הייתי אתמול במסע לריימס

yonti261

New member
הייתי אתמול במסע לריימס

הייתה על האופרה הזאת ביקורת קטלנית מאוד ולא בצדק-זאת הפקה מקסימה.במסע לריימס מתגלה רוסיני ביטבו:שפע רב של אריות בל קנטו מזהירות,קטעי אנסמבל מבריקים ומוזיקה צבעונית ושובבה,מלאה חדווה רוסינאית.התזמורת והמנצח בסדר אבל לא מתבלטים יותר מדי.הזמרים לעומת זאת היו מעולים.בייחוד התבלטו יוזף וגנר בתפקיד לורד סידני וחן רייס בתפקיד פולוויל.גם הצד הלא מוזיקלי של ההפקה היה עשוי היטב:מרים קלמנט מתגלה כבימאית יצירתית ביותר ודוגמאות רבות לכך.למשל:הרעיון למקם את האופרה בתפאורה של מטוס,הרעיון להושיב את האצילים במחלקת עסקים,הצללית של קורינה על הוילון באריה שלה עם הנבל והפנסים שזוהרים מהוילון,הקרב בהילוך איטי של המחזרים של המרקיזה הפולנייה,הדיילות שרוקדות מסבי ללרוד סידני וכו'.המוזיקה והבימוי היצירתי חיפו על העלילה הסטאטית של האופרה.בבימוי,שנמתחה עליו ביקורת רבה אני מוצא שתי נקודות שלא מצאו חן בעיניי:הראשונה היא סצנת הסקס בשירותי המטוס.בשורה שלידנו ישבה אמא עם הבת שלה,שנראתה בת שמונה.שתיהן היו מזועזעות מהסצנה.האמא בוודאי חשבה לעצמה:הבאתי לכאן את הבת שלי כדי לחשוף אותה למשהו תרבותי וזה מה שאני רואה?הנקודה השנייה הייתה הפנסים נתפרו במעגל לישבן בשמלתה של קורינה בסצנת הסיום ועוגת היום הולדת המגוכחת שהיא חבשה על הראש.פרט לכך הבימוי היה נהדר.מה אתם חושבים?

yonti261

New member
על הדרך-קצת מידע על האופרה

המסע לריימס הוצגה חמש פעמים בלבד בתיאטרון האיטלקי בפריס בשנת 1825 ומאז ועד שנות השישים של המאה העשרים לא הושמע ממנה צליל אחד.האופרה חוברה לכבוד הכתרתו של שרל העשירי מלך צרפת,פטרונו של רוסיני ואחד ממעריציו הנלהבים ביותר.ההכתרה,כנהוג,התקיימה בקתדרלה של העיר ריימס.קטעים רבים מהמסע לריימס השתרבבו ליצירתו הבאה של רוסיני-הרוזן אורי.בכלל הייתה לרוסיני נטייה לגנוב מעצמו לעיתים קרובות מאוד ומסתבר שגם גנב מאחרים.הסקרצו מהסימפוניה השמינית של בטהובן לא סתם נשמע זהה לקטע אחד מהרוזן אורי.יש כמובן עוד דוגמאות רבות לכך.

אתמול חן רייס לא שרה

אלא הזמרת האיטלקייה קורינה מולוני, שלטעמי עושה את זה קצת פחות טוב מחן. אני גם ראיתי, ומאד נהניתי, בעיקר מהמוסיקה, וגם מכמה הברקות בימוי (שמת לב לדיילת שיוצאת כל פעם מצד ימין של הבמה ונכנסת מיד מצד שמאל? חברה שלי שאלה אותי "איך עושים את זה??" והתשובה הפשוטה היא שמדובר בתאומות זהות שמשחקות את הדיילת...). אהבתי בעיקר את האריה של פולוויל, ה"פינאלה" של החלק הראשון (זה במרכאות כי במקור האופרה כתובה במערכה אחת ולא שתיים) - הקטע בו 14 סולנים שרים א-קפלה. הוא מדהים. וגם מהדואט במערכה השניה (כן, כן, סצנת הסקס בשירותים המפורסמת
) - בעיני היא לא נעשתה בטעם רע, אלא בהומור, למרות שאני מבינה את האמא עם הילדה (אם כי גם ככה לרוב עלילות של אופרות כוללות כל מיני דברים שלא מותאמים לקהל יעד של בני 8...). בקיצור - אופרה מהנה.

