הייתי אתמול בכותל...

pitpotim

New member
הייתי אתמול בכותל...

שלום כולם... זה ארוך, אני יודעת- אבל בבקשה! תקראו!!! בדר"כ אני לא כותבת במקומות כאלה רק קוראת מידי פעם, אבל אתמול הייתי בכותל, ועברתי חוויה אולי אפשר לקרוא לזה אפילו טראומה... ולפני כן... אני ילדה דתיה,לומדת באולפנה, התנגדתי ועדין אני מתנגדת בכל תוקף להתנתקות, כואבת מאווד מאוווד את כל מה שקרה וקורה עם כל העסק הזה של הגירוש. אתמול, הייתי בכותל, נסעתי לעצרת שהייתה בגן סאקר ולפני כן הלכתי לכותל. הייתה שם השבעה של טירוניות מחייל החינוך שגמרו כרגע את הטירונות שלהם. בשעה שהכתירו מס' חיילות כחניכות מצטינות, החלו כמה נערות צעירות בכתום לצעוק "לא נשכח לא נסלח" ולהפריע למהלך הטקס, הצעקות שרק גברו וגברו גררו אחריהם מיד התקלויות בין הנערות לבין חיילים שהיו בטקס ועוד אנשים מסביב... פרצה מהומה רבה, ההפגנה של הבנות יצאה מכל פרופורציה בשלב מסוים, אני עמדתי המומה בשביל שמוליך לעזרת הנשים בכותל ופתאום אחת הנערות רצה שם לכיוון הכותל, צרחה "לא נשכח לא נסלח" ורצה ברעש גדול לתוך הכותל הקדוש, דבר שכמובן הפריע מאוד מאוד לתפילתם של הנשים שהיו שם, חברותיה רצו אחריה בקריאות עידוד וכל הכבוד ויישר כח והיא בתגובה- צעקה עליהם שלא צרחו גם כמה משפטים של מחאה... וכל זה- בתוך מתחם הכותל, בקולי קולות, מיותר לציין כמה שזה הפריע ופגע מאוד מאוד מאוד בקדושת המקום ובכבוד הנשים שהיו בכותל והתפללו. במקביל- החלו נערים כתומים להצטרף גם וביחד הם החלו לזרוק ביצים אל עבר החיילים- וכשבאו שוטרים לפזר את ה"כתומים" הם זרקו עליהם גם ביצים, 5 נערות נעצרו בסופו של דבר, ההמולה, מיותר לציין- פגעה מאוד בטקס ההשבעה ובנוכחים שם. ואני, אני עמדתי בצד, בכיתי, המומה, היה לי קשה עם כל זה, אחת הנערות ראתה אותי כך וניגשה אלי היא רצתה לדבר איתי ולנחם אותי ואז הבינה שאני לא כ"כ מסכימה איתה ועם הגישה שלה, שהיה לי קשה לראות את זה, או בקיצור- שאני לא כ"כ בעדה- היא תקפה אותי, אמרה לי שהיא אירגנה את הההפגנה הזאת ושזה לא טקס השבעה אלה טקס הענקת תעודות הוקרה למי שגילה התנהגות יוצאת דופן בזמן ההתנתקות (או בקיצור חילים שהיו בגירוש...). אח"כ התברר לי שזה לא נכון, שזה היה טקס השבעה, של בנות שרק סימו טירונות, בכלל בכלל לא קשורות להתנתקות! ברגעים האלו, של כל המהומה, כשראיתי את מבטי השנאה שננעצו בי כי ראו נערה עם חצאית וחולצה ארוכה ומיד קישרו שהיא גם אחת מכל ה"כתומות האלה שצריך לחסל..." ברגעים כאלה כ"כ התחשק לי לצעוק ולהגיד להם אני לא כזאת! נכון, כואב לי על הגירוש ואני מתנגדת אליה בכל תוקף וגם פעלתי למען זה- אבל לא! אני לא כזאת! לא שונאת את החילים, לא אפגע בכם לרעה כי דיעותיכם שונות משלי! לא אזרוק ביצים! והכי הכי... לא משנה מה! לא אפגע ואחלל אל קדושת המקום, בכל מקרה ובכל מצב- אכבד את הכותל! חשבתי על אלה, שאין להם שום קשר לדת, אולי אפילו אנטי מסוים אבל שהם באים לכותל- הם חובשים כיפה ואומרים מס' פרקי תהילים, הן שמות כיסויי ראש וחצאית- הן מכבדות- כי גם אם הם לא מבינים את המשמעות העמוקה של המקום הזה, יש להם את הכבוד המינימלי למקום, וחשבתי, מה הם- האנשים האלו, חושבים עלינו הדתיים האלה- הם באים מעולמות שונים ומכבדים את הכותל- ואנחנו, שכביכול יותר קרובים אל הדת, אל הכותל, יותר מבינים את המשמעות העמוקה של הכותל- אנחנו, זורקים ביצים במתחם, רצים לתוכו ומפריעים, אנחנו- פוגעים! וזה כואב לי כ"כ כ"כ כואב לי אשמח מאוד לקבל תגבות... עדין המומה... וכואבת... ומבולבלת... pitpotim

