הייתי באתר של בצלם..

הייתי באתר של בצלם..

והם פשוט עצבנו אותי.. אז כתבתי מכתב... פשוט רציתי לשתף אותכם.. לעורכי האתר ולראשי אגודת בצלם. התבוננתי באתרכם ופשוט הזדעזתי! איך?? איך אפשר לכתוב דברים כאלו? וסליחה שאני שואל, אבל לפני שאתם מראים את המבטים הכואבים של עומדי המחסומים, חשבתם פעם להראות את המבטים הכואבים של הילד שאביו נהרג ע"י חגורת נפץ שעברה במחסום?? כן, כן אותה חגורה שעברה שם, ואולי אפילו בתוך אמבולנס! ואגב אמבולנסים, ראיתם פעם מה קורה בהפגנה? את המושג "היפוך קערה" אתם מכירים? מן הסתם לא, למה שתכירו, הרי אתם מגיעים למחסומים, לא ניסיתם לשמור על המדינה באמת, לא ניסיתם לעמוד במוצבים, אז הנה טיפה מהמושגים. בהפגנה בשלב מסויים יש דבר שנקרא "היפוך קערה" כלומר, מ"סתם אבנים" ובקבוקי תבערה, זה הופך לירי, באותו הזמן, לפני שאנחנו בכלל מתחילים להגיב, מתחילות צפירות האמבולנסים, ולא, עדיין לא הספקנו לפצוע אותם, אלא שאותם אמבולנסים תמימים, נראו פורקים תחמושת ושו"פים (שוטרים פלשטינאים, גם אותם אתם בטח לא מכירים הרי במחסומים הם לא ירו עליכם). ומלבד זאת, כמה פעמים נתפסו האמבולנסים האלה מובילים מתאבדים ותחמושת? ובכלל, מאיפה נראה לכם שמגיעות התמונות הקשות של מסעדת מקסים? מלון פארק? הדולפינריום? מאיפה עברו אותם מחבלים מתאבדים? ראיתי שאחת מעומדות המחסומים אמרה ב"יומן" "המחסום מעיקרו הוא שורש הרע", בטח, למה לא, הבה ונוריד אותו, נאפשר תנועה זורמת של אנשים לארץ! נאפשר להם לעשות את הפיגועים לא על גב היישובים שמעבר לקו הירוק - שבעצם מגנים בגופם עליכם יושבי מרכז הארץ -, אלא בתוך הארץ, נארגן הסעות מאורגנות, לשינקין! איפה ההגיון? מאיפה צורת החשיבה הזו? אולי במקום להסתכל על העיניים של הילדה שעומדת במחסום שזוהי תמונה נוגעת ללב, תסתכלו על התמונה של ילדה באותה גיל שאביה נהרג במסעדת מצה בחיפה! אביה נהרג!!! לא מדובר באדם שלא נתנו לו לעבור במחסום! בקיצור, תסתכלו פנימה לפני שאתם מביטים החוצה! מאחד שכואב לו.

EverMan

New member
זה לא יעזור לך הרבה.

בצלם לא בדיוק מסתכל על הצד הישראלי , הוא מעדיף להיות אטום לצד הזה. הוא שוכח שהסבל הוא הדדי.

Mip Mip

New member
חברים, איכזבתם...

