הייתי בכיכר,

dariayaari

New member
הייתי בכיכר,

הייתי בכיכר. היו שם בערך 40 אנשים, נועם שליט גם הגיע. חברה צעירים שהחליטו להגיע לכיכר ערב ערב עד אשר גלעד יחזור. יוסקה גרוף הקריא דברים שכתב, שחקנית אחת הקריאה את הסיפור שגלעד כתב. חילקתי את דפי ההסבר על משמרות העירנות, השארתי להם דפים לחלוקה בימים שלא אגיע. מי יודע, אולי זה יצמח ויגדל...... אני שומעת אותך יונה אומרת שזה לא יעיל, שזה לא יחזיר את גלעד....קטונתי, ובכל מקרה אני לא יכולה להכריח אף אחד לעשות משהו שהוא לא רוצה לעשות. צריך גם לזכור שלא לכולם יש את היכולת לצעוק, להזיז הרים.... גם לי נראה שצריך לצעוק, אבל.......וגם לי קשה לדחוף פליירים לעוברי אורח, ואפילו לבאי המקום. לכן אל נא תתרעמו על פעילויות כאלה ואחרות שנדמות כלא יעילות.

נגיעוT

New member
גם אני חושבת כמוך

כל פעילות-והדגש על כל עוזרת. לאף אחד אין ידיעה מה נכון ומה לא נכון בעשייה. הערב לא יכולתי להגיע ,אנסה להשתחרר מהעבודה ביום שישי בכל מקרה כל הכבוד לך ולכל מי שתורם ועושה.

הלוואי עוד רבים כמוך, דינה !

עוד אלף - אלפיים איכפתניקים כמוך, ואפילו את אולמרט ניתן היה כנראה להזיז. ישר כוחך, ובל תרפינה ידייך !

יונה1

New member
בבקשה שלא תהיה אי הבנה...

אני לא מתרעמת ולא מתעצבנת ולא כלום. הרי אני אפילו לא שייכת לשום גוף שפועל היום. לפני שנתיים התבקשתי לומר את דעתי ועשיתי זאת. היה מי שקלט, והיו הרבה מאד שלא. זה כנראה מזלו של השלטון במדינה הדמוקרטית - שתחתיו נמצאים אזרחים אדישים, ובעיקר תמימים. עובדה.

יונה1

New member
דרך אגב מלי

לטענתך "לאף אחד אין ידיעה מה נכון ומה לא נכון בעשייה". אני חוששת שבמשפט אחד את מבטלת כליל כמה תחומי מחקר אקדמיים כמו: סוציולוגיה, פסיכולוגיה פוליטית ומדע המדינה (אולי גם יחב"ל, אבל אני עוד מתלבטת). למעשה בעשר מילים בלבד, כמעט חיסלת את כל מדעי החברה. לא פלא ששר האוצר טוען שראשי האוניברסיטאות רק מטיילים בעולם. עובדה שלשיטתך ממילא אין בהם צורך.

נגיעוT

New member
חבל

שכל מה שאני אומרת את מוצאת איך להפוך את הכיוון לא ביטלתי אף אחד וגם לא רוממתי אף אחד אין אחד/ת במדינה הזו שיכול לתת פיתרון נכון ומלא. במציאות מורכבת שבה לוקחים חלק נכבד מאוד התקשורת מצד אחד ופוליטיקה פנימית (של שני הצדדים) מצד שני,אין אף מומחה שיכול להצביע על פתרון מוחלט. הפאזל הזה מורכב מהמון חלקים. ובנוגע לאקדמיה-גם אני בזמנו הייתי חלק ממנה,אז מוקדם לבטל.......

