הייתי בטיפת חלב ועכשיו אני מבולבלת

PAPI0301

New member
הייתי בטיפת חלב ועכשיו אני מבולבלת

האחות אמרה לי שכנראה והקטן יותר לא אוכל מספיק וצריך לתת לו השלמות לפחות 3 פעמים ביום
הא נולד שבוע 36.5 במשקל 2032 ועכשיו שוקל 5300
המשקלים עד כה:
30.5 - 2750
20.6 3560
10.7 4155
30.7 4675
6.9 5300

היא אומרת שהוא באחוזון 5 או מינוס 5 (לא הבנתי כל כך) וזה לא מספיק. שהוא מתפתח וצריך לתת לו לאכול עוד.
היא גם אמרה שהוא רגוע כנראה אחרי ההנקה כי הוא הסתפק בלקבל את המינימום - הוא הסתגל לכמות המועטה שהוא מקבל. זה יכול להיות? היא גם אמרה ש בדרך כלל תינוק יחיד מקבל שתי צדדים של השד בכל הנקה ולכן גם לתאומים אני צריכה לתת 2 צדדים. ובגלל שאני נותנת רק צד אחד אז זה לא מספיק לו. איך אפשר לתת 2 צדדים לתאומים. אני נותנת צד אחד לתאום אחד וצד שני לתאום השני ואז בהנקה הבאה זה מתחלף. האם אני עושה נכון? צריך לתת להם 2 צדדים בכל הנקה ? איך עושים את זה?אני מניקה לפעמים ביחד ולפעמים לחוד...
המשקל שלו נראה בסדר לדעתכן?
התאום השני קצת יותר גדול אבל לו היא גם אמרה שהוא צריך תוספת..
שוקל 6600 אחוזון 50
משקלים עד כה:
30.5 3640
20.6 4650
10.7 5300
30.7 5835
6.9 6600

תעזרו לי בבקשה - אני מבולבלת. האם לתת להם תוספת של 30, 60 מ"ל אחרי כל הנקה? מה עם הצדדים?העליה לא נראית לכם בסדר?

גלגס

New member
מממ... אל תתני לה לבלבל אותך כל כך

קודם כל, ברור שאת מבולבלת. אחיות טיפת חלב ממש טובות בזה.
תזכירי בני כמה הם. 5 חודשים?
האם הם התחילו להיות פעילים יותר מוטורית לאחרונה? מנסים לזחול או שאין שינוי עדיין? (שזה בסדר לחלוטין, פשוט לפעמים כשמתחילים לזחול ולהיות פעילים העלייה במשקל קצת מתמתנת.)
אני לא הייתי מתחילה לתת תוספות עד שהייתי מתייעצת עם יועצת הנקה שמבינה בתאומים. האם יש מישהי שמלווה אותך?
דבר שני, לגבי העליה במשקל- אני לא מומחית אבל לפי מה שחישבתי הקטן עלה בערך 125 גרם בשבוע בממוצע מהפעם האחרונה שנשקל. זה נראה לי בסדר.
התאומים שלי תמיד היו ועדיין מתחת לאחוזון חמש או מגרדים את החמש. אחות טיפת חלב שלי (שהיתה מדהימה באופן מפתיע) לא התרגשה מזה אפ פעם.
מה שהיא אמרה לך על שני צדדים גורם לי מאד לא להעריך אותה ולא להקשיב למה שהיא אומרת. מה שאת עושה זה מצויין. אי אפשר לתת ד שני... ורק כדי לחזק אותך עוד יותר- גם את הגדול שלי הנקתי כל פעם מצד אחד והוא היה שבע ביותר! ( זה היה בגלל שהיה לי עודף חלב שהפריע לו-זרם חזק- וההנקה מצד אחד כל פעם איזנה את זה). ואם תינוק נראה כדיין קצת רעב אפשר להציע לו שוב את אותו הצד אחרי מנוחה קלה. תמיד יצא משם עוד קצת... ומאיפה היא הביאה את העניין של להתרגל לקבל את המינימום?
בקיצור, אני הייתי מתייעצת עם יועצת הנקה שתחזק אותי להמשיך ... ובקרוב גם תוכלי לתגבר אותם עם מוצקים ולפטם אותם עם שקדיה וטחינה ועוד דברים עתירי שומן ובריאים שאפשר לשים במרוסקים.

