הייתי בדרך לכתוב כאן הודעה

הייתי בדרך לכתוב כאן הודעה

לפני שהתעצבנתי. ועד שנרגעתי, שכחתי מה רציתי להגיד. אה, כן. רציתי לשאול על שיווק ישיר. כמה זמן לוקח מהרגע שמתחילים לשווק ועד הפנייה הראשונה? אני יודעת שאין לזה כללים, שהרוב לא עונים וכו' וכו' אבל אני קצת מתקשה לחשוב כמה לשלוח בכל יום בשביל שיהיו תוצאות. עזרה כלשהי?

אני מדברת על שיווק ממוקד

מכתב אישי למקבל החלטה בארגון שנכלל בקהל היעד שלי. דרך פקס, אימייל או בדואר רגיל.

זה ברבים או ביחיד?

נדמה היה לי שאת מדברת על כמות קודם ועכשיו זה ביחיד... אז את שואלת כמה לשלוח וכמה זמן להמתין עד ש...? אני גם תוהה לגבי הטכסט... זה הדבר שאת הכי צריכה לשים לב איליו... המיקוד הוא הטכסט, אח"כ דאגי שיגיע לכמה שיותר ידים... ממוקד וכמה שיותר ידיים. ולמה כל כך הרבה שאלות לפני עשייה? מה יקרה אם תשלחי "יותר מדי" מה שאני חושבת שאין דבר כזה? שילחי כדי לשלוח. התלבטות והתחבטות בשאלות אלה רק מעכבות אותך מביצוע ... קדימה....

אביבה, זה ברבים כמובן

לגבי הטקסט אני בהחלט מקדישה לזה תשומת לב רבה ונותנת לו את המקום הראוי. לגבי הכמות, ברור שכמה שיותר-יותר טוב, ויחד עם זאת, אני רוצה להגדיר לעצמי מינימום יומי שמתחתיו אני לא ארד גם אם אני אשב בחמש לפנות בוקר לעשות את זה. זה לא הגיוני לדעתך? וכהערת אגב, ברגעים אלו ממש אני בתוך העשייה :)

relax

New member
../images/Emo39.gifיעלו'ש בוקר נפלא!

טוב. אז ממה שכבר הספקתי להכיר, אין לך מה לדאוג לגבי ניסוחים. את מצויינת בתחום הזה. מה שנשאר לעשות זה למצוא את קהל היעד ולהתחיל להזרים פקסים. (תיראי מי מדברת, המשווקת הפעילה ביותר בפורום !!)
אז שנסי מותנייך וצאי לפעולה. ושיהיה המון המון בהצלחה. כמו שכבר דיברנו, הסיכויים עולים כשהכמות עולה. לא?

יונית א

New member
שאלות לפני תשובות

למה את צריכה להגדיר לעצמך מינימום יומי? האם המינימום היומי אינו נגזרת על שווק חודשי, שנתי וכו? יש לך רשימת דיוור? לקוחות פוטנציאלים? ניתוח שוק? איזשהו תעדוף של סדר עדיפויות בלקוחות פוטנצאלים? (ארגונים פרטיים, צבוריים, מלכ"רים, עסקים קטנים וכו?) כמה את יכולה לגדול בשנה? חציון? רבעון? שנה? שנתיים? איך את צופה את הגידול העיסקי שלך? מה אחוז ההענות עד היום לדיוור מסוג זה בתחומך? (אצלך או אצל מתחרים) (אם אחוז ההענות הוא 5% נניח, את יכולה לקבל עוד 2 לקוחות חדשים לחודש, חשבי כמה את צריכה לשלוח כדי לקבל 5% של לקוחות מתוך לקוחות פוטנצאליים). מה שאני אולי מנסה לשאול , ולא בטוחה שמצליחה- מהי התחזית מעבר למה אני עושה היום, מחר ,בעוד שבוע? איך את רואה את עצמך מתפתחת על ציר הזמן לשנה-שנתיים-חמש. ומתוך הסך הכללי של התפוקות המצופות תיגזר גם התשומה היומית שלך.

השאלות שאת שואלת הן מאוד במקום

ואני מנצלת את ההזדמנות לנסות לענות עליהן, בעיקר לעצמי. לקוחות פוטנציאלים - ודאי שיש. תעדוף לקוחות פוטנציאלים - כנ"ל. רשימת דיוור - אני אסתפק בדפי זהב. מבחינת אחוז ההענות, מאחר שזהו לי השיווק הממוקד הראשון, אני לא יודעת. אין לי מושג. ידוע לי מקריאת חומר בנושא, כי שיווק ישיר מפיק כ-1%-5% אחוזי היענות, תלוי במוצר, במסר ובדרך העברתו. מה שאומר שכ-100 מכתבים יביאו 1 טלפון במקרה הרע עד 5 טלפונים במקרה הטוב. ובעצם, זה עונה על השאלה שלי. אני אצטרך לעשות נסיון כדי לבדוק אחוזי הענות ולפי זה אחליט לגבי קצב הגידול המועדף עליי. ולהעשרה כללית, אם מישהו כאן בפורום עוסק בשיווק ישיר ממוקד, הייתי שמחה לדעת אילו תוצאות זה מביא עבור המוצר/השירות שהוא משווק.

למעלה