הייתי באיכילוב, במחל´ הרנטגן, היכן

רוייקו

New member
הייתי באיכילוב, במחל´ הרנטגן, היכן

שסוגרים או פותחים למנותחים את הטבעות. פגשתי כמה אנשים שאני מכיר (כמו תמיד) ויצאתי משם מודאג מאוד מאוד. הלכתי עם אמא שלי לסגור לה קצת יותר את הטבעת, כי היא מסוגל לאכול הרבה יותר טוב וגם עלתה קילו במישקל. את הנתוח עברה לפני 9 חודשים. ירדה בהתחלה 22 קילו ונעצרה. מאז עלתה קצת והחלטנו יחד להצר עוד קצת. האמת היא שאני כבר לא ממש מתלהב מהצרות. מתוך 30 מנותחים שהיו שם, לפחות 40 אחוז מהם עברו כבר ניתוחים חוזרים להחלפת הפורט לאחר שנותק. היה שם רוב גדול של מנותחים, בעיקר אלה הותיקים יותר - שנתיים שלוש מהניתוח - שהטבעת זזה להם ונוצר כיס. יצירת כיס כזה משמעותו הרס של הניתוח. הפעולה הראשונה שמבצע המנתח או הרנטגנולוג היא פתיחת הטבעת למספר חודשים, על מנת לנסות ולכווץ את הכיס חזרה, כך שהטבעת תחזור למקומה, על ידי הפחתת הלחץ (סגירת הטבעת יוצרת לחץ והתנגדות גדולה, ככל שמצרים יותר) זהו, בהתחלה, בשנים הראשונות לניתוחים האלה של קשירת הקיבה, באו אנשים בעיקר להצר. עוד לא היו הבעיות נפוצות כל כך ... עכשיו, כשעברו כמה שנים, מתחילים לראות בכל יום כזה 30 איש ויותר שבאים לסגור או לפתוח, כאשר חלק ניכבד מהם צריכים לעבור ניתוחים חוזרים או אפילו הוצאה של הטבעת. אני מרגיש שלא הגיעו לנוסחה האופטימלית של קשירת הקיבה. זה ניתוח שיכול בהחלט להחליף את הגסטרופלסטיות עם הקליפסים וחיתוכי הקיבה למינהם, אבל משהו עדיין לא יושב טוב בניתוח הזה. אני די פוחד על אמא שלי. בהזדמנות הראשונה, לאחר שניראה שהיא יורדת עוד 10-15 קילו, ניפתח לה את הטבעת, על מנת להפחית מהסיכוי לתזוזת הטבעת.

שלגיה**

New member
לרוייקו

נשמע ממש מפחיד כל מה שכתבת,אולי כדי להרגיע אותנו או לתת חוות דעת רפואית מלאה על כל מה שכתבת להשתמש בפרופ´ חרוזי לתת לו לכתוב כאן בפורום,כי לדעתי השם שלו מתנוסס כאן על גבי הפורום (ו"צוות הדיאטניות") מבלי שראינו שום אמירה שלהם כאן גם אם לא נשאלו שאלות ספציפיות,אולי צריך לחשוב פעמיים אם הוא באמת משתף פעולה עם הפורום או שה"שם" שלו רק אמור למשוך אנשים לפורום? תקן אותי אם אני טועה. בכל מקרה לניתוח הטבעת כמו לשאר הניתוחים ,שאתה עשית למשל,לעניות דעתי,מגיעים לבי"ח אנשים שיש להם בעיות או להצרת הטבעת שזו מבחינתי גם סוג של בעיה (המנותח לא שומר על הכללים ואוכל מה שהוא רוצה ובעקבות כך משמין..צריך את הסוויצ´ כמובן). מה עם כל אלה שלא פגשנו שאין להם בעיות וחיים כמה שנים טובות עם טבעת ללא בעיות (פגשתי אחת כזו עם 5 שנים טבעת והכל בסדר אצלה),צריך לעשות בדיקה של כל המנותחים של הלפ-בנד מתחילת הניתוח בארץ ולראות מה התוצאות. ד"ר סובחי בודאי יוכל לתת לנו תשובה מהימנה יותר. בריאות לאמך. שלגיה

רוני#

New member
שילגיה - אז זה הולך ככה ......