כפי שאמרו קודמותי

אחיות טיפות חלב מתמחות בהלחצת אמהות.
בכנות, אני לא הייתי נלחצת כל כך, הילד עולה במשקל, חיוני, מתפתח כראוי לגילו? אם התשובה היא כן, תורידי את רף הלחץ.
ידוע שתאומים גדולים פחות מהר מילדים בודדים וידוע שכשיש תאום, יש למי להשוות.
לגבי הנקה, ישנם מס' גישות.
היועצת הנקה שלי המליצה חצי יום צד מסוים לכל אחד ובחצי יום השני להחליף את הצד..

יכי67

New member
מה היה תאריך הלידה?

חסרים פרטים? תאריך לידה. לידה רגילה או קיסרי? לידה ראשונה שלך? קיבלו תוספות כלשהן מאז שנולדו?
בני כמה עכשיו? והאם היציאות בסדר?

יכי67

New member
בלי לחץ...

אני גם מזדהה איתך כי גם אותי הלחיצו, היה לי תינוק בשמקל דומה לשלך, וכל פעם חזרתי ליועצת ההנקה שלי בדמעות ואז היא הרגיעה אותי שהקצב בסדר, לפי החישובים. אבל חשוב לבדוק ולחשב

האם נעזרת ביועצת הנקה? אם כן, אולי תחזרי אלייה או תתקשרי אליה ותבדקי את זה מולה

אני מנסה לחשב:
לגבי התינוק הקטן: אחוזון חמישים זה עדיין בתוך האחוזונים, זה אומר שהילד קטן יחסית. מה שחשוב זה הקצב והוא לא שובר עקומות.
טבלאות הגדילה של טיפות חלב לא תמיד מעודכנות לפי טבלאות שמותאמות לתינוקות יונקים, אלא תינוקות שאוכלים תמ"ל שקצב העליה במשקל שלהם גדול יותר.
אנילא יודעת בני כמה הילדים שלך , אבל עושה חישוב שנולדו בחודש מאי??
אם כך, הם בני 4.5 חודשים בערך?
תינוק יונק אמור לעלות בקצב של מינימום 20 גר ליום בערך עד גיל 3 חודשים. מגיל 4 חודשים קצב הגדילה קצת יורד.
תינוקות יונקים אמורים להכפיל את משקלם עד גיל 5 - 6 חודשים, ותינוקך הקטן עשה זאת עוד קודם.
עשיתי חישוב שאת שוקלת אותם כל 20 יום ובחישוב לפי ימים או שבועות, אתם עומדים יפה בקצב.
קצב העליה אכן ירד אך הוא עדיין בחישוב לפי ימים עומד בקצב של 15 גרם ליום שזה בסדר אחרי גיל 3 -4 חודשים.

אני גם חושבת שתינוק באחוזון 50 זה נהדר, למה תוספות?

הדר? מה דעתך?

לגבי 2 צדדים.
הנקה כל פעם מצד אחד היא מצוינת ואפילו מעולה לתינוקות שצריכים לעלות במשקל בעיקר מכיוון שכאשר מרוקנים את השד והתינוק יונק משד שהחלב הנוזלי שבו התרוקן, התינוק בשאיבה שלו מגיע לשומן, לחלב השמני שמנצד לצינורות ואז החלב השומני נשטף החוצה אל התינוק. כלומר, מצוין שהם יונקים מצד אחד. דאגי לכך שהם יסיימו את השד, אם התינוק הקטן נרדם על השד ואת מרגישה שהשד לא מרוקן, החזירי אותו שוב לשד הזה כי כך את דואגת לכך שהוא יקבל יותר קלוריות מהשומן של החלב... את תמיד יכולה אחרי כן, להציע להם צד שני, כלומר להתחלף.