יונה1

New member
הוא שאמרתי מלי

סוציולוגיה, תקשורת המונים, מדע המדינה, פסיכולוגיה פוליטית - הם בדיוק התחומים שבוחנים מציאות מורכבת שבה לוקחים חלק נכבד מאוד התקשורת מצד אחד ופוליטיקה פנימית (של שני הצדדים). יחב"ל (שעליו פסחתי קודם), הוא בדיוק התחום שהיה נותן מענה לסכוי של השפעה חיצונית על החיזבאללה. אחרי שנתיים, כל הגורמים הודו שהיו מאד תמימים, אז מה נותר להוסיף? ולגבי האקדמיה, אני יודעת מה למדת ועד כמה נעלבת שיעל מתחה על כך ביקורת (הרי חשבת אפילו לתבוע אותה). אני לעומתך ממש ממש לא נעלבת אם אנשים מתעלמים, או ליתר דיוק לא מיישמים את התחומים אותם למדתי. סתם נחמץ לי הלב כאשר אני שומעת אנשים במצוקה, שמודים כעבור שנתיים שהיו תמימים.

נגיעוT

New member
אוי

שוב הסילופים אז ככה,אם נכנס להיבט האישי אני לא צריכה אישור מיעל או מאף אחד אחר בדבר מקצועיותי או כשרוני. ולא,לא נפגעתי מיעל זעמתי על הזילזול שאתן מרשות לעצמכן ביחסכן לאחר. ולא,לטעמי לא כל האמצעים מקדשים את המטרה.

יונה1

New member
מלי

אני לא רוצה לדבר בשם יעל, אבל כמובן שאני איבדתי את הסבלנות בשלב מסויים. להזכירך שגם התנצלתי מראש על כך שלא באתי הנה להיות נחמדה. המאבק להחזרת שבויי לבנון כבר מאחורינו, ולפיכך ניתן היום לעשות את שלב הסיכומים. בחרתי להעתיק קטע ממאמרו של ד"ר אודי לבל (פסיכולוג פוליטי), שמדגיש עד כמה לחיצות ממשלות ישראל (ובעיקר בשנתיים האחרונות), ועד כמה ניתן היה להשפיע על החלטותיה: "התנהלות הממשלה בכל הקשור לעסקת השבויים בשבועות האחרונים ממחישה את משבר הריבונות והמנהיגות הישראלית, דווקא מבפנים. היא דוגמא לכך כי ישראל פשוט אינה חברה מונהגת. ממשלת ישראל הנה לכל היותר שחקן היושב על המרפסת וצופה במשחק החברתי. כשקולות משפחות השבויים רמות – הממשלה 'הולכת' על עסקה עם חיזבאללה. על פי אותו הגיון, אם היה משה יעלון מקים תנועה חברתית המונית הייתה הממשלה נמנעת מכל משא ומתן על השבויים. כך היה גם קודם לכן. כשקולות 'ארבע אימהות' צבעו את השיח – אימצה הממשלה את מדיניות הנסיגה מלבנון. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3565964,00.html שימי לב למשפט: כשקולות משפחות השבויים רמות – הממשלה 'הולכת' על עסקה עם חיזבאללה אין חולק על כך ש"הקולות הרמים" החלו רק לאחר העצרת במלאת שנתיים לנפילת שליט בשבי. אז על מה נשאר עוד להתווכח, ובעיקר מדוע זה רלוונטי אם אחרי שנתיים של חילוקי דעות איתכם אני כן או לא נחמדה.

זה לא נגמר עדיין !

המאבק להחזרת שבויי לבנון עדיין לא מאחורינו ! ולפיכך טרם ניתן היום לעשות את שלב הסיכומים ! עד שבני-המשפחות של אודי ואלדד לא יאשרו שמבחינתם המאבק מאחוריהם, הוא גם לא מאחורינו ! ומה על גלעד ? אותו כבר לא סופרים ? אוי לנו אם כל מי שהתגייס למען אודי ואלדד יזנח את המערכה, אם וכאשר השנים יחזרו לישראל, בעוד גלעד עדיין בשבי ! ולענין הסיכומים: "שווה" לעשות אותם כדי שנגזור ונפיק מהם את הלקחים - מה בנסיבות ובנושאים שכאלה צריך לעשות ומה לא, לקראת נפילתם בשבי של הישראלים הבאים, בחטיפה מתוך שטח-ישראל או בחו"ל ! ראו הוזהרנו.

קמנצינד

New member
ממש לא יפה מצדך, דן.

