הייתי בבודפשט ואהבתי

dinakl

New member
הייתי בבודפשט ואהבתי ../images/Emo140.gif

הייתי בבודפשט ואהבתי מזג האויר היה נוח,חלק מהימים היו גשומים חלק חמים,אבל לא נורא. אנשים נחמדים מאד,לא יודעים ברובם אנגלית,אבל מנסים לעזור. נהנתי מאד,אני לא מהונגריה,וגם הורי אינם מהונגריה,אך תמיד טוב ללמוד דברים חדשים. וכמה תמונות בהמשך דינה

אבוטבול

New member
הערבה הבוכיה

אני מציין שוב את שמו של האמן שעיצב את הערבה הבוכיה מר וורגה אימרה חגג לפני כ חודש יום הולדתו ה80 הציג לפני כמה שנים חלק מיצירותיו בגלריית הצוק בנתניה הוא בן דוד של מנהל המוסיאון ע"ש קלמן אימרה בשיופוק מר שבשטיין יוז'י אשר כתב חוברת מאלפת על תולדות יהודי שיופוק. קהילה שנמחקה כמעט לחלוטין בשואה זאב (המכונה אבוטבול)

טומי*

New member
תמונות יפות מאוד......./images/Emo45.gif

הצעירות/ים די יודעים אנגלית הדור הישן ממש לא, הם למדו רוסית בבית ספר,בתקופה הקומוניסטית.

Candytuft faery

New member
היי גם אני חדשה.

אני גם ההיתי לא ממזמן בהונגריה ב8 ביוני השנה. היה נחמד. דווקא אני חולקת על דבריך. הרבה שמה יודעים אנגלית. והיה מאד אבל מאד חם שמה. אבל כעקרון מאד נהנתי ההיתי בכל האתרים האלו ששמת בתמונות.

דרדרית

New member
אולי היית שם בזמן שאני הייתי?../images/Emo3.gif

טסתי ב-15 ביולי ואכן מרבית הזמן היה שם מאדדד חם ולח. היה מאד נחמד וכבר מתגעגעת לחזור. לגבי האנגלית- לרוב לא נתקלנו בבעיה- יען כי דוברת אנוכי את שפת השפה החונגרית. אבל הואיל ואינני קוראת- לפעמים במסעדות חיפשנו מלצר דובר אנגלית. לרוב היו כאלה... אגב- היו מסעדות רבות בהן הכתוב היה גם בהונגרית וגם באנגלית.

B T1

New member
אימרה מקוממת בהונגרית:

A leves forron, az asszony verve jo. (אימרה של איכרים הונגרים) בתרגום חופשי: המרק טוב כשחם מאוד האישה טובה לאחר המכות. אבקש מיודעי הונגרית לנסות ולשפר את התרגום. (דרדרית שאלי בבית)

דרדרית

New member
אמא שלי אמרה לי כרגע...

שאבא שלה (יעני סבא שלי) נהג לומר שעל אישה אסור להרים יד - אלא רק רגל של כסא...

B T1

New member
אחלה סבא יש לך....../images/Emo3.gif

ובכל זאת, מה עם תרגום?

reuven4u

New member
התרגום מדוייק

אבל אני לא היתי מתגאה בצשפט הזה.... (בחיים שלי גם לא שמעתי אותו, אפילו לא חרוז....)

גם אני לא זוכרת בדיוק, כי זה מגעיל

אותי, אבל יש איזה פתגם כזה...אך שאומרים בהונגרית - BUGRIS PARASZT יכול להגיד דבר כזה...

דרדרית

New member
אופסס מצטערת -|סליחה הייתה לי בעיה

במחשב וחשבתי שההודעה לא נשלחה

Asafma

New member
נכון מאוד ../images/Emo8.gif

paraszt הוא ביטוי שגור אצלנו בבית לתיאור גרפי של אלמנטים מסויימים.... אסף

ומחזק עוד יותר, שלא יהיה אי הבנה,

ה: BUGRIS שלא רק לא משכיל, לא מתורבת, אלא ממש טמבל וגס רוח...

למעלה