה הולך ונהיה קריטי בגלל מצב בריאותי. אשמח לטיפים מהמומחיות בנושא. תודה.

d a p h n a

New member
צמחונות היא לא משהו קיצוני כמו rawfood

ואת ממש לא צריכה להסתמך רק על סויה. הדרך הראשונה להתחיל הוא להבין שצמחונות היא לא "לתקוע על הצלחת שניצל טבעול במקום שניצל עוף". במקום זה, אכילה צמחונית היא להסתכל על כל מגוון המוצרים שאינם בשר (ושאותם את יכולה/אוהבת לאכול), ולחשוב מה אפשר להכין מהם. יש המוני מאכלים שאפשר להכין באמצעות כל מגוון הדגנים, הירקות והקטניות שיש בעולם. רוב הארוחות הצמחוניות מתבססות על שילוב בין ירקות מכל הסוגים, דגן או פחמימה כלשהי (פסטה, לחם, אורז, נודלס, תירס, תפוחי אדמה וכו') וקטניות (שעועית, עדשים, חומוס, סויה וכו') . צמחונים רבים נעזרים בסוגים של "תחליפי בשר" כמו טופו, סייטן, טמפה וכל הטבעולים למיניהם, אבל אין חובה להסתמך עליהם בהכרח.

הטיפ הכי טוב לירידה במשקל

שאני יכולה לתת לך הוא פשוט לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה ולעשות פעילות גופנית. דיאטות כסאח שכוללות איסורים למיניהן, נדונות לכישלון. אני אומרת את זה מניסיון אישי. הן בסופו של דבר מביאות להשמנה כפולה אחריהן, כי אחרי שתתייאשי מהאיסורים הבלתי אפשריים האלה, הגוף והנפש שלך ירגישו צורך בפיצוי וזה יבוא בצורת בולמוסים ו/או דברים מזיקים אחרים. אל תאסרי על עצמך שום דבר אבל אכלי הכל במידה הראויה. לגבי צמחונות, היא לא חייבת להיות מבוססת על סויה. יש לא מעט צמחונים ואפילו טבעונים שרגישים לסויה ועדיין מצליחים לשמור על תזונה צמחונית/טבעונית מאוזנת. פשוט חשוב שהתזונה תכלול את כל אבות המזון, חלבונים, פחמימות והויטמינים החשובים.

אני חושבת שכדאי לך להתחיל ללמוד

איך להנביט לבד בבית - יפתח לך עולם חדש של מתכונים! חוצמזה, הייתי פונה לדיאטנית מקצועית - יש להם בכללית שירות כזה ומתייעצת איתה לגבי המשך תזונה היות ואת מדברת על בעיות בריאותיות, לא הייתי מסתמכת רק על מה שאת קוראת פה...

nataly210

New member
את מוזמנת

להיכנס לבלוג מתכונים שלי, לאתר ולקומונה. אשמח לעזור בכל דרך.

למעלה