אחרי שכל כך התרשמתי מהפעילות הרבה והיעילה שאתה עושה למען השבויים, באיזו זכות אתה מדבר בכזו ציניות (עוד אלף - אלפיים כמוך...) אל דינה, אחרי שהיא גם היתה בכיכר רבין, וגם מתכוונת להגיע לירושלים למשמרת ביום ששי ? לא יפה, דן ! תתבייש לך ! לפי דעתי מגיעה לדינה התנצלות ממך כאן, על גבי הפורום. ולדינה- כל הכבוד. לא בציניות. ברצינות.

dariayaari

New member
היייי.........לא שמעתי ציניות....

לא נראה לי שדן היה ציני, ממש לא, נכון דן? אני חושבת שכולנו דיי עצבנים בימים אלו, רגישים, ומכאן אולי הטעויות. {סליחה שאני נשמעת כמו מורה}. אבל תודה קומיצד על התמיכה בכל מקרה.

ממש לא ציניות !עם עוד אלף-אלפיים נצליח

כתבתי לדינה: "עוד אלף - אלפיים איכפתניקים כמוך, ואפילו את אולמרט ניתן היה כנראה להזיז. ישר כוחך, ובל תרפינה ידייך !" והתכוונתי לכל מילה, בלי שום ציניות (האם זה היה נסיון לפרובוקציה מצידך, קמנצינד ?) לפי אמדני ישנם בשנתיים האחרונות כמה עשרות איכפתניקים מתמידים במעגל הקרוב לבני-משפחות השבויים, שמקדישים זמן, מאמץ מחשבתי ומשאבים אחרים כדי לסייע, גם בתשלום מחיר אישי מסויים. מעבר ל-60 האלף שבאו באופן חד-פעמי לעצרת הראשונה בסוף אוגוסט או ראשית ספטמבר בככר רבין בת"א, ניתן לפי אמדני למנות את מספר המשתתפים בעצרות, במשמרות ובשאר הארועים למען השבת השבויים הביתה בכמה מאות. רבים מהם שהשתתפו ביותר מפעילות אחת, ולכן הם נספרים יותר מפעם אחת. רבים מהארועים שכותרתם היא 'למען השבויים' עטופים (וזה בסדר, קמנצינד, כדי לעניין ולמשוך עוד משתתפים, וליצור 'מסה מספרית' לפחות במה שרואים הצבור ומקבלי-ההחלטות, למען המטרה העיקרית והאמיתית) בעטיפה "שווקית" של הופעת אמנים, טיול בגליל, מסע אופניים אתגרי, תערוכת אמנות, דיון במסגרת אקדמית על נושא מופשט ותיאורטי לכאורה, או ש'מתלבשים' על ארוע המתקיים ממילא, כמו הכינוס של בני-קיבוצים המשרתים ב'שנת-שירות חברתית' לפני גיוסם לצבא (שבגלל השתתפות ראש-הממשלה שודר בטלביזיה וברדיו במרץ 2007 ולכן שימש 'פלטפורמה' עם הד רחב יחסית). אם נקלף את העטיפות (הראויות והיעילות !) הללו, ונפחית את מספר המשתתפים בהן בגללן ופחות בגלל ה'גרעין' של השבת השבויים, נמצא כמו שכתבתי קודם, שהאיכפתניקים בענין עצמו מונים כמה מאות. שני דברים יכלו, לעניות דעתי, להוסיף לחץ (וזה מה שלדעתי דרוש כבר שנתיים) למען השבת השבויים הביתה: מספרים גדולים וקבועים יותר של משתתפים בפעילויות, ואפיון ספציפי של המשתתפים. לענין המספר כבר כתבתי: "עוד אלף - אלפיים איכפתניקים כמוך, דינה, ואפילו את אולמרט ניתן היה כנראה להזיז." לענין אפיון המשתתפים: הדוגמה שכן מתקיימת - פדויי-השבי, שההשפעה של איכות דבריהם עולה לאין שעור על השפעת המספר של המשתתפים מהם בפועל במשמרות ובהתבטאויות (ראו את הנטייה של אנשי התקשורת למצוא לשידור את יוסקה גרוף, חזי שי, אורי שחק ודומיהם). דוגמא (עצובה) אחרת של אפיון: משפחות ארד והרן. ועוד דוגמה אחת (שכאן המספר היה צריך לחבור לאפיון, וזה לא בדיוק קרה לצערי): שמיניסטים לפני גיוס, או חיילים בשירות (עם מיגבלת הפקודות שאינן מאפשרות להם התבטאות פומבית חופשית), ובעיקר - מילואימניקים (חיילי פלוגתם של אלדד ואודי וחייל הגדוד עשו זאת, לדעתי פחות מדי ובאופן "חלוש" מדי), ומשתחררים מצה"ל כמו בני מחזור הגיוס של גלעד (שתאריך שחרורם ב-22.7.2008, בעוד שבועיים !). גם הורים לחיילים בכלל והורים של לוחמים בפרט, אילו היו מתייצבים בהמונים (300 בכל פעם, 500, או 1000) בתור שכאלה, תחת הסיסמא: "כמו גלעד, אלדד ואודי, גם בנינו הופקדו בידי מפקדים לא ראויים" (או בדומה לזה) - - - מה אגיד לכם: חלק מהדברים האלה, ונוספים, ניסיתי להעביר לידיעת מי שיכלו אולי להפכם למשהו ממשי, אבל מסיבות שונות לא זכו לאוזן קשבת באמת. לכן, לסיכום: מחמאותי לדינה היו אמיתיות, קצת בעצב שלא התגייסו כמוה עוד 1000-2000 איכפתניקים, בנחישות ובהשקעת-זמן ומרץ כמו שענין כזה ראוי לו - גם אם לא הבן, האח, בן-הזוג, או האבא שלי בין השבויים ! אגב, קמנצינד: גם התמדתך בהפניית הקוראים ב'פורום' לביטויים בתקשורת של ענין השבויים ראוייה למחמאה. היא שלוחה לך ממני, בלי ציניות. זה עדיין לא נגמר, ומי-יודע עוד כמה זמן, מאמצים, ומספרי-משתתפים יהיו דרושים כדי להגיע ל'קו-המטרה': אודי, אלדד וגלעד בישראל !