ארגון "בצלם" הוא חסר טקט, עם זה אני מסכימה. וגם לא יודע כל כך לשווק את עצמו ואת עשייתו. כל זה- נכון. אך עם זאת, פועלו הוא חשוב לנו כחברה דמוקרטית ובכלל, ומכמה סיבות: 1. זכויות האדם והאזרח הם חלק ממאפייני הדמוקרטיה. כל עוד אנו רוצים להקרא דמוקרטיה- עלינו לפעול לשמרם. 2. גופים ישראלים שנלחמים בעד זכויות האדם גם של הפלשתינאים מעלים את קרנינו בקרב מדינות המערב ותקשורת זרה בשטחים. 3. גם כל עובד זוטר במשרד החוץ יגיד לכם, שדי-9 שהורס בית, לא מצטלם טוב. גם לא חייל שמשפיל אישה במחסום. גם לא טנק ישראלי מול ילד פלשתינאי. ואין מה לעשות- המלחמה הזו היא גם תקשורתית. ברגע שיש ארגון שפועל בקרבנו בנושא, ומעלה את המודעות של אזרחים ושל חיילים לחשיבות השמירה על זכויות אדם, אולי בסופו של דבר, אנחנו נצטלם יותר טוב... ודרך אגב, אל תטעו לחשוב כי הפרת זכויות אדם בשטחים היא תופעה שולית ע"י "עשבים שוטים", היא הרבה יותר נרחבת ממה שאנחנו מנסים לשכנע אותה. העובדות הן שחיילים רבים משתתפים בביזה, באלימות מופרזת וכו'. ודרך אגב, כל זאת אני אומרת כקצינה בקבע שני, וציונית אמיתית. מקווה שתחשבו על זה. ואל תפחדו להיות שמאל אמיתי. כי כן, לפעמים אולי אנחנו נתפסים כ"לפלפים", "יפי נפש" וכו'. אבל מוסר, אמות מידה גבוהות, אנושיות והומניות, ומלחמה למימוש עקרונות הדמוקרטיה היא תפקיד חשוב שהשמאל לקח על עצמו לאורך כל ההסטוריה, ולא רק של מדינת ישראל. יום טוב לכולם.

EverMan

New member
אין לי בעיה עם בצלם.

הבעיה היחידה שלי איתם , זה שהם יותר מדי פרו-פלשתינים.

GIPSY

New member
Mip Mip, היחידה שאיכזבה זו את....

וזה עוד עצוב במיוחד שקצינה בקבע תומכת בצורה עיוורת לחלוטין בתנועה פרו-פלשתינית זו כפי שהיטיב להגדירה מנהל הפורום. אז תאמרי לי בבקשה את בטוחה שאת קצינה בצה"ל? (שאלה רטורטית כמובן) - כי פשוט אבוי לצבא עם קצינים כמוך - הרי עם קצינים שכמותך אין לנו צורך בהם כאוייבים!!!

doresh shalom

New member
שמאל אמיתי???

אולי תגידי לי מה זה שמאל אמיתי ומה זה "שמאל מזוייף"? ואני שמאלן "מזוייף" או "אמיתי"? "שמאלנים-הזהרו מחיקויים"

Mip Mip

New member
אתה תחליט...

אתה תחליט אם אתה שמאלן או לא, לא אני כי אני לא מכירה אותך. כוונתי היתה אחרת לגמרי- פעם לימדו אותי, שכשאנו מפנים אצבע מאשימה למישהו, אנחנו מפנים 3 אצבעות כלפי עצמינו. וכך אני נוהגת לעשות. הבעיה היא שאנחנו כחברה מפנים המון אצבעות מאשימות כלפי הפלשתינאים וקצת מתעלמים מחלקנו בסיפור. הציפיה שלי מעצמנו כשמאל, היא להסב את תשומת הלב של המדינה לאצבעות שמופנות גם אלינו, ולהודות: מדייות הכיבוש הורגת את שני הצדדים! אחרי כל "סיכול ממוקד" יש גל פיגועים. ילד שגדל בבית שחיילים השתלטו לו על המטבח- יגדל לשנוא אותם. אני לא כועסת על החיילים. הם עושים את מה שהם צריכים לעשות. אני כועסת על הממשלה- שמביאה אותם למצב הזה. אני כועסת על מפקדים שלא דואגים לחנך את החיילים שלהם, ושמעדיפים לטאטא מתחת לשטיח. אני כועסת על החלק השמאלי של המפה הפוליטית שלא מקים צעקה חזקה מספיק. אני גם מאוד כועסת על הפלשתינאים. מאוד מאוד. על הכל. אבל כנראה שאותם יהיה לי יותר קשה לשנות. אז פשוט אני אצטרך ללמוד להסתדר איתם, ולהתנתק מהם. לתמיד. אבל אין מספיק אנשים במדינה שמוכנים לצעוק את את הצעקה הזו. אפילו את המילה "שלום" או "מו"מ" כבר הפסקנו לשמוע... ופה אני מחפשת את השמאל.

shaief

New member
עצוב ביותר שמנהל פורום שמאל

מגדיר את בצלם ארגון פרו פלסטיני ואטום. שי.

Azazel

New member
וואו! הוא לא מסכים איתך!

