הייתי בכנס של צביקה גנדלמן

כחלחל

New member
הייתי בכנס של צביקה גנדלמן

היה מרשים, מאורגן, מושקע, (מהיכן הכסף?) האירוע היה מקושט בכל בכירי קדימה (לא מתרשם מהתפאורה, ואולי חושש אפילו מחיבור למפלגת "נקיי הכפיים" הזו) ושמענו את ה"אני מאמין" של גנדלמן, אין ספק האיש יודע לדבר אל קהל, ורואים שקיבל יעוץ תדמיתי. נהדר. ועכשיו לגופם של הדברים: לא שמעתי מצביקה ולו דבר אחד שלא שמעתיו בעבר מסדן ומאביטן ומשחר וחדווה וסדי ויעקבי ועוד אחרים רבים וטובים. חזון חדרה עיר ואם במרכז הארץ על עורקי התחבורה העיקריים, הבאת תעשיה לעיר (גם אביטן בשעתו הזכיר את א"ת של נתניה עם כל ההי טק והחברות), הקמת שכונות ליוצאי צבא, ובני חדרה, וחינוך (אני זוכר את אותו אשבל עם העיברית הרהוטה שלו , נושא את אותם הדברים בכנס של אביטן), מנהל תקין, ומה לא. בקיצור, אין חדש תחת השמש. בעצם היה משהו, אבל זה בהודעה נפרדת.

כחלחל

New member
היה משהו שקצת צרם

בכוונה אני מפריד את הנושא הזה, מפאת כבודו הכנס נפתח בהקראת מכתבים של הורי החייל אביטן שנחטף ונהרג בשעתו בגיזרת הר דב עם עוד שני חיילים, בתקופה שגנדלמן היה מפקד האוגדה. במכתבים הם מפארים ומרוממים את צביקה. בהמשך עלה האב השכול ונשא נאום הלל ושבח ל"ידיד המשפחה" ולא חסך מילים לפאר ולרומם אותו תוך שהוא מזכיר כל העת את הקשר האמיץ בינהם שמקורו באסון שנחת על המשפחה. הבנתי שזו מעין "מכת מנע" להשמצות שהיו אז (ואולי ישובו היום) נגד צביקה על תפקודו כאוגדונר בגיזרה באותם ימים. תאמינו לי , שלא קל לי לכתוב על זה זכותו של כל אדם לעלות לבמה ולשבח את המועמד ואישיותו כמו בכל "עדות אופי" אך כאשר הוא מניף את דגל השכול ועוטף את כל הנאום באיצטלת האב השכול ... יש כאן התקרבות מסוכנת לשימוש בדם הנופל וזכרונו. מצטער, לי זה מאד צרם, גם לרבים באולם ששאלתי למרות מחיאות הכפיים הסוערות (בימוי נהדר וגם לכבד את הנואם) לא ברור אם זה בסופו של דבר יועיל לצביקה או רק יחשוף את חוסר רגישותו. לו אני המועמד, הייתי אומר ליועציי, "עד כאן, זה לא!" הבהרה:כמובן ששם המשפחה אביטן לא קשור לחיים וזו רק מקריות (אולי גם את זה ניצלו?)

jan7

New member
באילת יש כרטיס תושב אילת: לא משלמים עבור חניה

רק פעם בשנה סכום סימלי.יש אנחות בבתי עסק-חבל שאין את זה בחדרה.

מורני !

New member
כרטיס תושב

למה בדיוק צריכים את זה בחדרה? אין כאן כל כך הרבה אורחים מחות לעיר שיש טעם להפריד אותם מהתושבים כמו באילת. מבחינה כלכלית זה לא ממש משתלם, מה גם, מניסיון אישי, גם אחרי הנחת התושב באילת, המחירים בחדרה נמוכים יותר.

jan7

New member
כרטיס תושב

יש הרבה אורחים מכפרים סמוחים,יותר מתושבים עצמם. לי אישית כדי לשלם פעם בשנה 50 ש"ח ולא לחפס חניה ב10 ש"ח פעמעים או שלוש פעם בשבוע.לעיריה זה מתלם מהוד גם עם רק שליש מהתושבים יקנו כרטיסים זה מדובר בסכום שי קמה מיליונים, אפשר לצמצם כמות הפקחים. תמיד טוב לשמוע תשובה לשאלה " אם יש הנחות לתושבי העיר? - ודאי ודאי "

למעלה