קמנצינד

New member
מה פתאום ניסיון לפרובוקציה ? להפך,

אני חושב שמה שאתה עושה ראוי אפילו ליותר הערכה ממנה. לא קראתי את כל התגובה שלך, רק את ההתחלה, אבל אתה באמת חושב שעוד אלף - אלפיים איכפתניקים יספיקו ? מה הבעיה למצוא עוד אלף - אלפיים איכפתניקים ? כבר יש אותך, דן בן תרצה, ויש את תום בן חיים, כך שמה שחסר זה בסה"כ עוד תשע מאות תשעים ושמונה- אלף תשע מאות תשעים ושמונה איכפתניקים, וגלעד בבית ! ניתראה מחר במשמרת.

dariayaari

New member
מסכימה איתך,

אני באמת רק התחלתי, שנתיים לא עשיתי כלום. לא בגלל שלא היה לי איכפת, נהפוך הוא היה לי מאד איכפת. אז למה לא עשיתי כלום? בהתחלה פניתי לחברים של אודי ואלדד, שלחתי אליהם לפי בקשתם מעין קו"ח שלי. דווקא חשבו שיוכלו להיעזר בי, אבל לא קרה דבר. ואז, החוויה הזו ש - מה זה כבר יעזור? או, אני כל כך קטנה, לא בקיאה בהתנהלות של דברים מעין זה, וכו' וכו'. מה שבעצם אני רוצה להגיד פה, זה שכמוני ישנם הרבה מאד אנשים. אנשים שאיכפת להם ואפילו מאד, אלא שלא מורגלים בכגון אלו, חווים את עצמם קטנים מול המערכת הכל כך גדולה הזאת, ולכן לא קמים ומתגייסים. אז מה שאני רוצה להגיד פה, זה שצריכה להימצא הדרך אל אותם אנשים, ואז באמת ניהייה כוח אדיר. אפשר היה אגב לראות את זה בעצרת ההיא לפני שנה? שנתיים? בכיכר רבין. אלפים הגיעו !! חומר למחשבה.

סבבי2

New member
קחו מאור אטרי המשדר הטיפש ותביאו את גלעד שליט

ותביאו לי את לורין אוחח

למעלה