כנראה שהוא לא שמאל אמיתי. ממש נמאסתם אתם, חוטפי השמאל. חטפתם את סדר היום של השמאל למקום שלא רק לא נכון, הוא כנגד העקרונות והערכים ההיסטוריים של השמאל בישראל, אותו השמאל שהיווה חלק אינטגראלי בבניית המדינה הזאת, ורואה בשמירה עליה חלק חשוב. במקום לדבר על מאבק חברתי, אתם מדברים על מאבק לאומי. במקום לדבר על בניית הארץ למען כל חלקי החברה, אתם מדברים על תמיכה לא רק בשאיפות הלגיטימיות של האנשים הפלסטיניים הפשוטים, אלא גם בשאיפות הלאומיות של האליטות שלהם. החברה הזאת נוסדה ללא אליטות. לאט לאט הן נוצרו. אז במקום להלחם בתופעה אצלינו, אתם תומכים באליטות הפלסטינאיות.

shaief

New member
יש לך טעות. אני נלחם גם בזה וגם בזה

ולפי השקפת עולמי, כל המאבקים האלה תלויים אחד בשני. שמאל אמיתי הוא שמאל חוצה לאומים וארצות (אתה יודע, "פועלי כל העולם יתאחדו!"...). המלחמה שלי כנגד הכיבוש' היא מלחמה למען זכויות אדם, ולא למען לאום זה או אחר, והמאבק שלי למען צדק חברתי וחלוקה צודקת של ההון הוא מאבק כלל עולמי בכלל ופנים ישראלי בפרט. מלבד זאת, מפלגת העבודה זנחה כבר מזמן את דרך השמאל, בעיקר במדיניות הכלכלית שלה. מי שמייצר אליטות כבר שנים זו מפלגות העבודה והליכוד. שי.

Azazel

New member
הכל מאוד טוב ויפה.

אבל האם אתה חושב שסיום הכיבוש ישנה את המצב? זאת השאלה האמיתית. אני תומך בהסכם שלום, נוסך איילון-נוסייבה, למשל. אבל אני ממש לא בא באשלייה כאילו זה יפטור את בעיותיהם של הפלסטינאים. אני עושה את זה בשבילינו. החברה הפלסטינאית היא נכשלת בראש ובראשונה בגלל טבעה הכוחני, הדתי, שמראה את פניו לא רק בתופעת המחבלים המתאבדים, אבל גם בפוליטיקה הפנימית הפלסטינאית, בשנאה התהומית לחופש הפרט, להומוסקסואלים, והחוסר כבוד לנשים, והשובניסטיות הכוללת. ברצונינו לבנות עולם חדש, אבל אסור לנו לשכוח מה כבר השגנו אנחנו, האנושות, בעת המודרנית, פן יאבד הדבר, ונתדרדר הרבה מאוד שנים אחורה. כבר ניתן לראות את זה בתופעת הרלטיוויזם האתי הפוסט-מודרני, למשל, תופעה נוראה בפני עצמה, אבל רק סימפטום של אנושות בתקופת דעיכה.

Mip Mip

New member
סיום הכיבוש ישנה את המצב!!!

סיום הכיבוש ישנה את המצב גם לטובת מדינת ישראל, ומכמה סיבות: א. התקציבים יתחילו ללכת למקומות הנכונים (חינוך, רווחה, טיפוח התעשיה והמסחר...) ב. החברה שלנו תהיה כל-כך פחות אלימה! הרי ברור לכל שיש קשר הדוק... ג. לסדר היום הלאומי יתחילו לעלות בעיות חמורות שאף אחד לא מתעסק בהן היום מספיק, כמו: העולם התחתון ופשע שמשתולל בכל מקום, סחר בנשים, סמים שמשתוללים בבתי ספר התיכוניים, עולם תרבותי שלם שלא מצליח להתקיים ואמנים שחיים על פת לחם, ועוד ועוד. המדינה שלנו מתפרקת בגלל הכיבוש הזה וזה רק כואב לי לראות את זה כל יום, כי זו מדינה שאני אוהבת, המדינה שלי, שגם אני לוקחת איזשהוא חלק בלהגן עליה. ויש עוד סיבות... אבל נראה לי שאלה מספיקות בינתיים

shaief

New member
עלוב ביותר...

...רוב המחסומים ממוקמים עמוק בלב השטחים ומפרידים בין ישוב פלסטיני אחד למשנהו. המכתב שלך הוא הדמגוגיה בהתגלמותה. שי.

למעלה