very dark girl

New member
עצוב כמה שזה נכון.

ולחשוב שזה קרה דווקא אחרי הערב הצדעה המהמם שהיה אתמול בסימן של המשכיות ותקווה.

pitpotim

New member
זה היה באותו ערב...

זה היה לפני ערב ההצדעה... ואולי זה מה שיותר כאב... ואם כבר...שכחתי קודם...אז שתהיה לכווווווולם שנה טובה שנה של אושר ושמחה בריאותה והצלחה פשוט...שנה טובה!!! ושנזכה...

Borg1

New member
אל תכאבי יתר על המידה!

הם באמת קצת סטו מהדרך הטובה של יהדות, אבל זה רק מפני שגרו בינם לבין עצמם כל השנים האלה. עכשיו הם ישתפשפו קצת, ויהפכו להיות כמו דתיים נורמליים. תחשבי בעצמך, למי יש כוח לבלות חודשים שלמים בביתי סואר? זו היא תופעה רגילה, כשזורקים בני האדם למצבים קיצוניים הם נהיים אכזריים יותר... כמו בצבא, לדוגמה. אם הייתי משרת 20 שנה במקום 3... הלילה וחס.

pitpotim

New member
השאלה מה זה דתיים נורמלים?

הם לא היו אנשי הגוש, ממש לא הם היו אותם אלה שבאו מבחוץ לתמוך ולעזור לגוש וכנראה הם הוציאו הכל מהפרופורציות הנכונות... הם כנראה שכחו מה באמת המטרה שלהם בסופו של דבר הם כנראה שכחו לאיזה אוכלוסיה הם שייכים את מה הם מיצגים כואב לי להגיד את זה, הם לא אנשים רעים, הם באים מתוך כאב- אני לא רוצה לשפוט

אני אומר לך מה זה דתיים נורמלים

אנשים שהדת לא אכלה להם את הלב והאישיות. אני חולק על דעתך, כי אני לא חושב שהם שכחו את המטרה שלהם או שהם לא אנשים רעים. ההפך אני חושב שהם אנשים מאוד רעים, שהמטרה שלהם הייתה לנצח בכל מחיר. עכשיו כשהם ראו שפשעים לא יעזרו אל מול דמוקרטיה, הם מתוסכלים.

pitpotim

New member
הייתה פה דמוקרטיה?!?! חחח ממש לא!

וגם... לא יכולה להסתכל עליהם בתור אנשים רעים... אני מבינה מאיפה בא הכאב שלהם יש לי חברים טובים תושבי הגוש/ שהיו שם בזמן הגירוש וקשה לי לשפוט אותם ככה... אני כן חושבת שהלחימה הזאת שהם בחרו (מה שהיה בכותל...) לא תוביל לשום מקום והיא מיותרת (חוץ מזה שזה נוגד את היהדות, הדת, ההלכה, התורה את הכל...). אני חושבת שהם היו צריכים להציב לעצמם מההתחלה גבולות ברורים- לא משנה לא משנה מה אנחנו מנסים לשיג- אנחנו נעסו הכל כדי ללחום למען זה- אבל יש דברים שלא! יש דברים שלא חשוב מה, לא נעבור עליהם!, לא היו פה שום גבולות שום כלום... אנשים איבדו עשתונות מהמצב... והלחימה יצאה מכל פרופורציה... היא כבר לא עוזרת, ומאוד מאוד מאוד לא חיובית

לדעתך... יש אנשים שחושבים אחרת...