Noopy

New member
הביצוע של חן רייס

הביצוע שלה היה מדהים. הטכניקה והרגש שבקול - תענוג לשמוע. גם אני מאוד אהבתי את האריה הזו של פולוויל. האופרה ממש יפה, הן מבחינת סגנונו של רוסיני והן מבחינת הברק שיש לכל אורכה. אבל מה הבעייה עם הבימוי (בסצנה שהפריעה לאנשים מסויימים)? אפשר לחשוב שהיו שם שני אנשים ללא בגדים שעשו משהו.. סה"כ בלי חולצה - זה לא נורא כל-כך. ילדים כיום במילא חשופים לתכנים גרועים מזה. אני מאוד אהבתי את הסצנה, ובכלל את שני הזמרים שביצעו אותה. כפי שכבר נאמר כאן - לא ניתן להתחשב בכולם, וכמובן שלא בילדים בני 8 כדי לביים אופרה. (אגב הראו בmezzo אופרה בה נטלי דסיי נכנסת (ללא בגדים) לאמבטיה. אז מה שהיה כאן ב"מסע לריימס" זה כלום. הבימוי באופן כללי היה מצויין - מקורי, נעים ועשוי טוב. מבחינה מוסיקלית - זמרים טובים מאוד. נהנתי מכל רגע. מומלץ בחום לכולם.

GustavM

New member
די כבר להיות פוריטנים

אני לא ראיתי את האופרה, אבל אני רוצה לראות - כי דווקא שמעתי שבאמת זו הפקה מאוד מעניינת ומקורית. בקשר לנקודות שלא מצאו חן בעיניך כגון סצנת סקס בשירותים, אני לא רואה בזה כל בעיה. סקס הוא חלק בלתי נפרד מהקיום האנושי, וככזה אני חושב שזה ראוי לחלוטין לדון בו בהקשר אמנותי שכזה. אגב, יש אופרות עם סצינות מין הרבה יותר בוטות (כגון "טאנהויזר" של וואגנר, "ווצק" של ברג ו"מהגוני" של ווייל למשל)... משום מה, כשבווצק שהעלו באופרה לפני שנתיים - לא ראיתי אף אחד צועק על הסצנה במערכה האחרונה בה אשתו של ווצק מוצצת לאיזה חייל אלמוני שהיא פגשה בבר, וכן כן - היו ילדים בקהל. אז מה, ילדים לא יודעים מה זה סקס? אסור להם לדעת? חשבתי שהאנושות קצת התבגרה מהפוריטניות של שנות ה-50 ושל ביקורת הטלוויזיה האמריקאית. או שאולי עדיין לא.

cut2

New member
יותר מזה

אי אפשר להעלות הפקה אמנותית מקצועית, כמו אופרה רצינית כזו הנדונה כאן, ולהתחשב בשיקולי החינוך של ילד בן 8. הרי לא נצא מזה בחיים. נכון שהאופרה היא לכולם, אבל זה יהיה מגוחך להגביל את הבמאית בגלל טיעון כזה.

GustavM

New member
מה גם שאלו שיקולי חינוך פסולים מיסודם

הצביעות הזאת של "לילדים אסור להראות סקס" מובילה לתפיסה שגויה של המיניות, וחבל.

תלוי איך מראים סקס

אבל הסצינה המדוברת לא הייתה ממש בוטה או גסה להחריד. אולי צריך לסמן את האופרה כ- XXX

yonti261

New member
התכוונתי לכתוב על נקודות שהמבקרים חא אהבו

כי לא הבנתי על מה נמתחה הביקורת הקשה בעיתונות ובאינטרנט.ובקשר לסקס אני מסכים איתך.

Noa L

New member
../images/Emo32.gif ליונתי, משהו קטן:

אני חושבת שאני לא היחידה שנהנית לקרוא ולהשכיל מההודעות שלך. אנא, הקל עלינו: שים רווח אחרי נקודה ואחרי פסיק. ואם אתה מוצא מקום שהוא התחלת נושא חדש - רד לשורה הבאה.
תודה...

למעלה