עליה במשקל

הי פאפי יקירה

מסכימה עם רוב מה שכתבו הבנות.. איזה מתסכל זה לשמוע את המילים האלו מאחות טיפת חלב.. ולצערי הן נאמרות עם מעט מאוד טאקט.. ובהרבה מקרים גם מעט מידי ידע..
כבודן במקומן מונח - הן אחיות, אבל הן לא יועצות הנקה מוסמכות.. ולעיתים חסר להן ידע.
אבל - נעזוב אתן רגע ונתעסק בקטנים שלך: :)

חיפשתי הודעות קודמות כדי לראות בני כמה הם. אני מבינה שהם באיזור חמישה חודשים. נכון ?
אז ככה -
כתבה אחת הבנות ונכון - תינוק אמור להכפיל את משקל הלידה שלו בגיל שבין 3 חודשים לחצי שנה. ואת זה הם כבר עשו ויופי! (הגדול אמנם עוד לא בדיוק הכפיל - אבל ממש לא רחוק מזה.)
העקומות , וגם את זה כתבה אחת הבנות ובצדק - לא תמיד מעודכנות. העקומות הישנות - נבנו לתינוקות שצרכו תמ"ל ולא ינקו וקצב הגדילה הוא שונה אצל אלה ואצל אלה.
ודבר אחרון - גם לגנטיקה, מה לעשות , יש פה תפקיד. כלומר - צריך גם להסתכל עליכם - האם אתם רזים ? גבוהים ? מה המצב במשפחות שלכם ? - גם לזה יש השפעה על הקטנים.
וחוץ מזה - שהקטנים נולדו בשבוע 36... לא בשבוע 40 או 41... אז הם עוד יכולים להיות קצת קטנים משאר בני גילם וגם לזה יש משמעות.
אני חלילה, כמו שכתבתי, לא מזלזלת בדברי האחיות, שלא ישתמע כך. אבל - אני חושבת שצריך לקחת את הדברים בפרופורציה.
חשוב לראות את כל התמונה.
כל מה שכתבתי - חשוב כדי לראות את התמונה כולה.
נוסף לזה - כתבה מטית (אני חושבת) - שהם גם בגיל שהם מתחילים להוציא אנרגיה בלגלות את הסביבה - וגם זה יכול להשפיע על קצת הגדילה ולהאט אותו קצת כי הם שורפים הרבה אנרגיה.

לגבי המשפט של "התרגל להסתפק במועט" אומר עדינות שזה ממש לא נכון... וזה היה בעדינות כי אני לא רוצה לכתוב דברים לא נעימים...
זה נכון שלתינוק יחיד - ההמלצה היא להניק מצד אחד עד שהוא נרגע ונרדם (כמובן שזה יותר משתיים שלוש דקות..), ואז להרים לגרעפס או להחליף טיטול ואז הוא מתעורר - ואז להציע צד שני. כמו קינוח - לפעמים ירצה מעט כמו קינוח קטן ולפעמים ירצה הרבה כמו קינוח גדול. בארוחה הבאה - ההמלצה היא להתחיל מהשד הזה.
אצל תאומים, ולצערי, כנראה שאין לה הרבה ידע בתאומים וחבל (וגם זה נכתב מאוד בעדינות..) - כי אצל תאומים מניקים כל תינוק מצד, ואם הוא רוצה להמשיך , ממשיכים באותו השד.
נהוג להציע לאמא להניק כך מצד אחד כל אחד - ולמחרת להחליף. חשוב שכל תינוק יזכה לינוק משני השדיים אבל לא בכל ארוחה. זה בסדר גמור גם אם זה קורה בכל יום.
מה שאת עושה הוא בסדר גמור. כל כך כואב לי שהיא ערערה אותך ככה.. ממש מעצבן!!!!
תקשיבי לאינטואיציה שלך, את מכירה אותם הכי טוב ויודעת מה טוב להם - אל תשכחי את זה!!
אם נוח לך להחליף ביניהם בצדדים בכל ארוחה - סבבה.אם לא - ומתאים לך יותר להניק אותם כל יום באותו הצד ולהחליף צד למחרת - גם זה יופי.

אני ממש לא חושבת שאת צריכה לתת להם תוספת. המשיכי להניק, הם עולים במשקל, אמנם לא הרבה מאוד - אבל אף אחד לא אומר שזה לא בסדר.
את גם קרובה כבר להתחיל טעימות של מוצקים, אז בכלל לא נשמע לי שכדאי להתחיל עם התוספות האלה.
היי סבלנית והמשיכי כמו שאת עושה.
ותפתחי שמיעה סלקטיבית...

למעלה