הייתי נוכח בוולפסון , יחד עם רועי ורונית , בשיחה עם פרופ´ חרוזי . אז מה שסוכם שם זה שיועברו אליו , באמצעות מלי , הפקידה שלו - השאלות שיופנו אליו , וכנ"ל לגבי הדיאטניות . כלומר - שאם תפני שאלה לפרופ´ חרוזי , או לדיאטניות - אז רועי ידאג להעביר את זה למלי , והיא תעביר את זה הלאה לחרוזי או לדיאטנית . למיטב זיכרוני - אף פניה כזו לא נעשתה פה עדיין ישירות אליהם אז אין פלא שלא ענו ...... רוני

שלגיה**

New member
אני עדיין מאמינה

שאם השם של חרוזי מתנוסס כאן הוא צריך היה לתת כמה מילם על הניתוח ואולי שהדיאטניות יכתבו על המלצות למזון שמתאים לאחר הניתוח כי אם לא יראו אותם כאן ע"ג הפורום ידעו שאין טעם להפנות שאלה בדרך עקיפה ומסורבלת (מלי לא תמיד נמצאת וחרוזי בטח שלא תמיד ימצא זמן לניסוח תשובה דרך מלי ואח"כ לרועי-ייקח שנתיים). אני בזמנו הצעתי לרועי שחרוזי והדיאטניות יכתבו משהו אבל זה כנראה לא תלוי בו אלא בהם ! הרי רובם יעדיפו לכתוב ישירות לסובחי ולקבל באותו היום או למחרת תשובה שהוא הקליד בעצמו (הוא חזר אתמול לוואלה). אני יודעת שהפורום מורכב בעיקר מהאנשים המקסימים שמרכיבים אותו ולאו דווקא מהייעוץ הרפואי,אבל האם זו לא בדיה להוסיף את שמו של חרוזי וצוות הדיאטניות לכאן "כאילו שהם עונים ישירות" לשאלות האנשים.?? טופ לא משנה יש דברים יותר חשובים לעסוק בהם. שבת שלום לכולם שלגיה

רוייקו

New member
במצב הזה אני מסכים שלא לעניין

ששמות יתנוססו מבלי שישמשו באמת את רווחת הגולשים...

מירי,

New member
אוף! גם לפה היגיעה המפלצת? ../images/Emo15.gif

הרי אם אמא שלך תפתח את הטבעת - גם אחרי הירידה במשקל , יכולת האכילה שלה תעלה , והיא עלולה לעלות שוב במשקל (דרומי מספר על פתיחה וסגירה די עיקבית שלו של הטבעת ומכאן גם תנודות במשקל..) וד"א אני חושבת שקראתי (בביקור קצת בוואלה) שגם ריקי כתבה משהוא על פתיחה של הטבעת ומעבר לנוזלים עקב כיס רופס או משהוא כזה , נכון? איזו בדיקה עושים לגלות מצב כזה? בכלל אילו בדיקות שיגרתיות רצוי לבצע (כמובן חוץ מבדיקות הדם הסטנדרטיות)?

רוייקו

New member
בדיקות שגרתיות כדאי לעשות אחת לשנה

או כשבאים ממילא לפתוח או להצר את הטבעת. שיקוף וצילום רנטגן עם בליעת בריום נותנים תמונה טובה של מיקום הטבעת, גודל הכיס (פאוצ´) והמבנה שלו. אם הכל בסדר אפשר לבצע את המניפולציה של סגירה או פתיחה כמתוכנן. אם הכיס התרחב מאוד ומתחיל לרפוס הצידה, פותחים את הטבע למיספר חודשים, על מנת לנסות ולהחזיר את המצב לקדמותו. למרות שנסיון זה לא תמיד עובד טוב ובכל זאת אין מנוס מניתוח חוזר)

רועי

רועי מדבריך אני מבין שממה שדיברנו לפני שבועים הכי טוב היום זה הקיצור האורגינל ולא שם טבעת ??

רוייקו

New member
בעיקרון, ניתוח לקיצור קיבה נחשב

לקומבינציה הטובה ביותר עבור המנותח, אבל חסרות ידיים מיומנויות לבצע את הניתוח הזה ללא צורך בפתיחת הבטן.

למעלה