שחושבים שזה יעזור ומי יודע, אולי זה כן יעזור, למה את כל כך בטוחה שזה לא יעזור?

Borg1

New member
יאללה!

אם זה יעזור אז תמשיכו! וזה באמת יעזור, כי בסופו של הדבר ה"לוחמים" ייכלאו, וזה באמת עזרה מצויינת לכל האוכלוסיה.

דמוקרטיה לא תמיד מיישרת קו עם

הדעות של כולם, אחרי הכל הכינוי שלה הוא "דיקטטורת ההמונים". אבל דבר אחד בטוח, ההחלטה עברה ברוב קולות בכנסת, פעמיים, ולכן היא דמוקרטית. אני מניח שאם תפגשי באדם ששדד בנק בגלל שהוא עני, את לא תגידי שקשה לך לשפוט אותו. אותו הדבר עם המתפרעים, הם עברו על הרבה חוקים ולא משנה מה הסיבה, זו עדיין עבירה על החוק. וצר לי, אבל אנשים שמתמשים באלימות כלפי אחרים רק בגלל שהם לא בעד החלטה דמוקרטית הם אכן אנשים רעים, או לפחות דיקטטורים. לגבי החלק האחרון, אני מסכים איתך, הלחימה שלהם עברה כל גבול ברגע שהרימו יד על חייל צה"ל.

pitpotim

New member
זה נכון מה שכתבת על הדמוקרטיה

אני לא כ"כ עקבתי אחרי ההתרחשויות כשנושא ההתנתקות היה בחיתוליו (ההצבעה בכנסת וכו'...) ואתה באמת צודק! אדם שעובר על החוק אז הוא עובר על החוק וצריך להענש ולא משנה כלום. כשכתבתי שאין פה דמוקרטיה התכוונתי למה שקרה אחרי ההצבעה... הרבה דברים שקרו לא היו דמוקרטים... איפה משאל העם שהתבקש כל כך?!?!

One Echoe

New member
העם טיפש מדי

בשביל להבין שזה מהלך נכון. טוב שלא שאלו את העם, עוד מעט יתברר לכולכם כמה המהלך הזה היה נכון. ואז תגידו:טוב שלא שאלו אותנו.

One Echoe

New member
אני ועוד חצי מדינה.

וזה ידוע שהעם שלנו טיפש, זה לא חדש. מספיק ללכת ברחוב, ב5 ערים שונות, ולשאול אותם מה הם חושבים על המצב כיום, ולראות את הטיפשות הנוטפת מאיתנו.

דיברתי היום

עם ידידה שלי שהייתה שם ובאמת באמת שהיא עשתה את מתוך כוונה הכי טובה בעולם כי היא נשברה בהתנתקות ולא ממכות של יסמניקים אלא מסיבות אחרות כמו שהרבה חברים שלי נשברו ממש וכל אחד הגיב אחרת... לצומת ליבך...

../images/Emo140.gif

אני לא יודע איך להביע את ההערכה שלי כלפיך. באמת כל הכבוד ובבקשה בבקשה אל תכאבי!

אני קראתי מה שכתבת

ואת צודקת ב100% דבר כזה לא היה צריך לעשה ובמיוחד לא במקום הקדוש הזה

k e l l y 1 8 1

New member
כמה שזה נכון......

אני גם דתייה וחוץ מזה שזה לא מתאים למקום.... ולזרוק ביצים, שם? ממש לא במקום זה גם לא מתאים לבנות ... לאורך כל ההיתנתקות היו בנות שהגזימו... אבל אני לא ישפוט כי לא הייתי אף פעם במצב שזרקו אותי מהבית שלי...

למעלה